- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
Azért köszönet hogy felhomályosítottál. Jövőre előfordulok majd Ángliában, mint lorrydriver, és ezek barátságos árak lennének. Az oldalt töröltem a kedvencek közül. Mérges vagyok, mint a gomba. Melyik topikban beszélték ki a témát? Átolvasnám, ha lősz egy linket. Tenksz.
Csiga997: ha már ki van tömve, minek lefotózni? Úgyis láthatod... Madarakat én is szeretek kitömni. De csak madarakat. A nevem Bates. Norman Bates.
Dtomi: gugli ajánlotta az oldalt. durwa annyukat. -
törölt tag
Néztétek ezt a linket?
[link]
lehet hogy az egész oldal fake??? -
törölt tag
300/2.8 l is usm kb 4800 euro
400/2.8 l is usm kb 8000 euro
itt tényleg van egy milla árrés 100 mili fókuszdifiért. De ez a high-end kategória, ilyen 4-5 kiló súlyú műszereket csak profik vesznek (vagy mániás sznobok).
Azt hittem itt emberléptékről, amatőrfotográfiáról beszélgetünk, legalább is jó lenne. Azért szólok én is hozzá, mert érdekelnek a tapasztalatok. Nem akar itt senki meggyőzni vagy leugatni senkit, alapvetően tapasztalatcsere folydogál. Pl sszever fórumtárs által régebben linkelt képeknek is örültem, mert életszagúak, nem tesztoldalak steril képei. Az is érdekelne, hogy amikor esetleg nem lessátorban meditál az emberfia, hanem cserkel és a véletlenre bízza magát, akkor milyen fotók szoknak összejönni. Egy 300-as (vagy 400-as, vagy x+5y/8.2-es) telével. Köszönettel. -
törölt tag
Canon APS-C-re számolva:
300/4 > 480mm
400/5.6 > 640mm
bigma a tele végén > 800mm
ez már nem igazán point-n-shoot kategória. Szerintem.
De ha nem indiszkrét kérés, linkelhetnétek egy-két képet amit fenti üvegekkel követtetek el, szigorúan kézből kitartva, exiffel együtt. Másokat is érdekelhet az eredmény, akik pl madarászkodással is akarnak bíbelődni (én is).
Eddig nagyjából abban a hitben voltam, hogy cropos szenzorra fölösleges 300-nál (480) nagyobb tele. 300/4 régebbi, non-IS verzióit még fel lehet lelni használtan, ha az ár fontos, potom 600 dollárért. Ez egy 7 tagú, sokak szerint bármelyik telezoomnál élesebb obi. Ezen gondolkodom egy ideje, de azért írok fórumokba láma hszeket, mert több szemszögből is meg akarom vizsgálni a problémát, és értékelem az építő jellegű kritikákat. Ezért fórum.( vagy nem?) -
törölt tag
válasz
YouCanCANON #3766 üzenetére
Amit mindig is le akartál fényképezni...
telefonnal...
gondolom minden lencsetag kalcium-fluorit monokristályból van...és persze precíziós titán házban...biztos ilyet veszek garádzsonyra. És húsvéra is.
-
törölt tag
Helloé Mberek!
Ha valaki kompetens obitesztes oldalakon, légyszi linkeljen nekem párat, főleg angol érdekel. Konkrétan sigma 80-400 4.5 5.6 os apo-ra vagynék kíváncsi. -
törölt tag
válasz
j.bravo #3001 üzenetére
Szvsz most legjobb választás a d50, ha kompakt gép után ismerkedsz a dslr kategóriával. Olcsó belépőszint, de sok pozitívummal. Ha 200k alatt akarsz maradni, vehetsz hozzá kéz alól egy megkímélt 18-200-as turistazoomot (pl tamron), tanulóobinak az is tökéletes. Vagy ha új obit akarsz: [link] Ezt én is megnézem majd magamnak, hegyen mászkálós esős ködös túrákhoz elég jónak tűnik, no obicsere...
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Hyundai, Kia topik
- Autós topik
- Autóhifi
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest