- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
sszever
őstag
válasz
_Gudella #2855 üzenetére
EF 135 F2 L USM
EF 180 F3,5L Macro USM
EF 200 F2,8L II USM
EF 300 F2,8L IS USM
EF 300 F4 L IS USM
EF 400 F2,8L IS USM
EF 400 F5,6L USM
EF 500 F4L IS USM
EF 600 F4L IS USM
EF 1200 F5,6L USM
EF 70-200 F2,8L USM
EF 70-200 F2,8L IS USM
EF 70-200 F4L USM
EF 100-400 F4,5-5,6L IS USM
Kapható nem Canon gyártmányú kétszerező, az elvileg több obit támogat...
Vagy te most nem a Extender EF2x II -re gondoltál? -
sszever
őstag
Audio Foto Service Kft. (google nálam sem találta)
1073 Bp. Barcsay u. 8.
Tel: 322-6637
Az esetleges tapasztalatokat remélem velünk is megosztod!
(bár még soha nem volt bajom Canon cuccal, de nem lehet tudni, hátha kell valamikor)
Jut eygembe, le is ejtettem ma a gépem kb 80 centiről (obi nélkül), azóta csináltam 100 képet, úgy tűnik semmi baja) -
sszever
őstag
Fura, nekem ez eddig nem jött össze
Madarak verőfényes nappal inkább a fák árnyékosabb oldalát választják (főleg olyan melegben mint mostanság), ott minim um ISO 400, ha szép színeket is akarsz, és olykor bizony 1/300-ra is lemegy a záridő.
Amikor inkább van esélyed pl. madarak fényképezésére az nyáron az esti vagy reggeli órák, mikor van kis pára, és nincs dög meleg, illetve erős napsugár. Ott ISO 100 mellett F5,6-al megint nem fogsz 1/1600-at elérni.
Nemrég fényképeztem pár feketerigó kölyköt. Este 6 körül, mikor már kilestek a fészekből, amelyik egy fenyő belső részében volt teljes árnyágban. EF 300 F4L + 1,4 extebder, tehát F5,6-al. ISO 800-on és 1600-on kellett fényképeznem, hogy 1/250-es záridőt elérjek, és csak az IS-nek köszönhetően nem mozdult be a kép...
Szóval, ha nem tájképet akarsz verőfényes napsütésben fényképezni, nem hiszem, hogy ISO100 mellett F5,6-on 1/1600-at el tudsz érni.
70-200 és a fix 300 rajzolata és képminősége között ég és föld a különbség, főleg, ha a 70-200-ast megfejeled egy extenderrel. Hidd el... (bár csak Canon 300-as esetében tudok véleményt mondani).
De minden esetre a 400-as fix L-es canon helyet a 300-as + 1,4 extender ezerszer jobb választás. S az IS nagyon jó szolgálatokat tud tenni. (először én sem hittem benne, míg meg nem vettem a 300 as FIX IS-es obimat, ez volt az első obim IS-el, de garantáltan nem az utolsó!) Amíg nem dolgoztál még IS-es obival, addig ne szóld le... -
sszever
őstag
-
sszever
őstag
Mire kellene az 500-as?
Amúgy anno én is gondolkoztam a 300 F4L IS és a 400 F5,6L között. Végül vettem egy 300 F4L IS-t + 1,4 extender... (ugyanott tartok mint a 400 mm F5,6L-el, voiszont van is).
Ugyanakkor megjegyezném, hogy sokszor még verőfényes napsütés mellett is elkell az IS, ha nem akarod az egekig feltúrni az ISO-t!
Ha pedig 500-as kell relatíve jó áron, marad a bigma. Persze mivel zoom obi, és elég nagy az átfogása, valamennyit fel kell áldoznod a minőségből, de ez hobbi szinten elhanyagolható! (főleg ha nem egy pici részletet akarsza a képből utólag kinagyítani) -
-
sszever
őstag
válasz
kissMatthew #2789 üzenetére
Ha az obi megjelölése 90-300 mm F4-5,6, akkor nincs benne semilyen USM.
Ha 90-300 mm F4-5,6 USM-es kivitelre gondolsz, akkor mikro usm-es.
Mindkét kivitel létezik.
Amúgy ezek az infók a Canon oldalról letölthető pdf obi katalógusban benne vannak. -
sszever
őstag
A 18-50 mm F2,8 EX DC Asp IF obiról továbbra sincs senkinek véleménye?
-
sszever
őstag
Néztem, van a sigmának egy 18-50 mm F2,8 EX DC Asp IF obija.
Esetleg valakinek ezzel tapasztalatai? Vélemények? -
sszever
őstag
Most már felkeltettétek az érdeklődésemet a Sigma 17-70 F/2,8-4,5 iránt, viszont érdekes, és nem tudom, mi az igaz:
Weben magyarországon Sigma 17-70 F2,8-4,5 DC Macro-ként jelölik, míg a Sigma honlapján [link] 17-70 DC Asp. IF -ként.
Ugyanarról az obiról van szó, vagy létezik két külön változata? Mert csak IF-el jöhetne szóba nálam. -
sszever
őstag
válasz
csiga997 #2705 üzenetére
Kicsit eltúloztad szerintem.
Azért nem olyan rémálom egyik sem. Mindkettő nagyon jól kivitelezhető, kis odafigyeléssel.
Rendszeresen 4 obit használok, és 9 hónap után takarítottam le először az érzékelőt (mert volt rajta kis maszat)(peidg nem labori körülmyének között cserélem az obit, igaz, nem is homokviharban) -
sszever
őstag
válasz
YouCanCANON #2580 üzenetére
S még milyen szép obi!
Látod, ha 70-200-assal lőtt volna, észre sem veszik a rendőrök! -
sszever
őstag
válasz
pacorro #2496 üzenetére
az utoljára említett újsággal csak egy gond van: mivel pár ember csinálja, így teljesen szubjektív véleményt tükröz (a hozzátartozó honlap is).
Néha-néha megveszem. Van benne az elején az olvasók levelei rovat. Az ehavi számban feltűnöen mind-mind egy kaptafára íródott, és nagyon tenyérbemászóan nyájasDe lehet, csak nekem tűnt fel.
-
sszever
őstag
Találd ki. Csináld meg, és mutasd az eredményt, utánna elhiszem.
Kitobis főkirály. Ez tetszik
Nem hiszem, hogy neked kellene bizonyítanom bármit is.De amúgy igazad van, van kit obim is és van 350D-m is a többi nem tartozik rád
Ami az 50-500-ast illeti, volt hozzá szerencsém 1 hétig, s nagyon nem nyerte el tetszésem ettől még nem fikázom. -
sszever
őstag
az 50-500-al 8-as rekesz mellett nem igen fogsz Te 1/8000-es záridővel képet készíteni...
Egy szóval nem mondtam, hogy szar obik, vagy esetleg, hogy szar gépek. Állítottál egy két képtelen, és nem teljesen a valóságnak megfelelő dolgot, melyre ellentmondásomat megintcsak személyes sértésnek vetted (mint alig pár nappal ezelőtt).
Aksi: s ettől szerinted ez már csak hobbi aksi? Ne vicceljünk már. Majd ha használod egyszer a gépet (több mint 3 órát) talán lesz is mire alapoznod véleményed. Nem csak ezzel, hanem a többi állításoddal kapcsolatban is.
Eddig azt hittem az R1-et isteníted, s most mégiscsak egy ''csak'' 8 MP-es géped van? Ki érti ezt már, hetente új kedvenc
Nem tudom, nekem az 50-500-as valahogy nem igazán jön be mint obi. De ez már az én gondom. -
sszever
őstag
Így kezdődött:
Dtomi: ''350D-t nem lehet összehasonlítani se 20D-vel se 30D-vel maximum papíron. teljesen más a két gép de célközönség is más és a tudás is.''
Majd írtad: ''még kisebb érzékelő még nagyobb szorzó''
Ugyan hadd kérdezzem már meg, hogy a 350D - 20D - 30D közül melyiknek más a többihez képest a szenzormérete?
Szenzor méret: 22,5x15mm (20D és 30D) illetve 22,2x14,8 350D esetében. Bassz mekkora különbség, bár ezek szerint Te észrevetted (számolj már utánna).
1/8000 hiánya? hm. Sporteseménynél, ahol 1/8000 ezer kell neked, az 5 kép/sec max sebességgel úgy sem érsz semmit, főleg a megfizethető obikkal. Ugyanakkor 350D-vel is lehet nagyon jókat fényképezni sporteseményeken, sőt! (akár F1-en is) Így ezt nem igazán értem most.
AF téveszt? Vegyél normális obit, nekem nem volt soha ilyen gondom, de lassabbnak sem mondanám.
magnézium vs. műanyag: ha nem csapod a földhöz, és nem homokviharban fényképezel, felejtsd el, mint indokot.
Amit továbbá nem értek: hobbi vagy amatőr aksi... Mi van?!
Amúgy pedig nem idevaló téma -
sszever
őstag
válasz
biggamer #2475 üzenetére
Internetből mindent megtudsz, több, független forrásból, szakmailag nemzetközileg elismert teszteket olvashatsz, és még sorolhatnám.
A magyar sajtó egyes résztvevőinek pártatlanságáról nem vagyok meggyőzve, ugyanakkor sokszor a tesztjeikben nem veszik a fáradtságot az angol vagy német nyelvterületről vett részletek átfogalmazására sem. (egyik másik megjelent ''saját tesztjük'' olyan ismerős volt, s szinte szószerint ugyanazt írták le, ennyi véletlen nincs)
-
-
sszever
őstag
Érdekelne a véleményetek a Sigma 18-50 mm F2,8 EX DC ASP. IF obiról.
[link] -
sszever
őstag
100-300-asban nincs fix, főleg nem 5,6-al. Értelme sem lenne...
Azt, hogy miért jobb a fix fényerő, azt gondolom tudod viszont.
A ''pumpás'' obikról csak annyit, hogy a tekerős obik (hosszukat változtató) is ugyanúgy viszik / nem viszik bele a port a szerkezetbe.
Épp ezért érdemes törekedni olyan obikra, melyek a fókusztáv változtatásakor nem változtatják hosszukat. Persze cserébe le kell mondani a kis méretéről...
A 100-300 5,6, ugyan az az obi, amit írtam neked.Tudtommal nincs is más gyári Canon 100-300-asból. Ergo a tulajdonosa is erre gondolt, csak nem adta me a pontos adatokat. -
sszever
őstag
-
sszever
őstag
-
sszever
őstag
-
sszever
őstag
válasz
zsiga667 #2064 üzenetére
Fél disznó. Ez jó.
Bár nem szándékozom belepakolni fél disznót
Mondjuk a Kata hátasamba belefér a fél lakás, de az nem fotózásra való, hanem inkább utazásra, ha magammal akarom vinni a cuccaimat, a notebook-ot, és jó ha minden egy helyen van. De azzal azért nem mennék ki egy repülős napra -
-
sszever
őstag
Makró obi:
Kifejezetten makrózásra anno a Canon EF-s 60 mm-esét vettem meg. Nem bántam meg, bár ténylegesenvanak témák, ahol nem lehet annyira közel menni, és ott bizony néha rövidnek tűnik.
Mivel nem igazán szándékoztam még egy obit makró célra venni, így sok esetben a 300-as Canont használom ilyen esetekben. Hátránya, hogy minimum 1,5 méter kell neki, de nem főleg makróra találták ki (attól függetlenül, hogy az 1,5-3 m közötti fókusz részre macro feliratot biggyesztettek).
150 és 180 között akkora különbség már nincs, szerintem, de a 2,8 az már inkább lehetne döntő érv ebben az esetben. Ugyanakkor a 180-as L szériás, ami esetleg minőségben mutatkozhat. Ehhez viszont már inkább a tesztképeket kellene bújni...
Nem könnyű eset -
sszever
őstag
-
sszever
őstag
Véleményetekre vagyok kíváncsi:
Jelenleg Canon EF 28-200 II USM obim van, amit szeretnék lecserélni.
Az alábbit néztem ki magamnak: Canon EF 70-200 mm L 1:4 USM.
A 70-es kezdő nyújtótáv nem jelent gondot.
Van esetleg már valakinek tapasztalata ezzel az obival? Esetleg a neten felfedezhető képeken kívül valakinek tesztképe, saját véleménye? -
sszever
őstag
Pár tesztkép a 300-assal (nem saját képek):
[link]
De a neten jobnál jobb tesztek találhatúak róla...
Véleményem:
Elég ''olcsón'', 300 ezer Ft körül jutottam hozzá újonnan, de mit mondjak, megérte a pénzét. Anno 400 mm, F5,6L-en gondolkotam (illetve 50-500-as Sigmán is), de mivel az előbbit nem sikerült jó feltételekkel, és elviselhető szállítási határidővel szereznem, az utóbbival kapcsolatban sok fenntartásom volt, és túl sok kompromisszummal járt volna, maradt a 300-as + 1,4x. Nem bántam meg.
Az IS-ével 1/25 mp-es expóig garantáltan készíthető megfelelő fényviszonyok közt éles kép. Az IS 2-es állásában pedig svenkelve is kiküszöbölhető bárminemű beremegés. Az 1,4x-el sem igazán vehető észre minőségi romlás, még a kép szélein / sarkaiban sem.
Ami mindenféleképp megemlítendő, hogy a szállítási keretbe tartozik egy vajszínű hordtáska is, ami nagy előny, hisz ez a méretű obi már nem fér bele minden táskába, és nagyhátizsákot nem mindenhova vihet magával az ember.
Az 1,2 kg-os súlya először szokatlan volt, de hamar ráált a kezem, így nem jelentet gondot, sem izomlázat.
Akinek szempont (nálam nem volt az), az nyugodt lehet, mert bármilyen kamerára téve méreteinél, és felépítésénél fogva iencsak tekintélyt parancsoló példány. S attól sem kell félni, hogy ellopják, mert ezzel bárkit leteríthet az enberCsak kár lenne az obiért.
-
-
sszever
őstag
Irakban nem találkozol amatőr vagy hobbi fotóssal, Te ott akartál magadnak lőni egyet, én válaszoltam.
Te kit nevezel profinak? A lelkes amaőrt? Nem azt mondtam, nem lehet vele jókat lőni, de ez nem is volt eddig kérdés.
Bagóért akarsz venni? Ki hol olvasott mit? Szerintem menj, feküdj le, kérj anyucitól jó éjt puszit, mert én ilyet nem írtam. Alud ki magad inkább... -
sszever
őstag
Figyu kisember. Marha nagy a szád, de tudásod nulla, ez az előző hozzászólásaidból kiderült...
Ha ismernéd a Sigma 50-500-asát, tudnád, profi fotósok miért nem azt használják. Mindegy. Irakban meg nem találsz hobbi fotóst...
Amúgy max. a kutyák ugatnak, meg ezek szerint te... De nem szándékozom lesüllyedni színvonaladra...
Hozzászólásoddal kiállítottad a bizonyítványt értelmi színvonaladról. Ehhez csak gratulálni tudok.
Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- Hardcore café
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest