Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
Jó reggelt!
Miért van ennyi felhő az égen? -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #22840 üzenetére
Ja. Részegen a hidegben, esőben locsolkodni járni...
-
lujó55
addikt
Reggeli móka.
Gugli fordító eredménye:
betyárkörte = outlaw pear -
lujó55
addikt
Hiányzó HSz-ek?
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #22775 üzenetére
nem hitted el?
Hogy lehet ezt nem elhinni? -
lujó55
addikt
Óriási migrénem van, alig látok...
Dupla AlgoFlex... -
lujó55
addikt
Jé, tényleg!
Április 1.
Megyek megkérdezem a mamát, hogy volna-e kedve hancúrozni velem a spájzban? Aztán ha nem jön be akkor megmondom neki, hogy áprilisi tréfának szántam -
lujó55
addikt
válasz
fokukac #22722 üzenetére
ez ismerős
gyerekkorodban, gondolom lesz..tad, hogy mi van rajtad mikor szaladgáltál. most meg megy a nyafogás, hogy szar a gatya. én pont így vagyok ezzel. van méregdrága futócipőm, gatya, felső, minden, még spoiler is, de ha hideg van az a baj, ha meleg van az,...
áhhh -
lujó55
addikt
Csak az elsőre tudok valamit válaszolni:
ha cukorbetegségre való hajlamod lehet vagy egyszerűen csak jobb tudni és felkészülni, mint kezelhetetlen státuszba sodródni akkor a legjobb ha nemcsak a cukrodat nézeted meg (pl. gyógyszertár, vércukormérő készülék) hanem teljes vérképet kérsz. A háziorvosod fog beutalni egy laborba, ahol levesznek 4 kémcső vért és pisilni kell egy pohárba, de ki fogod bírni és utána megiszod a jól megérdemelt söröcskédet a hősiességért és bátorságért mondjuk szerintem a pisilés nem fáj.
Komolyra fordítva a szót. A nyomelemeket is meg kell nézetned. Króm. Ha ez nincs elég, akkor baj lehet a cukor lebontással. De vannak erre vonatkozó fórumok szakorvosok hozzászólásával is. -
lujó55
addikt
válasz
Mr.Csizmás #22692 üzenetére
"nem beszélve a kényelemről és lazításról, és a csomagok mennyiségéről, amit se az autó, se a fapados nem tud megadni"
Ezt most hogy kell elképzelni? Viszed a sícipőket, bőröndöket, táskákat, etc. magaddal. A kocsiba bepakolod, a szállodánál jürgen kipakolja és még be is hordja. Vagy kijönnek eléd az állomásra és gondolom addig a vonat nem is megy sehová amíg kényelmesen lerakodnak 150 kiló motyót a peronra melléd.
DB nem tököl. Olyan pontos a menetidő, hogy egy perc késés sincs. Majd pont rám fognak várni. Nekem éppen az is elég volt, hogy bőrönddel kellett vonatozni. Totál körülményes.
Részemről: céges kocsi korlátlan használattal és fizetett pályadíjjal/éves parkolómatricával. Ha ez nincs, akkor saját kocsi, de az tényleg zsebbenyúlós. Viszont nem tüsszentenek szembe a hugyos hajléktalanok a buszon. -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #22687 üzenetére
Ezért kerül annyiba az új. Meg kell fizetni azt a felárat ami a biztonságot jelenti. A kocsit amint kihozod a szalonból, máris buktál rajta 15%-ot. De tudod, hogy te vagy az első.
-
lujó55
addikt
Fú, 5.1-et linux alá, hát megizzadtam. ááh, bele se kezdek elmesélni.
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #22668 üzenetére
Hát nálunk munkábajárós kocsi.
Napi 70km fix, cég semmit nem fizet. Még mindig olcsóbb, mint vonat+BKV mindenkinek. -
lujó55
addikt
Kérem szépen, EU-s árak vannak.
És EU-s bérek. A politikusoknak... -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #22642 üzenetére
áhh, én simán elmegyek az astraval, nem zavar, hogy szarul néz ki, de a feleségemnek nézelődünk valamit...
Mondjuk ez csak álom, mert ennyit nem adok azért, hogy a hülyegyerek a robogójával lehúzza a lámpánál, mert furakodik a baromállatja
Na, megyek pihenni. Na meg le ne csússzak a barátok közt 2. részéről.
Jóéjt -
lujó55
addikt
válasz
lujó55 #22640 üzenetére
MOD:
nem veszek. K..va drága!
pedig milyen jól néz ki -
lujó55
addikt
Ma reggel a Megyerin állt mellettem a lámpánál egy Mini Countryman. Annyira baró volt a kocsi, odavagyok érte. Most megnéztem a honlapját:
http://www.mini.hu/mini_countryman/one/design/index.html
Respect! Tetszik. Venni kéne az asszonynak...
... a palacsintáért(#22639) Viszlát: imádom a fahéjat!
kávét mostanában bent a cégnél azzal isszuk.
-
lujó55
addikt
Ezt a békakuruttyolást!
-
lujó55
addikt
annyira finom juharszirupos almáspalacsintát csinált asszonykám
gömbölyödés beindult -
lujó55
addikt
Szegény. Neki biztos dolgoznia kellett keményen egész életében és most alig van nyugdíja. Neki fogalma sincs, miből élnek a celebjeink, nem is rosszul.
-
lujó55
addikt
Bocs, hogy beletrollkodok a téligumis topikba, de ezen még most is röhögök. Mekkora már! Vak vezet világtalant.
-
lujó55
addikt
Köszi mindenkinek a téma kielemzését.
Én nem mentem ki, én itthon élek és itthon szívok. Egyáltalán nem irígykedek azokra akik kint élnek, mert ott sem ingyenkenyér a világ. De az már biztos, hogy ilyen szemét húzás után egyre többen fognak végleg kint maradni és kint adózni.
Értem én, hogy akinek nincs befizetése a TB felé, az ingyenélő. Vagy hajléktalan, de akkor nekik sincs lakcímkártyájuk, gondolom. Tehát lakcímkártya nélkül ha van egy csomó pénzed, akkor lehet élni. Magánorvos, nyugdíj az úgyse lesz, készpénzért házat, autót, stb. Mekkora törvényt alkottak már! Körültekintőt -
lujó55
addikt
Akkor tehát egyszerű a képlet: lakcímkártya vissza (nem tudom miért nem adta le, kint úgyse tudja használni) és kész.
Azért köszi a hozzászólásokat, forwardolom a megoldást neki. -
lujó55
addikt
válasz
kraftxld #22507 üzenetére
Szóval igaz.Tök jó, hogy ezt a múlt héten tudták meg.
-
lujó55
addikt
válasz
FehérHolló #22505 üzenetére
Hát szerintem semmi. Egyszerűen nem is foglalkozott vele.
De hogy ez azt jelenti, hogy itt kell TB-t fizetnie...
-
lujó55
addikt
Téma ami kicsapta nálam a biztosítékot.
Van itt valaki, aki külföldön él ÉS megtartotta a magyar állampolgárságát ÉS rendelkezik valós magyar állandó lakcímmel.
Igaz az a hír, hogy a NAV megkeres most minden ilyen személyt és kéri tőlük a TB és EÜ befizetést, még akkor is ha egyetlen egyszer sem voltak orvosnál/nem kaptak álláskereső járadékot/GYESt/szociális ellátást/etc. ?
Pl. "ismerősöm" egyetem után kiment Belgiumba bébiszitterkedni, mert itthon nem tud elhelyezkedni bölcsész diplomával. Kint hozzáment egy sráchoz, csináltak egy művelődésszervező céget és ott élnek már 5 éve. Ott fizetnek adót, járulékokat, mindent. Néha hazajönnek és hoznak ajándékot (sör, csoki, csipke, EU zászló) mi meg elvisszük őket a Hortobágyra, meg a Balatonra és örülünk egymásnak. Aztán visszamennek és mindenki éli a saját életét. (Ők egy kicsit jobban) Nekik mi közük az itteni TB-hez???
Most követelnek a lányon nem tudom hány évre visszamenőleg egy csomó pénzt amit nem fizetett be a TB-ba, EÜ-be.
Valaki járt már így/kapott ilyen felszólító levelet a NAVtól? -
lujó55
addikt
Álom: egy 3 árbócos hajón sétálgatok, és egyetlen teremtett lélek van csak rajtam kívül. Egy ősz hajú indián öregember aki pipázik és valami zenét hallgat fejhallgatóval. A lábával adja magának az ütemet, a cipő talpa csattog a vizes fedélzeten. Pipából a füstöt fújja a vitorlára amiből szél lesz és ez viszi a hajót előre.
WARNING!
Riadt ébredés, füst szag, redőny fel, feladatértelmezés -> intézkedés:
szomszéd 6:25-kor vágja a fát, teszi a tűzre. Birkapörkölt.Füst száll rá a frissen mosott, tegnap kiteregetett ruhára. Tegnap tényleg mondott valamit, hogy vendégek jönnek, de ilyen korán?
Most, hogy bekapcsoltam a gépet látom, hogy 1 órával odébb vagyunk. Ráadásul kirohantam, szerintem meg is fáztam.
(Az asszony még mindig alszik, észre se vette, hogy már nem fekszek melletegyanús...)
-
lujó55
addikt
Pedig milyen szép, napsütéses vidám reggelnek indult . . .
-
lujó55
addikt
válasz
FehérHolló #22115 üzenetére
Miért?
Vagy most hirtelen aktuálissá vált a lengyel-magyar ősi barátság?
"Lengyel, magyar két jóbarát. Együtt harcol, issza borát" vagy valami ilyesmi, ha jól emlékszem, bár már régen volt az érettségi -
lujó55
addikt
válasz
Kalandor #22083 üzenetére
Én süketelek, ember? Hányan diplomáztak már nálad, de most őszintén?
Mégegyszer: félrehallásod van! Hogy jön ide az ingyenes oktatás? Ehhez semmi köze. Nem kell kisarkítani az állításokat. Itt egy példa, hogy értsd, mi az, hogy negatív diszkrimináció. Gondolom olvasni tudsz még, csak a szövegértéssel vannak gondok...
Fogyatékos kérdés, ha már nem vehetem a számra őket (pedig van fogyatékkal élő a rokonságomban is), de mindegy ez akkor legyen a te szuverén kiváltságod. Jó?
Kérdés: csináltál-e már olyat, hogy egy vak kislány felvételizett az egyetemre és te olvastad fel neki az írásbeli kérdéssort, egy másik kollégád pedig írta amit a kislány diktált.
Neeem? Akkor miért is oktatsz ki? -
lujó55
addikt
válasz
Kalandor #22079 üzenetére
Akkora félrehallásod van, mint ide Casablanca!
Egyáltalán nem erről van szó! Az ember igazságérzetét bántja, ha hülye törvények és szabályozások születnek. Bármilyen furcsa, én sem értek egyet vele, pedig nagyon is közöm volt a felsőoktatáshoz a múltban.
Semmi bajom a hátrányos helyzetűekkel. A cigány muzsikusokat szeretem, ők is engem, mert tudok mulatni. Segítem a várandósokat amikor találkozok velük, mert ők biztosítják a jövőnket. Támogatom a fogyatékkal élőket és a beteg gyerekeket, a cégen belül is szoktam adakozni amikor valami felhívás jön, hogy gyermekétkeztetés, leukémiás, cunami áldozat, fukusima, új szívre gyűjtenek meg mittudomén! Le se írom, mennyi az adóm 1%-a amit most valami hajléktalanközpontnak toltam.
De: az extra jogokat nem ez alapján kéne osztogatni ha képzésről van szó! Sajnos a diploma ma azt jelenti kishazánkban, hogy jogom van hülyeségeket pofázni mert másnak nincs. Az mindegy, hogy végigbukdácsolta, vagy másolta a diplomamunkáját máséról, vagy végigszopta a dékáni hivatalt. A lényeg, hogy többet ér a piacon, mint akinek nincs. És ezért képesek elmenni főiskolára vagy egyetemre azok is akiknek tényleg csak egy papír kell, hogy majd felnézzenek rá a cigánykurvák a BMW hátsó űlésén, vagy az edzőteremben. Mert az esze alapján ugye még egy érettségit sem tudna letenni.
Tessék már végre felfogni, a felsőoktatás annak való és azt kell támogatni akinek megvan a képessége, szorgalma és kreativitása, de anyagilag nincs esélye, hogy továbbtanuljon. Anyagi támogatást kell adni, nem plusz pontokat. Vegyenek a szegény tanyasi gyereknek számítógépet, meg könyveket vagy támogassák az utazását, de ne azért csináltassa már fel magát a celeb cicababa, hogy bejusson a jogi karra aztán Dr.Celeb lesz, bár fogalma sincs milyen szakra járt. Mástól viszont - aki szívvel-lélekkel tanult csak éppen kevesebb pontja van, mert nem jól elemezte Adyt a részeg irodalomtanárnál érettségin - elveszi a férőhelyet.
Érzed már a különbséget? Na ezért tiltakozik az egész EU-s felsőoktatás az ilyen hülye döntések miatt. -
lujó55
addikt
Kecskehúsból tudod mit jó kipróbálni? Gyrost! Amikor Rodoszon voltunk ellátogattunk eldugott hegyi kisfalvakba is ahol már nincs akkora nyüzsi. Ott kecske-birkahúsból csináltak nekünk, ropogósra piritva. Isteni!!!
Na, megyek, odabújok asszonkámhoz, ne fázzon
(szerk. ne fázzak)
Jóéjt -
lujó55
addikt
Alvás: OFF
Hasfájás: ON
Elgondolkodás, miért kellett vacsorára marhapörköltöt enni, tányért vastag karéj fehér kenyérrel kitörölni: LOADING -
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #22045 üzenetére
ment pü.
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21963 üzenetére
Húha!
Neked szükséged van sürgősen egy totemre! -
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #21952 üzenetére
UP!
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21947 üzenetére
Ja. Mindenki mondja a magáét.
Na, megyek megnézem a Berényi családot... -
lujó55
addikt
B@sszátok meg, miről is beszélünk?
Most mondom, hogy itthon kevés a pénz, jó lenne EU-s szintre hozni. Erre írjátok, hogy a világ számos részén, külföldön hogy megbecsülik az embert.
De itthon! Mondom itthon hol becsülik meg az embert? A minimálbéren bejelentett ács hol tudja eltartani a családját? Nem, nem arról beszélek, aki nálunk csinálta a konyhabútort és jól megszivatott, mert a kiszállásért is pénzt kért, hanem a normális alkalmazottról. -
lujó55
addikt
válasz
fokukac #21939 üzenetére
Ezt nem mondod komolyan!
Mindenki tanuljon...
Az segít? Nézd már meg hány állástalan multidiplomás van, a pályakezdőkről nem is beszélve. Nem a politológusokról, meg antropológusokról beszélek, hanem orvosok, mérnökök, jogászok. Szvsz, ez nem ilyen egyszerű. De majd jön Ildikó és megerősít. -
lujó55
addikt
válasz
fokukac #21931 üzenetére
Pannónia sajt: respect!
Kedvencem!
Tojás azért lett 60 Ft, mert EU kitalálta, hogy a szárnyastartásnak mik az új állategészségügyi-lélektani-négymancstani követelményei és a tojástermelőknek be kellett ruházni vagy 50 millát, hogy megfeleljenek az új követelményeknek. Ugyanezt ráerőltették a francia, holland, román, mindegyik EU-s tagállamra. Most már várom nagyon, mikor mondják azt, hogy a rabszolga kutyának (nekünk) a bérét szintén EU-s szintre kéne hozni, mert a hülye nemhogy tankolni nem tud, de lassan enni se. -
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21913 üzenetére
Szerintem rögzíteni fogom, aztán majd másnap megnézem. Nem akarok holnap hullafáradtan dolgozni...
-
lujó55
addikt
Valaki látta már a filmet? Érdemes megnézni? Egymásnak ellentmondó kritikákat olvastam...
-
lujó55
addikt
Vakondok az nincs, ellenben sok szemét kismadár. Ásáskor, vetéskor mindig megjelennek és csivitelnek, kicsipkedik a magokat, vagy a palántát. Rohadékok
A telek lejt. Nem is tudom vízszintesre munkálniMondjuk a göröngyöket, barázdákat elsimítom, de ennél több nem fog menni. Talaj: homokos, de benne van már jó néhány humuszos réteg, viszont a nap állandóan sütni fogja. Szomszéd azt mondta, hogy ő mikor csinálta vegyesen szórta el a fűmagot, ilyet is olyat is alapon. Minden szépen alakult amíg el nem mentek két hétre nyaralni. Mire hazajöttek nem volt fű csak perzselő szahara. Szóval locsolni állandóan kell majd, mert errefelé ritkán esik eső.
Jó reggelt mindenkinek! Hol a beígért napsütés?
-
lujó55
addikt
Van valakinek füvesítési tapasztalata? Most kell füvesíteni, vagy később? Mennyit érdemes venni? Valaki azt mondta, hogy amit a dobozra írnak, hogy 1kg=30m2 az nem igaz,sokkal több kell rá, mert a fele mag életképtelen és ritka lesz a pázsit. Tényleg így van? Vannak jó márkák, vagy a legolcsóbbat érdemes megcélozni?
-
lujó55
addikt
Reggeli friss news. Tesco.
Van még olyan ember aki romlandó árut vesz a Tescoban?
Évek óta piacról vásárolunk még ha drágább is. -
lujó55
addikt
válasz
venember83 #21859 üzenetére
Untrendi, az biztos!
De nekem nagyon bejön. -
lujó55
addikt
válasz
bobsys #21790 üzenetére
ráadásul itt ez a napkitörés, áhh inkább lefexek korán ma is.
-
lujó55
addikt
Most jöttem haza munkából, hulla vagyok.
Megyek lezuhanyzom és beesek az ágyba(#21768) asuspc96: majd folytatjuk...
-
lujó55
addikt
válasz
Pisztillus #21737 üzenetére
Viccelsz?
-
lujó55
addikt
De süket vagy!
Pont, hogy hangoztatni kéne!
"Főnök, el kell mennem egy nagyon sürgős ügy miatt. A jövőmről van szó!"
Tuti kíváncsi lesz és rákérdez.
Mondd el neki, hogy állásinterjúra mész egy normális céghez, ahol nemcsak, hogy tisztelnek, hanem anyagilag is megbecsülnek.
Egyből azt mondja, hogy emel a pénzeden. -
lujó55
addikt
válasz
asuspc96 #21701 üzenetére
Most akkor mit is szeretnél?
Lehet, hogy nem értettelek meg. Én azt hittem, hogy végeztél valahol egyetemen és mennél dolgozni. Ha más a helyzet akkor világosíts fel, miért kell a nyelvtudás és mihez.
Én pl. suliban tanultam. Angol, német, középfok C, orosz középfok A. Nap, mint nap használom az angolt a munkámhoz, de lebutultam a "szakmai" szintre. Értsd: nem biztos, hogy értenék egy Byron művet ha most olvasnom kéne, de a szakkifejezéseket jól használom, publikálok folyóiratokban. A német viszont totál megmaradt a társalgási szinten, el tudok vezetni egy túristacsoportot a városban, de nem tudnám elmagyarázni még egy mosógép részeit se. Vért izzadva tanultam a nyelveket, görnyedve a könyv felett. Ezzel szemben öcsémet többször buktatták minden nyelvből (másból is) mégis bejött neki az élet. Tele lett a töke, kiment az USA-ba, 4 év múlva visszajött és csinált egy magyar-amerikai kereskedelmi céget. Jobban beszél mint én, pedig azt se tudja mi az a past participle.
Neked mihez kell? Az AutoDesk fejlesztői munka szaknyelvet kíván. Semmi extra. A legjobb nyelvtudás a nemzetközi jogásznak kell a cégnél, nem hiszem, hogy egy kis tanulással nem tudnál betölteni egy fejlesztői-programozói állást.
HR = Human Research. Ők a régi szóhasználatban a munkaügyisek. Teletömi a zsebüket a cég, hogy kiválasszák a cég számára megfelelő munkatársakat.
"Sajna sok helyen még mindig az államilag elismert a munkáltató által elismert"
Értsd: állami finanszírozású intézetek esetén (iskolák, kórházak, bíróság, múzeumok, közTV, stb.) a nyelvvizsga számít. Ha hülye vagy és meg se tudsz szólalni, akkor is. Erre építették a Rigó utcai vizsgaközpontot ahol aztán szopattak mindenkit ahogy tudtak, mert monopolhelyzetben voltak. A munkáltató csak akkor tud alkalmazni, ha megfelelsz a követelménynek: államilag elismert középfokú nyelvvizsgád van. Na. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Windows 7
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Akciókamerák
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest