- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #88271 üzenetére
Tcl c835 mini LED - tudom, de azt is be lehet állítani normálisan, nem kell max. fényerőn használni. A 120 nit "ott" is, "itt" is 120 nit. 35-40 között megvan a kb. 120 nit, ehhez érdemes igazodni. minden egyéb képjavító legyen kikapcsolva, főleg, amik a fényerőre is hatnak.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #88268 üzenetére
Lehet, de valami irreálisan magas fényerőhöz lehetsz hozzászokva. 100-110 nit sötét helyiségben, 110-120 nit normál körülmények között, világos helyen meg egy picit lehet emelni, én 110-120 nit között használom, gyakorlatilag tökéletes. Régebben az LCD-ket is így használtam. Próbáld megszokni a "normális" Tv-beállításokat.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #87963 üzenetére
Pixelfrissítőt akkor célszerű indítani, ha valamilyen elváltozás van a kijelzőn és a 4 üzemóránkénti kompenzáció nem javítja. A C1-nél még gyárilag 2000 üzemóránként indul a pixelfrissítő. A szerviz menüben ugyan át lehetne állítani, de nem szükséges, mert én is csak extrém esetekben indítom.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #87951 üzenetére
A komp. akkor tud lefutni, amikor készenléti módba kikapcsolod a táv.-al. Összes üzemóra/komp. senkinél sem =4-el. Minél nagyobb a napi üzemóra, annál nagyobb ez az érték, nálam ez 8-9 körül van évek óta. A Sony ajánlása alapján minél ritkábban futtatod a pixelfrissítést (évente 1-2), annál kevésbé degradálod az OLED kristályokat. Az LG ajánlása az, hogy a napi üzemórával arányos futtatás a célszerű. A 2022-es modelleknél már 500 üzemóránkénti pixelfrissítés van beállítva gyárilag a szerviz menüben, amelynél gyakoribb futtatás már nem szükséges és indokolt, illetve szélsőséges esetekben talán (pl. SDR 100-as OLED fény napi 12+ órában + statikus elemek hosszantartó megjelenítése). (Üzemóraszám nálam: PC munka+játék+film+TV > univerzális megjelenítő a családban egész nap, több személy).
-
so_ha
senior tag
válasz
szkutyi #87885 üzenetére
Akinek asztalra kell nem gyári LG G3/G2 talp az kb. 30€.
Kb. 5 hónapja írtam, egy német tesztelő videóját. -
anrab
addikt
válasz
szkutyi #87889 üzenetére
"És jól mondod..ha parasztnak van 800k tvre, lessz ott még 80, talpra...xd"
Meg 200 külső lejátszóra, 200 soundbar-ra, 200 HDMI kábelre, 200 még valamire. Csak hogy meglegyen itt is a 800. Ja nem. Csak 120 mert 80 a talp.
Nem tudom mennyi az 1 terrás SSD.
Mint írjátok ezekre mind szükség van. Különben nem lesz olyan a kép meg a hang.
Elnézést ha tévedtem pár száz forintot de nem vagyok toppon az árakkal. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szkutyi #87887 üzenetére
Ha neked falon lesz, mit izgat téged, hogy akinek kéne a talp, az honnan és mennyiért szerez hozzá?
De ha van 900e tévére, akad ott még 80 peták talpra is, szerintem.
Telefontöltő nem jó példa, mert ha 1x veszel/kapsz egyet, nagy eséllyel 20 évig nem lesz baja. Minek szaporítani az elektronikai hulladékok számát azzal, hogy töltőt is adunk a telefon mellé. Akinek meg az lenne az első telefonja, az így járt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szkutyi #87885 üzenetére
Ha lenne talpa is és annyival drágábban is adnák a G3-at, akkor meg az lenne a baj, hogy akinek meg nem kell talp, az nem akarna fizetni érte és ők kiabálnák szerteszét, hogy mennyire pofátlanság talppal adni, mikor ő falra akarja akasztani. Nade ez kit érdekel, most komolyan...?
Ha veszel egy új autót acél kerekekkel, amit egyből lecserélsz alufelnikre, akkor is kifizettetik veled a lemezfelni árát. Ott miért nem veszekszel? -
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #87758 üzenetére
Ez nem OLED, hanem fw specifikus probléma, C3-on, C2-en ez olyannyira javítva lett, hogy szinte soha nem fogsz ezzel találkozni. TPC, GSR kikapcsolása nem szükséges és Dolby Vision esetében jött elő. Philips OLED-emnél agresszív volt a logóvédelem és a sötétedés, előbbi sokkal jobban zavart, kikapcsolni sem lehetett, 3 felirat után hosszú másodpercekig sötétebb "folt" volt látható, TV-műsor esetében reklámok alatt jól látható volt a logó helye, mert ott is sötétebb lett, mostani LG-mnél ez sokkal profibban van megcsinálva, szinte semmi nem látható.
-
Lackó1984
tag
válasz
szkutyi #87749 üzenetére
Háttér előtt gyorsabban mozgó. tárgyak “tolják maguk előtt a levegőt”, olyan, mint amikor lassított felvételen látszik, hogy egy lövedék tolja szét a levegőt.
Sűrű rácsok, kerítések, téglafalak előtti mozgásnál azok szétesnek, ugrálnak.
Fénynyaláb halad el valami előtt, vagy ég a tűz a kandallóban. Az a háttéren brutál ugrálást tud produkálni.
Papíron kép, vagy szöveg előtt elhalad valami, mondjuk ahogy valaki az ujjával mutat rajta valamit. A szöveg szétesik.Van még sok, de nem tudom röviden leírni.
Most próbálgatok egy Homatics Dune hd boxot. Eddig jónak tűnik, eggyel alacsonyabb interpolációs beállítás is elég.
-
-
Gicz
addikt
válasz
szkutyi #87612 üzenetére
Hát de ha ezeket állítgatod, akkor már messze nem azt látod amit a rendező szeretett volna. Innentől meg eleve értelmetlen arról vitatkozni milyen a képe egy külső lejátszónak. Ennyi erővel rányomhatom tv-n is a dinamikus kontraszot, meg az élesítést meg minden szart.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #87614 üzenetére
…amiben mai napig csúcsnak számító Realtek RTD1619 - A csúcstól messze vannak. A legpontosabb képet az Amlogic-kal kapod.
Egyébként nem rosszak a mai TV-kben elérhető lejátszók, simán együtt lehet élni az fps-váltás nélkül is, én is használom, de ha már ennyire belemélyülünk a dolgokba, akkor érdemes tisztában lenni, hogy melyik eszköz mire képes. Tehát nem ördögtől való egy TV-vel lejátszani egy filmet, de ha jobbat szeretnénk, akkor külső lejátszó a megoldás. -
Mathiask
senior tag
válasz
szkutyi #87603 üzenetére
Hát, világosabb és emiatt a sötét részek később buknak be. Cserébe lehet túl világos. Amúgy ugyanaz a képmód volt ugyanazon beállításokkal?
Én amúgy kodit használok a TV-n, de pl a Maven féle kodi világosabb néhány filmnél, pl Maverick. -
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #87498 üzenetére
Ha másképp nem megy:
-Samsung Electronics Magyar Zrt., Budapest, Dunavirág u. 2. 7. emelet
-Jászfényszaru, Samsung tér 1. (gyárigazgató, ig.h. útján)
Több mint félmilló Ft, ne vicceljünk már...
3. számú vezető voltam (egész más terület), ehhez hasonlítható esetekben nem kérdés a kérdés. -
bikerfun
csendes tag
válasz
szkutyi #87464 üzenetére
Nem igazán értem amit írsz... mit tudd világos környezetben? Olyan fenyereje van hogy normal világos nappaliban ha Dv vagy Hdr anyagot nézek néha kieg a szemem bizonyos tartalmak esetén. Szerintem akinek nem elég ennyi fenyero egy atlag lakásban ( és nem a szabadban vagy teraszon hasznalja) annak baj van a szemével...😁
-
viera
őstag
válasz
szkutyi #87331 üzenetére
Ha fontos a magas fényerő akkor nem fog hiányozni szerintem a Dolby Vision. Én amúgy sem látok nagy különbséget a HDR10-hez képest.Engem inkább zavar, hogy a DV filmek elég sötétek.Nekem Sony OLED van kb.550 nit-et tud de szerintem kevés.Eddig G3-ra szerettem volna lecserélni de nagyon gondolkodom az S95C-n.
TV adás nem tudom mennyire viseli meg mert nincs az enyémen semmi ilyen csak médialejátszó meg Blu-Ray lemez megy rajta. -
S@c@
őstag
válasz
szkutyi #87331 üzenetére
Azért a dolby vision hiánya problémás, mivel a legtöbb streaming szolgáltató egyre több ilyen tartalmat sugároz. (pl: netflix, hbo max, disnyes+)
A sötét tartalmaknál néha túlkompenzál, de lehet állítgatni, ez egyéni szubjektív megítélése, hogy mennyire jó.
A tükröződést valamelyest javították a korábbi modellekhez képest, de még mindig jelen van. A legtöbb oled tv ilyen, azok közül ez az egyik legjobb, fényerő kb 700nit ez elegendő lehet.
Beégéstől mivel még új nehéz beszélni, az LG ebből a szempontból korrektebb garanciális ügyintézést nézve jönnek cserélnek kérdés nélkül, azonban a Samsung is az újabb oled panelt használja és vannak beépítve védelmek. Ha félsz a beégéstől akkor LG, de 1h általában nem okozhat gondot, csak ne áramtalanítsd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest