- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
hali! eos masinához (analóg 300as) gondolkodok objektív vételen. nagy fényerejű, kb 25-30tól sokig (azért 200as tele már nem kell
). különleges minőségbeli elvárásaim nincsenek (még mindig csak tanulgatok fotózni), csak a nehéz témaválasztás miatt (nagy terem, gyakran rossz fényviszonyok, vaku használata persze kizárva
) kellene a nagy fényerő.
kb ennyi.
ja, és ki hallott már az igen elismert, világszínvonalú Voigtländer objektívekről? -
nemn biztos az. lecövekelsz az egyik kapu mellett, és egész használható tud lenni. nézz ki magadnak egy szimpatikus reklámtáblát, ami mögé gyorsan be tudod rakni a gépet, ha meglátod az objektívben a közeledő labdát
ha nem tudsz bemenni aaz alapvonal mögé, akkor kicsit gázos a dolog, de nem lehetetlen.
ami a lényeg: vigyél jóóóóóóóóóó gyors filmet. a macska se szereti, ha szembevakuzzák, és kicsit ciki, ha ezt kétméteres állatok magyarázzák el neked
nagy kalappal.
a kérdésemre továbbra is várok választ. esetleg egy táblázat sem lenne jó, amiből kiderülne, hogy adott zár és blendeértéknél milyen filmet kell alkalmaznom ahhoz, hogy ne legyen alulexponált a kép.
thx -
oké, kapaszkodjatok.
egy eos300as analóg gépem van, jelenleg alapobjektívvel (28-80, 3,5-5,6), sportképeket kellene készítenem (nem sakk, röplabda), tehát a zársebesség olyan 1000 körüli. a termek megvilágítása eléggé változó, van, ami nagyon sötét, van ami egész jól meg van világítva. van ami egész mókás, a pálya meg van világítva korrektül, a nézőtér meg nem.imádatom tárgya tőlem 3-33 m között helyezkedik el (pályától függően). vakut nem használhatok. egyrészt elég sokba fájna nekem egy normális vaku, másrészt a természetfotósok biztos tudják, hogy a macska se szereti, ha szembevakuzzák, hát még a kétméteres kilencvenkilós áll... sportolók. na, ennyi a bevezető, most jön a kérdés:
a már említett mókás kivilágítású pályán csak 800as filmből, 1500as zárból és 5,6os blendéből kéne kihoznom valamit. vaku nyista. nem fotóztam még abban a teremben. pusholva hívassam elő (valaki azt súgta, hogy talán ez segít), normál, vagy egyenesen a kuka? tudom, ez olyan utólag okosnak lenni annyi, mint előre hülyének, de izé...
a push hívásról regéljen nekem valaki kicsit, ha már szóba került. köszi. -
nagyon kezdő kérdéseket is fel lehet tenni?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest