Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #40223 üzenetére
Ez a zoldkartya lotto, nem engednek be utanna a hatron olyan urban legendes, nem egy embert ismerek akiknek semmi gondjuk nem volt a lottozas ellenere
A szenatus elott van az uj bevandorlasi torveny, ha megszavazzak akkor tobbek kozt megszunik a zoldkartya lotto, de a munkavallalasi vizumok szamat duplajara emelekik (200K+) es megkonnyitik a cegeknek azi lyen vizum igenyleset/kiadasat meg meg ezer mas dolog az illegalisokkal kapcsolatban -
bobsys
veterán
Europan kivuli ket orszagrol tudom, hogy a vizet es a kozos koltseget a tulaj fizeti, minden mast a berlo. Villanyt, internet, telefon, kabel tv elofizetes stb. Ha nem fizetsz, gyorsan kikapcsoljak es nem a tulajt basztatjak, mert te vag ya berlo. Aztan ha elkoltozol akkor a masik helyen sem fognak aramot adni amig ki nem fizeted a tartozasod, igy eleg batornak kell lenni ahhoz, hogy ne fizessel.
(#40123) fokukac a vagyonszerzesi illetek szavakat en sohasem ertettem auto atirasnal. Hat a keszpenzt "atvaltom" egy olyan targyra aminek az erteke folyamatosan zuhan, hol itt az extra vagyon
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #40034 üzenetére
Igy van, ha Magyarorszagon is jo penzt csinalsz akkor az itt 60K nem szamit olyan soknak. Az a helyzet, hogy soknak megeri Angliaba menni meg akkor is ha nem kiugroan magas a fizetes, mert legalabb marad valami, nem pedig jatszania kell a csekkel, hogy melyiket nem fizeti be.
Aranyaiban egyebkent meg mindig jobban kijossz itt mint Magyarorszagon, de nem kiugroan. Van itt egy tanar felesg + vizvezetekszerelo (alkalmazottkent) ferj. Evente egyszer belefer nekik Magyarorszag + egy nyaralas a haz hitel mellett. -
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #40024 üzenetére
Az emberek 6% csinal 100Knal tobbet evente, 11% csinal 75K+, az atlag 40K/fo, Canadaban ez alatt van, Magyarorszag meg meg 12Kt sem eri el.
Egyebkent szerintem nincsen csorosag, azert nem a vilag felzarkozo orszagai kozott foglal el helyett se Canada sem USA, egyszeruen ilyenek az atlagok minden orszagban, lasd Magyarorszag, negyede az amcsi atlagnak.szerk: 50K, az 916 000 /ho lenne, azert ennyit nem sok haztartas csinal Magyarorszagon
-
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #40016 üzenetére
nem szuletett amerikainak az ilyenek teljesen hihetetlenul hangzanak, dehat ez van, hulyekkel van tele a vilag
Egyebkent van par echte amerikai (vagy szuletett, vagy mar 20 eve itt van es teljesen ugy viselkedik) aki nezett, hogy dehat miert nem vettunk 2 uj autot mikor idejottunk es miert 10 meg 12 eveset vettunk, raadasul egy Crown Vicet is. Egyszeruen nem ertettek, hogy nem veszek autot nem letezo kredittel 10%-15% kamatra mikozben az auto erteke csak lefele megy -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #39976 üzenetére
Egy csomo ilyen van, meg van par ezer dollar megtakaritasa, de azert 14 rongyert kell autot venni, hitelre, 8% kamatra, mert szar a creditje, volt mar bankcrupcy, tartozik egy par embernek, de 2 szobas lakast kell berelni $1100 hiaba el egyedul.
De vannak joparan akik megtakaritanak oregkorukra, munkatarsaim kozott is van jopar akiknel van rendes 401(k) es mas megtakaritas is. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #39982 üzenetére
Beszakadt a caliper a hatso feknel.
Felhiv a mukso azt mondja, barki is csinalta az utolso fekcseret elbaszta, mondtam, hogy 150 merfoldel ezelott elvileg ti megneztetek mind a negy feket.
$500 mindket hatso kerek fek komplett csere (caliper,rotor,pad)
De felhivtam a kozponti ugyfelszolgalatot, hogy panaszt tegyek, a district manager elvileg majd hiv. Es termezetesen parszor elmondtam, hogy mi van ha nem itthon parkolaskor tortenik hanem mondjuk 65 merfoldes sebsessegnel az autopalyan kigyullad a teljes jobb hatulja a kocsinak, azert mert nem csinaltak meg a munkajaukat es hazudtak. Mi van ha balesetet okozok az o hibajukbol es mit csinalnanak akkor ha valaki meghal mert nem neztek meg a feketHa hiv a district manager neki is eloadom, olyan amcsisan, felhaborodva, sikitva
-
bobsys
veterán
Hazaeretem a repterrol es amikor allok be a helyemre larom a fustot a visszapillantoban es iszonyat egett szag. Jobb hatso fekem megsult. Meg jo, hogy direkt elvittem 150 merfoldel ezelott, hogy nezzek meg a feket. Mondjuk azt beszoptam, hogy hiaba irtak fel a merfoldet, a munkalapon nem szerepel konkretan a fek, csak hogy megneztek az autot.
na ezert akarok egy hazat, ott a kertben magam megnezem es kicserelem az egeszet ha kell
-
bobsys
veterán
Lehet nem is tudja, mert a UPCs ugyfelszolgalatos felveszi a hibat, utanna a rendszerben rogzitett hibajegy megjelenik az alvalallkozo rendszereben (rosszab esetben manualisan kell bepotyogni) es majd az alvalalkozo kikuldi valamelyik emberet, roszabb esetben os is lepaszolja az alvalakozojanak, sot valoszinuleg a szereleo az elelve egyeni valalkozo es nem alkalmazott a UPC alvalakozojanal.
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #39910 üzenetére
+concret_hp
60 dolcsi volt rairva, de a kasszanal adtak $15 offot valamiert. Egyebkent kenyelmes, szerintem jol nez ki, de nem vagyok egy Bandus igy fogalmam sincsen milyen markat vettem es, hogy abban illik-e menni dolgozni
jo volt ugy nadragot probalni, hogy kozben conf callban voltam, mer ugye a munka nem all meg -
bobsys
veterán
válasz
Integra #39907 üzenetére
Azt nem is irtam, hogy konkretan kibasztak az epuletbol, valami fejes muksonak nem tetszett a blue jeansem. 2 hete mar voltam par napot, meg hetfo ota itt vagyok es senki nem szolt, a project manager sem tudott dress coderol. De mindegy, elmentem vettem egy nadragot $48.15-ert es szepen berakom az eheti expense reportomba es kifizettetem az ugyfellel.
-
bobsys
veterán
+1 en azzal toldanam meg, hogy tokmindegy fiu-e vagy lany lesz ha megkerdezik, hogy hivjak Lukeot fogok mondani. Ha pedig inkabb azt kerdezik, hogy fiu-e avagy lany akkor pedig a valasozm "Ha felno majd eldonti mi akar lenni"
Egyebkent mi is gondolkoztunk fiu neveken (a lany nev mar megvan) probalok valami olyat tallani ami magyarul is normalisan hangzik, ilyen volt peldaul a Mathew, de a Kevin sem rossz
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #39778 üzenetére
Pont errol a cikkrol jutott eszembe
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #39774 üzenetére
De az, hogy a motorban all az olajos trutyi azt nehez megoldani nem megfelelo hasznalattal ha megvolt minden szerviz. Mert csak nem bontom mar meg a motort minden hetvegen es rakok bele sarat, csak ugy viccbol.
-
bobsys
veterán
Mindig olvasom a totalcaron az autos javitos remtorteneteket, hogy a 4 eves autora csilliokat kellett rakolteni mikozben minden a gyarto altal eloirt szervizt megcsinaltak, markaszervizben. Ilyenkor nem az van, hogy beguritom a markaszervizhes es csinaljak meg, garanaciaban, mert meg csak 4 eves es nincs benne 100 000 km? Sohasem volt uj autom, de nekem ez lenne az elso otletem.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #39684 üzenetére
Nem utalom en, nincs bajom az oltonnyel, amit vettunk, szep, kenyelmes, jo hordani, de nem kell a munkamhoz beruhaznom, hogy egesz heten vasalt nadrag, ing, zakot viseljek. Ausztraliaban, ingeben kellett minden nap mennem, nem volt azzal sem semmi problema csak itt most ehhez a munkahoz nem elvaras, igy nem is ujitottam meg a ruhatarat.
Tudom, hogy egy jo zako akarmi 30-40K, a 100Kt mar sokaltam. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #39661 üzenetére
Lesz idod ismerkedni a szomszedokkal, letudsz menni a parkba dleutanonkent olvasgatni
Fizetes ugyben pedig a ceg engem meglepett mikor jelentkeztem. Beirtam a volt fizetesem (az Ausztralt) a masik rublikaba pedig amit szeretnek, a fonokom akii meg felvett mondta, hogy az keves es ok egy masik osszegre gondoltak mit szolok hozza
-
bobsys
veterán
Az utcankban pedig megerkeztek a tuzoltok, nemtudom hol van tuz, de az elmult husz percben hallottuk a tuzriaszto hangjat, kellemesen viszhangzott mindenhol.
-
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #39423 üzenetére
Hat az bizony szopas. Szerencsere tenyleg mindent fizetnek onnantol kezdve, hogy beulok a kocsiba es elindulok a repterre. Benzin, autopaya dij, a terminalnal levo repteri parkolot, hotelben adott borravalot, takaritot, a szallodai ruhamosast, ha kell kp felvetelt. Amin sporolnak az az, hogy mar nem lehet business class jegyet venni a 8 oranal hoszabb repulo utakra sem.
A kajat szoktam a sajat kartyammal venni, mert az nem visszateritendo es ugyis a per diembol megy. -
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #39417 üzenetére
AMEX eszak amerikan kivul szinte hasznalhatatlan, angliaban neztek ram, hogy ez mi
Nem tudom egyebkent mit rugoztok ezen a kerdesen, evekkel ezelott Berlinben, Franciaorszagban, Daniaban siman fizettem a credit kartyammal (nemtudom, hogy Visa vagy Mastercard volt) szinte mindent. amit meg nem tudtam arra ott volt 100 euro, de ez, hogy nem lehet semmit venni kicsit tulzasnak tartom. -
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #39379 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem kell kp, de elore lehet szolni, hogy ettol es eddig ebben az orszagban leszel es nem fogjak tiltani a kartyadat. Legalabbis en mindig ezt csinaltam, legutobb az angol utnal, mind a ceges mind a szemelyes credit card gond nelkul mukodott. Mondjuk azzal szivtam be, hogy valahol semmilyen POS nem volt, igy kellett kp-t felvennem a Tesco vagy milyen bolt elotti automatabol (ofkorsz a ceges credit kartyat hasznaltam). Olyan amerikaiasan keszultem az egesz utra, volt nalam 1 AMEX, 1 Mastercard meg 10 amerikai dollar
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #39366 üzenetére
Szlovakok... Jottunk vissza Pragabol, szlovak-magyar hataron a kedves szlovak hatarorok (4-en) megalitottak minket es volt olyan kedves az a paraszt, hogy a geppuska csovet szinte betolta az arcomba mikozben magyarazott. Szlovakul, ott volt az auton a magyar rendszam, egy szot nem szolt volna angolul. Odaadtam a papirokat, gondolom azt kerte, megnezte aztan mehetunk tovabb. De kapjak be a f@szomat mi a szarnak kell a geppuskat a pofamba tolni. EU van vagy mi
USAkoknal meg lezuztak a berelt autot, kijott a rendor es odaadtam a magyar jogsimat (akkor meg nem volt meg az amerikai), nezegeti egy fel percig, majd mondja, hogy akkor mondjam el neki mi micsoda rajta mert nem tudja mit irjon a jegyzokonyvbe
-
bobsys
veterán
Kellemesebb hetfot mindenkinek. Itt most hajnali 1 ora lesz, dolgozom vasarnap este 7 ota. Szoporollerre raktak
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Meglehet tudni, hogy a google mapsen a street viewban mikor keszult kepeket latok?
-
bobsys
veterán
Tudod tildy kinek mi. En nem birtam aprilisban, hogy allandoan fujt a hideg szel es befagyott a seggem amig Angliaban meg Skociaban voltam arrol nem is beszelve, hogy nem szeretek allandoan kabatban meg puloverben maszkalni. Es itt nincs olyan, hogy egy hetig nem latom a napot, mert folyamatosan esik az eso. Ha megunom akkor meg elkotozom egy masik allamba mig ott a szigeten ez sokat nem valtoztat az idojarason.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #38920 üzenetére
Kihagyhatatlan volt. Ha Blacksoulnak jo mindenki majd meghal a melegtol, ha Blacksoulnak szar mindenki mas elvan
Nemtudom mi van a klima vegen, van egy doboz az egyik closetben, van elotte egy szuro, zug, zakatol mikor megy es jon be a hideg/meleg. A teton meg van 3 bazinagy doboz ami csinal valamit, mert mikor szervizeltek, nem volt klima, csak levego keringtetes. -
bobsys
veterán
válasz
bandus #38916 üzenetére
A parton ilyenkor en nem tudok meglenni,ha megyunk akkor reggel 9 elott es 11-kor mar jovunk haza. Az igazi konyebbseg hogy itt minden hazban/lakasban ducted legkondicionalo van, de nem mindig megy. Altalaban hetkoznap szoktam bekapcsolni, mikor dolgozom. Ejszakara mindig le van kapcsolva, hetvegen tobbnyie szinten ki van kapcsolva.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #38892 üzenetére
ahelyett, hogy kereszthuzatot keresel aludjal
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #38776 üzenetére
Itt talan eddig meg nem is lattunk szulesz orvost. Van altalanos orvos aki vert vesz, vernyomast mer stb, aztan van az ultrahangos meg a genetikus, meg valami orvos aki az eredmenyeket elmagyarazza.
Szulesszel majd a korhazban ismerkedik meg az ember, akkor mikor mar bent van es jon a gyerek. Akkor is az eppen ugyeletes szulesz fogja levezetni.Irom a koltsegeket, november vegen kiderul itt mennyibe kerul
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Az a szopas amikor leallitom a gepet ( lenovo w520) es inditaskor ker egy hard drive jelszot amit fel eve adtam meg es azota total elfelejtettem
Ez nem az en napom -
bobsys
veterán
ha igy tortenne fogkefet fogok hasznalni, koszonom, remelem a jovobeni ragados gombokat megoldja
-
bobsys
veterán
Tegyuk fel ha veletlen beleontenem a tejet a laptopba, akkor a laptop szetszedese utan mivel tudnam kitisztitani?
Nedves fultisztito palicka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest