- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
Aktív témák
-
zsiga667
addikt
válasz
sszever #1425 üzenetére
Na, kellett nekem beszólnom az extenderekkel kapcsolatban, látom jó kis vita kerekedett belőle.
Lenne még pár hozzáfűznivalóm a témához:
1.Aki szerint az (akár gyári Canon) extenderek nem okoznak minőségromlást, az még nem használta őket. Az már egy másik kérdés hogy pl. a 300/4+1,4 kombó jobb képet ad mint a 100-400L.
2. Az 1,4 valóban minimálisan rontja csak a képminőséget, a 2x viszont már egyértelműen észrevehető. Az meg nem érv hogy egy 300/2,8+2x kép is lehet szép, mert valóban szép, csak a 600/4 még szebb...
3. A Canon nem ajánlja az extendereket, a Canon azt adja meg hogy melyik objektívekkel használhatóak... Más obikra ugyanis nem mennek rá.
4.Aki esetleg tesztelni akarja az extendereket, az ne alacsony (értsd 6-8MP és alatta) felbontású reduced-frame DSLR-rel tegye, hanem vagy 1DsMK2-vel, de legalább 1Ds-sel (feltételezem hogy erre nem sokunknak van lehetősége...), vagy profi alacsony érzékenységű filmmel (ne Kodak Gold Ultra-val vagy Tesco gazdaságossal...). -
-
dr_karcsika
tag
válasz
sszever #1378 üzenetére
esetleg tudsz eltudod mondani, hogy milyen különbésgek tapasztalhatók mondjuk az ilyen 50-60e ft-os kategoria és mondjuk a 100-120e-s között?
Mert ez csak hobby célra lenne, de azért a ''jó'' minőség nem árt, ha már tükrös gép van.
Kezdő vagyok, ezért szivesen veszek, minden jó tanácsot.
köszi -
csiga997
őstag
válasz
sszever #1262 üzenetére
Nem látom a különbséget igazán aközött amit én írtam meg amit te írtál.
Természetesen mindenhol az ÁFÁs, bruttó végfelhasználói ár az ami számít. Elvégre, a közértben is azt fizeted.
A netto árak feltüntetése csak számmisztika, és mint ilyen a legundorítóbb félrevezetés. -
Delete
csendes tag
válasz
sszever #1234 üzenetére
''28-200 vagy 70-200 USM-es.
Nekem 28-200 USM 3,5-5,6 van.''
Köszi,
Nekem 100-300 közé kéne megoldás. Alatta meg van oldva felette meg már nem nagyon tudnám kihasználni.
A 70-200 lehet egy kompromisszum, de minnél több pénzt kell kiadnom valamire annál jobban elbizonytalanítanak a kompromisszumok.
Az igazi az lenne ha néhány komolyabb alternatívát normálisan ki lehetne próbálni... -
zsiga667
addikt
válasz
sszever #1240 üzenetére
''Amúgy pedig minél kevesebb feltünést keltesz, annál természetesebb képeket tudsz készíteni.''
Ez a lényeg. Nameg az említett helyeken minél kevesebb feltűnést keltesz annál nagyobb eséllyel jutsz haza a felszereléseddel együtt...
Szerk.: Azért nehogymár a fehér obival vagizó kisfiúkra építse egy fotóscég a pro sorozatuk marketingtervét...
Persze, poén amikor minden második ember odajön, megbámulja, megkérdezi hogy a légy f@szát vagy a szomszéd város nudista strandját fotózud-e vele, de egy idő után egyrészt megunod, másrészt meg ha az objektívvel van elfoglalva nem tudod lefotózni...
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
sszever #1238 üzenetére
Illetve a profik tudják hogy miért fekete...
A fekete sokkal kevésbé feltűnő mint a fehér, és egy riporternek vagy akár egy nagyvadfotósnak nem az a dolga hogy felhívja magára a figyelmet hanem hogy észrevétlenül tegye a dolgát. Aki járkált már rosszabb környéken (8.ker, arab országok, Ukrajna, csak hogy néhány példát említsek) fehér Canon telével a nyakában, az tudja miről beszélek. Akinek taposta már meg vaddisznó/gímszarvas/akármi a 600-as üvegét az szintén... -
Delete
csendes tag
-
zsiga667
addikt
válasz
sszever #1202 üzenetére
Egész gyors az autofókusza, de a fókusz- és zoomgyűrű nagyon nehezen mozog rajta, legalábbis a 70-200-amhoz képest. Ezt tapasztaltam egyébként az összes (2db
) Sigma obinál amit eddig próbáltam.
A rövid vége (mármint az 50mm-es állása) nem a legjobb, az 500-as vége az erőssége, kell mellé egy 70-200 vagy hasonló.
Nem használtam csak egyszer kipróbálhattam 10-15 percre, nekem szimpatikus, ha lenne rá pénzem vennék egyet.
Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest