- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz
sszever #2520 üzenetére
Szerintem már a fogás, a kezelőgombok és az ebből eredő könnyebb és gyorsabb használhatóság, a nagyobb sebesség és a kisebb zaj miatt megéri azoknak, akiknek ez fontos. Valakinek az lehet a záridő is, esetleg az ISO 3200 (nem tudom a 350D-ben van-e), a zajszűrésbeli különbségekről sem szabad megfeledkezni...
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2480 üzenetére
OK főnök! neked akkor legyen 350D-d nekem meg ott a 20D sigma 27-70 vagy 50-500 azért már nem olyan szar obik, és simán észre lehet venni az AF különbséget pl egy fekete gyólya kormorán vagy kontrasztmentes dolgokon 350-d nek más a szenzormérete mint a másik kettő. pontosan 1.62-es szorzó
750mAh meg fele akkora méret mint a a 20D 1100mAh-a
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2147 üzenetére
kb 1*, és álltalában nem egyszerre van a fotozás és a lessátor telepítés hanem jó előtte mire megszokják az állatok, mikor legközelebb mész bevágod a cuccot a kocsiba rossz esetben ha ferrarid van akkor nem tudsz bemenni az erdőbe mert fennakad egy bakháton. ugyhogy kénytelen vagy kibírni, hogy cipelned kell 3 -3.5 kilót legalább 1 km-en mert azért talán nem úgy választod meg magadnak a helyet, hogy jól +szptod magad és beteszed a kerekerdő közepére
de szerintem azért ki lehet bírni egy 20 perces sétát vele.
-
nimfas
addikt
válasz
sszever #2126 üzenetére
Sőt.... van olyan is, hogy nem ring, hanem tolózoom-os... külföldön vhogy nem igazán preferálják, mivel behúzza a port a levegővel együtt, tehát jobban porosodik a tükrös gép.
Az új árát tudom.....Csak nézegetem a hirdetéseket és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Miben jobb egy fix 5.6-os mint egy 4,5-5,6 os?
Van pl 100-300 5.6 L 60.000 ft...
vagy 100-300 5.6 (Nem L) 45.000 Ft
és van olyan is, hogy 100-300 4.5-5.6 és pontosan nem tudom, hogy akivel beszéltem annak melyik van, most pedig nem akarom zavarni... max egy mail-t megküldök -
zsiga667
addikt
-
hali01
őstag
-
zsiga667
addikt
válasz
sszever #2053 üzenetére
Na igen, ezzel én is így vagyok, sürgősen vennem kéne valamit 70 alá, de mindig másra költöm végül a pénzem...
Pedig már eldöntöttem hogy egy Sigma 18-50/2,8-at fogok venni, állítólag nagyon jó, és ''csak'' 120k körül van.
Őszintén szólva lövésem sincs hogy mennyit érhet. -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #2043 üzenetére
Asszem egyértelmű választ kaptál a vásárlással kapcsolatban
Valaki más esetleg a macro obimmal kapcsolatban tud valamit mondani?
a 180mm tús sok nekem, meg az f3.5
a 150 mm-esnél jópont az f2.8
most az egyiknél 6-7 cm-el rövidebb a közelpont, az nem zavar. a 105-ös meg nekem kevés, mert így kicsit telézni is tudnék az obival -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #2043 üzenetére
EF 70-200 F4 L?
Vedd meg! A canon valaha gyártott egyik legjobb objektíve.
Azonnal megvenném, ha lenne 180.000 ft-om. Nagyon sokat utánajártam ennek, mert én is ilyet szeretnék a macro obim után. Mindenhol csak áradoztak róla, ebben a kategóriában nem találsz jobbat szvsz.
Tesztképet nyugodtan nézhetsz a pbase.com-on. Én sokszok fel kellett kaparjam az állam a földről, olyan képeket lőttek vele. (Hozzáteszem mezei 300d-vel, nem 1ds mark II-vel) -
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2009 üzenetére
Jó, viccre kapod fel a kakit?? Ezért nem voolt érdemes idegeskedni. Amúgy sajnálom ha így alkotsz valamiről véleményt hogy meg se nézted a képeket! Ha te jobb vagy náluk akkor annak nagyon örülök. Bár azt hiszem az év fotósa címet nemzetközileg elég nagy dolog +kapni leht te már 2* megkaptad, bár nem emléxem a nevedre. jó fényeket
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #2006 üzenetére
Bocs, hogy én képbe vagyok [/OFF]Bagóért akarsz venni? Ki hol olvasott mit? Szerintem menj, feküdj le, kérj anyucitól jó éjt puszit, mert én ilyet nem írtam. Alud ki magad inkább... [OFF] Hazai profi természetfotósok link alatt keresgessél egy kicsit. ''És nézd meg milyen jókat lehet vele lőni'' Most megyek kialszom magam
-
Dtomi
őstag
válasz
sszever #1998 üzenetére
Ki beszélt itt profi fotózásról??? Amúgy tisztelettel megjegyzem a főnökúrnak http://www.termeszetfoto.lap.hu/ legyen szives nézze meg hogy hány profi hazai fotós dolgozik 50-500 as obival de végülis az én tudásom a nulla miért is?
''Sose vitatkozz magadnál butább emberekkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre! És a rutinjukkal legyőznek!'' És elég volt még mielőtt még mielött még valaki b ogatna ez vonatkozik az előző hozzászólóra is nem mondtam azt se hogy bagóért akarok venni ezt honnan is olvastad???
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
válasz
sszever #1869 üzenetére
Köszi, ezeket már tudom, a forgó frontlencse nem zavar különösebben.
Sajnos a fényerő a 4L-re is igaz, félhomályban az is reménytelen állvány nélkül (bár még nem próbáltam).
Ettől eltekintve bármilyen információ érdekel mindkét versenyzővel kapcsolatban. Sajnos kipróbálni egyiket sem tudom, így bármi érdekel. -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #1862 üzenetére
Lol azt mondon 180.000 Ft-ért nem érdemes obit venni?
Ugye viccelsz?
7 éves a technológia, de ugyanúgy lehet most is újat kapni.
A tesztképei elég megyőzőek.
Mondtam, hogy a gyújtótáv nem számít annyira...
Miért xar a másik? vélemény?
Ja és mi az, hogy bizonytalan eredet? Canon obiról van szó mindkét esetben.
Lehet félreértetted, mindkét obit újonnan venném, csak a technológiára utaltam a zárójelekben, vagyis a megjelenésre)
[Szerkesztve] -
Petrisz
tag
válasz
sszever #1827 üzenetére
A 60-asról olvasva annyit tudok mondani, hogy egyrészt nem ringes USM, nem internal focus, másrészt kevésbé robosztus a felépítése. Az 1.4-es fix 50-est azért vettem, mert az 1.8-as nem USM-es fix 50-es képe tetszett (pláne az árával együtt), de sokszor volt olyan gondom, hogy lassan meg pontatlanul fókuszált. Az USM-es 50-es ilyen szempontból fasza, csak hát azzal makrózni nem lehet, és jön a tavasz meg a virágok
Azon gondolkodom, hogy az 1.4 hol jön jól, merthogy ritkán használom. A 2.8 valszleg elég... Vajon mennyiért lehet eladni egy alig pár hónapos, még garis 50/1.4 USM obit...
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
válasz
sszever #1780 üzenetére
Nem, nem a lomtárban van. Közel 4 éve amikor megvettem az első digit vázamat (D30) ez volt a 2. obi amit vettem hozzá. Azóta gyakorlatilag az egész eszköztáram kicserélődött, csak ez az 50mm f1.8 II. van maradt meg abból az időből. Igaz nincs agyon használva mostnában, de köszöni szépen jól van.
És azért a kitobival nem említeném egy napon. Amúgy kit obim is vanMéghozzá a 10D-n
(ja, mert én soha nem értettem egyet ezzel az ''erre a vázra ez az obi nem való'' témával)
-
Obolony
senior tag
válasz
sszever #1775 üzenetére
nem
itt is kerdeztem, volt aki azt irta hogy nem gáz, ezek után belevágtam
tévedtem...
de ugy voltam vele, veszett mar tobb is Mohacsnal...
max ha nem tom eladni, lesz egy tartalek obim, vagy ha vki kolcsonker egyet, max nem a 16-35öst adom oda hanem ezt
de tanultam belole -
Obolony
senior tag
válasz
sszever #1762 üzenetére
mna
a valasz mindenkinek szol
peniszem koszon rendben va, az elmult 3x evben megszoktam, hogy borotvalnom kell, mert amugy nem talalnam meg a szorben!
mi nem tetszik?
1., muanyag 2., lassu 3., zorog benne valami, mint a regi orosz radiokban... mintha valami csavar el lenne szabadulva benne 4., nyekereg-nyikorog minden pillanatban felek, hogy osszetorik 5., hangos es hulye hangja van a motornak.
hozzateszem a kepe szep, de nekem fontosak a minosegi korulmenyek is, es borotvalkozom tovabb rendszeresen
15 penzert nem, de 25ert adom....
egyeb kerdes?
ja 1.0at kihagyom -
Obolony
senior tag
-
Fuchs
tag
válasz
sszever #1611 üzenetére
Németországban a Bajor nemzeti parkban. Álványról,szép napos téli napon. IS bekapcsolva, IS kikapcsolva. Rengeteg volt a különbbség. A kinti szakik figyelmeztettek, hogy csináljak 2 képet, mert érezhető a különbbség. Ha nagyon éles képet akarsz csinálni, márpedig mindenki azt akar, akkor alapból a zoom-ot el kell felejteni. Fix gyújtótávolság. Az a tuti. Például a canon nagyon büszke lehet a 300/2.8 és a 300/4 es obijára, mert azoknak szép a képük.
-
Fuchs
tag
válasz
sszever #1609 üzenetére
Tévedsz. Nem azért vagyok itt, hogy belekossek mindenbe és mindenkibe. Csak más ha az ember tesztekből ismer termékeket és más ha közvetlen közelről. Nekem volt lehetőségem régebben fotózni rengeteg objektívvel és géppel. Én nem azt mondom hogy mindegyik canon szar hanem azt hogy túl van sztárolva. Sokkal drágább, mint amennyire jó. Attól még hogy egy obin rajta van a canon felirat, attól még nem kéne hogy 3* annyiba kerüljön mint más objektív. Mellesleg nekem is van egy 300D-m, ergó nem zárkózom el semmi elől. Én azt próbáltam meg kifejteni hogy a canon teljesen el van szállva magától és gerjeszti maga köré az elvakult rajongókat.
-
Fuchs
tag
válasz
sszever #1604 üzenetére
Ha elég objektívet használtál már akkor rájössz, hogy az L szériás objektíveknél vannak sokkal jobb nem L es obketívek is. Ez egy baromi nagy tévedés, hogy az L a csúcskategóriát jelöli a canonnál. Az L betű egy speciális lencsét jelöl az objektíven belül. Pl.:a 24-70L az egyik legelb@szottabb szériája a cannonak a 70-200is-ről nem is beszélve, ahol a 70-200/4 az összes 2.8as társát végigveri. Nagyon kevés objektíve van a cannonak ami megérdemli azt az elvakult rajongást, ami manapság övezi. Mellesleg a sigma meg a tamron már akkor objektíveket csinált a nikonnak, amikor a canon az első gépét fejlesztette. Kb. ennyit erről. Ne csak azt a kínálatot figyeld amit kiraknak a kirakatba olcsópénzért.
Mellesleg ha az ember akar venni 5 drága objektívet, akkor sem kell a baromságot szajkózni neki.
[Szerkesztve] -
Fuchs
tag
válasz
sszever #1599 üzenetére
Sajnos ez a ''vegyél minél drágábbat'' hozzáállás az évek folyamán csak romlott itt a ph-n. Volt egy másik regisztrációm is, csak a sok ''lelkes'' tag miatt egy idő után hányingerem lett az egésztől. Most visszanézteem, hogy jobb lett-e, de nem. Ha baj van a géppel: vegyél 650w-os chieftec tápot. Ha objektív kell akkor vegyél L sorozatú canon-t. Semmi nem változik itt. Minden a régi és csak egyre rosszabb. Egyre többen csak azt hajtogatják, hogy vedd meg a legdrágábbat és akkor jó lesz. Szerintem
-
zsiga667
addikt
válasz
sszever #1560 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni, az egész GPS témát ti hoztátok fel, csak azt mondom, hogy egy ilyen SLR-hez való GPS-modul egy célszerszám, csak egy dologra jó, de arra nagyon, míg egy PDA sokmindenre, de semmiben sem kimagasló. Pont olyan ez mint egy svájcibicska vs. szamurájkard. A svájcibicska mindenre jó, de csak korlátozottan; a szamurájkard a tökéletes eszköz emberölésre, de nem tudod vele becsavarozni a legújabb VGA-dat a házba.
Tapasztalataim szerint a profiknak célszerszámra van igénye, pl. nem véletlen hogy a Canon L telezoomjai nem tudnak makrózni (közgyűrűvel persze igen) mint egyes consumer telezoomok.
Egyetértek abban hogy az elején kell jól dönteni, de azért megoldható az átállás, a használt cuccokat is el lehet adni.
A filmszkennert meg a mikroszkópot csak azért hoztam fel, mert te is említettél nyomtatót, scannert, stb. A mikroszkópok meg általában az optikai ipar csúcsát képviselik (nem ám egy szaros kis kétmillás 1DsMKII meg pár L-es üveg, hanem egy 20-30-50+milliós fénymikroszkóp...), és ebben a Nikonnak igazán csak 2 cég a konkurenciája, a Zeiss és a Leica.
Szerk.: Nézd meg ezt pl.: [link] Na ez ''flagship'' meg ''top of the line''.... És hogy a fotózáshoz is legyen köze, rakjunk mellé még egy ilyet is: [link]. És azt hiszem hogy itt el is áshatja magát a Canon.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
sszever #1558 üzenetére
Úgy értem használtál más felsőkategóriás Nikon cuccokat?
Mellesleg a Nikon filmscannerek és mikroszkópok (is) legendásan jók.
Használtam már kis beépített GPS-t (meg kézi Garmin-t is), külső bluetooth-os okosságot még nem. Jó volt, de lassú. 1-2 perc amíg talál elég mőhódot (ráadásul nem is mindenhol), mert kicsi az antennája.
Nem, nem vagyok légifotós, így nincs is szükségem GPS-re, de ha lenne akkor örülnék neki hogy vehetek ilyet. Ez egy plusz feature, ha kell akkor megveszed ha nem akkor nem. Ilyen egyszerű. -
pitman
őstag
válasz
sszever #1534 üzenetére
Illetve a Sony hozzájut kiforrott technológiákhoz, amiket majd beépít a saját néven forgalomba kerülő dslr-gépébe. Nem valószínű, hogy hosszú távon futtatna két termékvonalat.
Ha viszont a saját dslr a cél, akkor érdekes kérdéseket vethet fel az is, hogy sok gyártó Sony ccd-t használ a gépeiben, aminek így lesz ''konkurenciája''... -
BlackWoOd
aktív tag
válasz
sszever #1509 üzenetére
Erre szerintem tökéletes válasz a #1506.
Ha az optikai tulajdonságokon nem változtattak (márpedig valszeg nem tették), akkor szinte semmi gyakorlati előnyöd nem származik a microUSM-ből.
mod.:Egyébként szerintem egy-két olcsó Sigma és Tamron obihoz képest a sima DC motoros kitobi egy osonó villám. Alig van hangja, viszonylag gyorsan fókuszál.
[Szerkesztve] -
-
pitman
őstag
válasz
sszever #1436 üzenetére
Szerintem nem, feltehető filmes gépre is, csak nem fog teljes képkockát rajzolni, ahogy a Tamron leírásában bene is van:
''*When pictures taken with a Di-II lens mounted on a 35mm film camera or digital SLRs with image sensor larger than 24mm x 16mm, image corners become dark ( ie., vignetting becomes noticeable).'' -
pitman
őstag
válasz
sszever #1434 üzenetére
Szerintem is 18-200, de akkor inkább a Sigma 18-200-asa, az sokkal jobb képminőséget ad.
''Arra figyelsj majd, hogy ezt a későbbiakben csak EF-s kompatibilis gépeken tudod használni.''
Inkább azt mondanám, hogy croppos gépen, hiszen ezek szabványos EF bajonettel szereltek, csak nem rajzolnak teljes képkört. EF-s esetén más a bajonett, az tényleg csak olyan gépre tehető, amire szánták. Gyakorlatilag majdnem ugyanarról van szó, de pl a 10D esetén hivatalosan nem teehető rá EF-s objektív (hekkeléssel igen), de a szóban forgó Tamron/Sigma igen.
Aktív témák
Hirdetés
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest