- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
lesaux
veterán
Ötezer.
-
lesaux
veterán
Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagytok az obiról.
Gondoltam, hogy 42.000-ért nem egy világmegváltó üveg, csak mint érdekességet bedobtam. -
lesaux
veterán
[link]
Ez milyen lehet? -
lesaux
veterán
válasz
D4rkm4n #4940 üzenetére
Elvileg igen, én még nem rendeltem csomagküldőktől, legalábbis nem rémlik. Ahogy Hydra SR is írja, nyilván nem fogja megvárni az ürge, amíg fókusztesztet csinálsz meg ilyenek, de darabra ellenőrizheted a cuccot a jelenlétében. Ha nem stimmel, felvesztek egy jegyzőkönyvet, hogy nem te loptad ki, hanem tényleg nem volt a dobozban x termék.
Azt viszont nem győzzük neked elégszer hangsúlyozni az összes topicban, hogy mondd le az edigitalos rendelésedet (következmények nélkül megteheted, mint ahogy a honlapjukon is olvasható), és vedd meg máshol. Nyilván lemondás előtt célszerű felhívni az új boltot, hogy nekik van-e raktáron. -
-
lesaux
veterán
válasz
Zoli bácsi #4579 üzenetére
Az sajnos nem kosz, és nem is az obin. A CMOS szenzor van megkarcolva. Azt is tudom, hogy ki karcolta meg, de nem tudok vele mit kezdeni. Így jártam. Nem kell más kezébe adni a gépet.
Kb. 10 másodperc kiretusálni, de ezekben pont azért hagytam benne, hogy az eredeti képeket lássátok. -
lesaux
veterán
válasz
Dare2Live #4580 üzenetére
A 70-300-asnak zoomoláskor megnő a mérete, de még fókuszálásnál is, és elforog az eleje, ez van, akit aggaszt, én nem tudom, rakok-e rá valaha is polárszűrőt. Lassabban fókuszál, mint a 70-200-as, mert nem gyűrűs USM van benne, hanem Micro USM. Szobában kimondottan lassú, de mondjuk ki az az állat, aki szobában használ egy 70-300-ast? Szabad téren, fénynél normális sebességgel állít élességet, bár biztos lassabb, mint az L-es társa, ez nem zavaró mértékű. A képminősége is nyilvánvalóan elmarad az L-estől, ezt direkt nem is teszteltem. Fent van a linken, hogy mit tud az obi, ez nekem bőven jó. Kap hozzá az ember +100 mm-t, egy képstabit, de 300-nál veszít egy stopot.
-
lesaux
veterán
[link] Hold.
[link] Ez csak mint érdekesség.
[link] Hála a képstabinak, jól lerekeszelve is ki tudom tartani kézből. A gyerek is éles meg a háttér is (viszonylag).
[link] Mossa is a hátteret, ha kell.
[link] Egy 747-es repült el Magyarország felett.
[link] Svenk kisrepülővel. 767-essel lenne az igazi, eljön majd annak is az ideje.
[link] Irányítótorony teteje. Ezt a teraszról lőttem.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
válasz
Dare2Live #4567 üzenetére
Ezt a kérdést észrevettem már tegnapelőtt is, csak úgy láttam, lenoxtól kérdezed. Direkt rákerestem, van lenox nevű júzer, mondom, akkor nem ugatok bele.
Igen, elsősorban a +100 mm miatt (repülőfotózásnál jól jön, meg amúgy sem jön rosszul), másodsorban a képstabit tesztelgetni.
A [link]-en láthatsz tesztképeket, ezek mind nyersek, így ugrottak ki a gépből. Van köztük 1/15-tel 300 mm-en kézből, az utolsó kettő pedig svenk. Az EXIF-eket nem szedtem ki belőlük, lehet csemegézni. És ha van még pár percem, akkor ebbe a topicba is rakok be pár képet. -
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
Van eladó 70-200 f/4L-es obim, ha érdekel valakit.
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=75151 -
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
Tegnap megérkezett a 70-300 IS obim. Nem tudok és nem is akarok hivatalosnak tűnő tesztet írni, ezért csak egy gyors vélemény néhány próbaképpel.
Masszív felépítésű, nem olyan gagyi kínai műanyag. Nem lötyög, nem kattog. 70 mm-re be lehet lockolni, nem mintha valaha is használnám ezt a funkciót.
Zoomolásnál nem, fókuszáláskor viszont elfordul a frontlencse. Érezhetően lassabban fókuszál, mint az L-es társai. Köszönhető ez annak, hogy nem gyűrűs, hanem Micro USM van benne. A képstabi nekem tetszik, bár eddig csak az 1-es mód próbájára volt idő.
[link] 300 mm, f/9, 1/100
[link] 300 mm, f/13, 1/50
[link] 300 mm, f/13, 1/25
[link] 300 mm, f/5.6, 1/125
[link] 70 mm, f/4, 1/160
[link] 300 mm, f/5.6, 1/100 -
lesaux
veterán
A hozzászólók ugyanolyan mezei júzerek, mint itt a PH!-n. van köztük profi meg amatőr is. De szerintem a szélsőséges vélemények kiátlagolják egymást. Én sem szentírásként olvasom az oldalt, csak véleményeket nézek. Ha valami 7-es átlagot kap, az nyilván szarabb, mint ami 9.8-at.
Amúgy nem a 30D a legrosszabb Canon-termék, hanem a D30. -
lesaux
veterán
70-200-zal készült képek vannak fent a honlapomon, persze nem mind azzal készült.
Képminőségben kiba... jó, ez tény. Ugyanakkor a 100-300-as obiból az egyetlen dolog, amit visszasírok, az a 300 mm. Plusz az újban lesz képstabi is, amire baromi kíváncsi vagyok. Meg a jó kis svenkelős képekre.
Privid jött. -
lesaux
veterán
Remélem, hétvégére megérkezik a 70-300 IS-em. Kíváncsian várom.
A 100-300-asra se raktam polárszűrőt, erre se fogok.
Amúgy elég jó véleményeket olvastam a 70-300 IS-ről. Sokan keverik a 75-300-assal, ami tényleg egy kalap szar volt. De erről jókat írnak a Photozone-on, és a fredmiranda.com-on is 8,8 pontot kapott.
The performance of the Canon EF 70-300mm f/4-5.6 USM IS came as a total surprise. Unlike its predecessor the lens is capable to produce a very high performance throughout the zoom range without the significant drop in quality at 300mm typical for most consumer grade lenses in this range. It seems as if the new UD element helps to lift the optical quality significantly. Distortions, CAs as well as vignetting are also very respectable. So in terms of optical quality the EF 70-300mm IS can be almost described as a hidden Canon L lens. As much as it may promise here its build quality remains in line to what you can expect from a consumer grade lens and the small max. aperture is limiting its scope specifically regarding portraits where you seek for a pronounced fore-/background blurr only possible via large apertures (f/2.8 and larger). However, if you're looking for a very good, light-weight tele zoom e.g. for travel photography this lens should be high on your shopping list.
Tudom, hogy egy másik fórumon többen (köztük MLaca is, ha jól emlékszem) megpróbáltak lebeszélni a 70-200 / 70-300 cseréről, de meglátjuk. Ahogy a mondás is tartja: az életben mindent ki kell próbálni, kivéve a vérfertőzést és a népi táncot.
Ha szar lesz, eladom. -
-
lesaux
veterán
válasz
ThufirHawat #3803 üzenetére
300/2.8 IS USM járt nálam párszor. Sportfotózáshoz állati jó. Viszont ha nem volt nálam egylábú állvány, rendesen elfáradt a kezem elég hamar. Utána a maradék nyolcvanvalahány percben legszívesebben földhöz vágtam volna, csak ahhoz meg drága, és nem az enyém.
Ja, kipróbáltam közgyűrűsorral is az obit, makrózáshoz se rossz.Persze monopoddal.
Szerk.: Honnan rendeled a cuccokat?
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
A Sigma (és a Tamron meg a Tokina is) gyárt Canon-véggel és Nikon-véggel is obit. (Plusz gyárt a Minoltának, Pentaxnak, meg a franc tudja, kinek.)
Egy Canonra gyártott Sigma obit nem fogsz tudni rárakni egy Nikonra. Értelemszerűen.
A Sigma jelölései itt vannak ([link]), de az ember legjobb barátja a google.
Szerk.: ezt nézd meg: [link]
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Ha a váz gyakran félrefokuszál, általában mögé, azzal mit lehet tenni? A Camera Kft.-hez nem viszem.
-
lesaux
veterán
Árat csökkentettem. Senkinek nem kellenek használt, ámde megkímélt objektívek?
Van egy kitobi, egy rakás szűrő, kuplunggyűrű, 58-52-es adapter meg egy 35 f/2-es obi, aminek a tesztjét érdemes megnézni.
Részletek alant. -
lesaux
veterán
Kitobi, 35 f/2 meg szűrők eladók: [link]
-
lesaux
veterán
Sigma 17-70-eshez milyen szűrő kell? Wide vagy normál?
-
lesaux
veterán
Keresek olyan 50 f/1.8 II-es objektívet, ami vagy fókuszhibás, vagy akár egyáltalán nem működik az autofókusza.
-
lesaux
veterán
Az AFD nevű AF actuator mennyivel jobb/rosszabb, mint a micro motor? És milyen messze van az USM-től?
-
lesaux
veterán
Elhunyt a fix 50-esem. Nem tudom, kit érdekel, de legalább fent lesz a topic. Miután leejtettem, manuális fókusszal még működött, makrózáshoz ideális volt, ám mostanra már exponáláskor nem húzza be a rekeszt.
-
lesaux
veterán
Sigma APO 300 f/4-gyel volt-e már valakinek közelebbi kapcsolata? A neten is elég kevés infót találok róla.
-
lesaux
veterán
válasz
bitfarkas #2743 üzenetére
Ennek a Nikonnak 1,5-ös cropja van.
Pitman: amit írsz, az igaz, de rengeteg helyen olvasni, hogy a 4-es fényerejű L-es obi kétszerezővel még használható AF-fel. Amúgy meg fénytől függ, asszem, a Bigma az, ami az 500-as végén 6,3-as rekeszről indul (bár most nem néznék utána), és használható volt az AF 300D-n szabad téren. -
lesaux
veterán
Mivel összetört a fix 50-esem, adódik a kérdés:
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
vagy
Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro? -
lesaux
veterán
Szétszedtem az objektívet. Két csavart találtam rajta, azokat pár óra alatt le is tudtam csavarni (annyira kicsik, hogy a legkisebb csavarhúzóval, kés hegyével stb. se fértem hozzá), mire kiderült, hogy nem kellett volna kicsavarozni, nem jutottam közelebb a megoldáshoz.
Ekkora a csavar egy ötvenforintoshoz képest:
[link] -
lesaux
veterán
Csak másfél métert zuhant az objektívem, ahogy vettem ki a tásákából, de az autofókusznak lőttek, plusz zörög, mint a Zetor.
Kurvaéletbe...
Jut eszembe: nem kell valakinek egy karcmentes EF 50 f/1,8-as? -
lesaux
veterán
Peleng 8 mm-es obiról van valakinek véleménye? 270 dollárért lehet szerezni a weben, csak az a baj, hogy az oroszoktól, és valahogy nincs bennem akkora bizalom, mintha mondjuk a németektől rendelném.
Egy magyar boltot már néztem, ott asszem 85 ezer forint volt, de persze nincs raktáron.
Ha volna esetleg egy másik bolt, vagy az orosz webshoppal valakinek jó tapasztalata, annak örülnék. -
lesaux
veterán
Jó a topic!
Nem akarok bunkó lenni, de ha szétszórnál vagy tíz vesszőt a hozzászólásodban, érteném, amit írsz.
A 300D-mhez van 1800-as akksim, négyezer-párszáz forint volt postaköltséggel együtt. Az utcára se kellett kimennem érte, a postás beadta az ablakon.
1/4000 mire nem elég neked? Milyen sportot fotózol? -
lesaux
veterán
Hoya Cirkulár Polár W-Slim 77mm szűrő. Ez ugye jó a 10-22-esre, és csavaros, nem pattintós?
[link] -
lesaux
veterán
Az Index fórumán ([link]) árulnak egy 100-300-ast, ha valakit érdekel. 55 ezerért.
-
lesaux
veterán
Különlegességek:
DC (Defocus Control):
A Nikon speciális portréobjektívjeit jelöli ezzel a két betűvel. A különlegessége, hogy az életlenséget teljesen kontroll alatt tarthatja vele a fotós azzal, hogy befolyásolhatja és az élespont elé v. mögé állítja. Ez akkor lehet nagyon jó dolog, ha a téma mögött valami kikerülhetetlen dolog van (bokor, szűk műteremben fal, stb), így csak az életlen tartományt a téma elé állítjuk és máris gyönyörű, homogén hátteret kaptunk (holott a témától a háttér ugyanolyan távolságra maradt!). Nem összekeverendő a Sigma DC-vel!
Forrás: [link]
Érti ezt valaki? Mert én nem. Mennyivel jobb ez, mintha tág rekesszel fotóznék? És ha a tárgy mögé vagy elé állítja az élességet, akkor hogy lesz éles a tárgy? -
lesaux
veterán
Ha eljössz érte, akkor adok kölcsön egy előtétlencsét, és megézheted, hogy működik stb. 1-2 hétig nálad is maradhat, én nem használom már.
De szerintem a közgyűrűsor a megoldás. Bármelyik (nem EF-S) obi elé rakhatod, tetszőlegesen variálhatod a három közgyűrűt vagy többet is rápakolhatsz. És nem ront a képminőségen. -
lesaux
veterán
válasz
ArthurMiller #2200 üzenetére
Milyen boltban vetted, hogy akadékoskodás nélkül cserélik, mert rossz?
-
-
lesaux
veterán
Kár gúnyolódni. Azt írod: Itthon még újonnan sincsen még rendelésre se hoznak
Egy órán belül kaptál két linket. Szóval mégis lehet kapni itthon.
Egyébként a BHPhoto weblapján:
Important Notice!
This item is currently not in stock. We are accepting orders and it will be shipped when in stock.
Ehhez meg számold hozzá a vámot, áfát, postázást.
Amúgy hol látsz te 198.000-ért? -
lesaux
veterán
Ezt továbbra sem értem. Azt felfogom, hogy ha 1:1 leképezést tud az obi, akkor pl. egy félcentis darázs a CCD-n is fél centi lesz. Na de mikor? Ha 100 méterről fényképezem, akkor biztosan nem. Ha 3 centiről, akkor még ki is lóg. Ha x centiről, akkor is rá tudok zoomolni, és így nagyobb helyet foglal el az érzékelőn.
Értitek, mi is az én bajom?
Aktív témák
Hirdetés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- RAM topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Trollok komolyan
- Cyberpunk 2077
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest