- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
istvan170 #58502 üzenetére
csekkold ezt , hogy letezik-e
https://www.tp-link.com/us/support/faq/3988/ -
JMP
kezdő
válasz
istvan170 #58097 üzenetére
Köszönöm az összefoglalót! Meg is jöttek ma, majd hétvégén beröffentem. Én is Chat Gpt-t tettem mögé azzal tesztelgettem mobilon keresztűl és meglepően jónak tűnt ezért, gondolkodtam azon venni kéne. Elöszőr rendbe kell raknom az entitásokat, mert a túlnyomó töbségét mikor felvittem nem foglalkoztam annyira vele minek milyen nevet adok. És mióta a nyelvesítés ennyire előre tört HA alatt kicsit vegyes a rendszerem, évekig minden agolul volt benne elnevezve szinte az összes entitás de az elmúlt egy évben hozzá adott eszközök entitásai már ugye magyarosítva vannak.
Szóvl lesz egy hétvégém és rendbe rakom, hogy akkor minden legyen magyarosítva már.El leszek vele egy darabig, persze a nagytöbbsége nem fog kelleni, de a fő dolgokat meg kell csinálnom.
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
válasz
istvan170 #56822 üzenetére
Ertelek.
Van tapasztalat, en is hasznalom. Nem voice-al, de az mind1, mert az csak hangfelismeres.... A lenyeg a mogottes dolog. (a betanitas, az intents) Tehat maga az "asszisztens" funkcio. De ezt te magad is tudod tesztelni, egy mobiltelefonnal is...
HA alatt bekapcsolod az asszisztenst es a telod helyettesiti a voice-ot.
Nekem itt a tapasztalat (En gemini-t hasznalok):
Home Assistant asszisztens: Kb Siri vagy google home szint, akkor erti, ha pontosan fogalmazol, "nappali lampa be"
Ha visztont osszekapcsolod egy masik modellel (chatgpt, gemini...) akkor ott mar mas a helyzet. Ugy mar a "kerlek kapcsold fel a nappaliban a lámpát!" parancsot is siman megerti.
Viszont minden az intents en mulik... Azt tudja a Gemini vagy a ChatGPT is, amire az Intents-ben van lekepezes, azt tudja megcsinalni.
Itt van amugy a repo: https://github.com/home-assistant/intents
-
Cyberbeni
addikt
válasz
istvan170 #56822 üzenetére
Ha Shortcutsban van ilyen shortcut, vagy Homeban ilyen scene, akkor elvileg tudnia kéne Sirinek, hogy mit akarsz. Plusz ha a HA fejlesztői implementálnák, akkor lehetne a HA-ban a Scripteknél "Add to Siri" gomb, ami gyakorlatilag ugyanazt eredményezné, mint ha a Shortcutsból indítanál egy "Run Script"-et, csak így könnyebb lenne több eszközre kirakni.
Persze van olyan, hogy mondom Sirinek, hogy "Good Afternoon", ezt csak "Afternoon"-nak érti és mondja, hogy nincs semmi délután a naptáramban. (Talán főleg Apple Watchon keresztül van ez) De azért elég nagy százalékban működik szerencsére.
szerk: ha jól tudom, akkor "Add to Siri" nélkül is lehetne ilyet, hogy Spotlight keresésben ott lennének a Scriptek (és szó szerint a nevüket mondva elindulnának), csak azt is ugye implementálni kellene a HA appban. Ezt engedélyezné/tiltaná a "Learn from this App" kapcsoló a beállításokban.
-
vampire17
addikt
válasz
istvan170 #56816 üzenetére
Sztm ez nem a rosszindulat, egyszeruen sokszor kerdeznek sokan olyat, amit konnyen meg is lehet talalni par szavas keresessel. Eloszor ez nem zavaro. 100-adjara mar az...
Amugy pontosan mire szeretned hasznalni ezt az asszisztenst? alapvetoen teljesen maskepp kell elkepzelni a mokodeset, mint mondjuk a sirinek , vagy a google homenak.
-
-
fo_di
őstag
válasz
istvan170 #44414 üzenetére
a konfig mappád az, amiben minden konfigurációs fájlod van (lényegében a HA install gyökere)
vagy bemásolod, vagy pedig ha a python_script komponensed be van lőve, akkor elvileg van egy Automations rovat a HACS.ben, ott tudod letöltenide shellyék leírják a support oldalon a topikokat is az mqtt-hez: https://shelly-api-docs.shelly.cloud/gen1/#common-mqtt-commands
-
fo_di
őstag
válasz
istvan170 #44391 üzenetére
van egy hacs script, ami megcsinálja a felderítést: https://github.com/bieniu/ha-shellies-discovery
-
huliganboy
addikt
válasz
istvan170 #26019 üzenetére
Ha van szenzorod akkor hol akadsz el?
Autómatizáslással én így küldök értesítést egy adott napra:
alias: Kukanap
description: ''
trigger:
- platform: state
entity_id: sensor.szelektiv
attribute: next_date
condition: []
action:
- device_id: xxxxxxxx
domain: mobile_app
type: notify
title: 'Figyelem! '
mode: single
-
tsilver
aktív tag
válasz
istvan170 #25469 üzenetére
BEOK vagy Flrueon
HA kezeli, Computherm 300 klón. -
ocso
tag
válasz
istvan170 #25233 üzenetére
Sajnos a Philips Hue integráció pollingot használ, tehát bizonyos időközönként lekérdezi a bridge állapotát és az alapján kalkulálja a változásokat. Az alap 5 másodpercenként, ezen talán segíthet a FastHue komponens. Nálam 2 mp-re van állítva a frissítés és így elfogadható. 1mp-nél már van akadozás mivel a bridget valószínűleg kicsit leterheli a túl sok kérés.
Zigbee stick-kel történő integrációnál valószínűleg azonnali lesz a visszajelzés.
-
válasz
istvan170 #22118 üzenetére
Echo dot 3-ról váltottam. Mikrofont még nem próbáltam érdemben, az echon meg a hangszórót.
Genius 1252b-hez tudom hasonlítani. Attól jobban szól a mini (pedig ugye egy kis szmötyi). Döbbenetesen jól szól a méretéhez képest.
Picit több ideig kell tesztelnem.
Siri nagyon béna amúgy, összefüggő kommunikációra reménytelen. Interkom egész jól megy. Alap dolgokat csinálja rendesen (kapcsold fel, le, időjárás, érzékelők állapota stb)
-
fap333
aktív tag
válasz
istvan170 #20955 üzenetére
Izlések és pofonok... kb 10 éve vettem egy computherm termosztátot, ami 0,1°C lépésekben mutatja az aktuális hőmérsékletet, és +/- 0,2°C-nál kapcsol be illetve ki. Most ezt cserélném smart termosztátra, de nekem is igencsk rosszul esik, hogy amit kinéztem az csak 1°C hiszterézissel tud működni...
És akkor kérdeznék is egyet: Nem tudnátok ajánlani olyan smart termosztátot, ami képes a 0,1°C-os lépésekben kijelezni, valamint +/- 0,2°C hiszterézissel is működhet? -
gya/352
tag
válasz
istvan170 #20944 üzenetére
Szia! Bocsi közben rájöttem, hogy hülyeséget akartam. Az lett volna a kérdés, hogy egy scene-ben (mert ha jól tudom, ennél az eszköznél action nincs) ha egy kapcsolási parancsot akarsz létrehozni, akkor ott csak egész hőmérséklet értéket lehet megadni, vagy tizedest is? De közben rájöttem, hogy mivel egész értékenként jelent csak, így ez értelmetlen lenne. De akkor meg kérdés, hogy ha fix tápról járatja az ember a H&T-t, akkor lehet-e változtatni, hogy ne 1 fokonként vagy ne egy óránként hanem sűrűbben jelentsen?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
istvan170 #19921 üzenetére
Talán nem adott időpontra vonatkozik, hanem esetleg csak a grafikon jeleníti meg az arra az órára jellemző minimumot is. De ezt a Shelly support tudná megmondani. Ettől még lehet, h az átadott érték sűrűbben frissül.
Mindenesetre mint arról már korábban is szó volt, sokkal jobban járnál Xiaomi Zigbee-es érzékelőkkel és egy CC2531 USB-s vevővel - pláne ha amúgyis használsz Zigbee-s rendszert.
-
vampire17
addikt
válasz
istvan170 #19733 üzenetére
Kb ennyi igen, bedugod a CC2531-et, kell valami progi meg, ami manageli a zigbee halozatot (zigbee2mqtt, vagy ZHA pl)
A zigbee mesh halozat, minden 230-rol mukodo eszkoz egyben router is.
Coordinator: a cc2531 amit a synology-ba dugsz.Router: Minden 230-rol mukodo cucc
End Device: Az elemes cuccok
En ilyen okosaljzatokkal akarom "kepiteni" a halozatot: [link]
De pl zigbee izzok is jok ugyanerre.
En amugy ilyen kulso antennas cc2531-et vettem, ez a ketszintes csaladi hazat belulrol lefedi. [link]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
istvan170 #19733 üzenetére
A Hue is Zigbee, így még azokat az eszközöket is le tudod kezelni CC2531-el, mert a Zigbee2mqtt támogatja azokat
De ami a lényeg, h attól kezdve nem nem muszáj drága Philips szenzorokat venned, olcsó (<$10) Xiaomi Zigbee hőmérőket is tudsz használni -
vampire17
addikt
válasz
istvan170 #19728 üzenetére
be tudod asszem allitani, hogy milyen idokozonkent, vagy mennyi fokonkent jelentsen. (asszem a foknal minimum az 1 fok, tehat a tizedes valtozasokat biztos nem tudja lekezelni)
Illetve localban elv sokkal gyorsabban merul, mint felhon keresztul.
Amugy ha van HA-d akkor az gondolom fut valamin. Ha veszel mondjuk egy CC2531 -et, radugod, akkor maris lehetosegek egesz sora nyilik meg elotted
-
Degeczi
nagyúr
válasz
istvan170 #14156 üzenetére
A Sonoff kínai szervere is leállhat/elérhetetlen lehet (tavaly napokig voltak vele nyűgök) és a saját netkapcsolatoddal is bármikor lehet gond. Ha átflasheled, a helyi hálón fogod elérni, így ki sem kell engedned a netre ezeket. Amúgy HA alá eredeti állapotában is beintegrálhatod, persze ezen előnyök nélkül (de működőképes marad a gyári alkalmazás is - bár igazából semmi olyan nincs benne, amiért szükséges lenne)
-
istvan170
aktív tag
válasz
istvan170 #14145 üzenetére
Köszi! Docker és HA fent is van a Nason. Megy, de egyelőre csak a Hue-t ismerte fel. Most olvasgatok és vakargatom a fejem, de majd lassacskán rájövök mit hogyan kell. Egyelőre azt nem értem, hogy minek flash-elgetik a cuccokat? Sonoff Basic és társai miben lesznek jobbak ettől?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- BestBuy topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Drón topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest