- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
zolynet #48945 üzenetére
Nem tudok róla, vagy legalábbis nem mondták ki, hogy lenne (ettől még lehet persze, mert most a csapból is a "karcsúsítunk és átszervezünk" nóta folyik). Az biztos, hogy most is hirdetnek IT-s állásokat, ránéztem most a belső karrierportálra. Egy érdeklődő levél a HR felé? Nézzek neked aktuális lehetőségeket?
-
Tim82
félisten
Szintén UPC, itt is szar.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #48547 üzenetére
Legyen akkor játékosan, dalszövegrészleteket dobok be (megkeresed, meghallgatod, ha tetszik, örülsz
).
(Műfajilag persze nem a G'n'R-rel egy kategóriába tartoznak, meg a "manapság"-ot is mondjuk az utóbbi évtizedre értem, ha ez így megfelel.)
1.
All through the port, past Chinatown's gate
The thieves and grifters were forced to wait
Each seeking passage on the riverboat south
Gold filled their purses, lies filled their mouths2.
The circle is vicious of
Thoughts altogether vain
Haunted by battles lost
Still living on Indian land
I clap my dirty hands
Given over to self and left
To own devices
A quaking in the person3.
And here I come up the hill
I’m pushing my own wheel of love
I got love in my tummy and a tiny little pain
And a ten ton catastrophe on a 60 pound chain4.
In the fields and in the forests
Under the moon and under the sun
Another summer has passed before us
And not one man has, not one woman has
Revealed the secrets of this world5.
I can't make you hang around.
I can't wash you off my skin.
Outside the frame, is what we're leaving out
You won't remember anyway6.
There was a time that the pieces fit, but I watched them fall away.
Mildewed and smoldering, strangled by our coveting
I've done the math enough to know the dangers of our second guessing.
Doomed to crumble unless we grow, and strengthen our communication.7.
I am surrendering to gravity and the unknown
Catch me, heal me
Lift me back up to the sun8.
Did you catch yourself in the mirror?
It's a sight I understand
You considered it all for a second
And put it down to sleight of hand -
Tim82
félisten
Egyszer komolyan indítok egy vállalkozást, olyasféle tanfolyamokkal, mint: "Pénzügyi alapismeretek felnőtteknek: hogyan utaljuk el a kapott csekken szereplő összeget a bankunknak/szolgáltatónknak/állami hivatalnak avagy a közleményrovat helyes kitöltésének féltve őrzött titkai".
Hatalmas piaci rést érzékelek itten. Lehet, hogy távoktatási portált is építek rá. Fizetni csak személyesen lehetne a tandíjat, készpénzben, a sikeres záróvizsga letétele után lehet más tanfolyamokra már csekken/utalással is fizetni - de továbbra is a kápé preferált.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #48529 üzenetére
Úgy kihívás.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #48522 üzenetére
van egy hihetetlen durván nyekergő ajtójuk, na azzal nem tudom mit csináljak
szereljem le a bejárati ajtójukat?Gerilla-zsanérolajozásról nem hallottál?
-
Tim82
félisten
válasz
Lortech #48424 üzenetére
Tegnap délután kb. 30 percet vártam csak arra, hogy apám nem épp mai darab laptopja (egy Thinkpad T43) kikapcsoljon, mert persze kikapcsolás előtt telepítette az elmúlt másfél hét egyáltalán nem összes frissítését, szám szerint 11-et. (Apámék nem foglalkoznak a Windows lelkivilágával, én szoktam frissíteni, amikor arra járok.)
Mindezt azért, hogy hónom alá csapjam és hazahozzam, mert cseréltem benne a tetűlassú vinyót egy SSD-re.
-
Tim82
félisten
Ha nincs nálad tyúkbél, akkor szenvedj csak.
Esetleg Remote Files nevű app, ha hálózaton megosztott mappában van a film? Onnan meg meg lehet nyitni bármilyen filmlejátszós alkalmazással. Vagy Plex (bár az fizetős, de ez szokott lenni az ultimate megoldás)?
Egyébként pont úgy vergődsz és szenvedsz, mint én az elején.
-
Tim82
félisten
Azért a WP-nél is van olyan, amikor az ember csak néz, hogy ezt így hogy.
Más is belefutott ugyanilyenbe már.
És ezzel nem a WP-t szidom, mert amúgy szerintem tök jó, szeretem használni.
Az Apple meg szerintem direkt szarnak írta meg a Windows-os iTunes-t, pl. a wifi sync hol működik az iTunes-szal, hol nem. Ezt már egyszer felvetettem Apple-fanoknak, a válasz az volt (természetesen), hogy az MS is milyen rohadék, az Apple csak visszaüt.
Egyébként komolyan kérdezem, nem próbálkozol meg iCloud-dal? Van kliense Windows-ra, kb. ez az Apple SkyDrive-ja
, talán kiválthatja most épp az iTunes-t.
-
Tim82
félisten
Az emlegetett Tesco/Auchan áruházakban is szabadon röpködnek a verebek a beltérben, mint az Europark-beli Interspar és a soroksári Auchan esetében?
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #48281 üzenetére
No, hát akkor az alaplappal mi van?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #48250 üzenetére
Önző vagyok, de legalább bevallom.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #48238 üzenetére
Jó pénzért naná.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #48232 üzenetére
Ez tekinthető szponzorálási nyilatkozatnak a részedről? Havi apanázsban gondolkodsz, vagy egyszeri, nagy összegű támogatásban?
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #48226 üzenetére
Persze, de talán eléggé aláhúztam eleve, hogy szubjektív benyomáshalmazt írok le. (Idézem magam: "Persze, lehet, hogy belőlem meg a "szomszéd fűje mindig zöldebb"-effektus beszél.") Vagy ezen Te is átsiklasz?
Szóval nem értem, ha látogatóként pár dolog azonnal szembeötlik, ez alapján alkotok egy bevallottan szubjektív véleményt és azt leírom, az miért gond (főleg, ha kérdeztek a benyomásaimról). Senki sem tagadja, hogy értékelhető összehasonlítást pár nap alapján nem lehet érdemben tenni, de nem is annak szántam.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #48218 üzenetére
Szerintem drágább, de nem vészesen.
A benyomásaimat azért leírhatom, gondolom, nem szeretnék azért öncenzúrát gyakorolni, mert valami mások szerint alapszabály.
Btw, az azért látogatóknak is feltűnhet, hogy pl. nincs dugó, a tömegközlekedés meg hasonló járműparkkal, de mégis érezhetően jobb hatásfokkal működik, a város meg valahogy nincs annyira teleszemetelve és elszennyezve szmoggal, mint Bp. Ezek mind élhetőségi szempontok.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #48212 üzenetére
Nem okoz kultúrsokkot, de pár fokkal élhetőbb város, mint Budapest. Mondjuk mind én, mind a barátnőm hosszútávon besokalltunk attól a kissé tömény formában az arcunkba tolt építészeti és turisztikai giccstől, ami a város fő jellemzője, de ez egyéni szocprobléma.
Amúgy meg bejön nekik, érzésre a város fél bevételét a turizmus adja.
Ami nagyon becsülendő a csehekben, hogy minden hazai dolgot felkarolnak. Nem tudom, ismeritek-e a Machinarium c. játékot, egy cseh fejlesztőcsapat munkája. Na, vannak ajándéktárgyak a játék fő karaktereivel is...
Meg minden lehetőséget megragadnak a város propagálására. Mondjuk Rainer Maria Rilke itt nyomorgott szegény költőként három hónapot egy koszos lyukban? Nosza, emléktáblát, szobrot, ajándéktárgyakat stb. az emlékére! (Ez most csak hasraütéses példa volt, nem néztem utána, de valóban láttunk egy Rilke-emléktáblát.) Avagy minden kulturális dolgot valamilyen formában pénzre váltanak és ezt az esetek nagy részében még csak nem is ízléstelenül teszik.
Prága valahogy egyébként olyan, mint Budapest lenne, ha az összes "mi lett volna, ha ezt meg azt csak kicsit jobban csinálják..."-kezdetű mondat mellett pipa lenne. Persze, lehet, hogy belőlem meg a "szomszéd fűje mindig zöldebb"-effektus beszél.
Btw, olyan elfajzottak voltunk, hogy még csak nem is söröztünk (csak hoztunk haza egy-két üveggel). De lehetett venni abszintot (ami hamis, az igazi meg qrvadrága), meg marihuánásnak reklámozott kendermagos csokit. Na, ezeket kihagytuk...
-
Tim82
félisten
Hazafelé a Jesenius EC elütött két embert még valahol Brno-n innen, egy rendezőpályaudvaron áthaladva. Kb. három órát késtünk, azaz 01:40-re futottunk be a Keletibe 22:35 helyett, az eredetileg két órásnak mondott késést még random leállások tolták ki a hátralévő úton.
Furán hangzik, de az áldozatokat nem igazán sajnálom, amilyen infótöredékek eljutottak hozzánk, utasokhoz, az alapján valószínűleg két részeg leült a sínekre piálni. A vonatvezetőt annál inkább, hallani lehetett a sokkot a hangján, amikor a fékezés után beleszólt a mikrofonba.
A Keletinél természetesen úgy kezelték le a kései utasokat, hogy takarodjanak ki az oldalbejáraton, át a pályaudvar oldalában lévő feltúrt építési területen, mehetnek Isten hírével.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #48053 üzenetére
Be se vittek, eleve csak annyi volt, hogy bekopogtak, elkérték az iratainkat, valami kártyaolvasón lehúzták (ami ugye magyar személyinél egészen érdekes, mert nem tudok róla, hogy lenne benne mágnescsik), megvárták az eredményt, majd visszaadták és elköszöntek. Persze akkor is WTF-élmény volt. Vagy jól kivitelezett identity theft, de a hotelesek szerint havi egyszer jönnek ilyet csinálni a rendőrök.
Btw, Prága most valahogy kevésbé mézeskalács-város, mint két és fél éve, de még mindig pár fokkal élhetőbbnek tűnik Budapestnél.
-
Tim82
félisten
Nincsen jobb, mint reggel a cseh rendőrök kopogására ébredni, akik személyit/útlevelet jönnek ellenőrizni. A szállodába, ahol alszunk...
Ez valami standard eljárás, vagy körözött bűnözőnek nézünk ki, vagy Unortodoxia állampolgárai élből ellenőrizendők egy másik EU-s országban?
-
Tim82
félisten
A poén nagyon régi, de a kivitelezés bájos. (Prágai graffiti, ma délután lőttük séta közben.)
-
Tim82
félisten
dupla
-
Tim82
félisten
Egyik barátom kislánya egy hete született meg, fekete szemmel, fekete hajjal.
Az apa szeme zöldeskék, az anyáé fekete vagy nagyon sötétbarna (erre nem emlékszem pontosan, régen találkoztam már vele).
Nem tudom, honnan jön ez a "minden babának kék a szeme", belegondolva, bátyám is barna szemmel született. Én kékkel, kb. 4-5 éves koromra már "bebarnult".
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #47830 üzenetére
Valószínűleg rosszabbak voltak a mi családi összejöveteleink. Sosem végződtek békésen.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #47828 üzenetére
Mindig jó, ha az ember őszinte feedback-et kap a hozzátartozóktól.
-
Tim82
félisten
Erste netbanknál jelszó / azonosító páros begépelése után még küldenek sms-ben kódot, és csak azután léphetsz be a netbankba.
Régen minden tranzakció jóváhagyásánál is küldtek sms-t, most már a saját számlák közötti átvezetésnél, illetve a validált sablon alapján történő utalásnál nem.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #47809 üzenetére
Legolvasottabb a blog.hu. Leginkább használható a Wordpress. Kompromisszum nincs.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #47652 üzenetére
Én meg rühelltem.
-
Tim82
félisten
Nem irigyellek titeket, egy-két háztömbbel arrébb lakik egy hasonló sorsú fiatalember (aki mondjuk nem mozgásképtelen, csak valamiféle mentális betegséggel vagy fogyatékossággal van megverve), őt szoktam látni kiállni az erkélyre és onnan kiabálni lefelé az utcára (esőben, fagyban, reggel és este is láttam már). Neki is elég átható hangja van, nem lehet vele túl nagy élmény egy házban lakni.
-
Tim82
félisten
válasz
gaborbol #47632 üzenetére
Eléggé a végét csíptem csak el (épp készülődtem indulni a későn végző barátnőm elé), úgyhogy beleavatkozni nem volt lehetőség és nem is érzem magam annyira megmondóembernek, hogy én is rohanjak a lépcsőházba veszekedni egy sort, még ha az ajtóm előtt is zajlik.
Amúgy a sokadik gyerekes pár lakik a szomszéd lakásban (valószínűleg albérletnek van kiadva), ez a kissrác egészen normális. (Volt olyan albérlő is, ahol a hasonló korú kisgyerek egész nap, éjszaka és hajnalban is azzal szórakoztatta magát és a ház többi lakóját, hogy fejhangon sikítozott. Lövésem sincsen, hogy mikor aludt...)
Én értem, hogy valakit zavar valamelyik szomszédjának viselt dolga, de ezt lehet normálisan is jelezni.
BlackSoul: én is érzékelem magamon, de azt is tudom, hogy ez nem vezet sehova.
neduddki: alaplap?
-
Tim82
félisten
Tegnap este 9 előtt fültanúja voltam annak, hogy a lépcsőházban az egyik szomszédom (hatvanegynéhány éves, nyugdíjas asszony, aki pár hónapja költözött be) fennhangon fenyegeti a másik szomszédomat (kisgyerekes párból az édesanya), hogy rájuk hívja a rendőröket, mert hangos a gyerek és ez a tény őt zavarja.
Azt hiszem, egy 2-3 év körüli kisfiú a veszekedés tárgya, szerintem egyáltalán nem hangos, ráadásul a mi lakásunk van a két veszekedő szomszéd között. Nem szokott kiabálni a kissrác, néha hallom, hogy dobog a lábaival (biztosan rohangál a lakáson belül), de nem késő este. Szerintem este 10-re már mélyen alszik.
Leginkább azzal a tömény rosszindulattal szemben állok értetlenül, hogy egy nem különösebben hangoskodó kisgyerek valakit annyira idegesítsen, hogy képes rendőrökkel-feljelentéssel fenyegetni a szüleit...
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #47495 üzenetére
Én itthon is használom, ha csak netezek és nem kell sokat gépelni, teljesen jó szerintem. Aláírom amúgy, hogy a tablet nem épp létfontosságú eszköz, "csak" már-már extrém módon kényelmes tud lenni a használata - egészen addig, amíg nincs szó komolyabb
produktív munkárólszövegbevitelről. Olyankor én is inkább átülök a szintén dokkolón tartott laptophoz.A barátnőm egyébként hasonló okokból nem szereti a tabletet, mint te, ő sokat gépel.
-
Tim82
félisten
A Nexus 7 nem magamnak szánva merült fel korábban, hanem amikor azon töprengtem, hogy a szüleimnek mi volna a legalkalmasabb számítástechnikai eszköz - laptop, asztali vagy tablet (melyikkel barátkoznak meg legjobban). Nálam elég egyértelmű volt, hogy kell a 4:3 képarány a viszonylag kis súly és méret mellé + beépített 3G.
Mondjuk eléggé el is vagyok maradva a "júzerbarát számtek cuccokat a szülőknek" projecttel, bár megvan anyám laptopja, meg apámét is fel fogom bővíteni, ha megérkezik ahhoz eBay-ről az adapter végre (régi noti, IDE vinyóval, adapterrel viszont megy bele mSATA SSD).
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #47475 üzenetére
főleg online tananyagok videók/padf/slideok formájában, meg könyvek
Ezekre a mostani iPad Mini is tökéletesen alkalmas, így fél év használat alapján mondva.
Viszont hardveresen hamarosan elavult lesz, szóval ha fontos, hogy a jövőben biztosan kapjon még egy ideig rendszerfrissítést, akkor inkább a retinás Mini-t várd ki.
A 16:10, 16:9 képarányú tableteket én elvetném, ha olvasás és tanulás a fontos, ahogy emvy is írja, a 4:3 képarányú tabletek közelebb állnak a nyomtatott könyvek formátumához.
Amúgy mostanában egyre több iPad Mini-klón jelenik meg a magyar piacon az ún. B brandek kínálatában is (Alcor Zest Q813I, Wayteq Xtab-79qci stb.), azoknak is érdemes utánajárni szerintem.
Amikor én vettem az iPad Mini-t, ugyanúgy 8" körüli méretű tabletet kerestem, lehetőleg 4:3 képaránnyal és beépített mobilnet modemmel, nekem akkor nem nagyon jött más szóba. Azóta persze kijöttek az alternatívák is.
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #47468 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
-
Tim82
félisten
válasz
szőröscica #47463 üzenetére
Energiatakarékos izzókat cseréltél LED-esekre?
Párszor már felmerült bennem, hogy kellene rendelnem eBay-ről LED-es izzókat, olcsóbbak a bolti áraknál. Nálam eleve energiatakarékos izzók van mindenhol (kivéve kamra), de ha tudnék még érezhetően lefaragni a fogyasztásból, megérné a váltás.
# 47466: köszönöm!
Ezek a 3W-os izzók igencsak ígéretesnek hangzanak.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #47410 üzenetére
Hordozásra nem néztél esetleg valamilyen 12" Fujitsu Lifebook-ot, vagy F-S Esprimo-t? (Az utóbbiak is egészen korrekt minőségűek és van bennük ODD, pl. Esprimo U9400 vagy U9410.)
joamilestoné: semmi gond.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #47403 üzenetére
Úgy értettem, van egy s-sel jelölt, hordozhatóbb vonal a sima T400/T410/T420 mellett (T400s/T410s/T420s), ezek majdnem fél kg-mal könnyebbek, miközben a 14" méretet megtartották, tehát 1,8 kg körüli tömegük van. Nem tudom, hogy ezeket ismered-e, erre akartam csak rámutatni. Persze ezek nyilván drágábbak, mint a "sima" T4x0-ek, de ezzel együtt is nem az elkurvult ultrabook-kategória.
Az X-eknél meg - elvileg - tényleg csak az említett billentyűzetváltoztatás a gáz, amúgy egyelőre nem úgy néz ki, hogy kevésbé lennének tartósak az új modellek. (Az X1 vonalat húzzuk ki innen, az ultrabook-vonal, az X2xx-ekre gondolok.)
Az Edge vonal TP-brand alatt árusítása tényleg szomorú, annak idején háborogtak is miatta a keményvonalas TP-fanok. (Ebben semmi lekicsinylés nincs, én is ide sorolom magam.)
Számomra a legrosszabb amúgy is a kijelző képarányának változtatása + a szigetes billentyűzet, de ez pont két olyan dolog, ami nem igazán érinti az összeszerelési minőséget.
joamilestoné: ez már nem az első körük ebben a témában, ebben a topikban - és ha engem kérdezel, a "korrekt" válasza pont provokáció, teljesen kiszámítható volt, hogy erre Tildy így fog reagálni, úgyhogy valóban nem kell védeni Integrát. A suttyóságot ne tekintsük már elfogadhatónak egy nem is személyes dolgokról szóló vitában, ne tévesszük össze az őszinteséggel és ne emeljük már piedesztálra...
Na meg nyilván baromira nehéz dolog elfogadni, hogy másvalaki másmilyen preferenciák alapján választ gépet, tehát bele kell egyet rúgni akkor. Nyilván le lehetett volna úgy is írni a véleményt, hogy az ne legyen bántó, nem véletlenül nem úgy lett mégsem megfogalmazva.
Integra: az utolsó két bekezdés neked is szól.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #47401 üzenetére
Benned az a szép, hogy ha valamilyen, akár vicces-szarkasztikus formába csomagolt kritika is ér téged, azonnal, gombnyomásra sablonos és ostobán agresszív válaszokat kezdesz el nyomatni és ezt valamiért erénynek akarod feltolni.
Egyébként ha az neked őszinteség, hogy kocsmai stílusban majdhogynem kihívod Tildyt és Esmeint egy jó kis ketrecharcra, az régen szomorú. Milyen érdekes, hogy rajtad kívül mindenki annyira őszintétlen, hogy azért nem mennek el eddig véleménykülönbségben, pl. a konzumer vs. üzleti notik miatt...
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #47394 üzenetére
Szvsz T420 után van nagy gáz, köszönhetően a szigetes billentyűzetre váltásnak és a régi kiosztás szétverésének. Az Edge hogy jön ide? Sosem volt az üzleti. T, X, W széria a minőségi, az L már nagyon kompromisszumos, az Edge meg kb. a branddel eladott konzumer vonal.
Ami a hordozhatóságot illeti, az X vonal kimaradt nálad? Vagy a T4xxs vonal? Azért ismerkedj meg velük, mielőtt a T61 után temetnéd a Thinkpad-eket.
Mondjuk ha a numpad mindenképpen kell, akkor neked nem a TP-k a neked kellőek. Személy szerint nem értem, minek kell notira, de ez az én preferenciám.
Integra: általában lehet ilyen dolgokról teljesen kulturált módon is beszélgetni, véleményt nyilvánítani, vitatkozni. Neked ez nem jött össze, sebaj, majd legközelebb!
[link]
-
Tim82
félisten
Nagyon jó ez a Rectify.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #47165 üzenetére
Csak szólok, hogy ha jól rémlik, a nettód az talán több is, mint duplaannyi az enyémhez képest.
De amúgy asszem, az a szarrágás bosszantott fel, ahogy közölték most a változásokat, ld. pont az én fizetésemnél meghúzott határ. Tök király lesz, bért emelnek és azzal többet húznak ki a zsebemből a cafeteriás veszteségnél... És nem, nem igazán a cégre vagyok mérges persze.
tope: attól, mert másoknak kevesebb, megengeded ugye nekem, hogy fájjon nekem az elvonás?
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #47164 üzenetére
Én a jelenlegi havi br. 40k-ból fizetek egészségpénztárat és önkéntes nyugdíjpénztárat (kb. a minimális havi kötelező tagdíjra elég), internetet (aminek a lehetőségét most ugye megszüntetik), valamint 8k-nyi Erzsébet-utalványt (mert valamivel kedvezőbb szorzóval adózik, mint a normál kajautalvány). Ja meg a bérletem is ebből van.
Az egészségpénztár kb. arra jó, hogy apám havi gyógyszereit meg tudjam venni (cukorbetegség), az Erzsébet-utalványt meg anyámnak szoktam odaadni (elvált szülők kölke vagyok, szóval rég nem egy háztartás). Most az a jó kérdés, hogy mit szüntessek meg jövőre... Melyiküket ne támogassam, mert az már nem kérdés, hogy a nyugdíjcélú megtakarításnak amúgy is annyi.
Gondolom, bónusz sem lesz jövőre, mert Magyarország jobban teljesít (az egy dolog, de azzal együtt, hogy amúgy az eddigi havi jövedelmet is megvágják, már különösen fájdalmas). Asszem, tényleg ideje keresnem lassan egy másik munkahelyet, lehetőleg egy másik országban, pedig az anyagiakat leszámítva jelen pillanatban nincsen problémám a jelenlegi munkakörülményeimmel. Az anyagi részből is ki lehetne jönni, ha nem csökkenne állandóan az, amiből élni kellene.
tildy: kiköltözés nem menne jelenleg, barátnőm még két és fél évig tanul itthon, ráadásul értelmes szakmát, amivel talán tudna kezdeni valamit.
Legfeljebb ingázás jöhetne szóba.
-
Tim82
félisten
Viccesek ezek a 2014-es cafeteria változások.
Egyrészt br. 250k fölött havi br. 10k-val csökkenni fog a cafeteria nálunk, tehát marad br. 30k/hó, ami kb. semmire sem elég. Én pont ennyit keresek, fogadni mernék arra, hogy emelni fogják a béremet úgy, hogy nyerek havi pár 100 Ft-ot cserébe a br. 10k elvonásért?
Ja, amúgy megszűnik az internetutalvány, de a kibocsátó spammeli a munkahelyi mailcímemet, hogy válasszak top prémium ajándékutalványt és nyerjek vele kétmillió forint
otértékű ajándékot.Lópikulát, azt.
Mai rage rant-ünket hallották, hölgyeim és uraim, köszönöm a figyelmet, leülök magamtól is zokogni a sarokba.
-
Tim82
félisten
Ha a Motorola Moto G jó lesz és valóban olcsón meg lehet venni, lehet, hogy majd megkérlek egy szívességre...
De ez persze nem most novemberben esedékes.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
X220-nál valami 15 órás üzemidőt állított a Lenovo marketingkampánya, ami persze bőven nem igaz, de azért felhasználói visszajelzések alapján (ha nem az i7 CPU-s verzióról van szó) a 6-7 óra bőven kihozható belőle aktív használattal a 6 cellás akkuval is, SB ide vagy oda.
Az X220-mellékszáltól eltekintve tényleg gáz, amibe belefutottatok.
-
Tim82
félisten
mert ami sulyban oke (x230) az mar £999-1200. Ezert. Annyiert meg mar inkabb mac.
Használt, de még bőven garis/refurbished X220 nem játszott volna? Hardveresen azért a Sandy Bridge talán még bőven elég mindenre Esmeinnek is, az X230-nál biztosan számottevően olcsóbb és még jobb is a billentyűzete (még a "régi" kiosztás, illetve nem szigetes).
Egyébként ha jól rémlik, a Yoga koncepciója eléggé új, szóval simán lehet tipikus első szériás probléma (= valamit elqrtak a tervezők a "360 fokban kihajtható kijelző" körül...). A gyártó hozzáállása persze nagyon gáz, de nem egyedi eset, nem csak ennél a gyártónál.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #46883 üzenetére
Nálam az UPC még mindig szar.
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #46877 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #46868 üzenetére
A zegész zinternetet?
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #46683 üzenetére
továbbra is kérdezem, hogy x hónap sikertelen álláskeresés után, amikorra az átlagember a tartalékai nagy részét is feléli, miért jobb ezt visszautasítani, mint 0 bevételből élni?
Konkrétan a cikkben szereplő nőnél akadtál ki, akinél éppen nem ez a helyzet. Ha a helyében lennék, én is előbb mennék el feketén dolgozni, mint közmunkára, legalábbis ebben a mostani formájában, mert ez tényleg az utolsó lehetőség.
a bűfészak nem hiszem, hogy szerepel az értelmező kéziszótárban, de szívesen meghallgatom a te definíciódat róla
Én nem a piaci, forintosítható érték alapján határoznám meg egy szak hasznosságát, hanem figyelembe venném azt is, ha a kultúrához, általános műveltséghez ad nem pénzben kifejezhető értéket az adott szak/terület. Igen, a művelődésszervező eszerint a definíció szerint sem hasznos. A régész, néprajzos, muzeológus viszont - a tanárhoz hasonlóan - igen. Régészet nélkül sokkal-sokkal kevesebbet tudnánk a múltról, a történelemről - persze van, akinek ez mindegy.
én büfészak alatt azt értem, amivel gyakorlatilag nem állítasz elő értéket. persze ez sem egzakt fogalom, mert a kiállítások szervezése is érték valakinek, az ebből befolyó összeg pedig megjelenik az eredménykimutatásban, gni-ben (asszem ebben, kevés közgázt tanultam), de azért mégsem összehasonlítható egy termelésben dolgozó által előállított értékkel.
Egy régész nem csak kiállításokkal foglalkozik (sőt, az viszonylag kis szelet), hanem ásatásokat végez, rekonstruál (ruhaviselettől kezdve akár komplett településig), kutat, tanulmányokat ír és publikál, gyarapítja a szakterülete tudás- és ismeretállományát és ezzel a kulturális értékeket, illetve a múltról rendelkezésre álló általános ismeretanyagot is... (Meg persze rengeteg adminisztratív teher is hárul egy közintézményben dolgozó régészre, ld. leletek restauráltatása, szakszerű tárolása-dokumentálása-leltározása; építkezéseknél, nagyberuházásoknál az adott terület kötelező régészeti bejárása és szükség esetén ásatás megszervezése és vezetése is, az ásatás szakszerű dokumentálásával.) Persze ez nem forintosítható, meg nincs piaci értéke. Nemzetgazdasági szempontból a budavári szoborlelet megtalálása sem osztott, sem szorzott.
Mindehhez elég sok mindent kell tanulni, elég nehéz szak (ne tévesszen meg a "pásztorkodás a régészeti korokban"
). Remélem, szereted a latint (de lehet akár más halott nyelv is, a választott korszaktól függően), a történelmet és a művészettörténetet, valamilyen mértékben a kémiát (anyagismeret, illetve a restaurálás lépéseinek ismerete mindenképpen szükséges), tudsz rajzolni (tárgyrajzokat és műszaki rajzokat is), valamint elboldogulsz egy rakat segédtudományban (korszaktól függően paleontológia, paleobotanika, epigráfia, diplomatika stb.) - most csak ami beugrik, hogy kellett tanulniuk a régészeknek.
(A végeredmény persze most az, hogy kikerülsz az egyetemről egy régész diplomával, amivel nem azért nem találsz munkát, mert nem lenne szükség régészekre, hanem azért, mert arrafelé haladunk, hogy hamarosan nem lesz értékelhetően támogatott, működő múzeumhálózat Magyarországon.)
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #46681 üzenetére
Szerintem még mindig nem maga a munka derogált a cikkben említett nőnek, hanem az a közmunkának csúfolt izé, amiről egyre inkább úgy látszik, hogy teljesen értelmetlenül gyakorlatilag kizsákmányolja az állami törvényeknek köszönhetően kiszolgáltatott munkakeresőket.
Szerk.: szerintem azért a régész-néprajz kimeríti a büfészakos diploma fogalmát.
Semmi baj nincs azzal, hogy fogalmad sincsen arról, hogy mi a büfészak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest