- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #51950 üzenetére
"Üdv, Winner"
-
Tim82
félisten
A bovithetoseg ugye nem feltetel, ezt kikotottuk.
Valamiért úgy gondoltam, hogy ha nem írsz semmit róla, az nem egyenlő azzal, hogy kikötötted, hogy nem feltétel. My bad.
Egyébként én is gondolkodtam tableten a szüleimnek (nemrég majdnem lecsaptam nekik egy Kindle Fire HD-ra), de egyelőre letettem róla, egy notit legalább többé-kevésbé tudnak/hajlandóak kezelni. Úgyhogy csak csatlakozni tudok ahhoz, amit itt írt PeterkeT.
-
Tim82
félisten
Csak kíváncsiságból: miért jobb választás egy Surface RT 2, mint egy üzleti subnoti, beépített webcam-mel, ha csak netezésre és Skype-ra kell?
A fordított kérdésedre: ár (főleg ha használtat veszel)? Nagyobb tárhely, jobb bővíthetőség? Beépített billentyűzet, amit nem kell külön megvenned?
Nem mintha bajom lenne a Windows RT-vel, meg a Surface-szel, de le merem fogadni, hogy édesanyád 90%-ban asztalon (meg hálózatról) fogja használni, úgyhogy majdnem mindegy, hogy 1 kg (asszem, kb. annyi billentyűzettel együtt a Surface) vagy 1,5 kg (mondjuk egy Thinkpad X201 hat cellás akkuval).
De mindegy, nem lebeszélni/rábeszélni akarlak, csak nem értem, miért a Surface a logikus választás szerinted.
-
Tim82
félisten
Nem igazán egy ligában játszanak, a Dell Venue Pro 11 inkább a Surface Pro 2 vetélytársa, mint az Asus T100-é. Én úgy tenném fel magamnak a kérdést a helyedben, hogy 1. mennyit akarok rá áldozni, 2. milyen teljesítményre van igényem. (Az Asust szerintem eléggé behatárolja a 2 GB RAM és a 32 vagy 64 GB belső háttértár, bár gondolom, hogy feléd lehet kapni a + 500 GB HDD-s változatot is.)
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #51810 üzenetére
Ha belegondolok, hogy 37k-ért vettem az iPhone 4-et, mert kíváncsi voltam, valamint szerintem egy state-of-the-art telefon, innen nézve a 70k-s Nexus 4-ed rongyrázás.
Eddig ez volt a legnagyobb összeg, amit telefonra költöttem amúgy.
Igaz, én felváltva használom Atrix 2-vel, Lumia 520-szal az enyémet, egyre inkább arra jutok, hogy mindhárom elég jól működik, a nekem fontos appok mindegyiken megvannak, úgyhogy kb. zökkenőmentes az átállás.
Kollégám még szeptemberben előrendelt iPhone 5s-t, mire megkapta karácsony körül, rájött, hogy marad inkább az SGS2-jénél, mert az jobban kézreáll neki. True story, most hirdeti az 5s-ét.
-
Tim82
félisten
Win 7-en jobbak a Lenovo-féle energiasémák, mint a Win sajátjai, legalábbis szerintem. Lehet, hogy ebben javult a Win 8/8.1, ezt nem tudom.
Az APS meg jó, ha van. Akkor is röhej, hogy a CPU-ra hivatkozva száll el (a driver ráadásul hivatalosan támogatja az X200-at).
Viszont pont a WWAN az, ami mindenképpen kell, ha azt nem tudom működésre bírni W8 alatt, az mindenképpen deal breaker. Az Eszközkezelő látja, csak drivert nem enged telepíteni hozzá (W7-es van, W8-as nincs, a W7-es meg elszáll).
Ja és a System Update, ami nagyon nagy jóság korábbi Windows verziókon, 8.1 alatt nálam semmit sem talál.
Nekem jelen pillanatban nem ér meg ennyi kísérletezést.
-
Tim82
félisten
Na, Thinkpad X200 és Windows 8.1 - ez rövid kör volt, holnap megy helyette fel a Windows 7.
(Mondjuk nem az MS hibája, hanem a Lenovo sz@rik drivereket írni a 4-5 éves notijaihoz. Nincs se normálisan működő Power Manager, nincs BT, WWAN (még Win 7-driverek kompatibilitási módban való telepítésével sem) az Active Protection System pörögve száll el telepítés közben, mint az aktuális főgonosz Chuck Norris rúgásától, arra hivatkozva, hogy a processzor (!) nem kompatibilis az APS-sel.)
Kár, mert amúgy nekem tetszik a Windows 8/8.1.
-
-
Tim82
félisten
Kihagytátok a vízerek, valamint a csí hatását a hifi hangzásra.
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #51553 üzenetére
Vagyis megkaptad lényegében ugyanazt, bővebben, mint amit az általam linkelt FAQ-jukban is írnak.
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #51549 üzenetére
Gondolom, ez pont idevág:
"A JAVA virtuális gép legújabb verziójának frissítése után tapasztalhatja, hogy automatikus figyelmeztetés jelenik meg az Internet bankba történő belépés előtt, amely figyelmeztetést a JAVA automatikusan generálja.
Felhívjuk figyelmét, hogy az Internet bank biztonsági foka továbbra is megfelelő, emiatt azt javasoljuk Önnek, hogy a figyelmeztetésben engedélyezze az alkalmazás hozzáférését, és ezt követően igénybe tudja venni a CIB Internet bank szolgáltatásunkat."
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #51434 üzenetére
Gondoltam, nem én kezdem el a témát. Kukacnak kellett volna, nem is neked.
Én egyébként reggel óta azon gondolkodom, hogy mi indul el most itt, és mennyire fogja meglovagolni a bankellenes retorika.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #51375 üzenetére
Én magát a boltot is ajánlom, nem csak az adatbázist, rendszeresen vásárlok tőlük, igaz, könyveket és nem társasjátékokat.
Nekünk jövő héten jön meg amúgy ez, vagy másfél hónapja rendeltem (még karácsonyra
) a barátnőmnek.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #51144 üzenetére
Nincsen meg ezek közül mindegyik könyv nekem.
Mármint egészen szép történelemmel foglalkozó könyvtáram van (és nem ismeretterjesztő könyvekre értem), de a felsoroltak közül pl. a Kínával vagy a mongolokkal foglalkozóak nincsenek meg. Mondjuk utána is nézek mindjárt, hogy még be tudom-e őket szerezni...
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #51137 üzenetére
Az a baj, hogy annyira nekem nem ugranak be Szun-Ce kaliberű hadászati, elméleti munkák az ókorból, középkorból, történetírói munkák viszont igen.
Én úgy ajánlanám akkor már Xenophónt (Anabaszisz), Thuküdidészt (A peloponnészoszi háború), Ammianus Marcellinust (Róma története), de úgy általában véve nem gondolom túl élvezhetőnek a legtöbb ókori, középkori történetírót. Teoretikus meg nincs sok, a legtöbb reformer a hadtörténetben nem volt túlzottan tollforgató alkat.
Viszont nagyon ajánlanám neked a modern kori történészek közül Steven Runcimant (magyarul jó pár könyve van, A keresztes hadjáratok története, A szicíliai vecsernye és a Konstantinápoly eleste - 1453 szerintem mind-mind nagyon jó könyv, stílusra is).
Ha a Távol-Kelet érdekel (és ezt most kicsit külön kezelem, mint témát), akkor Jacques Gernet könyvei Kínáról egészen jók. Ha érdekelnek a mongolok, akkor olvasd el A mongolok titkos történetét, meg talán Lőrincz L. László Dzsingisz kánját és Vásáry István Az Arany Horda c. könyvét. Japánra nem fogok tudni könyvcímeket mondani, mert engem sosem mozgatott meg igazán.
Most így, miközben kicsi orkként húzom az igát Barad-Dur-ban, ennyi jutott eszembe, de majd ránézek otthon a könyvespolcra.
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #51135 üzenetére
Egy kicsit jobban lődd nekem körbe, hogy milyen téma érdekel pontosabban, nem szeretnék nem megfelelő könyvet ajánlani.
Kifejezetten hadtörténeti munkák vagy jó a politikatudomány is? Olyan is érdekel, ami mondjuk történész által írt, olvasmányos, de tudományos szemmel is korrekt mű? Milyen korszak érdekel bővebben?
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #51133 üzenetére
Nem tudom, melyik a legjobb fordítás sajnos, de akkor már javasolnám a Fejedelmet is Macchiavelli-től (igaz, az sokkal inkább politikatudomány, mint hadtudomány).
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #51131 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
lorcsi #51098 üzenetére
Nem, a Deák téren át kell szállnod a 3-as metróról a 2-esre, azzal egy megálló.
De talán jobban jársz, ha a Deák helyett az Arany János utcai megállónál szállsz le a 3-asról, sétálsz egy kicsit a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán elmész a Kossuth térig.
Szerk.: lassú vagyok, mentségemre csak az érintőkijelzőn történő hsz.-írást tudom felhozni.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #50956 üzenetére
Még mindig: ha ugyanannyiba vagy kevesebbe került a NAS + a benne lévő vinyó, mint egy ugyanakkora kapacitású külső vinyó, aminél ráadásul többet is tud, akkor miért is jobb az utóbbi? Nyilván ez az én esetem, én viszont nem is állok neki en bloc kijelenteni, hogy "két láb rossz, négy láb jó". Nem azt magyarázom ugyanis, hogy általában jobb lenne a NAS, meg mindenkinek az kellene. Én elégedett vagyok vele és mind árban, mind tudásban jobban kijöttem vele, mint egy USB-s vinyóval.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #50951 üzenetére
Nekem mondjuk lényeges volt, hogy keveset fogyasszon, meg gigabites LAN-on csatlakozzon. Az, hogy lehet rátenni torrentklienset, meg el lehet érni "kívülről", ha akarom, az csak bónusz. Cserébe a használt Zyxel NSA310 + 1 TB vinyó kombó olcsóbb is volt (asszem 21k körül megállt nálam), mint egy vadiúj USB-s 1 TB-os külső vinyó, szóval még a "megvettem azért, hogy égessem a túl sok pénzemet valahogy" sem áll fent.
Erre még rá tudok kötni USB-n és eSATA-n még 1-1 plusz külső vinyót amúgy, ha akarom.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #50868 üzenetére
Ott valami rendesen el volt kefélve akkor. Nálam hálózati meghajtóként látszik a Zyxel NSA310 a Windows alatt, Total Commanderrel szoktam rá másolgatni notiról, meg a médialejátszómnál az az alapértelmezett háttértár. Ehhez mindössze annyit csináltam, hogy leültem a kézikönyvével és aszerint jártam el a telepítgetés/beállítások terén.
Sebességre valóban lehetne gyorsabb is, de az enyém egy belépőszintű modell és én sem non-stop használom. Meg nagy valószínűséggel nálam a noti wifije a szűk keresztmetszet, nem a NAS.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #50841 üzenetére
Mondjuk te már eleve egy kvázi-phabletet használsz, nem csoda, hogy nem tudod elképzelni, miért is jó egy tablet.
Amúgy meg leginkább kényelmi szempontok miatt. Pont betölti az űrt, ami a normál méretű (4,5" kijelző alatti) mobilok és a notik között van. Nem mondom azért, hogy nem tudnék élni nélküle, de tök jó, hogy van - nekem rettentően kényelmes, kb. az ideális hordozható netezőscucc. (Nem, a telefon nem az, sem a noti.)
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #50839 üzenetére
Asszem, 8" méret körül keresgél, szóval inkább retina Mini.
De egyébként fun fact: igaz.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #50819 üzenetére
Memtest86-tal megnézted a RAM-okat? Én legalább 7-8 órán át hagynám futni.
Kukac: az a baj, hogy ebből már rég kikopott a móka és a kacagás...
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #50668 üzenetére
Leszállítjuk, nagykeráron?...
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #50393 üzenetére
Ezt tudtam. Csak nem sejtettem.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #50367 üzenetére
Lehet, hogy előbb utaltak. Az megvan, hogy 24-én biztosan nem utaltak, hanem előtte?
(Egyébként ha úgy működnek, mint más állami intézmények, akkor valószínűleg 21-én, de inkább 20-án utaltak inkább, mert dec. 23-jan. 6. között "technikai szünetük" van.
)
De ha ekkora problémát jelent, hogy előbb kaptál tőlük pénzt, szerintem szólhatunk nekik, hogy tartsák legközelebb vissza.
Mellesleg elegánsan szkippelted a tartozásra vonatkozó megjegyzésemet.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #49973 üzenetére
Jó látni.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #49946 üzenetére
A négy nagybank kivonulásának emlegetése eléggé baljóslatú, legalábbis nekem.
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #49816 üzenetére
Te is vettél tőle marihuánatermesztéshez spéci lámpát?
-
Tim82
félisten
Dany007, Dilikutya: élek a gyanúperrel, hogy az sg.hu leginkább a Prohardver Kft. tudta és beleegyezése nélkül tette ki azt, de biztosat nyilvánvalóan Parci tudna mondani.
-
Tim82
félisten
Nem a jelenséget bagatellizálom el, de szerintem felnőtt, felelősségteljes ember nem internetes fórumra írja be, hanem elmegy házi- és/vagy szakorvoshoz.
Mondjuk én sem mentem el vele dokihoz, én egyszerűen elfelejtkeztem róla (mert mint mindenhez, ehhez is hozzá lehet szokni).
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #49696 üzenetére
Gonosz leszek: 4-5 éve tapasztalok rendszeresen magamon hasonlót, mégsem érzem úgy, hogy belehalnék avagy a közeli szívrohamom előjele lenne. Elsőre valóban ijesztő volt... Emvynek tökéletesen igaza van - ha aggaszt, menj el vele orvoshoz, de szerintem szerencsés vagy, hogy eddig nem volt.
-
Tim82
félisten
Egyik kollégám idén májusban adta oda a nejének a tavalyi karácsonyi ajándékot.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #49470 üzenetére
Szerintem nem, nem fossa le.
-
Tim82
félisten
válasz
Pttypang #49446 üzenetére
Kolléganőm lányának Samsung Galaxy Ace 2-jén cseréltem a rommá tört digitizert. Szabályosan fel kellett vésnem a szilánkokra tört Gorilla Glass-t a cseréhez. Mindezt ingyér.
fokukac: Atheros kártya van benne, de meglepő módon* az Intel 3945b/g-vel is tudtam másik notival 5 GHz-re csatlakozni.
* az ember nem hinné, hogy egy "csak" G-s kártyával is lehet, bár amúgy a hivatalos Intel doksik szerint is képes rá.
-
Tim82
félisten
"Isten pusztítja a világnak azon részét, amelyet a Sátán irányít, és a megtévesztés hálójában van. Minden más magyarázat hazugság. Majd rájönnek az emberek maguktól. Fülöp szigetek, kigúnyolták Jézus keresztrefeszítését, férfi alakította Máriát, és egye ember elájult a tényleges keresztrefeszítéstől. Lesújtott Isten haragja. Németország néci háborús bűnős szabadon engedése, orkán a büntetés. Irán atomerőmű építése, földrengés azon a területen, ahol atomerőmű van. Csehország metil alkoholos gyilkosságok, tornádó. Hollandia , legális prostitúció, kábítószer , büntetés tornádó. Svédország kémkedés az oroszok után, szintén tornádó. Lengyelország, internet szabadságának korlátozása,kutakodás az emberek életében szintén tornádó.Olaszország hamis új világegyház alakul, hamis pápa, szintén földrengés a büntetés. Aki mást mond, az hazudik.Ennyi véletlen nincs. Más országok érintetlenek maradtak. Majd rájönnek az emberek maguktól, mikor még több büntetés jön. Ez még csak enyhe."
Az mekkora már, hogy az oroszok utáni kémkedést meg az atomerőműépítést Isten ellen elkövetett bűnnek tartja a t. kommentelő.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #49186 üzenetére
A TEK emberei már úton vannak Ön felé. Készítse elő elsősegélyládáját, hátha az akció közbeni saját lábon lövés miatt az Ön segítségére szorulnak.
Kérjük, lézerkardjával és az Erővel se akadályozza őket munkájuk elvégzésében, mert ebben az esetben nem becsületsértésért, hanem terrorizmusért próbálják meg Önt letartóztatni.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #49183 üzenetére
Ja, akko' kevert vérű vagyok. Mondjuk felerészben sváb fajú.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #49097 üzenetére
Számomra az is abszurd és
-t érdemel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- Hardcore café
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest