- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #60511 üzenetére
ja csak így zajjal nyomom el a másik zajt + vagy normál hangerőn hallgatom és akkor továbbra is zavar, a külső zaj, vagy olyan hangosan tolom, hogy már az zavar
persze jó a konyha a szint közepn, csak 1 kurva ajtót rakhatnának rá... kész kabaré az egész
előző manager csak azon dolgozott hogy elüljenek onnan, nem hogy próblta volna megoldani. miénk kért zajszigetelést, de tűzvédelmi okokból ki kell hagyni 1 ajtót és építenek falat, ok. gipszkarton fal persze kurvadrága (szorzd meg 5el amire gondolsz), akinek jóvá kellett volna hagyni az felkúrta magát az árán, az ajtó meg még nem lett megrendelve, így pont szart se ér az egész, de legalább drága volt
tipikus multi tényállás?
azt meg nem hiszem el, hoyg aki azt állítja, hoyg őt nem zavarja, neki is nem alacsonyabb a produktivitása
(én meg alapból zajra ölök, szóval az itthonihoz képest nagyságrendileg fele produktivitást hozok szerintem v kevesebbet
)
-
concret_hp
addikt
zajszűrős fejhallgatók érnek valamit?
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #60387 üzenetére
akkor ideje árat emelni
(pihenjél is néha)
-
concret_hp
addikt
jah kb. én is így gondolom ezeket
most kezdtem rendes gyorsúszást is tanulni
arányaiban bringán vagyok a legerősebb, régen is sokat bringáztam, meg most is azt edzettem a legtöbbet.
könyöklőt igazából a tél óta próbálom folyamatosan használni, 1-1 órás görgőzésekkel kezdtem ugye fokozatosande még kell erősíteni bőven a törzsizmot, 6 órát nem tudnék még ülni a bringán úgy, hoyg utáan ne legyen minden bajom
neoprént vágom, úgy voltam vele, hoyg majd a télen szerzek valahonnan akciósan, mert azért tényleg nem olcsó + még nem tudom mennyit változik a testalkatom, kb. most gondolom, hogy annyit nem fog, hoyg méret problémát okozzon.
többin is lehet fejlődni, de ja futáson is lehetne még bőven, csak hát idő kell hozzá ugye
meg általában a bringázásra 1 perc rávenni magam, a futásra meg sokkal több
(uszodáról meg ne is beszéljünk
)
bandus fél misi nem kell egyből azért, de a szum total a végére át fogj alépni, ha mindent beleszámolsz. én 120k-ért vettem a bringát, tulaj bevallása szerint picivel 5K km alatt, amit hozzáértő emberek megerősítettek, hoyg hihető. de ilyen pár ezres tételekből is nagyon hamar tud gyűlni. tolsz 1 kis fehérjét, vitamint, veszel 1-1 ruhát, futócipő, óra (az mondjuk megint enm olcsó) ésatöbbi
de a legtöbb mindent amúgy külföldről olcsóbban be lehet szerezni a hazai áraknál.
szerk: a 75km azért csak egy kb. becslés, és azt is vegyük bele, hogy a várba fel-le + a fordítókon kívül nagyjából nyílegyenes volt a pálya
lehet hoyg csak 70 az a 75 a fene tudja, volt más bajom is
(a fordító előtt mondjuk mindig figyeltem, hoyg a hátszélben igyak még / majd
jah az ülést sajna ki kell szednem, hogy be tudjam tenni a verdába a bringát, legutóbb nem jól szorítottam be a nyerget és lecsúszott így kb. 2 hete beállítottam, de már nem mentem vele sokat, felraktam a matricát, akkor néztem, hoyg hogy kéne majd visszarakni a nyeregcsövet, kb. 5mm-el alacsonyabbra sikerült, szerencsére nem lett vészes, ill. ha komoylabb lett volna, nyilván megállok megcisnálni.
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #60377 üzenetére
ha csak futásról van szó, alapvetően egyetértek, de nem mindig megoldható kimennia világ végére ésatöbbi. meghát akár hoyg is nézzük, csakcsak van mögötte gazdasági vállalkozás is. a világvégére kimennek X, a belvárosba meg 5-10X...
triatlonnál mondjuk jelentősen nehezebb összeszervezni, hogy mind3hoz megfelelő terep legyen (bár beszéltük, hogy ha fulltávra bővítenék, akkor egy Esztergom/Dobogókő kör beleférne
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #60365 üzenetére
szóval ez volt a 2. ilyen távú versenyem, több mint 1 órát javítottam az elsőhöz képest, de 1, ott a bringapálya sokkal nehezebb volt, 2, a futásra felfordult a gyomrom
edzésnaplóba ezeket írtam fel:
úszás 48:28
hát izé... 2 hete még nem győztük hűteni a lakást, most meg már nem volt olyan jó idő... gondolkodtam, hogy utolsó napokban veszek neoprént, de 1.-re versenyen kipróbálni nem tűnt feltétlen jó ötletnek, szóval anélkül nyomtam, végig mellben, az első 100 méteren a fejemet se tettem bele, olyan hideg votl a víz, de aztán a fordító után már egész jól ment, viszont az utolsó 2-300 méteren utolért az utánunk rajtoló hullám első nagyobb csoportja, az nem volt túl jó
a depóban 152 volt az átlagpulzusom (és ugye már akkor raktam fel a pulzusmérőt, mire kifutottam, felvettem a zsákot, megtöröltem magam picit) szóval jó eséllyel elég magas pulzussal úsztam végig.t1 08:55
bringa 03:08:33a bringa elején egyből kaptunk egy adag szembeszelet a rakparton + a pulzusom is elég nehezen ment le. a terv az volt, hogy 28-29 közti átlagot megyek, aztán ha nagyon érzem az erőt, majd a futáson még oda tudok lépni. a mozgásidőre 3:04:42-t ír a garmin, 1x megálltam slagolni + a felülés előtt közvetlenül nyomtam lap-et az is pár mp. a 2. kör jelentősen gyorsabb lett (a 3:04:42-t osztva kb. 1:35:30 az 1. kör) egyrészt a szél is csendesedett picit, másrészt nem egekben levő pulzussal kezdtem a kört, harmadszor pedig a várban picit bátrabban jöttem lefele, kevesebben is voltak már a pályán, meg ugye előtte 1.5 órával már elmentem ott. nem terveztem meg atom durván a frissítést, de egész jól sikerült, annyi volt a hiba, hogy az 1. kör végén a frissítőnél az előzetes tervek szerint vizes kulacsot akartam felvenni, de izosat sikerült, így a 3. frissítőnél izo helyett vizet vettem fel. kb. 75km-t mentem bekönyökölve, kb. a várba fel-le nem könyököve mentem, meg a frissítők előtt a táblától ill utána amíg elrendeztem a dolgokat, azon kívül csak ilyen 20-30 másodpercekre egyenesedtem ki, de a végén azért jól esett leszállni a bringáról. Kb. 70km-nél éreztem, hogy a jobb lábamon a belső vaskosizom jobban fárad a szokásosnál, bíztam benne, hoyg a futásnál nme lesz gond vele, szerencsére nem is lett. Valószínűleg abból eredhet, hogy a combhajlítóm nem volt teljesen jó állapotban és picit tán máshogy terheltem.
t2 07:43
futás 02:09:31Próbáltam nem erősen kezdeni, nehogy visszarúgjon, de így is 5:27 meg 5:34 km-el kezdtem, úgyhogy be is lassítottam szépen. igazából nem sok mindent tudok írni, a bringa vége felé számolgattam, hogy kb. 6:20as km-ket kell futni hogy meglegyen az 1 óra javítás Kaposvárhoz képest, de úgy voltam vele, hogy először meglátjuk hogy a fáradó izmaim mit szólnak ehhez
szerencsére nem éreztem vészesnek, úgyhogy próbáltam 6p körüli km-ket futni, ami kijött kb. úgy, hogy futottam 5:20 körül és a frissítőkön végig sétáltam. a harmadik kör végén kezdtem érezni, hogy mind2 kislábujjamon megint ki fog dörzsölődni a bőr, de főleg a balon, de akkor már úgy volt, hogy 7 perces km-kkel is emgvan az 1 óra javítás + a fordítónál észrevettem, hogy az órámon 300m-el kevesebb van mérve, mint a táblára kiírt táv (gondolom az alagútnál hibásan mér a gps) így úgy voltam vele, hogy annyira nem tud elkezdeni fájni, hogy ne tudjak még 1 kört menni úgy, hogy fele futás fele séta. még 1 kör viszont már nem esett volna jól így. végül az óra által mért legrosszabb 1km 6:58 lett. A frissítés itt is egész jól ment, azt leszámítva, hogy vagy az 1. vagy a 2. kör közepén a szivaccsal picit jobban összevizeztem a pólóm, mint kellett volna és a vége felé kezdett kényelmetlen lenni az átvizesedett póló a folyamatos szélben (mondjuk nyilván izzadtam is
)
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #60354 üzenetére
mondjuk a 18 fokos Dunába belefutni, neoprén nélkül meg
spúrkemény vagyok -
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #60315 üzenetére
-
concret_hp
addikt
emberi hülyeség level 99 [link] elektoromos kerékpárral nevezni ironmanre
-
concret_hp
addikt
ha valakit érint a rakparton ne nagyon próbáljatok közlekedni holnap
és szurkoljatok, hoyg ne fagyjak bele a dunába reggel
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #60256 üzenetére
de akko' ez jó eséllyel csak az lehet, hogy nincs fullra töltve az akksi? (kb. 50-60km-t mentem az akksilemerítés óta)
-
concret_hp
addikt
ha picit nehezebben indul az autó mint szokott, az lehet attól, hoyg 1x lemerítettem az akksit teljesen és még nem töltött vissza rendesen v alacsonyabb a feszültség v ilyesmi? vagy milyen egyéb okai lehetnek?
-
concret_hp
addikt
akkor proci + lap + ram + vga kombó egy
70-80100K-ból? semmi speciális márkahűség v ilyesmi nincs. -
concret_hp
addikt
izé vágom, h nem ez a legjobb topic, de ezen a gépen mit kéne upgradelni játék szempontból, én nagyon nem követem mostanság
AMD A6-3650 APU with Radeon(tm) HD Graphics
AMD Radeon HD 6530D (512 MB)
2x2gb ram 1333 ddr3van kess, de nem muszáj mind elkölteni
egy 40K-s videokari mondjuk sokat dobna? (nekem kell átszerelni, szóval ennek örülnék a legjobban
)
-
concret_hp
addikt
Montenegro elég kontrasztos, a Kotori öböl + Budva teljesen jó szvsz, csak hering-feeling, a többi részen viszont eléggé látszik, hoyg balkán.
a hamburgert meg nem hamburgerként, hanem plejszkavicaként kell kérni, egyből jobban néznek rád -
concret_hp
addikt
az 5 millió virágküldős oldalból tudtok olyat amelyik jó és óccsó (bp-n)?
(nem akarok kurvanagy csokrot és nem érek rá huszat végigböngészni)
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #60005 üzenetére
gyanús volt, hoyg nem biztos, hoyg én vagyok a totál balf@sz
, köszi
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #60002 üzenetére
igazából a boltok bazárokat nem találom normálisan, giannitól vettem sok midnent régebben, volt mindig 20-30 noti a listájában, most 1 van, gondolom korlátolt a karakter mennyiség vagy mi... de nem is látom át rendesen az egészet
-
concret_hp
addikt
nem nagyon igazodom ki ezen az új hardveraprón, notikat kiknél érdemes nézni?
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #59973 üzenetére
hát izé
tavaly július óta kb. 4000km-t raktam az országútiba, nagyjából 0 darab necces szitum volt, igaz próbálok kifele menni a városból amikor csak lehet. mióta melózni járok heti átlag 1x csapnak el majdnem úgy, hogy oda vissza kb. 8 km-t megyek úton (többin van bringaút)
nem tudok olyan alkatrészről az országútimon ami fél napi fizetésemnél olcsóbb lenne a lámpán kívül, szóval hagyjukmá' a felőbbrendűséget megatöbbi
egyébként meg qrva egyszerű lenne, mindenhova bringút, mint egy rendes civilizált városban
+ nem sebességet mérni aztán csá, hanem az életveszélyes helyzeteket teremtőket, villamos sínen direkt keresztbe beállókat és a többi suttyót kéne kiszűrni nagyon durván, ami persze nyilván nem egyszerű...
-
concret_hp
addikt
válasz
Viszlát #59970 üzenetére
hogy minden hülye tud jogsit szerezni ergo semmi értelme, pont ugyanúgy az emberi hülyeség ahtározza meg. járok autóval is, bringával is, gyalog is, sőt a héten olyan extremitásra vetemedtem, hoyg a hármas metróval is közlekedtem
hétvégén kb. 3 gyereket csaptam el majdnem a városligetben, mert a szülők szerint a városliget közepén a 2 nagy út kereszteződésében ideális a gyereket bringázni tanítani (olyat aki még egyenesen menni sem tud), pedig ehhez aztán tényleg nem kell papíregyébként jelentős különbség, ha a bringás hibáz, simán meghalhat, ha az autós hibáz lehet hogy semmi baja. és hidd el, nem figyel oda mindegyik
ha átmegy a piroson és elcsapod, az neked tulképp miért olyan nagy baj?
-
concret_hp
addikt
hu ez a 6 órás úszás ez qrvakorán van
-
concret_hp
addikt
nagy kaland ez a melóba járás, ma pl. égve hagytam a világítást a verdán, lemerült az akksi
de az utóbbi 2 hétben 3x majdnem elcsaptak + a hármas metró rememk klímáját is kipróbáltam egyik nap
amúgy a 2esről vagy a 4esrőla 3asra átszállni az kb. mintha utaznál keletre 1000km-t -
concret_hp
addikt
gyerekek sírok
aszondja hamis sportorvosi igazolással próbáltak játszani az nb1-ben -
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica #59872 üzenetére
enyém még nem volt lemosva, okt végén vettem
-
concret_hp
addikt
kedvencem amúgy az egyik ilyen biohair fodrásznál a full robot hangon elmondott, milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni?
és az a baj, hogy valahogy egyből az a benyomásom támad, hogy a csaj ennél sokkal többre nem is nagyon képes -
concret_hp
addikt
valami ilyen noteolós progit tudtok ajánlani (win alá) ami tényleg jó egyszerűen használható és esetleg ingyenes is (corporate környzeteben is)?
-
concret_hp
addikt
ma 2x ütöttek el hajszál híján. szum 20km-t tekertem
-
concret_hp
addikt
no az mondjuk szívás, ha annyira esik az eső, hogy nem mész ki az irodaházból
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #59522 üzenetére
hát figyelj, ha el kell költeni 100€-t hogy mozogjon, akkor hajrá
ha meglátja benne a challenget, hogy mennyi pontot gyűjt vagy mittoménmi, simán jó
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #59512 üzenetére
köszi
a listaárakat honnan lehet kinyomozni? -
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #59507 üzenetére
esetleg azt is megírod, hogy honnan?
3 misit mondjuk azért túlzásnak tartok
-
concret_hp
addikt
hülye kérdés, nappaliba kanapét hol érdemes venni?
másik hogy arányaiba drágább egy 2-3 személyes kanapé, mint egy komplett szett?
ill. ha picit drágábbat vezsek, lehet alkudni egyes helyeken? -
concret_hp
addikt
múltkor volt szó a hírportálok lejtmenetéről, origo címlapon:
310 alatt a forint
Továbbra is 310 felett az árfolyam. -
concret_hp
addikt
napi fukarkodó panasz: ironman budapest nevezési díj 210€+6% kezelési költség
, de sportoláson nem fukarkodunk, most ez a szabály
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #59478 üzenetére
ezt nyilván megtaláltam, csak sehol 1 szó nem esik arról, hoyg balatonátúszásnál hoygan van, de már tájékoztattak, hoyg lehet azt cisnálni amit írtam
(boglárról átkompolni és utána úszni)
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #59473 üzenetére
úgy látom nem értetted teljesen, külön a pulzusmérő árát írtam
balcsiátúszásos topicba benézhetnél esetleg
vagy ide is beírom, hogy boglárról révfülöpre úszás előtt át leeht jutni értelmesen vajon? bp-boglár 40 perccel rövidebb mint bp-révfülöp, az oda vissza 1:20 annyit nekem már megér 1 kompjegy, de gondolom nem a hétköznapi menetrend lesz, mert ha igen, akkor meg nem értem az egészet
én múltkor sportsdirecten a rendelés elküldése után klikkeltem át arra, hogy mi lenne ha usd-ben fizetnék az usd kártyámról font helyett. régen amikor bevezették, hoyg több deviza van, nagyon rossz volt, nos spóroltam volna 1.5% conversion fee-t + 1.6on váltottak volna 1.71-1.72 helyett. az majdnem szumma 10%
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #59443 üzenetére
megírod h melyik cég?
én epam ~400 főről tudok (ami az ottani fluktuáció mellett poén amúgy, de mind1) + én úgy tudom ericsson is bővíteni akar 2-300 fővel + a ge-hez is van még pár ember hiánya a létszámnak + épül a szomszéd irodaház elég pörgős tempóban...
egyébként azt nem tudom, hogy IT téren mi a helyzet a régióban
-
concret_hp
addikt
9 helyet léptünk előre a világranglistán a foci vb alatt, ilyet még a friss világbajnok se tudott csinálni. van még kérdés? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest