- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #22292 üzenetére
A képeket elnézve, csoda, hogy még lábra tud egyáltalán állni. A normál emberi izomzat és csontozat nem ekkora tömeg mindennapos elbírására van tervezve (igyekeztem finoman megfogalmazni).
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #22283 üzenetére
Végre valaki nem dőlt be a kötelező anorexiának.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #22265 üzenetére
Pár plusz app és egy plusz felület miatt talán nem nevezném másnak az oprendszert (legalábbis Samsungnál kb. ennyi, a HTC valamivel jobban nyúl bele az alap Androidba a Sense felülettel). Ez majdnem olyan volt, mintha a Windows XP egy Vista skinnel már más operációs rendszernek számítana egy alap kinézetű Windows XP-től.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Stylewars_kp #21468 üzenetére
Magyar billentyűzetes HP Elitebook 8440p-ről, ha jól rémlik.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #21286 üzenetére
Meg természetesen utállak.
Fakk, előhúzom a késem és leugrom a hídról.
(
)
-
Tim82
félisten
Btw, pont mai történet, Chrome-mal kapcsolatban.
Egy hónapja frissült a vállalati netbankunk, azóta meglehetősen sok ügyfélnél elég fura hibák jelentkeznek, amik kb. lehetetlenné teszik a használatot.* A fejlesztőcég valahogy nem siet a hibajavítással. Mai eset, ügyfél problémamegoldása: IE 8-cal kijött nála a hiba - semmi gond, letöltötte a Chrome-ot, azzal lépett be és gond nélkül használta a netbankot. El lehet képzelni azt a WTF-fejet, amit vágtunk, amikor a kolléga, akivel beszélt, elmesélte utána a történetet.
Chrome-mal eddig ez az első (és eddig egyetlen) pozitív tapasztalatom (ami engem még mindig nem győz meg arról, hogy nyugodt szívvel ajánljam).
* Érthető okokból sem a munkahelyemet, sem a hiba pontos mibenlétét nem szeretném felfedni, legalábbis nyílt fórumon - az előbbit úgyis mindenki tudja.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #21279 üzenetére
Bár kedves Timmel nem pendülünk egy húron
Ezt a részt szomorúan hallom, mire alapozod?
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #20945 üzenetére
Nem, félreérted. Nem igényeltem ügyfélkaput, de az Abevjavával töltöttem ki - tehát nem kézzel - az adóbevallást. Exportáltam pdf-be, beküldtem munkahelyre (mivel az otthoni nyomtatóm épp bekrepált és nem nyomtatok annyit mostanában, hogy érdemes lenne költeni rá), ott kinyomtattam, majd feladtam a postán. Tegyük hozzá, nekem még mindig egyszerűbb postán, mint az ügyfélkapun keresztül.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #20810 üzenetére
Remekül, természetesen, köszönöm a kérdést!
Ajánlanám figyelmedbe Kalandor kolléga remekbe szabott írását a témában.
Btw, én még a régi PC Suite-tal dolgozhattam egyébként, mert a
csvvcard-os + manuálisan javítgatós megoldással - némi anyázással, persze - rendben volt a történet, -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #20675 üzenetére
Igazából majrézol meg nyóckeres közhelyeket pufogtatsz.
Kábé négy évig kísérgettem anno haza arra a környékre az akkori barátnőmet. Sem engem, sem őt (aki olyan 160 cm magas, vasággyal 47 kg + nem roma volt) nem ért soha semmilyen inzultus és nem is törtek be soha hozzájuk, pedig akkor - 7-8 éve - szarabb volt az ottani közbiztonság.
A Szigony utcai tömböt valóban kerülném, meg lejjebb a Diószeghy Sámuel utcát, de a Körúthoz közel egyáltalán nem vészes.
-
Tim82
félisten
Nekem az Adidas sporttáskám túl nagy volt kézipoggyásznak, ezért kellett külön díjat fizetni, de ha megnézed, maga a jegyár is sokkal többe került nekem (nekünk), mint nektek. Kaját meg nem vettünk a repülőn, visszafelé egy 900 Ft-ba kerülő (
) 2 dl-es narancslét igen...
Jut eszembe, bő egy hónappal előre lefoglaltuk, kifizettük ráadásul.
Na jó, vagy 35.000 HUF lejött az árból, mert Wizz Air hitelkártyám van, direkt ezért.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #20408 üzenetére
Igen, a Malév is feltámadhat, mint a főnix, haló poraibul...
Pusztán csak emlékszem, hogy 2009 őszén a Ryanair csődje miatt rohanták meg a bankok telefonos ügyfélszolgálatait a pánikoló ügyfelek, ugyanúgy, ahogy most a Malév miatt.
Szerk.: mindjárt visszakeresek a mailjeim között, hogy augusztusban milyen pluszköltségeket kellett fizetni a jegyáron kívül, amikor Londonba repültünk a Wizz Air-rel.
Meg is van (ez két személyre és oda-vissza ár, tehát ennek tudatában kell nézned):
Jegyár 67080.00 FT
Adó 7120.00 FT
Reptéri illeték 13760.00 FT
Poggyász díj 22000.00 FT
Autóbuszos transzfer Budapest 1100.00 FT
Autóbuszos transzfer Budapest 1100.00 FTMindösszesen 112160.00 FT
-
Tim82
félisten
A dokkoló azért lenne jó, hogy a nagyobb asztali gép monitorát tudjam használni, vagy ha már itt tart az ember, akkor nem érdemes ilyenen spórolni, sokkal jobb ha lehet bele winyót tenni? Jobbnak jobb, de vajon lényegesen, annyira, hogy megéri?
Hangsúlyoznom kell, hogy nekem nagyon kényelmes. Ha hurcolászom magammal a gépet, általában nincsen szükségem a rengeteg filmre/zenére/fotóra, és jobb is, hogy ezek otthon maradnak a dokkolóban lévő vinyón. Ami kell, az meg rajta van a 80 GB-os SSD-n (is).
Ha elég az akkora vinyó, mint ami most van és időnként mentesz külső HDD-re, szerintem felesleges a nagyobb tudású, vinyót is fogadni képes dokkoló.
-
Tim82
félisten
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Nem ártana pár nap múlva ellenőrizni, hogy ehhez képest romlik-e. Egyébként én csinálnék valamilyen ghost-oló programmal egy image-t a jelenlegi állapotról (OS + fontosabb programok), amit később vissza lehet tenni (egyszerűbb, mint újratelepítéssel szórakozni). Jut eszembe, remélem, van külön rendszerpartíciód és adatoknak való partíció.
Jó de a 10ezerben legyen már benne a plussz táp is
Ahogy a hirdetésben szerepelt: 6k a dokkoló, + 10k a hozzá való teljesítményű táp.
Ehhez mit szólsz?
Ha csak a kimenetek miatt kell dokkoló és a plusz beletehető vinyó pl. nem mozgat meg, akkor jó választás. Ehhez valószínűleg jó lesz a meglévő tápod is.
Akkor egy usb-s tv tuner kellene, olyan ami az asztali gépben van, csak annak a külső dobozos és usb-s változata.
Igen, pontosan. De nem vagyok nagy szaki a témában, úgyhogy esetleg még itt vagy itt rákérdezhetsz.
-
Tim82
félisten
vlahogy meg kéne azt is oldani, hogy a tv antennáját rá tudjam valahogy kötni és tudjam a nagy monitoron nézni a tv-t.
Ha jól értem, külső, különálló szobaantennára gondolsz (mert ha a TV-ben beépített antenna van, azt sehogy sem fogod rákötni a monitorra). USB-s hibrid tunert kellene keresned (hibrid = analóg és digitális - DVB-T - adást is tud fogni), vagy ha kábeltévéd van, akkor DVB-T helyett DVB-C-t. Persze figyelni kell, hogy az antennacsatlakozó passzoljon a tuner csatlakozójához.
Olyan dokkoló kellene, amihez tápot is adnak, ne kelljen külön vadászni, mert gondolom nem egyszerű pont belevalót találni.
A linkelt hirdetésben is adnak a dokkolóhoz való tápot - +10.000 ft-ért... ilyen okok miatt sem választottam HP-t.
Nem biztos, hogy a winyó csipog, de mi tud még csipogni?
HD Sentinelen mit kell nézni? Felrakom, de szerintem nem megyek vele sokra.
Rövid önteszt lefutása után állapotot és kondíciót.
-
Tim82
félisten
Az enyémen sincsen HDMI, csak DVI. De a normál VGA (D-Sub) csatlakozóval is meg lehet oldani a monitorra kötést - bár ha jól sejtem, Te inkább TV-ben gondolkozol.
Szerintem a Te HP-dnél valami ilyesmi kellene. Viszont figyelembe kell venned azt is, hogy kell hozzá egy legalább 135 W-os töltő (a HP dokkolóknál nincsen beépített táp, mint az én dokkolómban).
Ami a vinyódat illeti, HD Sentinellel nem tesztelted, nem nézted meg az állapotát? Biztos vagy benne, hogy a vinyód "csipog"?
-
Tim82
félisten
Igen, Thinkpad T60. A HP 6710b-dnél eggyel régebbi generáció, de amennyire lehetséges, fel van bővítve.
Hogy ne kelljen a Lenovo oldaláról keresgélni a típusszám alapján:
- T7400 CPU (Merom mag; 4 MB L2 cache; 2,16 GHz)
- Radeon Mobility X1400 128 MB VRAM (elvileg még +384 MB rendszermemóriát is tud szükség esetén foglalni, soha nem néztem, hogy valóban képes-e rá - Dragon Age első része így is szépen elfut rajta)
- 1400*1050 felbontású (SXGA+) matt kijelző, 14" - sajnos nem IPS, mint a 15" modellek, de legalább matt
- 3 GB RAM (a chipset kb. ennyit tud maximum kezelni, 4-et már nem teljesen)
- Intel X25-M G1 80 GB SSD (még nem TRIM-képes modell, de fél év alatt eddig nem érzékelek lassulást, 3rd party alkalmazásokkal megoldható lenne amúgy a garbage collection)Ehhez van egy dokkoló, abban van egy 500 GB-os notivinyó, a dokkolóra rá van kötve kb. 5-6 USB kábel (mini, micro USB, tápkábel 2.5" külső vinyóknak, univerzális telefon dokkoló, egér), az említett 24", SPVA paneles monitor, meg jack kábellel egy Technics erősítő + két nagy, háromutas Videoton hangfal.
Ha bármikor vinni akarom a laptopot, csak leválasztom a dokkolóról, akár hot swap-pel is.
Van még persze egy rakat kiegészítőm hozzá, Express Card eSATA, meg PCMCIA mobilnet modem, HP PCMCIA bluetooth egér, lapos utazótöltő, optikai meghajtó helyére tehető súlycsökkentő vakkeret.
Még mielőtt valaki az anyagi vonzaton kezdene el tűnődni, szinte minden a Hardverapróról van, használtan, összességében 3-4 év adásvételének, hardver cserélgetésének köszönhetően.
-
Tim82
félisten
Nem is kéne asztali gép, egy erős laptop kell, filmnézésre meg egy nagy tv vagy monitor meg egy médiaboxos nemtomhogyhívjákmodernmicsoda.
Nekem jelen pillanatban minden ilyen funkciót egy notebook lát el, dokkolóval. Erre van rákötve egy 24" monitor is, ezen netezek, játszom stb., és még a mozizás erről megy.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #20021 üzenetére
Mármint az első kettőt a HTC gyártotta. A többit a Samsung, például a @ által említett Nexus S-t is, valamint a mostanában kijött/kijövő Nexus Galaxy-t is...
Ja, a Desire a Nexus One-nal azonos kb., nem a Nexus S-sel (az a Galaxy S-sel van pariban).
Btw, Nexus One-ra már nem lesz hivatalos frissítés, ha jól rémlik (nem kapja meg az ICS-t), Nexus S (még) igen.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #19962 üzenetére
Nem mintha lakást el lehetne adni, főleg félig felújítottat.
Úgyhogy ebben az esetben innen várni kezdőtőkét meglehetősen irreális dolog.
tildy & NoLF: arra próbálok rávilágítani, hogy ti "időben" indultatok neki; aki most szeretne, mint én (illetve nekem 2010 végével telt be a pohár), annak sokkal nehezebb. Szóval az én példám arról szól, hogy az igazság valahol a ti és Mawyx álláspontja között van. Nyilván én is meg fogom oldani, de mint mondtam, én nem akarok minden hidat felégetni a hátam mögött. Még mindig szeretem az országot, csak a megélhetésem nincsen biztosítva és ez is nyilvánvalóan egyre rosszabb lesz csak.
-
Tim82
félisten
Ha nem magadat akarod ajnározni, hanem szemnyitogatást szeretnél elérni, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz.
Btw, egy-két éven belül én is ki fogok menni külföldre - de van egy saját, félig-meddig felújított lakásom, amit be szeretnék fejezni és valószínűleg kiadni, mert nem fogok minden hidat felégetni magam mögött. B terv mindig kell.
Ez a terv eddig - a 2011-es fizetésemből, az akkori adózással, cafeteriával stb. - tarthatónak tűnt. 2012-ben úgy néz ki, hogy havi szinten cirka 25-30k-val kevesebbet viszek haza, ami meglehetősen nagy érvágás. Úgy, hogy lakásfenntartást fizetek, támogatom rendszeresen a szüleimet stb., ez a mínusz pont a likvid, tartalékképzésre fenntartható részt jelenti, amiből tovább tudnék lépni, mivel másra nem számíthatok anyagilag, csak magamra.
Megoldási ötleteim nekem is vannak: ezerrel keresem a többet fizető munkahelyet, gondolkodom, hogyan tudom továbbképezni magam, de amikor kb. két-három hónapja - a munkahelyi leépítések és a szar szervezés miatt, ráadásul a munkahelyemen belül meglehetősen "hiány"-pozícióban - meglehetősen durva túlórákat nyomok és úgy általában szinte semmi energiám sem marad a hétvégére, akkor enyhén kinyílik a bicska a zsebemben, amikor valaki azzal jön, hogy "egyszerű, csak akarni kell".
Ráadásul körbenézek és azt látom, hogy a munkatársaim többsége retteg attól, hogy kirúgják, pedig gyűlöli a munkahelyét, mert ritka szar főnökség és szervezés keseríti meg az életünket - de odaköti a lakás-, a családfenntartás, a hiteltörlesztő fizetése. És én náluk könnyebb helyzetben vagyok általában, mert nincsen nagy összegű vagy törlesztőrészletű hitelem, sem gyerekeim. Ettől függetlenül érthető okokból én sem lépek ki a nagy semmibe, "majd lesz valahogy"-alapon. Pedig nyilván egyszerű, csak akarni kell.
Közben én is tudom, hogy nem lehetetlen, csak jelen helyzetben vért fogok hugyozni, mire elérem azt, amit szeretnék. Ennyi.
-
Tim82
félisten
Nem akarlak elkeseríteni, de 2008-ban, a válság elején enyhén jobb volt a magyarországi munkaügyi helyzet, mint most. Azzal példálózni, hogy akkor mennyire jól lehetett 3+ állásból megélni, már csak azért is érdekes, mert most nagyjából az a szitu, hogy mindenki örül, aki a közepesen szar munkahelyébe kapaszkodhat. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy Etiópiában meg éheznek, az is ennyire releváns kijelentés.
Btw, 2009-ben sikerült nem egészen másfél hónap alatt új, akkor jónak mondható állást találnom, amikor elvesztettem az előzőt és csak azért telt ennyi időbe, mert az állásinterjú három köre nagyjából ennyi idő alatt zajlott le. Ja igen, és nekem is volt mellékmelóm emellett, amivel olyan évi +2-300k-t kerestem.
Most meg mindenhol létszámstop van és ez a legjobb eset. Félállást, mellékmelót gyakorlatilag nem lehet találni. Természetesen hivatalos, törvényes, adózott jövedelmet adóra gondolok, nem pedig feketére, mert az bennem pl. még mindig nem merül fel, mint komolyan számba vehető lehetőség.
Nem mondom, hogy nincs esély jobb munkahelyre/több pénzre, csak épp enyhén nehezebb, mint a "Te idődben". De hogy egyszerű volna? Ez éppen annyira bullshit-gyanús kijelentés, mint a kritizált "jajdeszarnekemésesélyemsincs".
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #19648 üzenetére
Tope az evést is említette, az is létszükséglet. Sőt, ha a sört az ivás szinonimájának vesszük...
-
Tim82
félisten
A levegővételről mindenki elfeledkezett? A sör és a p*na különben sem létfontosságúak, "csak" az életminőséget és a közérzetet javítják.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #19228 üzenetére
Még nem ismertem ki a Version Girlfriend teljes funkcionalitását.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #19221 üzenetére
Egy szép lány őszinte öleléséből sohasem lehet elég.
-
Tim82
félisten
de azóta még nem sikerült nekik a törlésről szóló papírt küldeni.
Rajtad kívül még pár tízezer (ha nem százezer) embernek sem sikerült még kiállítaniuk, többek között azért, mert milyen meglepő, de épp azzal foglalkoznak, hogy egyszerre oldják meg ezt és az esedékes csoportos létszámleépítést*. Úgyhogy türelem, meg fogod kapni, gondolom, valamikor most január folyamán.
* köszönet érte kormányunk bankbarát politikájának.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #18997 üzenetére
Én általában a fektetett kerék alakú óra alatt szoktam javasolni találkahelyet a Nyugati téren, azt nem szokta senki sem eltéveszteni.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #18468 üzenetére
Ha azzal nem akarna összejönni, érdemes egy próbát tenni a Freemake Video Downloader-rel (szerintem a 2.1.9-cel, a 3.x.x eddig nekem nem akart működni).
-
Tim82
félisten
válasz
Pisztillus #18336 üzenetére
Én valamilyen BME-közeli papír- és írószerboltban érdeklődnék, ott biztosan tartanak ilyesmit. Esetleg még olyan nagyobb boltok jöhetnek szóba, mint a Ferenciek terén lévő (volt) Ápisu (most nem tudom, melyik cég vette meg az Ápisz hálózatát).
-
Tim82
félisten
Osztok-szorzok és arra jutok, hogy kb. havi 25-30k-val fogok kevesebbet keresni 2012-ben, mint idén. Ami kemény, tekintve, hogy műszakpótlékkal együtt szokott 140k fölött lenni a havi nettóm. Persze, erre egész jó cafeteria jön, amiből viszont az egyetlen kézzelfogható dolgot, a kajajegyet hazaadom anyámnak.
Mert ugye, valószínűleg eltörlik a műszakpótlékot, kivezetik az adójóváírást, csökkentik a cafeteriát, no meg szemlátomást permanensen einstandolják a magánnyugdíjpénztárakat. Ja és a legjobb, 2010-ben ugyanannyi volt a fizetésem, mint idén, de azért 150%-kal lesz több a diákhitelem törlesztője, szóval már a DHK-nál is matekzseniket alkalmaznak, vagy *elfelejtettek* tájékoztatni arról, hogy változtatnak a kamatszámításon.
Ebben amúgy az a szép, hogy még csak nem is a mostani kormányra szavaztam. Képzelem, mi lenne, ha igen!
Ugye ezzel csak az a gond, hogy az embernek vannak olyan céljai, hogy megéljen, felújítsa a lakását, esetleg családot alapítson és el is tartsa őket valamilyen szinten. Van kivel, nem lesz miből.
A lehetőségeim a következők: pénzügyi fegyelem
és taposom tovább a tejet, hátha egyszer vaj lesz; vagy végkiárusítok mindent diszkontáron és megpattanok és más országban nulláról kezdek; eladom az eladható szerveim és taposom tovább a tejet stb.; vagy veszek egy távcsöves puskát és megtanulom használni, mert mint tudjuk, ez a politikai tiltakozás leghatékonyabb módja látszatdemokráciákban.
Idei rinyaposztunkat olvashatták, lehet törölni.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #17942 üzenetére
Tovább lusta voltam már kigyűjtögetni a csak az anyagiakra vonatkozó rinyáidat.
Amúgy meg ahogyan megbeszéltük, Te végtörlesztettél, tehát bitch vagy, azt pedig leszarjuk, hogy ezt úgy sikerült megoldanod, hogy most már nem a banknak, hanem a családnak (the godfather?... höhöhö) tartozol a lével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- Hardcore café
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest