- Magisk
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
Hacker75
aktív tag
válasz
csiga997 #4795 üzenetére
Gondolhattam volna, én hülye... Köszi! Neked is köszi Szten Márs a linkért!
Egyébként nem értem , a shoppingworld-nél a Sigma DC 4,0-5,6/55-200 C/AF 35.643 ft-ba kerül, míg az edigitál-nál 43.490 ft-ba. Ez hogy lehet?Vásárolt már valaki a shoppingworld-nél?
[Szerkesztve] -
thalassa
csendes tag
válasz
csiga997 #4758 üzenetére
Köszönöm, ez gyors volt és mostmár semmi sem menthet meg a költekezéstől ...
Azért ha lenne még infó az áhított SIGMA 50-150 2,8 HSM obiról, vagy vélemény eről az elképzelésről; örömmel venném.
Amit várok ettől a továbblépéstől az egy high low szintű zavarmentesség; kellő fényerő és képminőség mellé nem túl erős cromatikus abb.; nem ágyúméret és súly; viszonylagosan elegendő nagyítás és zoom képesség a meglévő (18-55, műanyagszagú) nikon alap kit-obin felül, ill. a mellé. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #4743 üzenetére
Nem vitázok
más: tegnap sikerült beszélni a kollégámmal, aki most éppen az amcsikat ritkítja, tud venni 70-200VR obit 1300 USD körül. És szeptemberben jön haza, így el is tudja hozni, akoor nem kell mindenféle vámot, áfát fizetni. Tehát kicsit később meglesz, és 250 körül megáll. Persze pill. elégedett vagyok a 80-200 -al, csak hát, ha lehet 70-200, akkor cserélni fogok
Apropó, nem érdekel valakit szeptemberi átadással egy 80-200 obi, gyári állapotban, mondjuk 185e magyar pénzért? -
ArthurMiller
senior tag
-
orbano
félisten
válasz
csiga997 #4364 üzenetére
köszönöm neked is, de amint írtam, én ezzel tisztában vagyok. mivel akármilyen záridő mellett is történik valamiféle mozgása a gépnek a témához képest, így nyilván ennek mértéke és a záridő meghatároz mindig egy bizonyos fokú bemozdulást. Ha ez a bemozdulás és az objektív által rajzolt elemi körök átmérőjének összege nagyobb, mint a szenzor felbontóképesége, akkor a bemozdulás kimutatható, látható lehet. És rendszerint az fókusztáv reciproka köré torlódnak a szabványos képméreten szabványos távolságból nézett, a szemünk felbontóképességét meg nem haladó mértékben rontó bemozdulások maximumai.
Na, így megfelel? -
orbano
félisten
válasz
csiga997 #4346 üzenetére
vélemény amúgy az obiról? nézegettem ezt, az SV verziót, valamint a 28-80-asat is és elég nagy a szórás a vélemények terén. Sokan baromi lágynak mondják őket f4-5-ig, illetve frontfókusz problémákról mesélnek, van aki meg áradozik, hogy milyen tűéles.
Ebayen találtam magamnak egyet, talán el is tudom hozatni, gondoltam utánanézek... -
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #4138 üzenetére
Nem kellett kitörölnöm mert ezt elolvastam de arról nem ír hogy hány darabot gyártottak belőle van e még a világon ilyen és estleg egy árat érdekességképpen.
Werttzui ''tényleg neked mien masinád van? tehetnél föligazán te is képeket '' ez tabutéma csigánál
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
-
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #4129 üzenetére
Elolvastam és sehol nem találtam a H3D ről infót hogy mikortól árusítják vagy kaphaó e egyáltalán. [link] viszont erről igen H3D 39ről még csak bejelentéseket hallani. És várható árat látni. Nem biztos, hogy jobban tudom.
Mindenesetre lényegen semmit nem változtat a gép neve mindkét gép 5-7 millió között mozog a legolcsóbb helyeken. Optiformnál-pálvölgyibe 15 lenne
-
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #4119 üzenetére
Nem nagyon számoltam utána, de szerintem még ''relatíve'' reális keretek között (vagyis nem besétálok a Kamerakáeftéhez és megrendelem a teljes objektívsort, csak amivel tényleg tudnék is mit kezdeni) is el lehet tapsolni 20 millát Canonéknál pl.
Kapásból a két pro váz, tartaléknak mellé meg a két félprofi, mindhez akksi, a kicsikhez markolat, meg egy adag memóriakártya és egyéb ilyen apróságok, és ott vagy a 3,5-4 millió környékén. Egy 600/4 és egy 400/2,8 kapásból 4-5 millió. És még sorolhatnám...
De ha mondjuk csak 18 milla jön ki a végén, a maradék elmegy a teherhordó rabszolgákra... -
Zoroaszter
csendes tag
válasz
csiga997 #4006 üzenetére
Értem értem értem.
Igazad van,bár én ezt már az előző véleményem megírásakor is így gondoltam!Az a baj,hogy sok mindent könnyű félreérteni fórumokon,meg teszem azt msn-en.Szóval nem akarok senkivel sem összetűzésbe keveredni.Értem,hogy mit mondasz,és én is úgy gondolom,hogy sznobizmus ilyen esetben megvenni egy ennyivel drágább objektívet(pl).Én inkább ezt mondom rá,nem az illető pöcsméretére utalok.Bár tanultam én is egy kurzusomon olyant,hogy pl az 50 körüli férfiak(vagy épp a kispöcsűek) szívesen vesznek baromnagy autókat,nem kell ragozni,hogy miért.Szóval szent a béke,oké?Remélem.Bár újonc vagyok,nem is tudtok rólam semmit,még összeveszni sem lehetett volna.
A lényeg,hogy én egyetértek ezzel,csak elsőre nekem kissé furcsa volt az,hogy így fejezted ki magad.Szóval bocsi.;)
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
csiga997 #3889 üzenetére
áááh, a lencsék... a kidolgozás... a történelem... csak az a lénye! Az hogy a WERMACHT-nak készült, rajta van a Reich jele... a birodalmi sas és a horogkereszt, illetve a WaffenSS felirat, az csak felesleges körítés. Le is ragasztanám, mert nem trendi
Ahogy a tányérsapkámon is levan, meg persze a karszalagon -
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #3833 üzenetére
Nem kell bele stabilizátor, nem is számoltam vele. A 120-300 -ról csak jót olvastam, bárhol néztem, még 1,4x-vel is kifogástalan a képe, és persze nem 200 a vége. Nem mindig a nikkor a legjobb, olvasataim szerint. Ami a rászánható kategóriát illeti, az ugye mindenkinél más, ennélfogva eléggé relatív
De azért köszi, hogy foglalkoztál a problémámmal
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
csiga997 #3624 üzenetére
igen, de ez minőségben, nem egy teszt alapján nem igen marad el a nikkor 12-24 mögött, márpedig az 350k....
Nagyon szép képeket láttam ezzel az obival készítve...
Igazából kellene egy nagylátó, 36mm től van obim, az alá kellene valami jó. Ez jónak tűnik, és újonnan is csak 135k. A felépítése meg hibátlan.
[link] -
Fryskitt
addikt
válasz
csiga997 #3546 üzenetére
De ha 0 cm a makró amúgy is, akkor ez miért jó? Vagy esetleg nem kell használni a szupermakró módot, és akkor kisebb a torzítás? Vagy nem kell közelebb menni, és nem takar be az objektív? Szóval, hogy van értelme ilyen előtétnek egy 0 cm -es makrójú gépnél? Vagy csak plusz pénz? Mert azért nem túl olcsó.... Ja, és tényleg Canon. És köszönöm....
-
vamossi
tag
válasz
csiga997 #3325 üzenetére
Akkor jobban megéri az új 'D'-t megrendelni 38k-ért?
Ujjabb összehasonlítós okoskodós kérdésem is lenne: Nikon 28-80 f/3.3-5.6 G és Nikon 28-80 /f3.5-5.6 D obik közül melyik a jobb?
A 'D'-s masszívabbnak tűnik, lagalább van rajta egy kicsi fém... a 'G' eléggé gyagyi fogásra viszont ez az ujabb ha jol tudom!?
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #3341 üzenetére
Jujj milyen vitát hagytam ki.
Köszönöm hogy megvédtél, pontosan ezt szerettem volna elmondani.
Ami talán kimaradt az az, hogy szerintem ha egy objektív esetleges autofókusz-problémáját próbáljuk felmérni, akkor logikus hogy igyekszünk a lehető legkisebb mélységélességet elérni (hiszen úgy jobban látszik a hiba). Magyarul addig megyünk a tesztábra (ferde vonalzó, akármi) felé amíg csak a közelpont engedi (ezért emlegettem a maximális leképezési arányokat), illetve a lehető legtágabb rekeszt állítjuk. Ilyen beállítások mellett pedig a saját tapasztalataim és akármelyik DOF-kalkulátor progi szerint is annak a nagylátónak lesz kisebb a mélységélessége.
[Szerkesztve] -
ThufirHawat
senior tag
válasz
csiga997 #3338 üzenetére
Ismétlem. Egy adott tárgytávolságon (legyen ez mondjuk 10m) ugyan akkora mélységélességet ad, egy olyan 200/2.8-as optika, aminek közelpontja mondjuk 2méter (mittomén ez mekkora maximális ekpzést jelent), és egy 200/2.8-as másik, aminek meg mondjuk 50cm (tehát a maximális leképzése sokkal jobb, mint az előzőnek). de ez, (egy mindkettő által befogni képes) tárgytávolság esetén teljesen mellékes. Tehát, a mélységélesség egy adott tárgytávolságon nem függ az objektív maximális leképzésétől. Az adott leképzéstől persze igen, hisz az nem más, mint a tárgytávolság (és a fókuszhossz) eredménye. Ha visszaolvasol, írtam is, hogy a DOF függ a tárgytávolságtól és a fókuszhossztól (magyarán, ha így jobban tetszik, a leképzéstől), de eben guba, hogy mekkora a maximális leképzése. Zsiga itt tévedett. Érted? Sem én, sem ő nem a leképzésri arányról, hanem a maximális leképzésről beszélt.
-
j.bravo
addikt
válasz
csiga997 #3335 üzenetére
Kipróbáltam, úgyhogy az eddig is megbeszélt hátránnyal szembesültem is
De nem volt vészes, úgy vélem némi gyakorlattal (vagy kézi fénymérővel, bár ez ugye további befektetést jelent) majd
egész jól be lehet saccra lőni az expo-t, és ha nem jó, hát korrigálni (ott az lcd, hisztogram, ez-az, ha nem kerget a tatár, bírható a dolog).
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
csiga997 #3334 üzenetére
Grrrrrrr....
Mégegyszer kérdezem, és kérlek felelj igennel, vagy nemmel.
Van-e egy objektív maximális leképzésének bármi köze az egy adott tárgytávolságon mérhető (bár inkább csak érzékelhetö) mélységélességéhez. Tudod hogy nincs. És mivel Zsiga ezt az adatot akrat használni arra, hogy bebizonyítsa, egy nagylátónak kisebb a mélységélessége (1 és egyharmad rekesz ''előny mellett), mint egy viszonylag hosszú teléé, erre én azt mondtam, és mondm, hogy ez butaság. És mint ahogy azt Te is tudod, teljes mértékben igazam van.
Peace... -
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
csiga997 #3329 üzenetére
Mázlista.
Persze, minimális tárgytávolságon talán (ennek utána kellene számolnom). Ez nem is számít, ebben az esetben, meg akkor úgyis manuálban használja mindenki.
50/1.4 DOF 10m-en 8,56-12,0m
100/2.8 DOF 10m-en 9,23 -10,9m
Tehát kb. stimm, nem?
28/1.8 DOF 10m-en 5,95-32,2m
200/2.8 DOF 10m-en 9,8 - 10,2m
Nagyon nem ugyanaz... De azt nyilván Te is tudod, hogy Zsiga butaságot írt. Bár azt kihagyta, hogy a napellenzők eltérő méretűek...És nyilván azt is tudod, hogy ez az egész DOF-os dolog baromira nem egyszerű történet a digitális korszakban, ahol más mértékű szóródás lehet mogyuk egy Foveon szenzoron, mint egy egyrétegűn.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
csiga997 #3321 üzenetére
Én is teljesen így gondoltam, és mind a mai napig nem értem, hogy miként lehetséges mindez. (Most azt hagyjuk, hogy a net tele van az én tapasztalataimmal egybevágó állításokkal.) Mindenesetre 10D vázon csinálta, 350D vázon csinálta. 70-200/2.8 (lényegesen kisebb DOF) meg egyik vázon sem. Na erre varjál gombot!
A teszt módja a szokásos eljárás... 45 fokos szögben fotózott nyégyzetrácsos járólap, középső fókuszponttal, 5 kép, mindegyik előtt kézzel eltekerve a fókusz, hogy újra dolgoznia kelljen. Ugyanez megismételve mindegyik vázzal. Majd a vázak kipróbálása érdekében a telezoomal is.
Te hogy csináltad a Tiéden? Vagy csak okoskodsz? -
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
válasz
csiga997 #3225 üzenetére
Köszi a választ!
Izé, jah a VR alapból kiesik, mert tutira az lesz a leghúzósabb áru a stabilizátor miatt. Jelenleg még nem engedhetem meg magamnak. Az ED-ről azt olvastam, hogy annyival nem jobb, mint amennyivel drágább -> [link] !
A Sigma obijairól még nem tudok sokat, most keresek infokat róluk.
szerk: werttzui: jah már olyan vagyok mint egy fürdős ''örömlány'', csak nyafogok itt
[Szerkesztve] -
-
-
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #3076 üzenetére
A második mondat igazából csak poén volt.
A Boeing-es példád viszont sántít, igazi nagy egyedi custom-made utasszállító gép nem letezik, egyszerűen annyira nagy lenne egy darab fejlesztési és gyártási költsége, hogy nem éri meg még a legelvetemültebb milliárdosnak sem.
-
zsiga667
addikt
-
Dtomi
őstag
válasz
csiga997 #3052 üzenetére
[link]
innen leginkább!!!
És a használt holmik melyik menüben vannak? Ja a használt cuccok közt? Ez ott volt???
És ha jól olvasom amit küldtél akkor pont azt írják hogy ''A B&H kiváló ajánlata különleges nyitott dobozú tétele, A legjobb csökkentett kereskedői ár!! Ezek a tételek tökéletes állapotúak, azonkívülm hogy csekély kozmetikai egyenletlenség lehet rajtuk, ezek a könnyű karcolások le vannak írva . Eredeti dobozukból nem hiányzik semmi ha igen akkor értesítenek. Az összes demó terméknek teljes fizikai leírása van. Nem mindíg van a demó berendezéseknek látható jele a wear-and-tearnak
Marha okos vagy. -
j.bravo
addikt
válasz
csiga997 #3035 üzenetére
Lehet hogy jó lenne de nem bízom benne. Sima levelekkel se talál ide... (komolyan, sajnos).
Persze nem ez a gond, hanem attól tartok inkább hogy megsérülne útközben, valamint hogy ha akár már a dobozba nem 100%-osan került, akkor nem tudok vele tenni semmit, nem lehet bevinni gariba (vagy tévednék?).
Ja meg hogy a megfelelő biztosított postázás mennyire drágítaná meg.
Ha ismerős menne ki, és ő hozná be, valahogy nyugodtabb lennék.
Dtomi: áfát nem tudok elintézni, magánszemély vagyok. Édesanyám főnöke még talán el tudná, de tudja a franc. -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #2912 üzenetére
Előszöris
Ha visszaemlékszel, egy éve amikor a Hacktivity-n fotóztam az IT.news-nak, épp te fikáztad le az épp ezzel az obival készült képeimet hogy nem elég nagy a mélységélesség (így nem látszanak a reklámok a háttérben). Nos, ha lett volna benne stabilizátor, akkor máris 2-3 rekesszel nagyobb lehetett volna.
Csajoknak meg nem szokásom a fotóscuccommal villogni, max a vakummal. -
sszever
őstag
válasz
csiga997 #2705 üzenetére
Kicsit eltúloztad szerintem.
Azért nem olyan rémálom egyik sem. Mindkettő nagyon jól kivitelezhető, kis odafigyeléssel.
Rendszeresen 4 obit használok, és 9 hónap után takarítottam le először az érzékelőt (mert volt rajta kis maszat)(peidg nem labori körülmyének között cserélem az obit, igaz, nem is homokviharban) -
Hero's
csendes tag
válasz
csiga997 #2705 üzenetére
Legelsőnek egy Fuji S5600-at akartam.Most meg Már 300D-ről beszélünk.Úgy akartam elsőnek megveszem jóáron a Fujit mindennel együtt.Mostmeg a Fz30 és S9500 között gondolkozok,és majd apránként veszek hozzá dolgokat,attól függöen mennyire szükséges.De még semmi tapasztalatom a fényképezés terén.Majd ha komolyan vágom a témát akkor egy SLR gép talán(de csak pénzkidobás,szerintem,annyira nekem nem kell a minőség).Meg S5600 és S9500 között manuális beállításokban nem sokkban külömbözik,csak minőségben.
-
Villy
tag
válasz
csiga997 #2662 üzenetére
Köszönöm szépen az ötleteket. Sikerült megnéznem az obit. Az eladót még az sem zavarta, hogy közel egy órát feltartottam. Első ránézésre nagyon jó állapotban van az obi. Nem karcos, nem poros. A mechanika szépen egyenletesen mozog, esztétikailag is tökéletes. Megnézem a képeket és majd eldöntöm, hogy mi legyen vele.
Aktív témák
Hirdetés
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest