Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #46674 üzenetére
Pedig nem is ritka, és nem kell hozzá büfészakos diplomáknak lenni. Elég, hogy valamilyen, a jelenlegi kurzusban leépített ágazatban dolgozz, odaillő végzettséggel (pl. múzeumi hálózat, régész-néprajzos stb. diplomákkal), valamint 40 év fölött legyél. Garantáltan nem fogsz 3 hónap alatt munkát találni, sőt, az általad írt "kevésbé nívós" helyekre meg pont azért nem vesznek fel, mert túlképzett vagy.
Az még nagyobb genyóság, amikor pl. pár hónappal azelőtt
rúgnak kioppardon építenek le, hogy elérnéd a védett kort, mert akkor aztán esélyed sincs bármilyen munkát találni, 58-59 évesen meg nagyon király dolog az éhenhaláshoz éppen elegendő összegért szart lapátolni (főleg a korosztályra jellemző egészségügyi problémákkal együtt). -
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #46665 üzenetére
Nálam 30-35 GB között foglal a W7, barátnőm gépén talán 35-öt (én jobban karbantartom a rendszert, nem telepítek programokat rendszermeghajtóra stb.). Biztonsági mentés mindenképpen lesz a rendszerről, aztán meglátjuk, de az újrahúzás több időt/energiát vesz el, mint a partícióátméretezés.
Az asztali gépbe pl. elég egy 30 GB-os SSD is, bár az azért szűkös már.
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang #46656 üzenetére
40 giga sem elég neki, annyi van a Win 7-nek kiosztva az elvileg 80, gyakorlatilag 74 gigás SSD-ből. Meg persze be van tolva egy vinyó az optikai meghajtó helyére keretben, de nehogy már oda lehessen VS-t telepíteni (illetve lehet, de mindenképpen akar ~ 6 GB-ot a rendszerpartícióra tenni).
-
Tim82
félisten
Gyors kérdés, ami szerintem azért nem ér meg egy szakmai hozzászólást: milyen ingyenes/trial programmal tudok úgy partíciót átméretezni, hogy ne semmisüljenek meg az adatok a partíciókon? (Lehetőleg azon a partíción ne, amelyikhez hozzácsapnék, a másik tartalma, amiből elvennék, mehet a levesbe.)
Barátnőm notiján kellene kicsit megnövelni a rendszerpartíciót az adatpartíció rovására (SSD, Win 7, erre a két partícióra van osztva - és nem lenne gond a felosztással, ha a Visual Studio nem akarna kötelező jelleggel a rendszerpartícióra tolni telepítéskor pár gigányi adatot).
Bár ha nagyon muszáj, akkor legyaluljuk az egészet és új felosztással csinálunk egy új rendszert (vagy lementek egy image-t a régi rendszerről és abból állítom vissza gyalulás után).
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46585 üzenetére
Megvan, de ha nem tetszik, akkor átváltok másik telefonra, erre van egypár másik itthon. Engem nem pont ez zavar az almában - a kötelezően letöltődő és háttértárat foglaló iOS 7 frissítés pl. szerintem genyóbb dolog volt.
-
Tim82
félisten
Megnéztem iPad Mini-n, csak időpont-alapon működik.
Mawyx: nekem nem volt túl sok kép rajta (200 fotó talán?), sajnos nálam nem ezen múlt a lassúság. Valószínűleg minden CM frissítés után kellett volna rányomnom egy wipe-ot a telefonra egészségügyi okokból
, de ehhez végül is túl kényelmes vagyok.
Nemtom, én barátnőmmel emailben kommunikálok napközben, ha nagy néha hazamegy a szüleit meglátogatni vidékre, akkor Skype, meg van egy-két ember, akivel Viberen beszélek. Meg ugye a PH!-s fórumtársakkal (meg jó pár ex-kollégával) való sörözések FB-chat-en kerülnek egyeztetésre. (Kukac meglehetősen realtime-ban szokta ott nyomni.
) Ezeket meg egy okostelefonnal tök jól meg tudom oldani, + a Skype és a Viber nálam is telefonhívás alternatíva.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #46576 üzenetére
FB csoportos üzenetváltásnál azért meglehetősen real-time szoktál reagálni. Tudom, ott a sörözés megbeszélése az ösztönző...
Egyébként FB-n kívül kb. hanghívásra/telefonkiváltásra használok mást (Viber, Skype). Majd megpróbálom a Skype-ra rászoktatni a szüleimet is.
Tildy: pl. iOS-ban alap gyári feature a "Ne zavarj"-mód.
Minden bizonnyal there's an app for that on Android too.
Helyet nem tudom, mert letiltottam a helymeghatározást (és most meg sem tudom nézni, jelen pillanatban visszaálltam a Lumiára), az időpont viszont biztos, nekem 23:00-06:00 között automatikusan be volt állítva.
-
Tim82
félisten
Volt nekem is Galaxy S-em, nekem nem voltak ilyen gondjaim sem gyári ROM-mal, sem CyanogenModdal. Igaz, GTalk-ot nem használok, de Gmail, FB, Viber rendben működött, meg egyszer-kétszer Skype-hanghívást is csináltam róla, azzal sem volt gebasz.
Az más kérdés, hogy egy idő után tetűlassú lett, meg állandóan zárogatni kellett kötelező jelleggel a háttérben futó app-okat meg folyamatokat, mert felzabálták a memóriát. Azért annyira nem idegesített, hogy földhöz vágjam, de ahhoz elég volt, hogy egy inkább trouble-free rendszert futtató okostelefont válasszak utána.
-
Tim82
félisten
Leginkább szolgáltatói gebasz. Push értesítésekkel voltak/vannak gondok (Facebook, Viber, Whatsapp), sms-sel nem, legalábbis emlékeim szerint. (Nekem még sosem volt olyan, sem LG Optimus 7-en WP7.5-tel, sem Nokia Lumia 520-on WP8-cal, hogy sms-t vagy emailt késve kapjak meg. FB értesítést igen.)
-
Tim82
félisten
UK-beli fórumtársak, mi a helyzet a viharral?
-
Tim82
félisten
Kettesünk van az ötöslottón, 350 Ft pluszban vagyok.
(És még hátra van a hatoslottó!
)
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46356 üzenetére
Amikor én végeztem 2007-ben, akkor volt épp nagy, 4000 fős leépítés a hazai középszintű oktatásban, esélyem sem lett volna. Most meg már akar a halál visszamenni a pályára.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46354 üzenetére
Ehh, meg sem tudom nézni a munkahelyi tűzfal miatt a linkelt oldalt, "suspicious". Biztosan a domainnév miatt.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46349 üzenetére
Bruttó 250k az nettó 163 750, pontosan ennyit keresek. I mean, 145k nettóval sem fogja elérni a br. 250k-t édesanyád.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46283 üzenetére
Nekem nincsen nagyon ilyen gondom (ill. a Lumia 520-am csinálta azt egyszer, hogy nem volt hajlandó látni az itthoni, preferáltként elmentett hálót, de azt egyszerű volt megoldani - törölni kellett a preferált hálózatot, majd újra kellett indítani a telefont és utána már látta és csatlakozott), ahogy a wlan erősségével sem, az 50 m2-es lakást egészen jól ellátja a WDR3600. Ezt az esetet leszámítva mobil/tablet mindig automatikusan csatlakozik itthon, ezzel sosem volt para.
Viszont arra egyszerűen nincs megoldás, hogy egy olyan, majdhogynem faék egyszerűségű eszköz, mint egy wifis nyomtató, miért nem hajlandó csatlakozni az OpenWRT-s WDR3600-hoz.
A médialejátszó meg egy ősrégi Popcorn A100, amelyiknél egy darabig működött, hogy a régi Linksys WRT160N-emet bridge-ként rákötöttem, de aztán az sem. USB wlan nem igazán járható út, mert a Popi gyári dongle-jén kívül egyfajta TP-Link wifiadapterrel lenne hajlandó úgy-ahogy működni, amiből persze három revízió van és a nekem kellő elsőt kb. lehetetlen beszerezni.
A falbontást/kábelezést meg egyelőre nem szeretném meglépni, bár valószínűleg valamikor amúgy is muszáj lesz az elektromos vezetékeket cseréltetni az egész lakásban.
Amúgy minden másra elég szokott lenni a wifi (sőt, amikor működött a médialejátszó/wireless bridge megoldás, arra is - 720p-s filmeket nézek maximum).
-
Tim82
félisten
Október 23. előestéjén a 4-es villamossal utazni olyan, mintha bulivonatra keveredett volna az ember. Szinte csak az hiányzott, hogy feltépje valami csaj a tetőt és sikítozzon kifelé egy pezsgőspalackkal a kezében.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #46164 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Van ott gyalogosátkelő és amellett bicajos. Autósunk először áthajtott a gyalogos-részen, majd a bicajos átkelőnél elsodorta a bringást (aki amúgy valóban két keréken ment). A gyalogosok szempontjából szerencse, hogy nem nekik sikerült hajtania...
-
Tim82
félisten
Az előbb a Balcsy-Zsilinszky-Alkotmány u. találkozásnál, a zebrán egy autó majdnem elkent egy bringást. Ja igen, a bringásnak volt zöld, az autós csak lazán leszarta, hogy épp megy át egy rakat ember a zebrán, gyalog meg két keréken.
-
Tim82
félisten
Az a pizza (nem biztos, de tobb, mint valoszinu) nem szeretettel keszult.
Adalékanyagokra célzol?
Diákként melóztam vagy tíz éve a Vidámpark területén egy gyorsbüfében, ott a lila fej ellenére nem volt idő sem ilyenekre. Ettől függetlenül amennyi légy volt... csendben imádkoztam minden műszakban, hogy az ÁNTSZ várjon a razziával addig, amíg én már nem dolgozom ott.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #46126 üzenetére
Foglalkoztam pszichológiával, a tanulmányaim része volt és érdekelt is. Nekem annyi a fő gondom az elméleteddel, hogy egyrészt durván leegyszerűsít, másrészt kihagy változókat, harmadrészt pedig gyakorlatilag defektesnek bélyegez mindenkit, aki nem, illetve csak részben törekszik arra, hogy az elméletednek megfelelően keressen partnert. (Egyébként ez egy igencsak kényelmes álláspont, hogy a többséget defektesnek bélyegezzük, mert így nem kell felülvizsgálni a teóriánkat.)
Persze csak akkor áll meg a kis elméleted, ha ilyen apróságokat, mint kisugárzás, humorérzék, intelligencia stb. nem veszel figyelembe. Szerencse, hogy azért a való világban a külső csak egy tényező a jó pár közül (még ha talán az egyik legfontosabb is és nem is tagadom, hogy sok igazság van abban, amit írtál - csak épp kihagysz alapvető dolgokat).
(Egyébként "a kis duci barátnőm" btw. évek óta együtt él az egyik ilyen sportoló-alkatú sráccal, 3-4 éves közös gyerekük van, nyilván azért, mert jól szop.)
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #46121 üzenetére
Én még sosem jártam anyámhoz hasonló alkatú, magasságú, alakú nővel.
Egyébként hosszú lenne a cáfolat, de van egy duci csaj ismerősöm, akire valamilyen oknál fogva a fizikailag/külsőre kb. tökéletes sportoló pasasok buknak. Mondjuk azoknak biztosan egyéb defektjük van, szóval alfahímnek lenni sem lehet irigylésre méltó.
Szép elméletek egyébként, de hogy igazak-e...
Mondjuk valóban logikus magyarázat lenne, amit írtál, ha azt látnám, hogy így működne, de túl sok "kivétel" van - annyira sok, hogy az már nekem inkább megdönti az ilyen elméleteket.
FehérHolló: lehet, hogy
inkább követem az elfojtás évszázadok óta bevált taktikájátnem akarom megtudni, hogy mire gondolsz. -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46029 üzenetére
Ja, én nem igazán játszom a telefonon, ha játszanék, akkor is legfeljebb valami Tower Defense-leágazás meg Mahjong menne. Ugyan L520-ra leszedtem egy-két WP8-as játékot... de ott is inkább neteztem játék helyett végül, az az erősebb függőség.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46026 üzenetére
Amennyi sírást olvasok én ezzel kapcsolatban fórumon, kéne. De majd jön jól sdforlife kolléga és közli, hogy olyan nincs, hogy i4-en jól fusson az iOS 7.
No pun intended.
Mondjuk én eleve droidos/WP8-as telefonokat használtam előtte, ott meg hozzászoktam magamtól, hogy minden olyan appot zárok, amire nincsen már szükségem.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #46023 üzenetére
Már egy pár hete...
Sőt, ha az iPad Mini-től számítanám, akkor május közepe óta.
Mondjuk megvan a Lumia 520 is, meg az Atrix 2 is. (Meg van egy kissé szerelésre szoruló Nokia N9 is itt a fiókban.)
Hozzáteszem, hogy úgy tűnik, egyike vagyok azon nem túl sok embernek, akinek i4-en semmi gondja nincs az iOS 7-tel.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #46013 üzenetére
Nekem mindig kibír egy napot az i4. Szintén ájóeszhéttel. Mondjuk amikor vettem, az eladó azt hitte, hogy három órát bír ki max. az akku...
NoLF: 3G, wifi állandóan bekapcsolva, két Gmailt + Facebook-ot szinkronizál (push). Kevés (napi max. 15 perc) telefonálás, sok email, Opera Mini. Néha Skype, ritkán Viber.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #45964 üzenetére
Ilyen apróságokra nem adunk.
(Még arra sem, hogy tuti, hogy 3-5 évig ezek a panelek teli lesznek gyerekbetegségekkel, úgyhogy nem hiszem, hogy megéri early adopternek lenni.)
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #45916 üzenetére
2*2 GB DDR2 azért kijön 8-9k-ból, csak kell hozzá némi szerencse és rendszeres HA-keresgélés.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #45913 üzenetére
Eredetileg pedig tényleg azt írtad.
Én nem cserélek évente gépet, mert feleslegesnek tartom (nem használnám ki). A jelenlegi C2D is elég arra, ami nekem kell. Bőven elég 2-3 évente fejlesztenem, ráadásul nincs is nagyobb upgrade-ra keretem (lenne, ha nagyon akarnék, de nem tudom igazolni magamnak, van jobb helye is a pénznek).
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #45908 üzenetére
A DDR2 laptopmemória (amit eredetileg írtál) hosszú ideje ilyen drága. Az én notijaim még bőven DDR2-t használnak, időnként körbenézek emiatt a használtpiacon.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #45904 üzenetére
Már jó ideje (vagy egy éve) ilyen drága.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #45875 üzenetére
Nem, éledeznek a kaiju-k.
-
Tim82
félisten
válasz
dredbiro #45740 üzenetére
Mást nem nagyon tudsz tenni és nem is érdemes. Nincs infód arról, hogy valóban megbízhatatlan-e vagy nem várt nehézségei támadtak, szóval felesleges ezzel foglalkozni, illetve magadat idegelni rajta. Te korrekten vártál, majd korrekten tájékoztatod arról, hogy nem szeretnél arra várni, hogy mikor hajlandó utalni. Lépj túl rajta és kész.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Érdekes elmélet, akár még igaz is lehet. Szerintetek mikor fogja ezért retorzió érni Nyáryt?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #45512 üzenetére
Welcome to social hacking!
Montoya: mindkét megnevezés helyes.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #45505 üzenetére
Az azerieknek is elhittük, hogy befektetnek itthon a baltagyártásba.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #45466 üzenetére
Diplomát csakis az Ecseriről!
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #45427 üzenetére
Dimenziónál tavaly biztosan lehetett ilyenre költeni keretet. Nekem konkrétan ágymatrac lett az egészségpénztári befizetéseimből. (Dioptriás napszemüveg csak azért nem, mert tavalyi születésnapomra családtag azzal ajándékozott meg, hogy kifizette annak árát. Jut eszembe, tavaly olyan 45k-ért lehetett csináltatni, ez kb. a másfélszerese a normál szemüvegének, ha az ember nem nagyon vacak keretben gondolkodik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest