Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Tehát akkor ez azt jelenti, hogy fizetés előtt nyugodtan átnézhetem a csomagot?
Hydra SR: Azt hittem én is az edigitalról, hogy korrekt cég. De arra nem voltak képesek, hogy írjanak egy mailt, hogy ne várjam a futárt egész nap, mert Isten se tudja, hogy mikor érkezik meg hozzájuk a rendelt gépem. Én pedig ugye nagy izgalomban vártam mint hülyegyerek a Mikulást és lemondtam minden programot. Szóval ha megérkzik a gép, holtbiztos, hogy tőlük soha többet nem rendelek semmit. -
Hydra SR
addikt
Értem, ez esetben felejtős, telében nem olyan fontos nekem a zoom, inkább a rajzolat számít meg a fényerő. Az AF-ről meg hajlandó vagyok lemondani az ár javára de az nem lett volna egy hátrány, hogy mivel eredetileg azért ez mégis egy AF obi, lenne élességvisszajelzésem, nem úgy mint az M42-esekkel (tudom, van olyan M42 konverter amivel megmarad az élességvisszajelzés de olyan drága, hogy nekem ahhoz az egy-két M42-eshez nem ér annyit). Köszi, Dare2live-nek is
-
-
nfsu17
veterán
-
Dtomi
őstag
Valóban... akkor mégroszabb a helyzet mert ugye akkor még a 300D D70 is csak ipari tanulmány volt mikor a D30ba már legtöbben zárat cseréltek... És a roszabb értékeléseket pedig most az elmúlt 1-2 évne kapta tehát a mostani gépekhez hasonlították
De ez csak duma tényleg elnéztem... de van benne igazság amit írtam. Egyébként ha kiátlagolják egymást, még akkor is csalóka eredmény a vége. -
Dtomi
őstag
Azért ezt a fredmirandát ahogy elnéztem nem kell annyira komolyan venni, ahogy beleolvasgattam vannak elég szívhezszóló értékelések. Úgy osztogatják az 1est meg a 10est ugyan arra a termékre mint a huzat. az oldal szerint a 30D a legroszabb canon termék, És dupla értékű objektíveket hasonlítják egymáshoz a hozzászólók. Ez komolytalan.
-
MLaca
őstag
ugyan, az a pár tízezres bukás, amit ilyenkor elkövet az ember, az kell, mert enélkül nem termelődik elég férfihormon és nem lesz szőrös a hátad! 70-200at cserélni 70-300-ra? simaliba! nem probléma! bukunk majd egy 70-80 ezret (régi elad -> már itt bukás, új megvesz, majd kiderül, hogy szar, ezért elad -> minimum 40e bukás). ha fussa, és elég gazdag vagy, hogy ne jót vegyél egyből, akkor akár később le lehet cserélni a 70-300-ast is egy 100-400 tolózoomra, ami legalább gyűjti is a port, szar is a fényereje, de legalább 400as és eladhatatlan. volt nekem is pár tehénből babszem cseresorozatom
ez kell, hidd el! én nem beszéllek le róla!
-
Maki73
tag
Hali!
Akkor mi egy cipőben járunk,csak te annyival vagy előrébb,hogy neked a 70-200 már megvan,és most fogod lecserélni a 70-300 ra.
Én nem keverem a 75-300 al,mert szerintem aki kicsit is foglalkozik evvel a témával az tudja,hogy a 75-300as az nem IS-es.
Milyen különös véletlen,hogy én meg pont ez a két obi között variálok,és még mindig nem tudtam eldönteni,hogy melyik legyen.
Bár a mérleg nyelve a 70-200 as felé billen,de még mindig egy csomó kétely van bennem
/használt,nem használt/ /70-200 f4vagy 70-300 IS/
Hát,hogy mi lesz ennek a vége?
Amúgy neked nem jött be a 70-200 vagy miért cserélsz,vannak valamere megtekinthető képeid amik evvel az obival készültek? -
Smogus
őstag
-
törölt tag
Azért köszönet hogy felhomályosítottál. Jövőre előfordulok majd Ángliában, mint lorrydriver, és ezek barátságos árak lennének. Az oldalt töröltem a kedvencek közül. Mérges vagyok, mint a gomba. Melyik topikban beszélték ki a témát? Átolvasnám, ha lősz egy linket. Tenksz.
Csiga997: ha már ki van tömve, minek lefotózni? Úgyis láthatod... Madarakat én is szeretek kitömni. De csak madarakat. A nevem Bates. Norman Bates.
Dtomi: gugli ajánlotta az oldalt. durwa annyukat. -
ThufirHawat
senior tag
Persze, a 300/2.8 nem kicsi...
Nem az a point and shoot cucc.
Az 500/4 se lesz apró, de nem is igazán tervezem kézből használni, csak ha nagyon muszály. Ezek már nem arra valók. A monopod meg a sportfotósnak, mint a levegő...
Nincs törzshelyem. Mindent ott veszek, ahol a legolcsóbb. Legutóbb pl. a makró ikervakumat az Artworktől rendeltem (szürke imp.), de a hozzá való adapter gyűrűt a Camera Kft-től (miután kikerestem nekik a pontos cikkszámot... ők nem találták...). De vettem már a TMFotós Mihálytól is, a Gaia-tól is, meg mindenfelől. 500/4 ügyben még nem döntöttem, lehet hogy olcsóbb lenne (a hitel miatt) valami olyan helyen vásárolni, aminek van szerződése legalább egy bankkal. Január elején körbenézek, aztán meglátom...
-
pacorro
aktív tag
Pontosabban a Tamron és a Tokina jelenleg Nikon, Canon, Minolta ''A'' (most Sony) és Pentax (Samsung is) véggel gyárt obikat, a Sigma ezeken kívül a Sigma vázakhoz és a 4/3-os rendszerekhez is (Olympus, Panasonic).
A megadott linken is hiányos kicsit a cikk, pl. a Minolta és Pentax objektívek jelöléseiről nem olvashatunk benne. -
pitman
őstag
Úgy látom már kaptál választ, a szenzorok a tükör alatt vannak. Ha a gépet tud tükörfelcsapást, akkor azzal a legegyszerűbb megnézni. Mintha olvastam volna valahol, hogy kézzel a tükröt nem célszerű mozgatni (vagy csak nagyon óvatosan, ujjlenyomatokra is vigyázva), mert ha sikerül megeröltetni valamit, akkor elmehet teljesen a fókuszrendszer...
-
Stitch
őstag
-
zsiga667
addikt
Szerintem arra gondolt a fórumtárs, hogy 5,6-on kezd szépen rajzolni, ami a 2x extender miatt f11-nek felelne meg. Az már egy másik kérdés hogy minek akarna duplázót rakni egy 200-as végű telére ha közben 300-as végű telékhez hasonlítja...
Én is azon a véleményen vagyok hogy a gyári Canon 1,4x extenderrel rekeszelés nélkül (vagyis 5,6-on) is szebb a képe mint az emlegetett amatőr teléknek... -
sszever
őstag
Audio Foto Service Kft. (google nálam sem találta)
1073 Bp. Barcsay u. 8.
Tel: 322-6637
Az esetleges tapasztalatokat remélem velünk is megosztod!
(bár még soha nem volt bajom Canon cuccal, de nem lehet tudni, hátha kell valamikor)
Jut eygembe, le is ejtettem ma a gépem kb 80 centiről (obi nélkül), azóta csináltam 100 képet, úgy tűnik semmi baja) -
BEE
addikt
Szedd szét !
Nézd meg, hátha csak leszakadtak a vezetékek valahonnan.
Ha a lencséket nem babrálod, nem kócolod össze a blende lamelláit,
akkor semmi baja nem lesz a szézszedéstől.
Már jópár Praktica obit javítottam kisebb hibákkal,
úgyhogy azt mondom megéri belevágni, nem veszíthetsz semmit.
BEE -
pacorro
aktív tag
Mondjuk úgy, nem reklámozta a figura, hogy hibás
. De gondoltam, hogy lesz valami gubanc, mert messze áron alul volt meghirdetve és hallottam már rosszat az eladóról.
De ennyi pénzért nekem bőven megérte így is (ez éppen egy régi, olcsóbb obi). A 2618-ban már leírtam, hogy pontosan mi a baja.
Ha a használatot kizáró hiba lenne, akkor más lenne a helyzet, de így nem probléma. Tehát mondhatjuk azt, hogy átvertek, de én inkább úgy értékelem a dolgot, hogy mindketten jól jártunk. -
pitman
őstag
4-es fényerejú objektívet nem pro vázon (Canon) nem fogsz tudni használni eredeti kétszerezővel. Olyannal menni fog, ami nem viszi át a jelet a kétszerező jelenlétéről, az olyan kétszerezőkkel pedig, melyek átviszik, le kell ragasztani a megfelelő érzékelőket, mint ahogy írtam is ekkor marad meg az AF működése. A pro vázaknál is csak a középső fókuszpont fog működni tudomásom szerint.
A Bigma (és vele az összes hasonló zoom) más kategória, hiszen ott a váz látja, hogy az objektív teszem azt 3,5-6,3 fényerővel rendelekezik, ilyen esetben nem tiltja le az AF működését 5,6 felett. Ezek ezért működnek. (Vannak olyan típusok is, melyek egyszerűen nem a valós fényerőt mutatják a váznak.)
Arról se feledkezzünk meg, hogy f8 mellett már elég jó fények kellenek az AF számára is a megfelelő minőségű és sebességű működéshez... -
Pompi
nagyúr
Jó minőségü vékonyfejü csillaggal kijön pikk-pakk. Először én is szenvedtem ezzel a mérettel EF-S mod kapcsán ([link]), aztán valamelyik barkácsáruházban vettem normális csavarhúzót
De tény, hogy ez a két csavar csak a csatlakozókat tartja, az obi szétszedéséhez nem visz közelebb -
lesaux
veterán
Szétszedtem az objektívet. Két csavart találtam rajta, azokat pár óra alatt le is tudtam csavarni (annyira kicsik, hogy a legkisebb csavarhúzóval, kés hegyével stb. se fértem hozzá), mire kiderült, hogy nem kellett volna kicsavarozni, nem jutottam közelebb a megoldáshoz.
Ekkora a csavar egy ötvenforintoshoz képest:
[link] -
pacorro
aktív tag
Lehet, hogy javítható.
Nekem van egy húszéves obim, néha akad a zoomgyűrű, néha a fókuszgyűrű is, és valami zörög benne. Ilyenkor frontlencsével lefelé tartom, erősen megrázom, és egy idő után rendbejön. Meg is javítathatnám akár, de minek.
Ja, és Minolta obi, rámegy a Sony Alfára. -
hali01
őstag
Nem is tucc lebeszélni.
Én már széjjel olvastam mindenféle fórumot és szinte csak jókat írnak róla.
Hibának csak annyit róttak fel,h kicsit lassu és hangos nomeg nincsen FTM.
Ezekkel együtt lehet élni.A képminősége hibátlan azok szerint akik használják.
A tesztek meg csak tesztek és nem mindíg mértékadóak és ennyi pénzér (72 használtan) jobb egyszerüen nincsen.
pl: [link]
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Mert olyat szeretnék venni, ami egy darabig elég lesz nekem, és garanciásan szeretném.
Ha garanciásan venném meg a 20d-t akkor is belekerűlne vagy 270-280 ezerbe.
Akkor rákőltök még 40 ezret, és meglesz ez.
Már sok helyen hivatalosan meglehet kapni a 30d-t 324.00-ért.
Azt meg szerintem Te is tudod, hogy mivel tud többet.
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
Ezt kifejthetnéd bővebben is mert az angol tudásom igen szegényes meg késő is van és amugysem értem ezeket a grafikonokat.
A CA meg a Vignetting az Ok de az MTF-ről fngom sincs mi az.
Ha lehet akkor maradjunk a földön és ne hasonlitgassuk a professzionális cuccokhoz.
Ennyi van rá,ebből kell a legjobbat kihozni. -
zsiga667
addikt
-
zsiga667
addikt
Ha a tárgy elé vagy mögé állítja az élességet, akkor még lehet éles a tárgy ha beleesik a mélységélesség tartományába.
És pont arra jó, amit írnak, ha van valami zavaró majdnem közvetlenül a modell mögött, akkor kicsit a modell elé fókuszálva a zavaró tárgy már nem esik bele a mélységélesség tartományába.
A mélységélességnek van egy olyan tulajdonsága, hogy az élesség síkja és a végtelen között (magyarul a modell háta mögött) nagyjából kétszerakkora mint a modell és a gép között. Így ha nagyobb fényerővel próbálnál kompenzálni, könnyen előfordulhatna hogy pl. a modell kezében lévő, a kép szempontjából fontos tárgy kívül esik az éles tartományon, extrémebb esetben a modell szeme még éles de az orra már nem. -
nimfas
addikt
Nagyon köszi, hogy felajánlod.. lehet, hogy élek majd a lehetőséggel
Egy a problem... én Siófokon lakomBár 2 hetente járok Bp-re....
Nem mondod, hogy EF-S-es obira nem lehet rátenni a közgyűrűt..... basssz, most vettem egy 100-300 EF (nme EF-S) obit... akkor azzal menne, de gyanítom inkább a 18-55 obira kéne tenni... azzal viszont nem menne mivel az meg EF-S-es. Amúgy a 100-300 obinál mennyivel hozná közelebb a fókuszpontot? A jelenlegi 1,5 m körül van. -
AMD!4ever
őstag
Na igen, szép képek én is valami hasonlókat szeretnék majd.(is)
Bitfarkas és pitman, Nektek is köszönöm a felvilágositást,igymár valamelyest jobban értem a dolgokat.
A dslr világa sokkal bonyolultabb és részletessebb mint a kompakt (mégjóó)
Amitől egy kicsit félek az még az hogy Makrónál nemtúl zavaró hogy nemlehet a lcd-n nézni a képet?Bizonyos helyzetekre gondolok...lehajolás stb... -
AMD!4ever
őstag
-
zsiga667
addikt
Bizony, akkor még nem volt meg a 430EX, így két doboz is befért.
Azok a régi szép idők.
Aztán persze nem sikerült meginnom őket csak itthon, mert ugyan bennem a sz@r is megfagyott, de a kurva sörök még a hóba állítva se hűltek le rendesen.
hali01: Majd a következő fotóstalin kiképzem a társaságot a fotóstáska és a sörösdoboz megfelelő használatára.
[Szerkesztve] -
Daktari
csendes tag
De, ez amolyan tükrös szar. Az ára viszont olyan 30.000 Ft környékén van, boltban. Ja és könnyű mint a lepkefing. Kirándulgatni ideális, csak olyan bóvli szaga van.
Azért kérdem látott, hallott, használt -e valaki ilyent.
Van teleszkóp változata is, csak picivel drágábban, 1200 mm fokuszos.
Ez is olyan Teszkó gazdaságos természetesen. -
zsiga667
addikt
-
Kolbee
tag
Igen, Camera Kft. Nekem is ezt magyarázták, hogy a képen nem látszik a porszem, mert ''meg van ennek a fizikája'', de szerintem meg annak van meg a fizikája, hogyha valami a fény útjába kerül, akkor az árnyékol. Néha látni a képeken homályos szemcséket, de nem vagyok biztos benne, hogy az a belső porszemtől van. Lehet akár kívül is. De egy két hónapos géépnél ne menje már bele a por! Két év múlva meg porcicákat nézegethetek az obiban, vagy mi?
Szóval kinek van igaza? Nekem, vagy nekik? Mert ha nekem, akkor tuti nem hagyom annyiban.
Aktív témák
Hirdetés
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest