- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasyrt
őstag
válasz
szőröscica #55335 üzenetére
Azt nem tudom hogy hívják, de ha vastagsága van elég megtakarítani, alá és fölépasztázni és csoki. Ha fólia, akkor húzd le, hajítsd el és pasztázz simán.
-
fasyrt
őstag
A wiki azt mondja, hogy Törökország illetve a Török Köztársaság közvetlen története az első világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződésekkel, az Oszmán Birodalom bukásával és a török függetlenségi háború kitörésével kezdődik, melynek következményeképp 1923. október 29-én kikiáltották a köztársaságot.
A népírtás és Kemal fellépésének kezdete is még az Oszmán Birodalom végnapjaira datálható, a '19-el még kora is voltam. Ettől függetlenül tragikus momentum a török történelemben.
-
fasyrt
őstag
válasz
fasyrt #55193 üzenetére
Azt a dátumot valaki javíthatná 1919-re, köszönöm.
Emvy: ez egy K-EU / Mo. vevőszolgálatos meló egy logisztikai cégnél Németországban, göngyöleggel foglalkoznak, magyar-angol-német tudás kell hozzá. Papírozás, tracking (göngyöleg leadás-felvétel), számlázás, reklamáció, ilyesmi. Nem az álommeló, de unom már a pöcsköszörülést itthon.
Konkrét kérdés nincs, ma kezdek utánanézni hogy eszik-e vagy isszák-e ezt, aboszolút fogalmam sincs róla, ilyenem még nem volt. -
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #55148 üzenetére
Az egyértelmű, hogy a hatalomhoz ragaszkodó és tapasztalattal rendelkező réteg előnyben van, bármilyen változást kívánó csoportulással szemben. Ugyanakkor már azok is szavazhatnak, akik '95-ben születtek. Ha mondjuk '86-tól '95-ig születettek számát nézem (mert mondjuk egy kisdednek nem sok fogalma van még ezekről a dolgokról) az 1,22 M fő, amiből oké, sok külföldön van, nem érdeki, esetleg elhunyt, vagy nem cselekvőképes, nem szavazhat, stb., de 1 M-s létszám környékén még mindig ott vannak ezek az emberek.
Tbs és ez a link is valahol mutatja, hogy a pártok is érzik, hogy sok az új, esetleg bizonytalan szavazó. Bár mondjuk egyik sem mozgatta meg a fantáziámat. Az indexes videó ráadásul még egy diplomással lett leforgatva; lehet, hogy az ürge a szakmájában jó, de látszik hogy nem a papírtól lesz okos az ember.
Tegnap kvázi egész nap modern kori török történelmet (1909-) olvastam. Érdekes figura ez a Kemal. Voltak hibái, de képes volt a despotikus rendszerből demokratikus országot kialakítani, ami azért sokkal nagyobb volumenű meló lehetett, mint itt a rendszerváltás. Más kérdés, hogy a mostani török helyhatósági választásokon tízezres nagyságrendben hamisítottak eredményt. Mégis, NATO alapító tag, relatíve stabil és prosperál.
Van már valakinek tapasztalata telefonos interjúval? Péntekre kaptam egy időpontot.
FehérHolló: nagyon csinos!
-
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #55139 üzenetére
Nézd, én úgy gondolom, hogy lassan igény mutatkozik az igényes politikára, ha másért nem, hát azért mert felnő lassan egy (válaszótképes) generáció, akinek már köze nem volt a régi rendszerhez. Aki ebbe nőtt bele, nem abba, hogy majd pártunk és kormányunk mindent jól megcsinál helyettem.
Persze függetlenként nincs egy fix parlamenti bázis mögötte és rengeteg érdek feszül össze mellette és ellene. Engem érdekel, hogy mi és hogyan történik, de az esetek jelentős részében érdemi döntések helyett a személyi változásokról, befolyásról, hatalomgyakorlásról lehet olvasni. Pedig nagyon szívesen élnék egy olyan rendszerben, ahol gyakran kikérik a polgárok véleményét, szélsőséges esetben egy likvid demokráciát is el tudnék képzelni.
Aztán mindig visszaszállok a földre, amikor a címlapon is VV fogad, meg a 3 millió szegény tanulmánya. Persze az embernek megvannak az igényei, de Maslow szerint míg nincs meg a lét- és az anyagi biztonság, addig a politika marginális kérdés. Lehet, hogy emiatt nincs igény.
X, megyek vissza jelentkezéseket küldözgetni.
-
fasyrt
őstag
válasz
bobsys #55135 üzenetére
Bébifóka?
A többi teljesen jól leírja az aktuálpolitikát. Van egy rakat autópálya, ami mellett nem lett a vasút fejlesztve, de legalább a megyei utak pocsékok, Építjük a stadionokat, miközben a színvonal a béke segge alatt és offshore cégek húzzák ki a talajt az UTE alatt, a mentősök most kuncsorogtak pár plusz milliárdért mert nincs miből bért fizetni (már most q1-ben?), a nyugdíjasok 4 évente mindig fontosak, meanwhile 3 milliónak legnagyobb problémája a kenyérrevaló.Kíváncsi vagyok a szlovák elnökre, hogy függetlenként-nem politikusként mit ér el.
-
fasyrt
őstag
válasz
FehérHolló #54984 üzenetére
De a fórumot akarom megnyitni...
peterkeT: Láttam, ezért kérdeztem vissza.
-
fasyrt
őstag
Miért nyávog a chrome, hogy malware van az oldalon? (repulnijo.hu)
-
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #54963 üzenetére
Hm, én a Berlintől-Münchentől való 4-500 km távolságból tippeltem a tartózkodási helyedre. Én ezt böngésztem, hogy hol szavazhatok, de a lényeg ugyanaz: alsó hangon (2x)500 km utazás. Értem én, hogy aki levélben szavaz csak listára szavazhat, én meg két szavazatot adhatok le, de szerintem két ikszet is ugyanúgy meg lehet tenni levélben, mint egyet.
-
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #54936 üzenetére
Mainz / Frankfurt?
-
fasyrt
őstag
Most nézem, hogy a régivonalas banda az offból onba költözött...
Nem ismer valaki valahol egy agyelszívós oldalt, ami annó kb. 6 éve piszok nagy divat volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magisk
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest