Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Android szakmai topik
- Apple Watch SE - alma mater
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
Inkább legyen kicsit drágább, de ebben a méretben 2k-s
F1
-
Graphics
Jómunkásember
2db már jöhetne is ezen az áron, pont ideális lenne a két iiyama kiváltásra.
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Robi BALBOA
őstag
Ami még mindig nem lenne rossz ár. (de ugye ez nálunk felejtőutca)
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /SLOT A lapot és Procit Keresek!/
-
solti_imre
tag
Full HD? Nem kellene inkább 320x200 -as felbontással piacra dobni? 4K alatt manapság nem érdemes monitort venni!
[ Szerkesztve ]
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
solti_imre #5 üzenetére
De nem mindenkinek van rá szüksége.
-
solti_imre
tag
Táblázatok szerkesztése? 3D tervezés? Játék? Kép- és videoszerkesztés? Úgyhogy valóban nem mindenkinek, de a többségnek igen. (Na jó, a passziánszhoz nem kell...
) Ahová pedig elég egy full HD is, arra ott a telefon.
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház
-
konci79
senior tag
válasz
solti_imre #7 üzenetére
A többségnek igen?
Milyen többségnek?
Tetszenek az ilyen hozzászólások, sok topicban látom, hogy kell a qva nagy 8k tv meg a monitor, mintha mindenki arra vágyna, meg nincs alatta élet.
Röhej hogy súlyos százezrekbe kerülnek ezek a dolgok, aztán sokat már 1-2 év után garanciáztatni kell, mert a minőség pedig egyre sza.abb.
Van , akinek tényleg fontos, elhiszem, de ne mond már hogy a többségnek már monitorból is 4k kell...Eladó garanciás G Wolves SK_L.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
solti_imre #7 üzenetére
De a többség hogy jött ki?
A mezei user nem is tud a felbontásról... Nem geek fejjel kell gondolkozni mindig....
-
hevepapa
aktív tag
válasz
solti_imre #7 üzenetére
A többségnek???
Ne legyünk már kicsinyesek.... A felhasználók többsége 8K-ban renderel animációkat miközben 4K-ban streameli a legújabb AAA-s játékot ulttra-high-max-brutal minóségben 200 fps-sel mind a 2 embernek aki felíratkozott a csatornájára. Kell a kraft, mert meg van nyitva 4-5 db 800 MB-os psd is a lopott Photoshopban amin insta képeket filterez éppen
-
RyanGiggs
őstag
válasz
solti_imre #5 üzenetére
27"-ra szerintem elég lehet a 2K is!
Én úgy gondolom hogy 27"-ra a 4K játékra eléggé parasztvakítás lehet. -
Dilikutya
félisten
Persze, mert most tartunk ott, hogy az átlag laptopban is 1080p panel van, ráadásul rengetegen játszanak asztali gépen is IGP-vel, azok meg ennél nagyobb felbontásra nem jók. De pl. egy 24 colos monitoron nem is látom értelmét sokkal nagyobb felbontásnak, 1440p még esetleg, de 4K teljesen fölösleges, igaz, nem is nagyon van. És szerintem sokaknak van 24 colos, ez most a kommersz méret.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz
solti_imre #7 üzenetére
A 4K játék elég úri huncutság ma még, kell hozzá az aktuális új VGA, a 3D tervezés elég réteg, ők meg is veszik, ami nekik kell.
Táblázatszerkesztésnél meg tökmindegy, hogy 1080p vagy 4K, a Windows a monitor méretéhez skálázza a kezelőfelületet, és mindent.
Viszont 27 colon határeset, van-e értelme a 4K-nak. Nekem valószínűleg vennem kell majd monitort, de én sem tervezek 4K-t venni, nem is férne el egy 27 colos az asztal kialakítása miatt, a 4K-t meg játékban meg is kéne hajtani valamivel, annak sincs értelme, hogy butított felbontáson játszak. A többségnek nincs rá igazán szüksége.
Ha 4K monitort veszek, annak még évekig csak egy oka lehet, ha kisebb méretben, felbontáson már nem kapható normális minőségű monitor, mint ahogy 1080p TV-t sem kapsz már normálisat, pedig méterekről egy 40-48 colos pont ugyanolyan jó volt, mint most 4K társaik. Monitornál nyilván a közelség miatt más a szitu, és egy 27 colosnál a 1080p már nem olyan szép.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
solti_imre
tag
Valóban.... És ha azt nézzük, hogy anno egy Junoszt 402-es TV volt a megjelenítőm, amin az első programjaim írtam, HomeLAB 3-ason (64x32 karakter), ami egy 3 MHz-es Z80 köré épült.... Szóval az, hogy józsika a passziánszt FHD-ban tolja, számomra nem mérvadó. Ég és föld az FHD és az UHD közt.
[ Szerkesztve ]
-
solti_imre
tag
válasz
Dilikutya #15 üzenetére
"kisebb méretben, felbontáson már nem kapható normális minőségű monitor" Már hogyne lenne kapható!
Akár már 2.000 forintért is!
[link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
solti_imre #18 üzenetére
Ja, árban is. Meg hardverigényben is. A 'többség' nem fog annyit költeni VGA-ra, amivel kijönne a 4k/60FPS. Középkategóriás VGA-k még a 2K/60FPS-sel is megküzdenek. És akkor a többi hardverösszetevőről nem is beszéltünk. Tele van a piac 4gen i5 + 8GB + 1060 'gamer' gépekkel, ez a vidéki rögvalóság. Ők vehetnek 2k/4k megjelenítőt, de natív felbontásban max a desktop fog menni rajta.Bocs, my bad, azt hittem beszélgetni járunk ide, de te trollkodni jöttél.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
solti_imre
tag
válasz
parandroid #20 üzenetére
Ha mondjuk csekély 25 éve azt mondtad volna, hogy lapos (Nem CRT!) monitoron kell végignézned egy USB-s pendrive-ról beolvasott file átmásolását egy SSD-s winchesterre, miközben a gépedben 16-32-64 GByte RAM dolgozik - szerinted hány másodperc alatt adták volna rád a kényszerzubbonyt? Ha tetszik, ha nem, el kell fogadnunk, hogy a technológia fejlődik - és aki ne tart vele lépést, az lemarad... (Mondom ezt úgy, hogy anno Z80 assembler volt a kedvencem.
)
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
solti_imre
tag
Ha te mondod.... Ugye te még 20 év múlva is FHD-t használsz majd, 256 MByte-os kártyával????
[ Szerkesztve ]
-
válasz
solti_imre #21 üzenetére
A technika fejlődik, tavaly év végén én is frissítettem a családban a hardvereket, új VGA-k, új megjelenítők, a fHD-k, mentek, jöttek a 2k-k. A 4k egyszerűen nem érte meg, árban akkora ugrás lett volna, miközben a hardver nem tudna vele mit kezdeni. Egy _átlagos_ user viszont kb azon a hardveres szinten van, ahol én voltam a gépekkel a csere előtt, nem tudna mit kezdeni a magasabb felbontással, szóval lesz igény a fHD-re is még jó sokáig.
A stílust meg hagyjuk, csak remélni tudom, hogy társaságban is ezt tolod, mert abból hamarabb lesz pedagógiai értékű visszacsatolás, mint onlilne.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
solti_imre #23 üzenetére
Biztosan igazad van!
Nem látsz sajnos túl az igényeiden, meddő vita, nem szeretnék több időt erre szánni.
[ Szerkesztve ]
-
solti_imre
tag
Egyetértek - részemről a téma lezárva.
-
solti_imre
tag
válasz
parandroid #24 üzenetére
Sok sikert a ZX81 16KByte-os bővítéséhez!
-
John Rose
aktív tag
Fene....Ha ennyiért már itthon lehetett volna kapni, akkor nem biztos, hogy LG lenne a szemem előtt
Bár egy 22" fullhd technika LED tv után minden egészen más. -
bobalazs
nagyúr
válasz
parandroid #24 üzenetére
Van itt 4k tévé nálam, amin nem játszok. Meg volt qhd monitorbol 60-75-144 hz-es is. Mégis túladtam rajtuk, most FHD van, kisebb hardverigénnyel 165 Hz. elég sokszor összejön. Míg QHD 144 Hz.hez a 1080ti se volt elég.
De hogy most ég és föld legyen a 4k a FHDhoz azt aláírom de igényekhez kell igazítani. 4k60hz-en játszani egy bazi nagy kijelzőn nem buli. Máskülönben minden hivatalos versenyen akkorán játszanának. -
tibaimp
nagyúr
válasz
solti_imre #7 üzenetére
Én még FullHD-n játszok a mai napig és kösz, jól megvagyok. Legalább nem kell 4090 VGA-t vennem (pont egy 4070-en matekozok).
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
PC-n, 32"-en 2k/60Hz körül játszom (monitor 165Hz, Freesync, szóval tud többet is, ha a VGA bírja), Xbox Series X/PS5 is van, mindkettő 65" 4K TV-n, de mindkettő gyakorlatilag csak 30 fps-re képes, szóval látom a különbséget a két (három) patform között. PC-n nyilván minden jobban néz ki, de megvan annak a hangulata, amikor eldőlsz a kanapén, és úgy tolod. Szerencsére a 30fps engem személy szerint nagyon nem visel meg, a részletességen látszik a PC hardveres előnye, a felbontást őszintén szólva ezen a szinten pont nem veszem észre. Filmeknél más, ott azonnal kiszúrom, ha valami szteamingen nem 4k, és zavar is sajnos.
p
-
bobalazs
nagyúr
válasz
parandroid #31 üzenetére
Akkor még nem is beszéltünk a medium-high-ultra beállításokról amihez sokszor elég zsebbenyúlós konfig kell, minél magasabb a felbontás. Ultrához még FHDhoz is 100on felüli vga kártya kell, és a többi.
-
cpt_sanya
tag
válasz
parandroid #31 üzenetére
"de megvan annak a hangulata, amikor eldőlsz a kanapén, és úgy tolod. "
Ezt az érvet rendszeresen olvasom a konzolok melett. Külföldi fórumon is. Mintha ezt nem lehetne megtenni egy pc-vel. HDMI, tetszőleges conrtroller és kész. -
podtibi
aktív tag
válasz
solti_imre #7 üzenetére
Ahhoz nem lenne elég a felbontáson emelni az nvidia-n belül?
win11,3080ti,9900ks,se-214x,b360m,2x8gb2133cl10,gold850w,1080p144hz,256gbSSD,1tbSSD,1tbHDD,bitfenix neos
-
válasz
cpt_sanya #33 üzenetére
A PC-m is rá van kötve a TV-re, és ahhoz is van kontrollerem.
Ezt nem lehet elmagyarázni, ki kell próbálni, nem csak magáról a játékról van szó, hanem kezelés, UI, hogy bekapcsolod, és azonnal ott van, hogy nincsenek inkompatibilitási problémák, fagyások. Teljesen más világ. Próbáld ki egyszer.p
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
solti_imre #26 üzenetére
Thx.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
carl18
addikt
27 colon 1080P?
81 PPI, az már túl alacsony szerintem, nem csinál valami jó képminőséget.
Nekem 1440P 27" 108 PPI és ez pont a Sweet poot amit manapság érdemes használni.
A 1080P szerintem manapság már belépő a 4K meg túlzás így a közte lévő arany közép út a 2560X1440.
Esetleg ez a felbontás 22" lenne 100 PPI ami sokkal szebb és élesebb képet eredményezne. Én manapság nem szívesen mennék 100PPI alá, 90 a határeset.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
cpt_sanya
tag
válasz
parandroid #35 üzenetére
Játszottam konzolon igaz még PS4- en. Értem, hogy más világ nem ezt a részét vitattam. Csak a couch gamingre reagáltam. És pont onnan jött , hogy pc-n is a legtöbb játékot controllerem játszom. Nyilván a lövöldét nem de az egyébként se az én műfajom. De egy souls játéknál ég és föld a különbség. és akkor a platformerekről vagy Beat 'em up játékokról szót sem ejtve. Amit elképzelni se tudom , hogy lehet billentyűzettel tolni. (Vagyis de hisz a 90-es évek végén toltam mortal Combatot gépen vele.
)
De legutóbb a Diablo II resurectnél is ég és föld a játszhatóság beli különbség számomra. A controler javára. -
Dilikutya
félisten
válasz
cpt_sanya #41 üzenetére
Mennyire más a Resurrected irányítása, mint az eredetié? Csak mert az eredeti egy eléggé egér+bill játék, azt kizárt, hogy hatékonyan lehessen játszani kontrollerrel.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
cpt_sanya
tag
válasz
Dilikutya #42 üzenetére
Az egeres irányítása , ugyanaz mint a síma D2-nek. A contoleres viszont nagyon jó lett szépen belőhetőek az irányok. Illetve sokkal könnyebb a skilleket használni. Nekem legalábbis , mert közvetlen a controller gombjaira lehet blindelni őket illetve gomb kombinációkra ezért sokkal egyszerűbb spamelni a különböző skilleket. Sokkal folyékonyabb (fluidabb) érzés.
-
Robitrix
senior tag
válasz
solti_imre #5 üzenetére
Ja az emberek nagy részének amúgy is FHD a monitora.... nagyjából a gépe se képes kihajtani rendesen 4K-t és hát annak ára sokaknak elérhetetlen.... Igen is van komoly piaca a 24-27 hüvelykes gaming monitoroknak 144-165 Hz körül. ezek a 75-85 ezer körüli monitorok.... ugyanis nem minden embert kergettek arany kanállal gyerek korában az asztal körül, hogy egye meg a főzeléket.....
-
Robitrix
senior tag
válasz
Dilikutya #13 üzenetére
ez igaz, hogy mára a notebookok többsége azért már FHD. viszont a kijelzök többsége még a 144 HZ-től is messze van..... a legtöbb notebook hardvere nem elég erős hozzé, hogy 144-165 hzen tolják a képet a játékok alatt..... még a gaming notebookok grafikája is elmarad azért jóval a az ugyan olyan dedikált asztali kártyáktól teljesítményben. Ami nem is csoda, mert amig egy asztali gépben simán rától a hardver 170-300 watt teljesítményt a grafikára, addig azért egy notebook esetében ez nem annyira megoldható... Azért egy notebook esetében nem igazán a közvetlen paksra kötés a cél, mint egy asztali PC-nél.
-
Robitrix
senior tag
válasz
-Faceless- #17 üzenetére
Azért 100 K alatt kapsz használható gaming monitort FHD esetében 144-165 hz-en is. Nekem is egy FHD 144hzes gaming monitorom van még 3 évvel ezelőttről. 76 ezer körül vettem és a monitorom mai utodai is a 75-85 ezer körüli áron kaphatóak. Pedig azért volt némi infláció és forint leértékelés 3 év alatt...
-
Robitrix
senior tag
válasz
solti_imre #18 üzenetére
nekem is az volt az első monitorom egy 8 bites Atari számítógépre.
. persze mivel keleteurópai secam-ra volt hangolva ha beállítottam a kép frekvenciáját akkor hangom nem volt, lévén PAL rendszerben adott a számítógép. keleten meg nem ott volt a kép alatt a hang, ami OIRT volt, mint nyugaton. Szóval nem volt az igazi azért számítógéphez némi szervizes áthangolás nélkül.
-
solti_imre
tag
Nem kellene inkább visszahozni a CGA felbontását? 320x200, 4 színben????
"A monitor előre megy, nem hátra"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Xiaomi Redmi G27 Full HD felbontású IPS panelt kapott.
- Politika
- Motoros topic
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell
- Külpolitika
- A Google miatt nem nőhet a DuckDuckGo?
- Gaming notebook topik
- Micro Four Thirds
- Milyen házat vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 35WN75C Ívelt WQHD Gamer Monitor! 35"/VA/3440x1440/100hz/Freesync-G-sync/HDR/Type-C
- ASUS ROG Strix XG43UQ Monitor 4K, 43 , 144Hz, 1ms , G-Sync, FreeSync Premium
- SAMSUNG (LS32BM500EUXEN) 82CM FULL HD SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34A650UXUXEN)34+ 4K gamer monitor ! akció!
- LG 43UN700-B Monitor! 43"/IPS 4k/3840x2160/Hdr10/Távirányító/4 hdmi/Type-c/Brutál hangzás/Machez is
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest