- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Hapcis
tag
Értettem
.. de akkor ezt hogy lehetne megoldani fényképező gépeknél (canon EOS 20D) gyors objektívcsere? (addig lemegy a nap)
..az egyik barátomnak van egy fajín videokamerája ami 40cm-ről is fullos éles képet készít
és 30x optikai zoomjával az 5m-re lévő 10-forintos is majdnem teljes képet ad a felvételen
mondjuk nem árt állványra rakni ilyenkor -
Hapcis
tag
Igaz
( ezt még én sem érteném mert lehagytam a ''métert''
)
Javítva és újra kérdem:
kb. 5-méteren belül szeretnék nagyon kicsi tárgyakat fotózni úgy, hogy azok a képen nagyok legyenek ez a szempont. (szvsz az objektívnek baromi erős nagyítási képességgel kell rendelkeznie)
egy gyors példa: nyáron láttam egy szép kb 1,5 cm-es bogarat (lepkét) de nem tudtam hozzá közelebb menni mert mindig odébb szállt (ezért nem tudtam lefotózni) aztán szereztem egy 500-as teleobjektívet másnapra kölcsön.. Rá egy napra megint láttam ezt a lepkét de viszont ekkor meg mindig odaszállt hozzám 0,5 m-re és akkor meg nem tudtam azért lefotózni (nem tudtam távolabb menni aztán elszállt) mert nem tudtam azzal a bazinagy objektívvel éles a képet csinálni. (most megfogadtam hogy szerzek egy olyat ami mindekét esetben is fullosan működik.) (remélem érthető mire kéne
)
-
Hapcis
tag
Tudtok olyan teleobjektívről ami 5-en belű is éles képet készít?
Ezt úgy értem (kérdem), hogy ha leakarom fotózni mondjuk az 5-en belül lévő levélen ülő kicsi bogarat akkor az éles legyen, de mivel a teleobjektív felnagyítja kicsi dolgokat( kitölti a teljes képet a bogár) ugyan így kérdem a mondjuk az 40cm -re lévő bogár esetében is?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest