- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Szerintem anélkül is megjegyzi, hogy még néhány megjegyzéssel tovább rontanátok a közérzetén...
-
Tim82
félisten
Szexuálisan aktív heteroszexuális férfi vagyok, de engem nem hergel ladybug egyik mondata, kifejezése sem. A sokgyógyfüves szirupról sem fogamzásgátló jutna eszembe valahogy. Bennem van a hiba, tudom.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #25991 üzenetére
Ültessünk bele facsemetéket, aztán hagy legyen ott magának!
Facsemetéket nem lopnak?
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #25988 üzenetére
Barátnőm szerint rá lehet kenni az idei fagyokra (náluk Kunszentmiklóson a termés kb. felét elvitte).
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #25985 üzenetére
Budapesten szombaton néztem zöldségesnél, akkor ott a meggy kilója 640 HUF volt...
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #25857 üzenetére
Nem azt kérdezte, hogy hogyan kell megoldani, hanem azt, hogy miért néz így ki!!!!!444négynégynégy!
(
)
-
-
Tim82
félisten
válasz
lujó55 #25700 üzenetére
látom magam előtt a "moderátort", aki egy tejfölfehér, vékony, szemüveges görbehátú gyerek, 10 év alatt elvégezte az informatikát egy kis hátszéllel, fejből nyomja melyik hardver mit tud, de fogalma sincs a félvezetőkről, egy diffegyenletet nem tudna megoldani, de ide jó lesz észt osztani.
Jó pár moderátort ismerek a fórumról személyesen is, finoman fogalmazva egyikük sem felel meg a sztereotípiáidnak. Mintha cseppet a sértődöttség beszélne (beszólna?
) belőled.
Ha akkora spíler lenne, akkor itt ülne mellettem a munkahelyen és hardvert tervezne.
Van olyan moderátor, aki nagyobb spíler. Valamint valószínűleg erősebb is az apukája, mint a tied.
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #25515 üzenetére
Elvileg amennyiben van itthon meghatalmazottad, ő is eljárhat számlamegszüntetéssel kapcsolatban. Viszont csak közjegyző vagy ügyvéd által ellenjegyzett meghatalmazást fogadhat el a bank, tehát a szokásos "aláírja két tanú meg én meg a meghatalmazottam"-típusú vécépapír nem elég.
Az ok iszonyú egyszerű: a bankok bebiztosítják magukat visszaélések ellen. A legtisztább a személyes megszüntetés.
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #25470 üzenetére
Budapest légterének közigazgatási határát az előbb hagyta el az utolsó felhő is, mintha Salgótarján irányába távozott volna.
Mintha nem szeretnéd az esőt. Lehet, hogy ez a gond. Ha szeretnéd, akkor Salgótarján tutira a Szahara közepén helyezkedne el. (Tarján behelyettesíthető bármilyen más jövőbeli tartózkodási helyeddel.)
De hogy mondjak valami vigasztalót is: pina.
-
-
Tim82
félisten
válasz
stranger28 #25349 üzenetére
Hogy egyértelmű legyen: amikor romagyilkosságokról beszélek, az elejétől fogva erről a gyilkosságsorozatról beszélek, amelyiknek egyik "állomása" Kisléta (amiről a linkelt cikk szól).
Nyilvánvalóan minden média torzít, egyik jobban, másik kevésbé - a hvg.hu éppenséggel az utóbbi csoportba tartozik.
Arra próbálok rávilágítani, hogy a "romaprobléma" nem a "romaságtól" probléma, hanem a szociális körülményektől és a tanultsági szinttől, valamint a kitörési lehetőségek hiányától az. Erre már csak egy plusz lapát lehet egyénenként mondjuk a rosszindulat, az alkoholizmus, az erőszakossági tendenciák. De magyaroknál ugyanez, ugyanígy megvan. És itt is el lehet mondani, hogy ha Józsi bácsi magyar és egy átpáleszozott este után agyoncsapja baltával a szomszéd Jani bácsit, aki szintén magyar, annak kevésbé van hírértéke, mintha ugyanez történne, csak épp a szereplők valamelyike roma lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
stranger28 #25345 üzenetére
Úgyhogy nem feltétlen megtorlás volt az, amit a TV-ben láttál.
Nem nézek TV-t nagyon régóta, szóval mit kellett volna látnom benne? Online médiát olvasgatok, a pártállásuktól függetlenül.
Amúgy mi is volt akkor, ha "nem feltétlenül megtorlás"? Elrettentés? Sorozatgyilkosság? Egy egyedülálló roma nőnek és gyerekének megölése valóban nem nevezhető "megtorlásnak", annál sokkal rosszabb, mert még az a minimális erkölcsi alapja sincsen meg, mint a megtorlásnak lenne (lásd Kisléta).
Csak senki nem foglalkozik a kényes kérdésekkel, mert könnyebb mindig csak kerülgetni és tűrni.
Teljesen jogos.
-
Tim82
félisten
Szerintem alapból sem a beillesztendők, sem a közeg nem igazán kompatibilisek egymással. Melyikük hibája? Nos, az ötletgazdáé, amelyik a beillesztést kitalálta úgy, abban a formában legalábbis...
stranger28: miért, a romagyilkosságok mennyivel "jobbak" Olaszliszkánál? Melyik eset jobb, az, ahol tömeghisztéria miatt ölnek, vagy az, ahol ilyen "ezek nem emberek" attitűdből, mindkét esetben ártatlanokat?
Arról sem ártana valamilyen kimutatás vagy mittomén, hogy ugyan már a romák hány százaléka követi el a "cigánybűnözést". Még a végén kiderülne, hogy az összlétszámukhoz képest rohadtul alacsony ez a százalék.
Nem védeni akarom őket, a bűnöző az bűnöző, de igazából nemzetiségtől/bőrszíntől stb. függetlenül az, és ezen tényezőktől függetlenül a hatályos törvények alapján kellene az igazságszolgáltatásnak eljárnia vele (velük) szemben. De nincs a "vérükben", "a hajlamaikban" stb., hogy akkor ők hajlamosabbak bűnt elkövetni. (A szociális körülmények - anyagiak, környezet - sokkal inkább számítanak, nem kétlem, hogy adott körülmények között belőlem is little kingpin vált volna.
)
-
Tim82
félisten
válasz
stranger28 #25336 üzenetére
Oké, így már rendben van.
Csak érted, ha mindenki nekiállna lövöldözni, akkor secperc alatt szabályos polgárháború törne ki. Vagy ha nem... hát, én finoman szólva nem szeretném látni sem Olaszliszka, sem a romák sérelmére elkövetett gyilkosságsorozat megismétlődését. Igazából egy emberhalál is pontosan egy emberhalállal több az ideálisnál.
Évtizedekkel ezelőtt el lett ez k...va, nem kicsit, hanem nagyon, valamikor a Kádár-korszakban. Érdekes, hogy a II. világháború előtt működött a roma-magyar együttélés, amíg nem volt a romákra kényszerítve a hatóságok részéről a kötelező "beilleszkedés". Nem volt akkor sem mentes a feszültségektől és az előítéletektől, de nagyságrenddel kevesebb lopás, erőszakos cselekmény stb. volt...
Nyilván még lehetne folytatni, de szvsz az előző hozzászólásaink is hamarosan törölve lesznek.
-
Tim82
félisten
válasz
stranger28 #25330 üzenetére
Nem NATO kaliberű automata gépkarabéllyal való népirtásról beszéltem, hanem pl. légfegyveres figyelmeztetésről.
vs.
Lelőnél párat az este folyamán és utána nem jönnének.
Én kérek helyetted elnézést, hogy félreérthetően fogalmazol. Ebből gondolom, mindenkinek tudnia kellene előre is, hogy paintball-ra és légfegyverre gondolsz, nem csak utólag, amikor közlöd, hogy ja, te arra gondoltál.
Beszari népek ezek, hidd el nekem. Nem jönnek, ha meggyőző voltál.
Nos, attól még, hogy nem vidéken élek, hanem kies fővárosunk nem rózsadombi részén, van némi fogalmam a lehetőségekről és nem hiszem el ezt a "ha meggyőző vagyok, akkor meg vannak félemlítve" dolgot...
akkor biztosan nem ülnék kocsiba, hogy gyorsan feljelentsem őket, mert az milyen hatásos. Ha ez neked nem egészséges lelkiállapot, akkor tudlak ám sajnálni.
Nem tudom, mi a megoldás, pusztán azt tudom, hogy ez a lehetőség, hogy akkor jól lelőjük őket, biztosan nem az. Tudlak sajnálni, ha ezt tekinted jó megoldásnak.
-
Tim82
félisten
válasz
stranger28 #25327 üzenetére
Ebből csak a következő meglátások nem helyesek:
- Szlovákiában ugyanúgy büntetik az emberölést/gyilkosságot/lőfegyverrel való visszaélést, mint Magyarországon, a szlovák állam sem kívánja az embereket bátorítani az önbíráskodásra;
- feltételezhetően nincsen magyar háztartásban lőfegyver, nagyon helyesen egyelőre még engedélyhez kötik a legális tartást;
- dehogynem jönnek, valószínűleg utána a meglőtt/megölt ember(ek) bosszúszomjas és ezúttal felfegyverzett rokonságával kell számolnod.És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy azért ahhoz kell egyfajta lelkiállapot, hogy előre eltervezve lelődözgess mindenkit, aki beteszi a lábát a telkedre az engedélyed nélkül. Ez a lelkiállapot nem feltétlenül egészséges, a magántulajdon szentségétől függetlenül...
De amúgy jó tanács volt...
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #25242 üzenetére
Szerintem régebben csinálja, mint akár amióta idejársz a topikba. Fogadd el védjegynek, tekintve, hogy nem igazán káromkodási célzattal csinálja...
Volt már pár csörte arról különböző emberek között a topikban, hogy mit szabad itt és mit nem, egyelőre Setétlélek fixációját megértéssel és szimpátiával kezeljük.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #25123 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #25121 üzenetére
Új avatar? (Oké, ez nyilvánvaló, de az okra lennék kíváncsi, hogy miért.
)
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #24974 üzenetére
Az SSD-t úgy értettem, hogy HDD mindenképp kellene bele, emellé lenne jó az SSD, és a DVD meg majdnem mellékes.
Mindenképpen a HDD helyére érdemes betenni az SSD-t, a vinyót pedig az optikai meghajtó helyére, a megfelelő kerettel. Az optikai meghajtó csatlakozók emlékeim szerint új notinál sem tudnak SATA III szabványnak megfelelő adatátviteli sebességet kicsikarni magukból, míg a HDD csatlakozónál ez elérhető.
Igaz, hogy ahogy nézem 150 GB-osnak írja a gép, 2008-ban volt még ekkora vinyó?
160 lesz az, csak a gyártó 10-es számrendszer alapján adja meg a specifikációkat a vevőknek, a gép meg ugye 12-esben számol...
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
lujó55 #24552 üzenetére
Mármint kevesebb "buziról" hallasz, mert azokban a társadalmakban sokkal nagyobb a nyomás az összes kisebbségen, hogy eltitkolják. Valamint ugye az adott társadalmak sem a valós statisztikák nyilvánosságra hozatalában érdekeltek. A netcenzúra és a demokrácia korlátozása között ráadásul egyenes összefüggés van.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #24465 üzenetére
Szerintem meg tanult művészettörténetet és szégyen, hogy csak a festő neve ugrott be neki.
-
Tim82
félisten
Ha bármi gond lenne, írd majd meg és megoldjuk.
Asztali gép nekem is most van készülőben - egy AMD Brazos alapú kisgép lesz, gyakorlatilag már csak ház kell, meg olyan sallangok hiányoznak, mint USB-s wifi és DVD-író. Alaplap, RAM, táp, SSD rendszernek, HDD adatoknak, kábelek, Imon VFD a távirányításhoz - mindez már megvan. Nem kell nekem ennél erősebb gép, ha hozza a laposom (T60) teljesítményét (VGA-ban biztosan jobb, CPU-ban gyengébb, RAM-ban meg kb. duplaannyi lesz benne).
Neduddki meg gondolom, mindjárt bejelenti az igényét egy fogyasztásmérésre, de ízibe'.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #23714 üzenetére
A csomag alapból nem volt bontatlan. Amúgy Extreme Digital, pusztán annyi bajom van, hogy a tőlük vett mini-ITX számítógépház nem alkalmas olyan alkatrész fogadására, amit bele akartam tenni. (5,25" méretű optikai meghajtót lehet beletenni, de annak a helyére mást - az én esetemben Imon VFD-t - nem.) Így meg sajnos nem használható arra, amire szántam.
Vagy visszaveszik, vagy meghirdetem Hardveraprón és némi veszteséggel elviszik, szóval annyira nem nagy ügy.
-
Tim82
félisten
Ha interneten keresztül adtam le egy boltban a megrendelésem, majd a megrendelt termék nem bizonyult megfelelőnek, akkor jól tudom, hogy 8 napon belül ha visszaviszem, akár indoklás nélkül is, kötelesek visszavenni, illetve visszaadni a vételárat? (Persze, a bolt meg ülhet a pénzen 30 napot.)
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #23596 üzenetére
Sértődj már meg, légyszi.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #23589 üzenetére
bár ezekbe már belefér normális sebességű 3,5 colos merevlemez, nem kell 2,5 colost bepréselni.
A BlackSoul által linkelt gép egy 15,6" notebook. Benne egy 2,5", 1 TB-os vinyó van (ez jelenleg a notivinyók csúcsa tárolókapacitásban). Hogy férne el egy notiban 3,5" HDD (ami amúgy bőven több kraftot zabál, mint két és fél colos társa)?
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #23397 üzenetére
Barátnőméknél Kunszentmiklóson ugyanez történt.
Btw, a magáncéggel - meg a régi önkormányzattal - meg lehetett egyezni, hogy ha valakinek nincsen szemete (mert mondjuk mindent vissza tud forgatni - komposzt, takarmány stb.), akkor esetleg nem kell szemétdíjat fizetnie, hiszen minek fizessen egy olyan szolgáltatásért, amit nem használ.
Na, az új rendszerben - új önkormányzat és annak tulajdonában lévő szemétszállítás - ilyen nincs. Szerintem büszkék lehetnek magukra, nehogy már megússza bárki is a perkálást!
-
Tim82
félisten
Ha már adózás, valakinek van arról pontos információja, hogy bónuszból mennyi nettót kap kézhez az emberfia?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #23155 üzenetére
Szerintem a kettő közül valamelyikkel kapcsolatban kompromisszumot kell kötnöd.
Valamilyen veszteségmentes formátum volna a legjobb, ha nagyon vájtfülűek is hallgatnák a végeredményt, mint pl. a flac. Ha egy kicsit alább adod, a 320kbps mp3 is megfelelő lehet.
Bár ha jól rémlik, elég sokan, elég komoly érvekkel gondolják úgy, hogy egy jobb kódolású mp3 és a lossless formátumú zene közötti különbség leginkább a placebo-hatásban merül ki.
-
Tim82
félisten
Múltkor megcsináltuk az Iron Man maratont a barátnőmmel. Megnéztük az Iron Man 1-2-t.
Én kérek elnézést, leülök magamtól is.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #23112 üzenetére
Boldogat neked.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #22712 üzenetére
Köszönöm.
-
-
Tim82
félisten
válasz
lujó55 #22703 üzenetére
Értem. Belevágnék, mert szeretném megelőzni az esetleges gondokat, de kifejezetten az a rész érdekelne most, hogy ezeket a vizsgálatokat fedezi-e a TB vagy kell-e értük fizetnem.
bandus: értem, de igazából nekem ez nem szakma volna (nem ilyen téren dolgozom), hanem igazából úgy gondolom, hogy több lábon kell állni, ezért vágtam bele. Ha elvégzem, valószínűleg tovább is tanulnék valamilyen irányba, de kíváncsi vagyok, hogy önmagában mire elég ez. Amúgy számottevően olcsóbb és ajánlott iskolát nem találtam (erről a suliról viszont jókat hallottam első kézből).
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Két, egymással össze nem függő kérdéssel fordulnék az ON topik jeles olvasóihoz:
1. ha én meg akarom nézetni a vércukorszintemet valahol, a vizsgálat ingyenes-e nekem (van érvényes TB-m), vagy kell-e fizetnem érte? Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy mivel rendelkezem családom mindkét ágáról hajlammal az időskori cukorbetegségre, szeretném már most tudni/látni, hogy a vércukorszintem magasabb-e esetleg a normálisnál.
2. elkezdtem egy hálózatépítő és -üzemeltető OKJ-s képzést, ez mennyire tekinthető piacképes végzettségnek, pontosítok: mit lehet vele kezdeni a munkaerőpiacon, milyen lehetőségei vannak ilyen képzés elvégzése után az embernek?
-
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #22493 üzenetére
Köszi, megosztottam Facebook-on + lementettem, hátha a jövendő szamizdat-íróinak szükségük lesz rá.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #22477 üzenetére
Tudtommal igen, telefonszám alapján (de holnap megkérdezem majd a kollégát, aki jelenleg finomhangolja az IVR-t és a skill-eket, ha érdekel annyira téged a dolog).
Btw, áprilistól már nem ott fogok dolgozni.
fokukac: nem hosszabbítanak, új munkakör, bankon belül. Több zsé, más szerződés, ilyenek. Megyek
Barad-Dur-baakarom mondani, a központba. -
Tim82
félisten
válasz
venember83 #22472 üzenetére
Nálunk általában 8-10 ember van este 7-8 körül (9-10 körül pedig már csak 4-5, 10 után a két éjszakás).
Elvileg a rendszer úgy van beállítva, hogy ha újrahívsz minket, akkor ugyanahhoz az ügyfélszolgálatoshoz kerülj vissza, akivel pár perce beszéltél (ha ő épp szabad).
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #22418 üzenetére
Benne vagyok a TV-ben!
-
Tim82
félisten
Nagyjából pont egy éve jártam meg Orangeways busszal oda-vissza a Prága-Budapest távot és azt kell mondjam, hogy baromira kényelmetlen. Még szerencse, hogy asszem csak kb. 6-7 óra az út.
Bár a Wizz Air repülőgépek mikroméretű üléseit semmi sem múlja alul ilyen szempontból.
szerk.: én ezt úgy fogalmaztam meg anno, hogy a Wizz Air a légitársaságok Orangeways-e.
Mr. Csizmás: semmi ilyet nem tapasztaltam anno, jobb minőségű autópályákon ment a határ átlépése után a busz, mint idehaza.
*
Teljesen más téma:#2096: "Konkrét esetben: Sonim S2 Land Roverként árultál egy telefont, ami biztosan nem az, a hirdetésed ezért lett törölve."
#2099: "Nem a sonim-tól fogok véleményt kérni, hanem a gyártótól, ill. a Land Rovertől egy állásfoglalást a telefonról és annak a gyártói licenszéről."
Csak én érzem a zavart az Erőben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- PRÉMIUM switchek - billentyűzet kapcsolók - TÖBBFÉLE (linear, tactile, silent, clicky)
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- LG OLED evo C2 65 4K TV Media Markt Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest