- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
Nem. A DO az nem az alacsony szóródású lencse. Az az UD, és a kromatikus aberráció ellen van. A DO az a ''Diffractive Optic'', egy olyan optikai elem, ami valójában egy ''lépcsős'' lencse. Ezzel jelentősen csökkenthető az opita mérete és súlya. Jelenleg két DO optika van a Canonnál (más nem gyárt ilyet): a 70-300/4.5-5.6 DO IS USM, és a 400/4 DO IS USM. Fontos tudni, hogy ezek L minőségű optikák, felépítésben és leképzésben egyáránt. Az áruk is olyan.
Jelük a zöld gyűrű.
Sajna a DO technikának megvan az ára (nem csak HUF-ben). Az ellenfényes képeken néha kijön a lépcsősödés a képeken... -
kozmate
tag
Elég régi HSZ-re válaszolok, de még csak itt tarttok az olvasásban. Pont ez a kérdés esedékes nálam.
''EF 100-300 USM. A 70-300 ill. 75-300 tök szar...''
Azon vacillálok, hogy vegyek-e egy új Sigma Canon 70-300/4-5.6 APO DG Macro-t, vagy a fentebb említett két szar egyikét esetleg, vagy netán azt a EF 100-300 USM-et, ami használtan kb annyi, mint az első három. Nem akarom fél év múlva eladni, ezért most vennék olyat inkább ami jó. Ez a 100-300-as szebb képet csinál mint a többi? (350D-re kellene)
Mod: Ja, köszönöm, ha válaszol valaki!
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
DVD_2_U #2004 üzenetére
Ezt kiküszübülvén adnak hozzá állványtalpat és egy egylábú manfrotto állvány nem egy nagy összeg és ezzel úgy se kirándulni mész. Ja és a minoltába van képstabi. amivel egy kicsit még hatékonyabban lőhetsz akár 500mm en is én nikon F70 el próbáltam 200 mm ig késő du. fényben is kitartottam kézben. csak ott ugye nincsen szorzó digit géppel még sajnos nem próbáltam.
-
válasz
DVD_2_U #1923 üzenetére
Na neee....
Vajon mi nem volt érthető azon, hogy: az obihoz képest változik a távolsága ?
Tudod, relativitás. Te is éppen durván 1500 km/óra sebességgel száguldasz, csak azért, mert a föld forog. Ehhez még hozzá jön a föld nap körüli mozgása. És akkor még nem is beszéltünka a naprendszer a galaxis központja körüli mozgásáról, az univerzum tágulásáról nem is beszélve. -
pitman
őstag
válasz
DVD_2_U #1866 üzenetére
A 70-300-ról nem tudnál bővebben véleményt mondani, én is e két objektív között vacillálok jelenleg. A tesztek és vélemények alapján a 70-300 egészen jól sikerült, az eddig látott tesztképek is ezt igazolják. Nyilván, hogy nem olyan minőség (féleg építésben), mint a 70-200, de nem verekedni akarok vele. Képminőségben közel vannak egymáshoz. A legjobban a stabilizátor tetszene, mivel nincs túl stabil kezem, és ez valószínűleg sokat tudna segíteni (természetesen nem mozgó témánál). Teljesen általános felhasználásra kellne hobbi szinten (pl. nem akarok sportot fotózni). Másik előnye lenne, hogy nem olyan feltűnő. Az általad említett két 2,8-as már túlzás nekem mind méretre, súlyra és ki sem használnám.
-
csiga997
őstag
válasz
DVD_2_U #1851 üzenetére
A CMOS szenzor felületét optimalizálják? Vagy azt vonják be tán?
De biztos gondolod, hogy nem is tudom miről van szó, nyilván.Ez egy nem létező problémára adott válasz, tetszetős csomagolásban. De csak hogy lásd nem csak én vagyok aki ezt gondolja:
''The DG coatings are meant to suppress reflections off the sensor that hit the rear elements and then become flare in the image. So far almost nobody ever has this problem with Nikon DSLRs - I've seen TWO reports at Nikonians in almost two years (and one was a 50/f1.8 Nikkor). The DG coatings don't seem to be meaningful in terms of real-world performance on Nikon, although who's to say how they will hold value over time?''
[link]
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz
DVD_2_U #1845 üzenetére
Ez a DG dolog is egy vicc. Most találták fel a multicoatingot és akkor most már az ''optimized for digital''?? A nikon objektívek 1977 óta multicoatingosak, akkor most mi van?
Még ha DC objektívek lennének abban lenne valami, mert akkor lehetne kissebb meg könnyebb, de ezek ugyanazok a fullframe objektívek amiket cca 20 éve ugyanilyen formában gyártanak.
Na, ennyit a marketingről. -
zsiga667
addikt
válasz
DVD_2_U #1845 üzenetére
A 70-200-ról olvastam tesztet a februári FotóMozaik-ban, nem tűnik rossznak, de azért megnézném hogy mit tud élesség szempontjából 2,8-on.
A két nagy engem nem érint, egyrészt mert sose lesz rá pénzem, másrészt meg el se bírnám.
A 17-70 nem tűnik rossznak, bár jobb lenne ha végig 2,8 lenne mint a 18-50.
A 70-300 annyira ronda hogy arra nincs szó.
A 300/2,8 megintcsak nem az én árkategóriám jelenleg. -
Petrisz
tag
válasz
DVD_2_U #1836 üzenetére
Elég vicces
Amire te gondolsz, az az 50/1.8, ez pedig az 50/1.4 USM. A kettő között van egy kis minőségbeli különbség. Különben másfél hónapja vettem hazai hivatalos Canon forgalmazónál, talán 92E forint körül, ha jól emléxem. Szóval nem lenne nagy üzlet 25E-ért eladni
Majd még gondolkodom ezen, hogy kell-e nekem az az 1.4, mert az 50-nél jobban jönne a 60, a makro képesség, a profibb motor, a robosztusabb felépítés, az IF,...
-
Obolony
senior tag
válasz
DVD_2_U #1793 üzenetére
koszonjuk a linkeket!
egyet ertek sszerverel, hogy 20D-t erre lecserelni felesleges, de minden mast (10D, stb...) viszont erdemes lehet, gyonyoru kis gepecske
azert meg az arara nagyon kivancsi lennek....
illetve nincs valami infod, hogy az 5D-t tervezi-e cserelni, vagy frissiteni a Canon?
Koszi -
nimfas
addikt
válasz
DVD_2_U #1690 üzenetére
Nem bánom, hogy itt, vagy ott csinálják, de én émg nem csináltam ilyet, és nem is fogom elcseszin a 200eFt-os gépet, hogy megremeg a kezem és beletolom a pumpát a szenzorba
Továbbá Siófokon nem túl elterjedt még a tükrös digigép így ismerősöm sincs aki megcsinálná. Úgyhogy maradok a hivatalos úton. Bár holnap veszek a patikában ilyen pumpát, hátha az használ vmit.
A benézőke belső oldalát hogy lehet tisztítani, le lehet venni ezt az üveget is, a gumi kis vacak a szememnél az lejön felfelé, de az üveg csulás belülről -
Obolony
senior tag
válasz
DVD_2_U #1566 üzenetére
mna csak szép sorjában
580EX természetesen alap játékos, megvan
az oldalkereten egyenlőre nem gondolkozom...
a 60as EF-S macro f/2.8, vagy az EF 28 f/1.8 ill EF 35 f/2, EF 85 f/1.2L. kérdést átnézem. habár itt is a legfontosabb tényező a fényerő...
azért gondoltam a sigmát canon helyett, mert a 70-200 inkább játék, nem annyira a munka részeMadarakat ritkán akarok fotózni, meg bibircsókot az orról. És árban jelentős külömbség van
''ha ennyire jol futja az esküvöfotozásból...''Ha arra/abból kéne vásároljak Smena 8M-et vennék
-
sszever
őstag
válasz
DVD_2_U #1551 üzenetére
Mondjuk nem igazán értettem soha, hogy hobby szintre miért érdekes, hogy megvannak e a pontos koordináták, ahol a kép készült... Valaki magyarázza már el!
PDA, GPS-el pedig már kapható 100 k-ért, kicsit többért támogat DS, és CFII kártáyt, és még az útközbeni adatmentés is megoldható... -
sszever
őstag
válasz
DVD_2_U #1416 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy nem sokat ront. Láttam képeket, ahol 400-as obi + EF 2x-el lőttek madarat. Szerencsém volt, hogy a képet eredeti méretben is megt tudtam nézni. Én nem vettem észre rajta hibát.
Másrészt ha annyival romlana a minőség, bizonyára a ''nagyok'', kiknek van pénzük a drága, hosszú obira, bizonyára nem a könnyebb (súlyban, és értékben is) utat járnák a minőség rovására.
Lényeg, hogy amilyen képeket eddig láttam 1,4x vagy 2x használatával, nem rettentettek el, s szerintem kifejezetten jó volt a minősége, sőt! -
-
mclord
aktív tag
válasz
DVD_2_U #1282 üzenetére
miből állapítottad meg nagy siketű tudósunk
, abból hogy nem figyeltem azt hogy ti az af-re izgultok?, a 28-135 az nekem is af/mf is usm , mert ott kell eslüvő fotózás stb..., ott soakt lősz el , és nincs időd szépíteni állígatni, csak a portfolionál, de az más tészta....
a teleobijaimon ha lenne af se érdekelne, mivel ott se használom, mint a nagylátó szögnél se csak kb 10000-1X.
Bocs de én super tele,és nagylátónál az áltatok említett csodálatos AF , nekem nem fontos, de háát kinek a pap kinek a papné....
-
Pompi
nagyúr
válasz
DVD_2_U #1271 üzenetére
Egyszer már kérdezted
itt válaszoltam is
[link]
Ezen kívül lapul még a fotóstáskában pár elavult vaku(550ex és 420ex), de mivel a vázam is elavult még megfelel
, vakukábel, kioldó zsinór, pár - már a vakus témában említett - softbox, ja és markolat is van a vázon.
Ami még hiányzik egy normális állvány és egy vakutartó keret. -
Delete
csendes tag
válasz
DVD_2_U #1221 üzenetére
Ezt a Sigmat te ismered?
Annak idejen olvasgattam róla. Az hogy hangos kellemetlen, de meg lehet vele tanulni együtt élni. Az, hogy nehéz... szerintem a canon 100-400 semmivel sem könnyebb. De az AF lasússágát is mindenki kiemelte negatívumkent, aki jellemezte.
Jó lenne tudni, hogy ez a lassúság mit jelenthet a gyakorlatban
a 70-200/2,8 IS verziója 1.4x-el valószínűleg verhetetlenul jó és jól használható páros. De az ára -
csiga997
őstag
válasz
DVD_2_U #1226 üzenetére
Sőt, a fénymásolóik is csapnivalóak!
De most őszintén, szerinted azért nem gyártanak, mert nem lennének rá képesek??
A Canon egy bulldózer. Rengeteg pénzük van, minden ötletre ráugranak amit csak a fejlesztők kitalálnak, majd megpróbálják erős marketinggel eladni. (Ha nem megy, meg odaadják ingyen.)
A FF DSLR eddig egy zsákutca. Nem jött be se a Contaxnak, se a Kodaknak. (Pedig egyik sem egy gittegylet, a Kodak főleg.)
De a sportversenyeken se 1Ds-eket látsz, az biztos. A 4 fps sportfotóban nem rúg labdába, eccerűen. -
pitman
őstag
válasz
DVD_2_U #1226 üzenetére
Az a baj ezzel, és ez teljesen az én, szubjektív véleményem, hogy jelen pillanatban nem lehet eldönteni melyik a jobb. A croppos gépek esetében az objektívek által vetített képnek a ''legjobb'' részét hasznosítják az érzékelőn. A nagylátószög kérdésében ez hátrányt jelent, telében pedig jelentős előnyt. A képszéli torzítások, aberrációk is eltűnnek.
FF érzékelő esetében minden objektív olyannak tekinthető, mint a filmes gépek esetén, viszont a képszélek hibái is megmutatkoznak. Ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi objektívpark túlnyomó többsége még filmre lett fejlesztve, ahol teljesen mindegy volt, hogy milyen szögben éri a fénynyaláb a felületet, az érzékelőlapkák esetében viszont nem. Így - szerintem - előbb utóbb újra kell tervezni az objektíveket is ahhoz, hogy a lehető legjobb képminőséget adják. Ez a croppos gépeken még nem olyan égető probléma. A FF érzékelő előgy a nagylátószögh oldalán (megfelelő optikával) és hátrány tele oldalon.
Hozzáteszem, közel sem biztos, hogy jól látom a dolgot. -
csiga997
őstag
válasz
DVD_2_U #1220 üzenetére
Nem kell ehhez ''nagy névnek'' lenni. Elég, ha te egy working pro vagy, akinek már van valamilyen használható portfolioja és fel tud mutatni egy-két megjelenést. És nem kell ehhez a Sports illustratedbe nyomni a címlapokat, már szinte az is elég, ha a megyei High school footballban ott van az illető.
A Canon nagy cég (a Nikon meg kicsi), megengedhetik ezt maguknak. Az átlagember meg jóval fogékonyabb arra amit a saját szemével mint feltételezett piaci részesedést lát, mint amit a wall street journal 43. oldalán a lap alján a sajtdiagram mutat.
Azt pedig senki nem mondta, hogy a Nikon ettől ''jobb''. A lényeg, hogy emiatt nem rosszabb, és nem egy olyan valami, amit lám-lám, senki nem vesz, hisz az a másik annyival jobb. Erről szó sincs. -
csiga997
őstag
válasz
DVD_2_U #1215 üzenetére
Gyáva vagy! Még lett volna két segítséged.
Nos, az ok a következő: hosszú teléknél (>200 mm) jelentős probléma a kromatikus aberráció (színszóródás) amit speciális objektívtagok használatával lehet kiküszöbölni. A Canon objektívekben kalcium fluorit lencséket használnak e célra, melynek jellemzője, hogy kiváló obtikai tulajdonságok mellett rendkívül rossz mechanikai jellemzőkkel rendelkezik. Sérülékenyek, melegben kontrakcióra ezért repedésre, törésre hajlamosak és nemkülönben hő hatására változik az optikai tulajdonságuk is. Ezért a fluorit elemekkel szerelt canon objektívek fehérek, hogy a belsejük ne melegedjen annyira.
Ezzel szemben a Nikon (pentax, sigma, stb) speciális üveget (a fluorit nem üveg!)használ e célra (ezt hívják ED, LD stb üvegnek) ami színszóródás terén hasonló tulajdonsággal bír, mint a fluorit, viszont a mechanikai tulajdonságai lényegesen jobbak. Ezért ezeknél az objektíveknél a hőhatás messze nem annyira kritikus.
Tehát, míg a fehér Nikon objektív divat, a fehér Canon objektív műszaki szükségszerűség. -
Maksifül
senior tag
válasz
DVD_2_U #1017 üzenetére
Nem úgy értettem az összehasonlítást, hogy melyik tudja ugyanazt jobb minőségben fotózni, hanem az érdekelne, hogy kidolgozásra, minőségre, használhatóságra melyik veri a másikat, s mennyivel, mert a kettő közül érdekelne valamelyik, s azért csak az egyik, mert most ennyi beinvesztálható pénzem van.
-
Mike T.
tag
Álvány ügyben őket érdemes megnézni: Bővebben: link
Elég kellemes áraik vannak, és hozzáértő kiszolgálás.
kb. 42e ből megvan a kettő. -
zsiga667
addikt
Szerintem inkább az 1Ds-t csinálták meg normális méretben, normális tömeggel.
Bárki bármit mond, az nem normális hogy egy váz 1,5kg... (Érdekes hogy a Nikon tud normális súlyú pro vázakat csinálni...)
''Ha kijön egy ''új széria'' miért nem lehet mindenben jobb, vagy legalábbis hasonló tulajdonságú az elödökhöz képest''
Mert ez a gép nem a 20D utódja, ez más kategória. A 20D az 1D-sorozat kisebb/olcsóbb ''változata'', ez meg az 1Ds-sorozaté. Szvsz.
A markolat neg nem kompatibilis, mert az 5D vastagabb egy kicsit mint a 20D. -
zsiga667
addikt
Hát szerintem egy hobbifotósnak teljesen felesleges félmilliós objektívet venni. Nameg egy olyan obi mellé már illik egy 1Ds-t venni, az meg használtan is 1milla körül van.
Én pl. nem engedhetem meg magamnak hogy félmillás obikat vegyek, pedig kicsit komolyabban gondolom a fotózást mint az átlag amatőr...
Nameg azért is hülyeség L-t venni, mert egy korrekt, mindenre alkalmas L szett 10kg körül van, azt meg nem éppen kényelmes egésznap cipelni, főleg akkor ha még pénzt se kapsz érte.
Ja és a lényeg, az L zoomokat riportereknek találták ki, ha valaki művészkedni akar, vegyen ''olcsó'' fix obikat; súlyban, pénzben és képminőségben is jobban jár.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Köszönöm, és megkaptam az MSN-t is. Csak attól félek, ez nekem kevéske lesz, ennél ''halszemebbet'' szeretnék.
Az Edigitalnál kapható MC Zenitar 16mm F2,8 M42. Na most ez 16 milliméter, nekem ugye van 18-asom. Két milliméterért nem adok ki 40 ezer forintot. A másik pedig: ennek M42-es vége van, amihez kell átalakító, igaz? Ilyet lehet kapni boltokban, vagy csak ügyeskezű ezermesterek fabrikálják a sufniban?
(Igazából hej, de tudnék örülni egy 8 mm-esnek, főleg ha az is ilyen 40 ezer környékén lenne.) -
biggamer
veterán
Egy-két információ, az IS-ről, hogy mire jó.
Bővebben: link -
steveetm
őstag
Hali!
Én a 75-300 IS -t néztem ki magamnak, de ezzel most picit elbizonytalanítottál. Amit találtam összahasonlítást Bővebben: link szerint 300mm-en ugyanoan képük van. Vmi tesztfotód nincs ugyanrról a képről 75-300/100-300 al?(vagy and, esetleg? aha, látom, vannak 75-300 as tesztfotók...na majd rájuk keresek
)
Egyébként azért is készült be már erre nagyon, mert tőlünk kicsit balrább 120ért vesztegetik a 75-300 IS-t, ez még utiköltséggel is barátibb ár mint nálunk...
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
muveletlen vagyok...
Mi az az FTM ?
Egyebkent sajnos kell a nagylatoszog...
Gondolj bele, a 28 x 1,62 = 45,36 mm, ezzel kb a varosszeleig kell gyalogolni, hogy beleferjen a kepbe a katedralis vagy a var...
szoval elsore valami nagylatosat szeretnek.
aztan majd idovel egy zoom-ot...
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
100-400 L IS USM:
''Gagyi'' obikhoz képest jó a képe, de aki pl. 70-200L-hez van szokva az már talál benne hibát. Egy fix 400-ashoz hasonlítva meg aztán főleg. Tehát igényes amatőrnek és ''csóró'' riporternek tökéletes, de ne ezzel akarj a NatGeo-ba madarat fotózni.
Ja, és tolózoomos (asszem így hívják...), vagyis nem tekergetni hanem húzgálni kell, engem iszonyatosan irritál. Inkább Sigma 80-400 EX OS USM.
Egy kis olvasnivaló: Bővebben: link
Bővebben: link
A nagylátót nem ismerem.
Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Projektor topic
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest