- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #43395 üzenetére
Nem tudom jobban linkelni most, de innen az aljáról a "1. számú melléklet - A pénzforgalmi szolgáltatások keretében lebonyolított fizetési műveletek teljesítési rendje" kell nektek, ha OTP.
Illetve most nézem újra, sunyin nem írják ki látványosan, de ez a fiókban beadott megbízások teljesítésére vonatkozik.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #43381 üzenetére
Ez gonosz hasonlat volt, miközben tényleg szóba kerültek az autók. Jól benéztem.
De amúgy nem, nem vonzanak.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #43381 üzenetére
Nem, kb. akkor vásárolnék egyedül autót, ha vidék és Budapest között ingáznék, illetve lennének már gyerekeim, akiket vinni kellene óvodába, iskolába, mondjuk a város másik végébe. Ezt leszámítva nem tudom azt mondani, hogy bármennyire is szükségem lenne autóra. Amúgy meg a Trabantot meg a bogárhátút meg tudom különböztetni a nyugati autóktól és pontosan ennyire érdekelnek is. Tőlem akár használt is lehetne...
EQMontoya: finoman jelzem, hogy nem én használtam a kompenzálás szót, de semmi gond, tekintsünk el ettől! Biztos a tbs-sel teljesen hasonló avatarom tévesztett meg téged így kora reggel.
A munkahelyem meg pont olyan, hogy kilépek a lépcsőházból, átmegyek az úttesten, ott vár a metrómegálló, felszállok a metróra, 23-25 perc múlva leszállok, vagy sétálok 7-8 percet vagy megyek egy megállót a villamossal és ott is vagyok. Autóban, reggeli dugóban nem biztos, hogy ennyi idő el tudnék jutni a Ferencváros déli végéből az Árpád-híd pesti hídfőjéig, a munkahelyem környékén nem igazán létező ingyenes parkolási lehetőségekről nem is beszélve.
Szóval nekem jelenleg semmi szükségem autóra, soha nem is volt célom, hogy legyen, ráadásul még csak nem is szoktam magamat túl kényelmesen érezni autóban, minden második alkalommal car sick vagyok.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #43374 üzenetére
Kinek mi a célcsoport.
-
Tim82
félisten
Annak, hogy elkezdődött a tanév, egy pozitív hozadéka van: sokkal több jó csaj jár kora reggel a metrón. (Mondjuk én kifejezetten a huszonéveseket nézem.)
Btw, boldog születésnapot, NoLF!
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #42991 üzenetére
Pár hete szereltem valakinek notit (segítséget kért a hűtőcseréhez), akinek volt egy-két 5"-5,5" körüli kijelzőméretű kínai dual SIM-es Android-os
tepsijephabletjetelefonja - a kijelző gyönyörű volt (ha jól rémlik, 1280*720, a másik meg 1920*1080-as felbontású volt, mindkettő IPS), de az a méret meglehetősen kényelmetlenné teszi a telefonként való használatot.Már a Nexus 4 4,7"-es kijelzőmérete is necces, mint telefon, szvsz.
De amúgy itt biztos tudnak ajánlani valamit, ami megfelelne.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #42988 üzenetére
Ha szigorúan olvasni kell, akkor e-inkes ebook reader volna talán a legjobb választás, 16k alatt van a Nook Simple Touch eBay-ről, UK-ból, szállítással együtt.
bandus: én egyszerűen nem tudom megindokolni magamnak a Nexus 4-et. Amire az okostelefon nekem kell, azt a Lumia 520 is tudja és elég stabilan és gyorsan működik, ráadásul annyira nem rossz az üzemideje sem (másfél-két naponta elég tölteni). Másodtelefonnak meg minek csúcskészülék? De mégis... piszkál rendesen.
Pont iPad Mini-m van, néhol kicsit körülményesebben, de nagyjából mindent meg tudok vele oldani, amit Androiddal meg tudtam...
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #42984 üzenetére
nekem is ugyanez volt a desire akksijával, a végén már fél, egy órákat bírt csak. szal vettem inkább helyette egy desire x-et
Nekem még mindig úgy tűnik, hogy egy új akku a régi telefonba jelentősen kevesebbe kerül egy új telefonnál.
Mondjuk pont én mondom, aki 2,5 év után lecserélte az SGS-t egy Lumia 520-ra... Mondjuk utána vettem azért az SGS-hez akkut.
A Nexus 4 engem sem hagy nyugodni. Nekem elég a 8 GB-os is, telefonon legfeljebb csak fontosabb zenéket tartok, a tableten szokott lenni sok cucc.
-
Tim82
félisten
UK Google Play-en mennyiért vesztegethetik most a frissen leárazott Nexus 4-et?
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #42894 üzenetére
Mi voltunk háromszor-négyszer strandolni, Budapesten belül. Ja, meg a hosszú hétvégén csobbantam egy kerti medencében, a barátnőmék családjánál. Horvátországot meg áttettük jövőre... Lesz helyette ősszel Prága vagy Krakkó. Én mondjuk jártam már Prágában.
Ennyit a nyaralásról. Már megint Blackie-nek a legszarabb, természetesen.
-
Tim82
félisten
válasz
Lortech #42890 üzenetére
Tetézzétek csak, tetézzétek...
Életem nagy tragédiája, hogy bagoly-alkat vagyok, de reggel 8-ra kell bejárni. Ezt visszasírom kicsit az ügyfélszolgálati múltból, a csúsztatott meg éjjeli műszakoknak azért megvoltak az előnyei is, még ha hosszú távon az összevissza beosztás szét tudta zilálni a bioritmust.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #42752 üzenetére
Nem egészen, inkább úgy fogalmaznék, hogy lassan érik a gyerekvállalás (ami harmincegynéhány évesen nekem bőven időben van, de ez egy kicsit más női oldalról a múló idővel növő élettani kockázatok miatt), meg jelen pillanatban még nincs meg a tőke a dobbantáshoz + a barátnőm most kezd el suliba járni, ami alsó hangon két év, már ha meg is akarja érte kapni a diplomát (és az piacképes végzettség lenne, amivel tud kint mit kezdeni).
Mindezen felsorolt érveiddel tisztában vagyok, nem is erről van szó tehát. Én 2010-ben eldöntöttem, hogy hosszú távon nem itthon akarok élni, vagy legalábbis több évet-évtizedet inkább kint, ahol van esélyem összegründolni magamnak egy normális egzisztenciát. Aztán 2010-hez képest volt egy-két változás az életemben, pozitív és negatív tényezők egyaránt, a lényeg, hogy halasztanom kell egyelőre a kimenetelt, de továbbra is az a cél.
Na, csak részleteztem egy picit.
Meg mondjuk a barátnőmet idén sikerült meggyőznöm, hogy tényleg jobb kint (gyakorlatilag ezzel a hátsó szándékkal vittem ki Londonba pár napra májusban - ő gyerekkora óta nem volt külföldön). Jelenleg meg nem mennék ki nélküle.
Amúgy meg ha jól rémlik, te sem azonnal mennél, előbb szeretnél némi szakmai gyakorlatot, ami jól jönne majd kint neked.
-
Tim82
félisten
Ha nincsen gondotok a Németországból való szállítással, akkor business class Lenovo-ügyben nézzetek el ide is. (Ez pont valamennyit használt, de tip-top állapotú, még bőven gyártói garanciával rendelkező gépeket forgalmazó cég, a Thinkpad-topikban jó tapasztalatok vannak velük.)
bobsys: vótmá'.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #42692 üzenetére
Apróságként jegyzem meg, hogy tildy sehol sem írta, hogy csak konzumer gépet néz (annyit írt, hogy bement valahova, gondolom, valami UK-beli Media Markt-megfelelőbe megtapogatni a kiállított laptopokat, ott 99%, hogy bizony nincsenek business class notik, mert itthon sem szokás ilyenekben kitenni, sőt árusítani sem).
Egyetértek vele abban, hogy ha megengedheti magának, akkor igenis vegyen egy új gépet az anyukájának, amiben hardveresen több a tartalék és kellő gyártói garancia van rá. Ha egy C2D-s, integrált VGA-s gépen tud szenvedni a flash például, az persze ugyan a flash hibája, de a teljesen normális, hétköznapi használatot is megkeserítheti a jelenség az adott gépen, nem csak a "kernel fordítást, CAD-ezést, videovágást" stb.
Persze, tök jó mindig előhozni a 50-60k HUF egy 1-2 generációval régebbi felújított, kitisztított, átnézett, jó akkus, 6 hónap garis business class noti Mo-n. C2D procival 2GB RAM-mal, 100GB körüli HDD-vel-t, de:
- a legutolsó mobil C2D (a Penryn magos CPU-k második generációja, 1066 MHz-es FSB-vel) is inkább 5 generációval ezelőtti (ha azt vesszük, hogy a Haswell már a negyedik a Core i-generációk közül),
- ha valóban egy-két generációval ezelőtti business class gép lesz, az inkább 120k-től felfelé kezdődik használtan,
- az akku az lutri,
- a 6 hó garanciáról tessék hozzátenni, hogy az ilyen idős gépek esetében bolti garancia (gondolom, alfa156 használt gépeire gondolsz, aki persze nagyon korrekt, de pl. nem fogja tildy anyukájának fizetni az elromlott noti szállítási költségeit vidékre oda-vissza (ez eleve nincsen benne az általa vállalt garanciában tudomásom szerint, valaki pár napja említette a Thinkpad-topikban is))
- Mawyx korábban említett 6710b-je az élő példa, hogy mennyire elég jelen pillanatban egy low-endebb C2D CPU + 2 GB RAM + HDD (és ez bizony totál hétköznapi használat még, nem a szokásos videovágós bullshitelés, amit mindig elsütnek ilyenkor). Szerintem pedig ilyenekkel frusztrálni kezdő felhasználó szülőket nem igazán jó.Persze, tök jó választás sokkal limitáltabb büdzsé esetén egy ilyen gép, de ha megteheti tildy, igenis vegyen új (vagy renew vagy refurb, a lényeg, hogy hosszú garanciával és jó gyártói support-tal ellátott) gépet.
A másik meg, hogy azon a szemléleten is húzom a számat, hogy "áh, szülő/idősebb rokon/géphez alig értő barátnő, úgyis alig használja ki a vasat, vegyünk neki valami régi vackot". Én kénytelen vagyok nagyon kicsi erre fordítható keretből gazdálkodni és ezért én is használt üzletiekben gondolkodom, de amikor apámnak vettem laptopot 2009-ben, akkor bizony jobbat vettem az akkori notimnál neki (T42-m volt akkor, ő egy T43-at kapott). Anyámnak idén vettem egy T60-at, ami kicsit még jobb is annál, amit én használok nap, mint nap (köszönhetően az IPS kijelzőnek). Barátnőm szintén idén kapott egy T500-at (mondjuk ő megy továbbtanulni infós képzésre, úgyhogy jól is jön neki). Mindegyik gépet felbővítettem vagy épp jelenleg bővítem fel annyira, amennyire lehet, hogy minél kevesebb gondjuk legyen vele. De ha megtehetném, akkor tuti, hogy valamilyen Core i-alapú (Pentium vagy i3-CPU-s), középkategóriás notit (pl. Thinkpad L vagy Latitude E5xxx-széria) vennék nekik sok RAM-mal, SSD-vel, még legalább másfél-két év gyártói és nem bolti garanciával - és 4-5 évig nem kellene váltásra gondolnom, mert van tartalék a hardverben és a minősége is megfelelő már.
-
Tim82
félisten
Ebből a szempontból jelenleg a Dell-nek van a legjobb szervizháttere itthon. Nincs az UK-ben valamilyen Dell outlet, ahol lehet mondjuk renew vagy refurbished üzleti modelleket venni itthon is érvényesíthető NBD garanciával? (Azoknál feltételezhetően nem lenne összerakási probléma.)
Sőt, ha vidéken lakik a családtag, akkor a legjobb valamilyen hosszú időtartamú on-site gari lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #42659 üzenetére
Kettővel feljebb...
-
Tim82
félisten
Talán ők segíthetnek, de házilag nem fogod tudni megoldani.
(A legfelsőt ajánlanám természetesen, bár csak visszajelzések alapján, személyesen nem volt vele dolgom.)
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #42609 üzenetére
tbs: Szilvia?
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #42423 üzenetére
Nézd, te állítottál fel fejben egy elképzelést, hogy szerinted én milyen filmet "hiszek", majd közölted, hogy olyan nincsen.
Erre írtam válaszul, hogy van olyan, azoknak az elvárásoknak több is megfelel, ezek egyike a Moon. Ebből a szempontból tök lényegtelen, hogy más a története (bár amúgy műfajon - scifi - belülről hoztam példákat) - ami a lényeg, hogy megteremtette a hitelesség illúzióját számomra.
Ami meg az elvárásokat illeti... Eleve annyit vártam csak, hogy önmagában logikus és hihető története legyen, nem azt, hogy "a District 9 rendezőjének hoznia kell a szintet". Értem én, hogy neked tetszett a film, meg akarod védeni és épp ezért szemet hunysz a sok baki fölött (párat azért észrevettél, olvastam a Filmvilág-topikos hsz.-eket most), nincsen ezzel semmi gond. Én scifi rajongóként (aki a klasszikusokon nőtt fel: nem annyira Asimov-on, mint inkább Bradbury-n, Clarke-on, Heinlein-en, Harlan Ellison-on stb.) viszont nem teszem ugyanezt. Számomra ez így sajnos egy közepes akciófilm, méghozzá olyan logikai hibákkal, amik még a szórakoztató részeit is elnyomják - fél év múlva semmire sem fogok belőle emlékezni, mert nem tudott mivel megfogni. Nem mondom, hogy nem voltak benne jó részek, csak épp nem álltak össze jó filmmé - nekem.
Egyébként a filmtopikban eddig egy felvetett problémámra találtam egy elég gyenge lábakon álló magyarázatot (az Elysium védelmével az illetéktelen űrhajókkal kapcsolatban).
Nyilván én miért nem írok/rendezek jobbat...
(ez önirónia - kritikusnak lenni mindig könnyebb, mint alkotónak)
Elég szarkasztikusan kezdtem Blomkamppal kapcsolatban, de amúgy nagyon remélem, hogy ennél jobb filmeket fog majd csinálni. Meg hát: a véleményem természetesen szubjektív, még ha erős és a tiednél sokkal kritikusabb is.
Amúgy eleve nem olvastam róla kritikát a film előtt, szóval nem volt előre befolyásoló tényező ez sem.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #42420 üzenetére
Kapásból tudok mondani pár létezőt. Például a District 9.
Vagy a Children Of Men, de említhetném a Moon-t is... Biztos beugorna több is, de most fáradt vagyok.
Nem hiszem, hogy nagy elvárás volna, hogy egyszerűen leülnek átgondolni, hogy logikus és hihető legyen a történet. Nem kell tökéletesnek lennie, nem is kell mindent elmagyaráznia, csak tartsa fent a hihetőség illúzióját. Ez nem nagy dolog, viszont annyira ne legyünk már igénytelenek, hogy ettől eltekintünk.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #42415 üzenetére
Ha csak az lenne...
Az megvan, hogy az elején és a legvégén szedett csak gyógyszert a főhős, de amikor megkapta a gerincprotkót
, hirtelen megszűntek a tünetei és gyakorlatilag csak a fináléra jöttek vissza?
No meg a főgenya egyszerűen hiteltelenül röhejes volt, hasonlóan a Jodie Foster-féle karakter is. (Itt jegyezném meg, ha a Földre küldünk egy pszichopata tendenciákkal rendelkező alvó ügynököt, akit telenyomtunk kibernetikus implantátumokkal, hogy nem jut eszünkbe, hogy nem ártana egy kill switch, ami a biztonságunkat szavatolná, ha elszabadulna?)
Illetve egy illetéktelen behatolókkal teli űrhajót, ami a mi privát mesterséges űrállomásunkra/kisbolygónkra akar leszállni, miért kell a Földről, az említett alvó ügynökkel és rakétavetővel (!) elintéztetni? A XXII. század közepén nem telik lézerekre és műholdakra a privát űrállomást birtokló gazdagoknak, amelyek ráadásul nem hibáznának? Mer' a luxusvilla fontosabb volt...
Und so weiter...
A Star Trek Into Darkness-ben is volt egy rakat ordító logikátlanság, de ezek nagyobbak. Ha ez a két film az idei év legjobb scifije, akkor Hollywood-ot fel kéne szántani és sóval kellene behinteni a helyét. Mondjuk az a baj, hogy annyira siralmas a termés, hogy ettől még igaz az állítás.
-
Tim82
félisten
A mai film tanulsága: Blomkampnak be kellett volna fejeznie a District 9-cel a pályafutását.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #42327 üzenetére
Nem azért mondom, de hasonló zsúfoltság mellett én vagyok a környéken az egyetlen, aki használ 5 GHz-en is wifit.
Amúgy engem a NAS szokott szívatni, van, hogy nem látja a laptop, amikor másolni akarnék, újra kell hozzá indítanom. Még nem jöttem rá, hogy melyik komponens a hunyó a képletben...
-
Tim82
félisten
Valószínűleg le kell hozzá emelni a billentyűzetet és a palmrest-et, valamint a noti hűtőjét. Valamivel több idő, mint asztali gépnél, de nem vészes. (Ha kell, akár segíthetek, illetve megcsinálhatom.)
SSD-vel a lemezműveletek sebessége fog lecsökkenni (bootidő, alkalmazások betöltése, mentés stb.), szerintem megéri. Ha tárhely kell, akkor van köztes megoldás is, az ún. hibrid merevlemezek, mint pl. a Seagate Momentus XT sorozata, ahol notivinyó + gyorsítótárnak egy kis (8 GB-os) SSD van "összedrautozva". (Vinyónál gyorsabb, "tiszta" SSD-nél lassabb lesz.)
A RAM-okat Aida64-gyel is meg tudod nézni.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #42291 üzenetére
Főleg, hogy többet nyaral, mint másik három-négy topiklátogató együttvéve, de azért dől belőle a rinya.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #42280 üzenetére
Mármint P8600? Nincsen T8600.
A T60-omban még első generációs C2D van (T7400 - 2006 végén gyártott noti, ezért ez a CPU, kb. a legerősebb, ami belekerülhetett), most épp ~30 fül van megnyitva Operában, meg megy torrent, valamint TC-vel fájlmásolgatás időnként, 40%-nál jobban nem terheli a CPU-t, de inkább 10-20% között.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #42271 üzenetére
Az a hirdetés gyanúsan kamu-szagú.
De amúgy egy jobb C2D-nek is el kellene tudnia különösebb izzadságszag kibocsátása nélkül látnia a Mawyx által írt dolgokat. Persze, nyilván új, korszerű(bb) noti vásárlása volna az ideális.
-
Tim82
félisten
Miért lep meg? Hacsak nem vet fel annyira a pénz, hogy gondolkodás nélkül cserélj, akkor nem fogom javasolni a cserét.
A T7100 az egyik leggyengébb CPU, ami belekerülhet a 6710b-vel egy generációs notikba. Én legalább egy T8300-at néznék helyette (ár/érték arányban a legmegfelelőbb upgrade talán, Hardveraprón max. 7-8k, de picit vadászni kell).
RAM-ból úgy 3 GB jó lenne már, gondolom ami van, az 2 db egygigás modul, az egyiket jó lenne 2 GB-osra cserélni (4-5k, szintén HA). Ha 32 bites oprendszert használsz, akkor nem is érdemes többet beletenni.
A drága tétel az SSD, egy 120 GB-os jelenleg használtan is ritkán van 20k alatt és igen, a vinyó helyére érdemes tenni. A régi vinyót meg érdemes vagy külső házba tenni, vagy az optikai meghajtó helyére vinyókerettel.
Ez meg a manual alkatrészek cseréjéhez, ha házilag ugrasz neki.
-
Tim82
félisten
Ez a 6710b?
RAM mennyi van benne? Illetve egy SSD sem árt.
Thinkpad T60-on, 3 GB RAM-mal és SSD-vel 15-20 nyitott ablakkal egészen jó az Opera 12.15, bár nagyon flash heavy oldalak ki tudják akasztani 10-15 másodpercre.
Én mindenesetre előbb gondolkodnék bővítésen, mint komplett gépcserén. Ha elég RAM-od van, én lehet, hogy csinálnék a helyedben RAM drive-ot/ RAM disk-et, amire csak a böngészőt tenném át.
-
Tim82
félisten
Főoldalról:
- Tájékoztatók menüpont alatt bankszünnapok. -
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #42151 üzenetére
Ha nem az egész lépcsőházat bünteted, csak az alsó szomszédodat így, az még szerintem sem suttyóság. Na jó, nem feltétlenül az.
Btw, mellénk kisgyerekes család költözött úgy három hónapja, az erkèlyre járnak ki dohányozni, ami közvetlen szomszédságban van a mi hálószoba-ablakunkkal. Árad be rendesen a cigifüst, ami engem kifejezetten zavar úgy, hogy négy éve leszoktam (és sosem dohányoztam itthon).
-
Tim82
félisten
Erről csak az jut eszembe, amikor azért utaztam ingyen éjjeli buszon (914 -> Határ úttól a Nyugatiig) másfél éve, mert jegyet akartam venni a buszon, de csak húszezres volt nálam (frissen, ropogósan, ATM-ből) és a buszon lévő nyolc ellenőrnél összesen nem volt nyolcezer forint sem, így nem tudtak nekem visszaadni.
fokukac: btw, hónap utolsó két hetén belül voltunk, az a húszezres volt az utolsó pénzem a következő fizetésig. Belegondolva, nem is másfél éve, több ideje kellett annak lennie, még bőven ügyfélszolgálatos voltam.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #41967 üzenetére
Fcuk
, akkor ez is megváltozott a belépési adatok megváltoztatásával.
Mindegy, akkor dobtam egy privátot zolynet-nek.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #41924 üzenetére
Tudomásom szerint a NAV-nál kell kérni és megkapod egész évre előre a csekkeket (havi egyet). Még 2010-ben elfogadták azt is, ha utaltam, ugyanazokat az adatokat feltüntetve az utalás közleményében, mint amik a csekken voltak.
Ügyfélkapun is próbálkozhatsz csekkeket kérni, így elsőre a 13T1011 számú adat- és változásbejelentő lap az, ami erre valónak tűnik gyors guglizás után.
-
Tim82
félisten
FehérHolló:
Egyébként elnézésedet kérem, mert abban tökéletesen igazad van, hogy ha megosztottad volna azt a háttérinfót, hogy lila gőzöd sem volt az említett esetben arról, hogy veled csalnak meg mást, akkor sértő és nem jogos a neked szegezett kérdés. Remélem, elfogadod tőlem. -
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #41795 üzenetére
Az a gond, hogy a morális ítélkezést még mindig te magyarázod bele, picit el kellene már ettől vonatkoztatnod. Mivel azt sem mondtad, hogy tudtad-e vagy nem tudtad adott esetben, hogy házas-e a doktornőd (konkrétan egy szóval sem utaltál rá), még mindig az általad adott információmorzsákból indulhatunk ki. De azt most elárulom, hogy számomra tök mellékes, hogy "hibás" vagy-e vagy nem, nem ez a lényeg.
Számomra még mindig csak az furcsa, hogy általánosan lesújtó véleményt formálsz a nőkről úgy, hogy lényegében 1. pár negatív példából indulsz ki (ami persze sajnálatos, bár nyilván azért negatív példák, mert te húztad valamilyen módon velük szemben a rövidebbet), 2. valószínűleg nekik ugyanúgy van magyarázatuk arra, hogy miért olyanok, amilyenek és ettől még nem rosszabbak nálad vagy nálam, 3. ugyan azt állítod, hogy nem sértődtél meg, mégis sikerült egy egyszerű és az általad leírtakból logikusan következő kérdésbe azt belemagyaráznod, hogy akkor biztos jól elítélünk, meg lenézünk, meg erkölcsileg magasabbrendűnek gondoljuk magunkat. Pedig én csak valamiféle belátás hiányát vettem észre, ennyi.
Persze, lehet úgy is hozzáállni a világhoz, hogy egy nő sem érdemel hosszabb távon semmit, csak épp ez káros lesz, neked is, azoknak is, akikkel kapcsolatba kerülsz. Ennél te - szerintem - jobb vagy, úgyhogy remélem, ez csak időleges. Ilyen korszakom nekem is volt, szerencsére elmúlt, nem sírom vissza.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #41789 üzenetére
Nem ülök magas lovon, nem ítélkezem feletted (tényleg nem), de a feltett kérdés teljesen jogos -> írsz arról, hogy veled csalta meg egy nő a férjét, majd fél mondattal később azt sugalmazod, hogy a nőkről kialakult lesújtó véleményed miatt nem akarsz tőlük hosszú távon semmit. Mintha picit rossz lenne a logika ezek alapján (erre mutatott rá jeges), de mi kérünk elnézést, hogy ennyit osztottál meg velünk és ennyiből lehet következtetést levonni.
Morális következtetést/ítéletet meg (én legalábbis) tényleg nem akartam levonni, úgyhogy ez az alapvetésed téves.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #41782 üzenetére
Tim: akkor mondd melyek voltak, mert kíváncsi vagyok, amit eddig láttam, abból a byzantium volt a legjobb messze
Én először a Tamara Drewe-ben láttam (bár itt tényleg idézőjeles a "komolyabb hangvétel", hiszen vígjátékról van szó). Azért szakmailag egy fiatal brit színésznőnek egy Stephen Frears-rendezte filmben főszerepet játszania nem lehet rossz dolog.
Én most csak a Wikipédiás oldalt nézegetem róla, de írnak ott azért valóban "komolyabb hangvételű" filmeket is, pl. ezt.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #41781 üzenetére
valami szintén elég békategóriás görögös, medúzás, kardozós filmben láttam már
Integra: szerintem azért volt már egy-két "komolyabb hangvételű" szerepe is, nem csak a kardozós-baszós filmstílusban. (ÉKE, nem én találtam ki a műfajmegjelölést.
)
tildy: az is régen volt, hogy én utoljára emlékeztettelek rá (két éve talán?)...
-
Tim82
félisten
Ték it ízi, nem kell egymásnak esni.
peterkeT: annyira szar volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Asztalos klub
- One mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hálózati / IP kamera
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s 14 FHD(1920x1080)i7-1165G7 32GB 512GB SSD Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest