- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz
csiga997 #2555 üzenetére
Nincs ebben semmi fanyalgás, nekem van gépem, nem szándékozok váltani sem, mindösze követem az új gépek fejlődését. Nekem ez jött le a dologból, de mint írtam is ez teljesen szubjektív dolog.
És nem a zaj miatt panaszkodtam, éppen azt írtam, hogy a zajtalanság érdekében drasztikusan zajszűr a gép, kinyírja vele a részleteket. Inkább lenne zajosabb szerintem, azt utólag még lehet szoftveresen macerálni, ha valakinek nem tetszik, de ezzel nem lehet csinálni semmit. -
flugi
tag
válasz
csiga997 #2430 üzenetére
no igen. Boltban vajon miért ne lehetne, pl ennek az 1200-1700 zoom-nak csak egyszer mertem megnézni az árát
(mellesleg bakker, 1700-on 8-as fényerő. Az 500-as tükörobim 8-as)
Egyébként szívesen nézegetnék a boltban ilyen fényerejű obikat, még ha manuálisan is kell tekergetni rajta mindent. -
nimfas
addikt
válasz
csiga997 #2233 üzenetére
Csak azért kérdezek, hogy megerősítsetek
Jótanácsokból sosem elég, nekem is gyanús volt, hogy jobban járnék egy gyűrűsorral, csak most vettem egy 100-300-as obit... 60eFt-ért és most nincs hipp-hopp újabb 30-am, szeretem felmérni, hogy mire is adom ki a pénzt, sajnos nem a fán terem nekem sem
Lottózni kéne.... -
Obolony
senior tag
válasz
csiga997 #1782 üzenetére
En meg ugy latom, hogy Neked meg a kotekedes fontosabb mindennel, remelem ez tesz boldogga.
Fontos a kepminoseg, es fontos az is -a te szavaiddal- hogy szexi legyen a cucc, de en inkabb minoseginek hivnam.
Es ha valami lehet jo es minosegi is, es foleg ha meg is vehetem/tehetem, miert ne??!!
Vagy ez boki a szemed?
Szakadj mar le rolam, thx!
Hess a sarokba vissza a buntibe!!! -
kalasnikov
tag
válasz
csiga997 #1748 üzenetére
Nyilván csak azért nem szabad dslr-t venni, hogy legyen egy kis plusz zoomot (már csak azért sem, mert egy kitobival nem is kapsz
). DE! Szerintem is zsákutca egy 50 ezres gépre újabb 70-80-at elkölteni... Egyrészről nem kapod meg a kívánt minőséget és szolgáltatást (cserélgetni kell ekkor is). Ráadásul évekkel később gyakorlatilag az egész kit nulla forintot fog érni, szvsz lehetetlen egy ilyen előtétlencsés gépet eladni.
Inkább én is élnék a 3x-os zoommal egy darabig, vagy megpróbálnám egy kis plusz pénz ráfordítással upgrade-elni a gépet (pl. Z5-6 v. S5600). Így mondjuk plusz 30e Ft-ból van egy jobb géped, valós 10x-es zoommal!
Ui.: jól elbeszélgettünk Louies problémáján, oszt' lehet, hogy nem is olvas minket. -
Obolony
senior tag
válasz
csiga997 #1748 üzenetére
Persze ebben is sok az igazsag, lehet mindenki magabol indul ki!
De azert en meg nem vennek hasznalt szart apronetrol, legalabbis
obit, gepet tuti nem. Pl egy markolatot, vagy egy allvanyt, taskat igen.
Azt nehez elcseszni.
De gepet, obit, vakut csak garisat, boltban veszek
Ja kompaktot azert vennek akar apronetrol is, megfelelo korultekintessel...
86ert 350D, ha tucc szolj nekem is
Peace! Vegyen elotetet -
Obolony
senior tag
válasz
csiga997 #1740 üzenetére
Eloszor is, nem mondtam, hogy pont ennyibol, plane azt nem , hogy meg adott esetben nyereszkedik is rajta
De szerintem ezek az elotetlencsek felmegoldasok, es 75000ert felmegoldast valasztani nagyon draga mulatsag.
De ha mar szamolunk... 75 a elotetlencsek, 50 a gep (http://www.apronet.hu/browse.php?mit=a85&armin=&armax=&honnan=0&helyseg=0&rovat=0&forovat=0&desc=1&mennyit=1&x=0&y=0)
Az 125 penz.
Ebbol boven kijon egy Panasonic DMC-FZ20 vagy DMC-FZ30!
Szerintem... (http://www.apronet.hu/browse.php?mit=fz20&armin=&armax=&honnan=0&helyseg=0&rovat=0&forovat=0&desc=1&mennyit=1&x=0&y=0)
De ha kolteni akar ra, akkor kis raforditassal akar egy Canon EOS-350D KIT is kijon, plane ha hasznaltan jut hozza,
Szerintem... (http://www.apronet.hu/browse.php?mit=Canon+350D&armin=&armax=&honnan=0&helyseg=0&rovat=0&forovat=0&desc=1&mennyit=1&x=0&y=0)
De ha a fenti gepeknel szerinted tobbet er a elotetlencses megoldas, ne habozz, oszt meg velunk a gondolatodat, hogy miert.
A fotozas raforditas! Ido, Penz, Energia
Aki tovabb akar fejlodni azoknak mindezt aldozniuk kell, es sajnos a szintlepeshez nem eleg a Pajtas gepet turbozni, elobb-utobb meg kell venni a Zenit 8M-et -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #1725 üzenetére
Köszönöm hogy leírtad, bár tisztában vagyok a zászlóshajó jelentésével. Röviden összefoglalva, pusztán a rosszindulat (
) vezérelt amikor belinkeltem azt a Zeiss 0.7-et, nem a pontosság. Illetve az, hogy ha jól tudom, akkor ez a valaha készült leggyorsabb objektív.
De a kedvedért, akkor itt a Canon 50mm-es flagshipje:
(Igen, tudom hogy ez egy FD obi, de megintcsak rosszindulatú vagyok.)
-
Obolony
senior tag
-
Obolony
senior tag
válasz
csiga997 #1577 üzenetére
tenyleg nem értem a kostólgatásaidat, ha flusztrált vagy azt töltsd ki máson, vagy keress olyan topicot ami errol szol.
inkabb a kerdesemre felelj, ha ekkor asz vagy, hogy osztod itt az eszt!
koszi a tobbiek neveben is!
hozza kell tegyem, hogy nem pontos adatok kozlesere torekedtem, hanem nagysagrendeket szerettem volna leirni, a pontositast meg koszonom, remelem ettol boldogabb vagy!
ja es nem sportfotozas ez, hogy 70-200al menj, latom ertesz hozza ember
elneznem egy hazassagkotoben 70-200al fotozod az alairast amikor 2 m-re allsz a partol...
ha mar kotekszunk!
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #1516 üzenetére
Sikerült magamtól is rájönni hogy sporteseményeken készült a két kép, ettől függetlenül a nagy Nikon zoom engem inkább emlékeztet egy bazookara mint egy objektívre.
A Nikonos mókus jobb oldalán lóg még valami ''apróbb'' cucc is, talán egy 70-200 vagy valami hasonló (mármint 200 körüli) fix. -
-
válasz
csiga997 #1296 üzenetére
Hát igen. Mondjuk valszeg nem mostanában frissítették a lapjukat, ha még mindíg ''NEW'' felirat büszkélkedig rajta...
Egyébként: [link]
De még egy rakat magyar és külföldi árlistában benne van, úgyhogy valszeg mégiscsak létezik...
Eladni nem nagyon akarom, de ilyen különbségek nincsenek, hogy mondjuk szebb a minolta rajzolata, kisebb a CA, gyorsabb a fókusz stb. ? -
pitman
őstag
válasz
csiga997 #1218 üzenetére
Illetve, az sem biztos, hogy a sajátja a cucc. Gondolom a többség vagy ilyen promóciós felszerelést használ, vagy akinek dolgozik, azé a felszerelés. Nem is az a cél, hogy vigyázzon rá, hiszen ez munkaeszköz. Itt a lényeg, hogy Ő készítse el azt a képet, ami majd a sajtóban meg fog jelenni.
Tényleg érdekes látvány, amikor tobb milliós gépek és objektívek (két-három) lógnak a nyakukban. Ha akarna, sem tudna vigyázni arra, hogy ne verje oda valamihez, vagy egymáshoz.
Mi meg, akik bérből veszünk valamilyen olcsóbb gépet (ami a fizetéshez képest drága), azt sem tudjuk, hogyan vigyázzunk rá. -
DVD_2_U
senior tag
válasz
csiga997 #1218 üzenetére
Elég érdekes meglátás... de mivel, ismerem a marketinget igy tudom, hogy ebben biztos van valami. Ha nem is ilyen sarkosan... de a nagy nevek, ingyen cuccal nyomulnak... cserébe ingyen reklám a cégnek. De ez máshol is igyvan sajnos.
Ja, és ettöl még nem lesz jobb a nikony -
csiga997
őstag
válasz
csiga997 #1013 üzenetére
Megnéztem, a tripontnál br 9763
Bővebben: link -
Maksifül
senior tag
válasz
csiga997 #1005 üzenetére
Néztem én is ezt a kis állványt, de ennek sem alacsonyabb a legkisebb magassági állítási lehetősége, mint a nagyobb, akár 176 cm magasságig állítható Manfrotto-knak, szóval talán érdemesebb akkor egy olyanba invesztálni, mert sokkal nagyobb szabadságot ad, ugyanakkor méretei miatt sem kell kompromisszumot kötni semmilyen objektívvel felszerelt géppel. Ez az asztali meg ''csak'' 2 kg-ra van hitelesítve.
A kis ''táncoslábú'' HAMA-t én is láttam, egyik boltban 2500-ért, másutt 900-ért, tetszik is, de kétlem, hogy egy tükörreflexes gépet, valami emberesebb objektívvel rezzenéstelenül tudna tartani. Más egy kompakt felszerelés... Arra biztos kifogástalan. Persze cáfoljatok meg, ha tévedek! Viszont tényleg elfér a zsebedben is. De makrózáshoz nem túl ideális. Akkor viszont ideális lehet, ha megpillantod álmaid nőjét, és nem tudnál RÓLA éles képet készíteni a kéz- és lábremegés miatt, ami hirtelen hatalmába kerít! -
Smogus
őstag
válasz
csiga997 #978 üzenetére
Igazának tetszik lenni ami nincs azt nem lehet
Szóval én még nem próbáltam ezt a fordított dolgot
nekem van egy 120mm-es kihuztaom M42-es foglalattal és elötte egy 58mm -es 2.8-as helios obi sajnos az obi elég karcos ezért nem szép a képe majd idővel szerzek rá egy jobbatt ezzel is elég szép kis makrókat lehet csinálni -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #930 üzenetére
Gyártanak kisfilmes gépet is. Bővebben: link
(Igen, csak szőrszálhasogatás...)
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest