- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Van az a kep ahol egy kissrac okolbe van a keze es mindig alairnak valami olyasmit, hogy megneztem a csaj segget es nem vett eszre stb. Ez a kep kene alairasok nelkul. Ertheto egyaltalan amit irok?
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Nekem mondjuk az elso linken levo butor jobban tetszik, a TV allvanyunk meg ennel is minimumabb, egy polc van a hazimozinak es kesz.
emvy: meg igy is furcsa, raadasul nekem nem is erne meg az. Az elmult 2 evben 4 kulonbozo helyen 2 kulonbozo foldreszen laktam
de meg ha maradok a seggemen akkor is fura, hogy a konyhabutort en csinaltassam meg egy olyan lakasba ami nem is az enyem
-
bobsys
veterán
es tildy
Szep. Ozziknal sincs 90%ban huto es mosogep azt neked kell hozni, de konyhabutort szoktak otthagyni
USAkoknal pedig van huto es a mosogep+szarito pedig valtozo, vagy a lakasaban van vagy a kozos helysegek egyikeben. Ha nem a lakasban van akkor 4-5 darab 25centesel mukodik a mosogep es a szarito is. Lepusztult lakasoknal/kornyeken pedig nincs sehol, lehet menni a laundry shopba. -
bobsys
veterán
válasz
parandroid #34894 üzenetére
Kulfoldi lepetlepedes intezese uj fejlemenyekhez erkezett.
Ma kaptam egy levelet a Pest Megyei Kormanyhivataltol amiben az uj lakcimkartyam lapult. A lakohely rublikaban a kulfoldi cim szavak szerepelnek. -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #34881 üzenetére
Csak magamat tudom ismetelni. Amig a nyelvtanulas nem a beszedrol szol, a kulonfele helyzetekben hasznalatos mondatok parbeszedek (igazi az eletben elofordulo dolgokrol) addig az egesz egy halal.
Mielott elkoltoztem jartam par honapot egy anyanyelvu ozzi tanarhoz pesten az IELTS nyelvvizsga miatt. A vegeredmeny 6.5 (9 a max) lett. Masfel evre ra a bevandorlasiak megint elkuldtek nyelvvizsgara. Az eredmeny 8.0. 1.5 pont mert beszeltem, beszeltettek az ozzik.
Emlekszem elso multi munkamra, angol es holland ugyfelekkel. Remegett a kezem mikor telefonalni kellett nekik valamiert es izzadtam a telefonos meetingeken, mert egy ertelmes mondatot alig birtam elmondani hiaba volt angol nyelvora a kozepsikolaban, nyomtak anyelvtant es az elettol teljesen elrugaszkodott mondatszerkeszetu barom peldakat. -
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #34864 üzenetére
Nagyjabol ugyanaz a szabalyozas, Magyarorszagon ahogy neztem most, 15 euroig adomentes.
Az osszeggel nekem nincsen bajom. Van rendes alapberem. Az utazast meg mondtak, tisztaban voltam vele, a kiirasban is benne volt.
Soha nem gondoltam arra, hogy napi 100 dollart kene kapnom, mert nem otthonrol dolgozom.
Itt nem nagy szam, az ha valaki masik allamban dolgozik par napot, orszagon belul maradsz. Egyebkent meg a 100 dolcsival az a gond, hogy rengeteg penz. Heti szinten tobb ezer (ha nem tizezer) ember utazgat, egy ember utazasa Kansasbe $1500-$2000 + a fizetese.
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #34858 üzenetére
Termeszetesen alkalmazottkent nem tudsz napi $700-$1000 csinalni, de nem is kell meregdraga biztositast kotni az ellen ha beperelnek (mert ugye itt mindenki mindent), nem kell eu biztositas, van fizetett szabadsag, ceges eletbiztositas, rovid es hosszutavu fizetett betegszabadsag, olcso egyeni eletbiztositas opcio stb.
(#34862) EQMontoya: fizetesen felul van, tenyleg nem sok, ennivalora boven eleg. Ezek az adohatosag altal meghatarozott osszegek. Ennel magasabb per diem osszeg utan adozni kell.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #34852 üzenetére
amikor nem itthon vagyok akkor ugy nez ki a dolog, hogy
kapom a rendes fizetesem
fizetik a repulojegyet, autoberlest, benzint, hotelt, biztositast (ezt igazabol az AMEX kartya adja)
+ van a per diem amit etkezesre es mas nem koltsegkent elszamolhato dolgokra kolthetek
A ~10Kt tehat kvazi csak a napi kajara adjak, ha innen mennek Magyarorszagra dolgozni valami miatt. Kansasben napi $36 mit kajara kolthetek.
A szbaaduszo, contractorok napidija itt is megvan $700 alapbol es innen megy felfele, de akkor meg csak otthonrol dolgozik. -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #34845 üzenetére
En bevallalom. Csak fizesse a business class repjegyet + $100-$150/nap, okosba, szamla nelkul
-
bobsys
veterán
Volt kb 5-6 honap itunes kihagyasom mikor eljottunk Sydneybol es amig nem lett itt. Felraktam az itunest es fel ora volt mire megtalaltam, hogyan lehetne csengohangot felrakni a telefonra. Fel ev alatt megvaltoztattak az egeszet, legalabbis ugy tunt. Nekem nagyon nem esik kezre az egesz
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #34803 üzenetére
Ha valami customer supportal beszelsz akkor elkoszonnek szpen, have a nice day stb... Ha a kollegaimmal beszelek telefonon (felhivom, hogy hol vannak kajalni vagy mar az ugyfelnel mikor megerkezem Wichitaba) akkor siman lerakjak, szoval ha nem koszonsz el senki nem fog megsertodni.
-
-
bobsys
veterán
Nem hizem el. Van egy $650 telefon es nem tud hivasokat blokkolni. Ez valami lyan dolog ami nagy feature es semelyik telfon nemtudja vagy mi?
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #34746 üzenetére
Csak az nezze meg akinek mar ugyis mindegy
-
bobsys
veterán
nemide
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #34654 üzenetére
Nem ertem. Eddig azt olvastam, hogy nem voltak lezarva az utak, M1 autopalyara fel lehetett menni, most meg az olvasom, hogy lezartak az utakat.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #34617 üzenetére
Teljesen bizony. Es nem szabadulsz
BTW 2 honapja mar megkapta a kovetseg a papirokat de azota hiruket sem hallottamSzerk: Ma voltam szemvizsgalaton es megrendeltem az uj szemuvegem. Biztosito fizette a szemuveg+lencse picit tobb mint a felet, a vizsgalatot pedig 100%ban teritette.
-
bobsys
veterán
dejo, 2 honappal ezelott kertuk a kovetsegen keresztul, hogy veglegesen kulfoldon telepedtunk le de kene szemelyi es lakcim kartya a kulfoldi (USA) cimunkel.
Akkor most az van, hogy kidobtam az ablakon $100, mert nem lehet mar lakcimkartyam ha veglegesen kulfoldon telepultem le? -
bobsys
veterán
Este fel 6. Meg sut a nap, felho nincs, fuj a szel (langyos) es 22 celsius fok van es mindjart megyek rovidnadragban es poloban setalni
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #34506 üzenetére
orokelet
-
bobsys
veterán
válasz
ngabor2 #34433 üzenetére
Telefon elofizetesnel konkretan erosen matekozni kellett, hogy mennyi is lesz az annyi. Allamonkent valtozo sales tax (itt ~17% a mobilra) + fix dijak
Viszont E-bay, Amazon, Newegg vasarlasnal annyiert veszem a dolgot ami ki van irva, mert nem abban az allamban elek ahol a telephelyuk van. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #34331 üzenetére
Kansasben az ugyfelhez menet minden reggel veszek a benzinkuton kavet (600 ml $1.50) aminek nem rakom fel a kupakjat, igy a kocsiban mar elkezd hulni es mire berek meg lepakolok az asztalnal addigra lehet inni. Ez ugy 10-15 perc miutan megvettem a kavet.
(#34332) EQMontoya: megszokhato, itthon azert van egy nagynyomasu presszo fozo, minden delutan azon fozunk egy adagot
Kavezokban lehet kerni shotot, furan neznek olyankor az emberre (nem sokan isszak igy) de adnak
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #34309 üzenetére
De meg, hogy.
Tegnap voltam "kilakoltatni". Ismseros megkert, hogy egy oregg, 82 eve neninek segitsunk pakolni. A bank viszi a hazat es koltoznie kell mashova. 3 eve nem fizeti a felvett jelzaloghitelt. 59 eve elt a hazban meg o epitette a ferjevel. Nemtudom mi tortent, de gondolom vett fel ra valami miatt hitelt es nem tudja mar fizetni. Egyedul el (fia is mar hatvan eves), agyban teljesen rendben van, iro, mindenfele haborus csatakrol ir konyveket, csak gondolom anyira nem nepszeru mint a Szurke 50 arnyalata vagy mi.
A haz bazinagy, evek ota nem volt takaritva (alig bir menni az oreglany, ilyen gurulos tv alvannyal kozlekedik), rohadt budos volt viszont rengeteg konyve es szep berendezesi targyai vannak. Adott is nekunk kristaly poharakat, ezustnek latszo kancsokat, illetve ha meg mevan akkor ma mikor megyunk atvinni par dobozat akkor ad egy festmenyt.
Osszesegeben sajnalom a nenit, el kell mennie onnan ahol az eletet leelte es gondolom ezerszer megbanta, hogy felvett jelzalogot a hazra par eve (talan belerangatta valami okos penzugyi tanacsado valami baromsagba), de teny, hogy egyedul akkora hazat nem is lehet fenntartani. Ami erdekes, hogy van egy fia es lanya akik oda se szagoltak tegnap. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #34263 üzenetére
Ez az egesz home owner association dolog egy kis kommunizmus. Az itt lakok fizetnek havi majdnem $500 azert, hogy baszogassak oket (nekunk a lakas tulajdonos fizeti) es megmondjak mit csinalhatsz. Es ennel meg vannak durvab helyek is egy ket un. gated communityben megszabjak milyen szinu es fajtaju lehet a postaladad, mikor KELL a haz falat lemosatnod, nem allhat az autot az "utcan" csak a garazsbejaron stb...
Amint lehet koltozunk sajat hazba. -
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #34248 üzenetére
Ez a bajom itt a condoval. Benne van a hazriendben, hogy nem lehet kocsit szerelni a parkolo helyen, pedig szerelnem en. Ugyanez a helyzet a masik autoval is, kene fekbetetet cserelni (meg lehet tarcsat is), szerviz ker $500 mind a negy kerek tarcsa+betet cserere, ha meg en megcsinalhatnam akkor meglenne az egesz $250-$300. -
bobsys
veterán
Olajcsere $50
Futomu allitas $80
Fekfolyadek csere $100
2 Bridgestone gumi $230 -
bobsys
veterán
Ez a Notes kinyir engem. Van kb 100 meganyi levelem es olyan dog lassu, hogy szinte kavezni tudok ket level megnyitasa kozt.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #34152 üzenetére
Reggel anyazva mondja az ugyfel, hogy nem mukodnek dolgok amiket tessztel es minek mondom (hazudom), hogy mukodik ha nem es szoljak a a csapatnak, hogy csinaljak meg. Mondtam neki, hogy ket hete mikor utoljara hozzanyultunk minden ment azota az ugyfel outsourcing cege elkezdte telepiteni az antivirust meg a monitoring cuccokat megnezem mi tortent. Kiderult, hogy halozati problemaik vannak igy nem mukodik szinte semmi normalisan, ugyfel "ot az nem erdekli, akkor is minek mondom, hogy mukodik ha egyszer nem"
Es nem erti, hogy nem a funkcio nem mukodik hanem a halozat. Es minden teszt kornyezetben van (az eles serverek masik haloban vannak)
Szoval ez megadta az alaphangot. Volt meg, hogy mikor fog mukodni az amit utolag hataroztak meg mint kovetelmeny (es volt olyan hulye a PM, hogy belement) mert mar 1 honapja dolgozunk rajta. Itt eldobta az agyam a szijat es megkapta, hogy ahhoz amit kertek elsonek kene egy alap infrastruktura amire azt mondtatok, hogy van mikozben semmi nincsen meg belole. Az uj funkcio implementalva van, de nem mukodik mert hianyzik, az az alap amire azt mondtad letezik.Szoval igazabol semmi kulonleges, szokasos csak tegnap megteltem. Most jo leszek megint par honapig
UI: Tegnap kiszamotuk, hogy picit tobb mint 2 manager jut egy technikai emberre a mostani projectnel
-
bobsys
veterán
Hat ez nap nagyon szar volt
-
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #34049 üzenetére
Mandulamutet miatt voltam bent. Reggel bementem, xanax, majd altatas, mutet utan remlik valami, hogy fekszem a korhazi agyban, de estig teljes kepszakadas. Este felketem, telefonaltam egyet es aludtam tovabb. Reggel a nem kedves nover hozott franko zsomlet reggelire (friss mandulamutet utan, szaraz zsomle, noooormalis?) majd par ora utan indultam haza.
Egyebkent igaz, hogy lepusztult volt a korhaz.
Penzt meg nem adtam senkinek a vegen -
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #34035 üzenetére
En orultem, hogy netto befizeto voltam az egeszsegugyben es nem fogom banni ha egesz eletemben az leszek, mert egeszseges vagyok.
Emlekszem a mandulamutetnel kaptam szamlat, hogy mennyibe kerultem. Mosolyogtam, hogy mennyit fizettem be az evek alatt es mennyit koltottek ram.Az a 3% eleg durva
-
bobsys
veterán
En megmondtam felesegnek, hogy nem fog zavarni amikor tobb penzt hoz haza mint en (uj melo, comission van csak, kell nemi ido mig beindul az uzlet, addig az en fizetesem van csak), Ausztraliaban sem zavart es itt sem fog zavarni mikor abbol a penzbol fizetjuk a torlesztot vagy cserelem le a kocsimat
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #33966 üzenetére
Hat oooo, leginkabb otthon ulve dolgoznek. Nem banom a repulest csak hianyzik estenkent a feleseg
es kibeba... Semmi sincs Wichitaban, de legalabb a taj is szar
Hootersbe meg Twin Peaksbe jarunk a kollegakkal aztan alig varom, hogy csutortokon huzzak haza
Btw akkor kinevztem fonoknek? -
-
bobsys
veterán
Koszonom a jokinvasagot kukac es hollo, megyek is nemsokara a repterre, hogy ismet Oz csodalatos vilagaba repulhessek csak kar, hogy hajnali fel negy van
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #33902 üzenetére
Ezert lesz az, hogyha nagyon elszallnak az arak mire odajutunk akkor varunk par evet es miutan megint esszeru aron lehet venni akkor veszunk. De ha jovore felmegy 5%-7% a mostani ara az meg nem veszes.
Az a szerencsetlen aki meg 2006ban megvette az most minden reggel reggeli elott feloraig veri a fejet a falba -
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Ezert utaltam panelban lakni. Sok egyuttelesre keptelen elmebeteg barom
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #33835 üzenetére
pontosan
(#33836) Viszlát:
a megnevezes Growth Driven Profit. Elvileg szamit a PBC, tavaly csak azok kaptak akiknek egyes volt az ertekelesuk (tehat szinte senki) es iden azok is kapnak akik 2+ meg 2 a PBCjuk (ha jol ertettem). Ezert is szamitottam zeronulla semmi penzre de elvileg ugye a PBCm alapjan megvan az atlagos teljesitmeny, beilleszkedtem, dolgozom, nem nullaztam meg le egy rendszert seEgyebkent az enyem nem nagy osszeg, kb. masfel napi netto berem
-
bobsys
veterán
Kapok bonuszt
Nem sokat, az eves keret 1/12 reszet, de a nullanal - mint amire szamitottam - tobb. -
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #33738 üzenetére
Erdekes. A Chevi Cruze volt eddig az egyetlen itt amivel 6.5 liter fogyasztas elerhetonek tunt. A Sonata picit rosszabat produkalt, de mind a ketto autopalya volt.
A Passat mar tobbet eszik de az 2.5 literes.
A 41 mpg (5.7 liter) a multkor kijott de az valami Nissan Sentra vagy mivolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest