Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rover623

    félisten

    válasz kniisa #7952 üzenetére

    "A vércukor mérés is biztosan jó lenne néhány embernek. Van inzulinos cukorbeteg munkatársam, ismerek cukorbeteg iskolás gyermeket is, ők rettentő boldogok lennének, ha nem kellene naponta többször szurkálniuk magukat a mérés miatt, csak az órára pillantanának. Na de ez most még csak a jövő."
    Nem.
    Bizonyos szempontból a jelen, más szempontból nagyon távoli jövő.
    A vércukor szintet a bőrön keresztül (kívülről) mérni nem lehet...vagy csak a nagyon távoli jövőben...de talán soha.
    Mindenképpen a vért kell analizálni, ergo egy szenzor kell valahova a véráramba.
    A jelenlegi "állandó" monitorozásra képes eszközök cserélhető (beszúrt!) érzékelővel rendelkeznek, amelyeket bizonyos időközönként cserélni KELL!
    (Arra a szintre valószínűleg a közeljövőben el fog jutni a technológiai fejlődés, hogy lehetséges lesz a bőr alá, a szervezetbe elhelyezni egy többcélú diagnosztikai eszközt, ami többek között a vércukor szintet is mérheti folyamatosan...tehát a "szúrás" kiküszöbölése megoldható!)
    A mért értékeket aztán valamilyen rádiós átviteli csatornán juttatják el az adatgyűjtő, kiértékelő eszközbe...ami akár lehetne óra formájú/kivitelű is, de még egyik gyártó sem gondolt rá.
    Arra pedig az egyszeri halandó ne gondoljon, hogy egy orvosi műszergyártó cég majd (teljes értékű) okosórát dob piacra, beépítve a saját eszközeinek támogatását...egy másik hasonló eszközt gyártó cég meg egy másikat, egy harmadikat, stb.
    Szintén utópia (nagyon távoli jövő), hogy szabványosítsák az adatátvitelt, mert nem szolgálja az érdekeiket! :(
    Tehát az óragyártóknak is kicsi az esélyük, hogy megérje nekik beleintegrálni az órába az ilyen eszközök kezelését...hiszen minden eszköz támogatásához más és más hardver- és szoftverelemekkel kellene kiegészíteniük az óráikat! :U

    primus inter pares

Új hozzászólás Aktív témák