Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Beköltözik a platformköltözés az iOS-be és az Androidba
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
alapból SDR-ben használom ECO mode és 15-ös fényerő.
Ugye az alkalmazások 98%-a SDR-re lett elkészítve, ezért nem kell erőtetni őket HDR-re mert valami úgyis elcsúszik / fakó lesz.
Hiába a megjelenítő ha a forrás / anyag csak SDR-ben készült el.
Cyberpunk 2077 / Ghost Of Tschusima ha játszom kapcsolom át a HDR-be.
HDR beállításaim:
Fényerő: 40
Peak brightness: Medium (ekkor 20%-on tud 400 nit helyett 500-at). Ezt tudod a Windows HDR calibration-ben meg is adni, látni fogod ott a különbséget. 50-es Saturation használom.Peak brightness high-al nem foglalkozom mert csak 1-1 tüske erejéig tud 1.000 nit-et (nem állandó 20% fehér ablaknál) és az is zavaró tud lenni.
nekem a windows HDR is elég szépen néz ki ha nem állítom el a monitort csak a fényerőit.
Ne piszkáld a contrast / color sávokat.
Van 1 cím ami örök nekem: Fallout 4 450 mod-al.
Ezen próbálkozom majd az Auto HDR-el, nem biztos, hogy szép lesz mert a játék grafikai motorja 2003-ban jelent meg.Aminél tényleg felejtős a HDR: Assassin Creed címek Anvil motorja miatt.
-
4264adam
veterán
Az SDR régi szabvány és 8 bites volt ezért nem kell feltolni 10 bites leképezésre mert csak el lesz rontva a szinkezelés.
Mint a DAC hangtechnika ott sem mintavételezünk túl és használjuk a 44.1kHz-et semmi 182kHz.
HDR-ben van 12 biten, azt mondja ki hogy HDMi-t használ nem DP-t
A panel tud 10 Bitet de az HDR mode. Az SDR pedig 8 bit
-
Skynet258
Topikgazda
Ezek az ICC profilok az adott panel kalibrálása után keletkeznek, tehát ők teszteltek egy adott monitort, és abból született ez. Nem ajánlott felrakni a panelek eltérése miatt, ami náluk tökéletes volt az lehet nálad pont nem az. Venni kell egy kalibrator eszközt vagy fizetni egy szaknak aki megcsinalja, de ezt csak akkor érdemes, ha mondjuk grafikai munkát végzel vagy egyéb okból fontos számodra, hogy minden megjelenitessel kapcsolatos beállítás maximálisan jó legyen.
Egyéb esetekben van egy általános beállítás amit a monitor menüjében tudsz megtenni, de egyébként használd úgy ahogy a te szemednek a legkellemesebb.
-
4264adam
veterán
Érdekes, hogy a kontrasztot csökkentetted (ez a végtelen OLED-en) és a szín-t is a fehér fekete felé toltad el a 0 pontról ami a 25-ös érték. Felfelé pedig szaturált.
Max fényerő nem túlzottan OLED ajánlás, hogy a burn in-t elkerüld.
Ha az RTINGS ajánláson mentél végig akkor tudod, hogy kontrasztot végtelen hagyják kalibráció előtt és után hiszen ezért OLED, nem elvesznek belőle, és SDR fényerőt 28-on lövik be.
persze erre jön minden szubjektív ajánlás szóval jól van az úgy ahogy a te szemednek jó.
U.i: profilt ne is telepítsd az előző mondat miatt, na meg mérőműszer kell az egyéni panelhez.
-
4264adam
veterán
WOLED vagy QD-OLED?
Én most a HDR Peak brightness-t :Medium-ra vettem mert így 20% ablak mellett 400nit helyett 500nit-et tud. És a max fényerőt 35-ről 40-re emeltem (csak HDR)
SDR-t pedig: 15-re. De éppen hogy csak nem sok nekem.
Távolabb is ülsz a monitortól. De hogy miért is lenne keskeny nem értem, semmire nem használom az asztalt. Nem is dolgozom előtte. 50-70cm-re vagyok a monitortól.
És igen érdekes ez a LED elővilágítás

Asztalmélység: 50cm, megvan még nekem is az Artic X1-3D konzol, de asszony azt mondta szép ennek a talpa szóval a Samsung maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- JBL BoomBox 2
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Skynet258