- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
robogár
tag
Ha azt nézed, hogy egy átlag irodai laptopban van 8GB ram és ráerőltetik a Windowst, akkor azzal szemben itt van egy gép ami 2.6kg, befér a hátizsákodba és jelentősen erősebb hardverrel is tök csöndes, akár viheted magaddal az "irodádat".
Egyébként igen, a nezetés kb kimerül egy Youtube appban a PS-en.
Ez valoban csak ennyi
-
wasd.hu
senior tag
Ha azt nézed, hogy egy átlag irodai laptopban van 8GB ram és ráerőltetik a Windowst, akkor azzal szemben itt van egy gép ami 2.6kg, befér a hátizsákodba és jelentősen erősebb hardverrel is tök csöndes, akár viheted magaddal az "irodádat".
Nem feltétlenül az App a gond, hanem az egész koncepció. Szerintem megvan/lesz a helye a valve termékeinek is. Az ár nyilván brutál
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
sad_Vamp
őstag
Kérdés, hogy a szolgáltatások kinek mit érnek meg. Pl. egy PS5-ön nem indíthatsz egy internet böngészőt, mert csak... (tudom létezik rejtett kerülő út, de azt most hagyjuk, ez csak egy példa volt arra, hogy mit nem enged meg a cég a felhasználóinak)
*szerk ezzel nem vitatom, hogy az SM így túl drága.
Szvsz gépnek sajnos az SM nem igazán erős szerintem... bár kitudja.
Amúgy a PS5-ön nincs böngésző?
Az pedig még Xbox-on is van... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kérdés, hogy a szolgáltatások kinek mit érnek meg. Pl. egy PS5-ön nem indíthatsz egy internet böngészőt, mert csak... (tudom létezik rejtett kerülő út, de azt most hagyjuk, ez csak egy példa volt arra, hogy mit nem enged meg a cég a felhasználóinak)
*szerk ezzel nem vitatom, hogy az SM így túl drága.
-
sad_Vamp
őstag
-
wasd.hu
senior tag
itt beszélünk el egymás mellett: a fizetőképes közösség szerintem, jelenleg is 3090-4080-5090-essel szerelt windózos gépen nyomja meg PS 5 Pro-n. A Steam Machine-ban pont az lett volna a pláne, hogy egy PC (vagy annál egy icike-picikével jobb) árú cuccon olcsó steames játékokkal kap konzol élményt. (lásd steamdeck eredeti árán) az ai-nak memória áraknak köszönhetően ez a lehetőség nem adatik meg. Így eléggé sanszos hogy újra bukta lesz a SteamOS. Ahogy soundsonic is írja: valószínűleg rétegtermék lesz. (amúgy innováció lehetne benne: az hogy végre ledobjuk a Microsoftos és x86-os láncokat.... de úgy nézki ez megint elmarad... vagy legalábbis nagyon nem a free/opensource módon)
meglátjuk, részemrről bizakodom!
-
sad_Vamp
őstag
itt beszélünk el egymás mellett: a fizetőképes közösség szerintem, jelenleg is 3090-4080-5090-essel szerelt windózos gépen nyomja meg PS 5 Pro-n. A Steam Machine-ban pont az lett volna a pláne, hogy egy PC (vagy annál egy icike-picikével jobb) árú cuccon olcsó steames játékokkal kap konzol élményt. (lásd steamdeck eredeti árán) az ai-nak memória áraknak köszönhetően ez a lehetőség nem adatik meg. Így eléggé sanszos hogy újra bukta lesz a SteamOS. Ahogy soundsonic is írja: valószínűleg rétegtermék lesz. (amúgy innováció lehetne benne: az hogy végre ledobjuk a Microsoftos és x86-os láncokat.... de úgy nézki ez megint elmarad... vagy legalábbis nagyon nem a free/opensource módon)
-
wasd.hu
senior tag
Bocs srácok, többet nem irok ehhez a cikkhez kommentet. Én úgy döntöttem, ha steam os-t szeretnék, inkább összeépítek majd magamnak egy majd egy amd-s gépet és vagy megvárom a nextgen konzolokat amikről bár szintén tudni hogy nagyon drága lesz, de legalább lesz benne kellő innováció úgy 6-8 évre. Sajnálom, mert az árazásáról (amiről ugyan még csak spekulációk vannak) csak kis mértékben tehet a steam (gondolom). Szóval bocs, ha túlreagáltam volna egy, - két kommenttel..
Nincs ezzel semmi gond. Tiszteletben tartom a véleményed. Máshonnan nézzük. Részemről a "nextgen" élmény nem hozott áttörést. Értsd pl nintendo switch több innovatív gémet nyújtott pedig egy Ps3 szintjét ha eléri.
És igen, kevés lett ilyen szempontból az m$ és a Sony is. Tisztelet a kivételnek, 80% ban könnyen elengedhető. Ezzel szemben steamen rengeteg a jó INDIE, rengeteg a jó AAA klasszikus. És igen, a proton miatt jól szerepel majd az épített vason. Vagy így, vagy úgy, de a valve tovább kaszál!
-
soundsonic
aktív tag
Bocs srácok, többet nem irok ehhez a cikkhez kommentet. Én úgy döntöttem, ha steam os-t szeretnék, inkább összeépítek majd magamnak egy majd egy amd-s gépet és vagy megvárom a nextgen konzolokat amikről bár szintén tudni hogy nagyon drága lesz, de legalább lesz benne kellő innováció úgy 6-8 évre. Sajnálom, mert az árazásáról (amiről ugyan még csak spekulációk vannak) csak kis mértékben tehet a steam (gondolom). Szóval bocs, ha túlreagáltam volna egy, - két kommenttel..
-
soundsonic
aktív tag
Szerintem meg igy rétegtermék lesz.. A fizetőképes réteg alatt a fanboyokat érted? A nagyokat meglepné? Talán mert sok innováció nincs benne, egyedül a protonban.. de mint hw..
-
wasd.hu
senior tag
de, kifogás... azt hiszed külföldön is mindenki ugyanúgy megfogja venni a kilőtt árú konzolokat?! A francokat!
Hogy újra luxuscikket akarnak csinálni a gamingből...az egy más kérdés. (külföldön kicsivel többen vannak még a közép osztályban de ott is fogy) De az emberek nem fogják megvenni minden áron, mert léteznek más utak is.Szóval kifogásnak tűnhet, de a fizetőképes vásárlói szándékra lő a Valve és teszi ezt nagyon helyesen. Szvesz nagyot guríthat és újra meglepheti az óriásokat.
-
Solten
őstag
30 éve foglalkozom vele, 10 éve a megye legnagyobb forgalmú boltjában és szervizében. A hobbim és a munkám is ez. A saját tapasztalataim alapján is egy fos windows alatt, főleg UE használatban, ami elég gyakori a játékok között. Valahol az 5700xt - 6750 környékén mondtam le arról hogy valaha is jó lesz, azóta mások szopnak vele.
Látom ahogy a kollégák néha egy évet mennek vissza verziószámban, mire stabil lesz valami.Hulyeseg, 20 eve hasznalok AMD kartyakat, soha nem volt problema veluk. Neha becsuszik egy-ket Nvidia, problemak egyedul az Intel Battlemage kartyaival voltak, elegge beta hozzajuk a szoftver.
-
sad_Vamp
őstag
de, kifogás... azt hiszed külföldön is mindenki ugyanúgy megfogja venni a kilőtt árú konzolokat?! A francokat!
Hogy újra luxuscikket akarnak csinálni a gamingből...az egy más kérdés. (külföldön kicsivel többen vannak még a közép osztályban de ott is fogy) De az emberek nem fogják megvenni minden áron, mert léteznek más utak is. -
wasd.hu
senior tag
Amikor én PC-n játszottam, még nem volt Steam. Aztán konzolra váltottam, meg lapotra, amin sose játszottam. Utána meg Mac-re, amin pláne nem. Hát így. :-D
Értem. Nálunk sokáig inkább a battlenet ment, de azért pár cím erejére és akciók idején jól jött a Steam klien. Mostanában pedig már minden kiadó próbálkozott valamivel, így húztam be egy tucat jó címet EPIC és társain.
Annyit megért, hogy sok kedvencem ott figyel a könyvtárba és szinte bármikor le tudom "kapni" a digitális polcról egy jelszóval
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
peet05
senior tag
Megnéztem a specifikációt időközben. Hmmm. Ha a Steam-en az összes Xbox-játék is futtatható, akkor nekem kiváltani a jelenlegi XSX-et.
De a Steam könyvtár mindig is érdekelt, és gép hiányában sosem fértem hozzá.Azt ugye tudod, hogy Linux-ot (SteamOS) használ majd a gép, nem Windows-t?
Egyelőre vannak olyan multiplayer játékok (pl. Warzone, MW, stb.), amik Linux-on nem játszhatóak.
Szerencsére nem tiltja másik OS használatát a Valve, így megoldható esetleg egy dual-boot rendszer is, amikor Te döntöd el, hogy melyiket használod.
Windows esetén ott az Xbox Play Anywhere [link] . -
wasd.hu
senior tag
Megnéztem a specifikációt időközben. Hmmm. Ha a Steam-en az összes Xbox-játék is futtatható, akkor nekem kiváltani a jelenlegi XSX-et.
De a Steam könyvtár mindig is érdekelt, és gép hiányában sosem fértem hozzá."sosem fértem hozzá" wow, ezt hogy? Egy noti vagy valami a családban?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
De a Steam könyvtár mindig is érdekelt, és gép hiányában sosem fértem hozzá. -
peet05
senior tag
Ha hozni fogja a PS5 Pro teljesítményét, és azzal hozzáférek a Steam-könyvtárhoz, elégedett leszek vele. De vélhetően azért fölé megy majd.
Ezért írtam, amit írtam. A Machine gyengébb, mint egy PS5 Pro, arra figyelj.
-
wasd.hu
senior tag
Ha hozni fogja a PS5 Pro teljesítményét, és azzal hozzáférek a Steam-könyvtárhoz, elégedett leszek vele. De vélhetően azért fölé megy majd.
Azért a ps5 pro elég bitang teljesítményben, de ha megnézed milyen kevés ütős cím volt, talán elmondható, hogy már nem a hw oldalon vannak gondok.
Inkább a játékélmény és a normális könyvtár hiányzik a vashoz. Ebben a Steam nagyon erős.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
wasd.hu
senior tag
Ez nagyon rossz "kifogás"! Semmilyen piacon nem volt divat 500EUR/dollár -nál többet kérni egy "vacak" konzolért (igen-igen a SM még PC is.... de milyen gyenge már?)
Ez 3-4 cégnek köszönhető, akik nemlétező pénzt tologatnak jobbról balra (majd balról jobbra) egymásközt, és azt "hazudják", hogy mennyi RAM-ra lesz majd szükségük. (szerintem az említett mennyiségek 4edét sem fogják valósan megvásárolni.... igen rólad beszélünk a.i.)Sajnos ez nem kifogás. Ha megnézed az újabb konzolok várható ára is kilőtt és a játékok is elég durván.
-
peet05
senior tag
Mondjuk én csak és kizárólag játék miatt vennék, hogy asztali PC nélkül tudjak PC-s játékokkal játszani. Pont nem érdekel, hogy milyen operációs rendszerek futtathatók rajta, és mire képes, mint PC. Arra ott a Mac.
Persze, ez rendben is van. Ez a 16cm-es kocka kellemes a szemnek is, amellett, hogy funkcionalitását is betölti, de azért a teljesítmény-korlátaival is tisztában kell lenni.
-
sad_Vamp
őstag
Ez nagyon rossz "kifogás"! Semmilyen piacon nem volt divat 500EUR/dollár -nál többet kérni egy "vacak" konzolért (igen-igen a SM még PC is.... de milyen gyenge már?)
Ez 3-4 cégnek köszönhető, akik nemlétező pénzt tologatnak jobbról balra (majd balról jobbra) egymásközt, és azt "hazudják", hogy mennyi RAM-ra lesz majd szükségük. (szerintem az említett mennyiségek 4edét sem fogják valósan megvásárolni.... igen rólad beszélünk a.i.) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Mondjuk én csak és kizárólag játék miatt vennék, hogy asztali PC nélkül tudjak PC-s játékokkal játszani. Pont nem érdekel, hogy milyen operációs rendszerek futtathatók rajta, és mire képes, mint PC. Arra ott a Mac.
-
peet05
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
Az a handheld esetében még szo-szo "indokolt", mindegy, hogy Panther, vagy Halo.
Machine-nál az 1500+ az már a homlokráncolós, köszi, de nem kell kategória.
Esetleg valamilyen bundle formában, de elvileg a kontrollert alapból kapod a gép mellé, legyen mondjuk..1000-1200 között.
Persze, ez is sok, megint volt emelés, de még mindig egy kicsit emészthetőbb.Nem mo a célpiac
-
peet05
senior tag
Az a handheld esetében még szo-szo "indokolt", mindegy, hogy Panther, vagy Halo.
Machine-nál az 1500+ az már a homlokráncolós, köszi, de nem kell kategória.
Esetleg valamilyen bundle formában, de elvileg a kontrollert alapból kapod a gép mellé, legyen mondjuk..1000-1200 között.
Persze, ez is sok, megint volt emelés, de még mindig egy kicsit emészthetőbb. -
wasd.hu
senior tag
A Pcworldös cikkíró már 1500 dolláros árat viziónál (Bár, hogy honnét vette az információt az nem derül ki)
Panther Lake alapú handheldek is magas árakkal indulnak. Lazán megtörténhet a legtöbb gyártóval ez a:
1499 ~ 1799 $
-
himpike
aktív tag
kiváncsi lennék erre a nagy minta látásra, kérlek mesélj!
én saját tapasztalatomból tudok mesélni:
RX480, RX5700XT (mind2 használt bányászkártya) jelenleg RX7800XT - W10 alatt.
sok év alatt 1x volt olyan hogy a régebbi drivert kellett visszatenni, amikor kijött 1-el újabb a bugosnál, akkor már működött (az adott játékkal). És azóta sem volt problémám.
Egy gondom van: sleep-wake ciklus után a minden ablak a primary monitoromra kerül, de ez mind2 kártyán jelen volt, (az is lehet, hogy windows probléma)30 éve foglalkozom vele, 10 éve a megye legnagyobb forgalmú boltjában és szervizében. A hobbim és a munkám is ez. A saját tapasztalataim alapján is egy fos windows alatt, főleg UE használatban, ami elég gyakori a játékok között. Valahol az 5700xt - 6750 környékén mondtam le arról hogy valaha is jó lesz, azóta mások szopnak vele.
Látom ahogy a kollégák néha egy évet mennek vissza verziószámban, mire stabil lesz valami. -
soundsonic
aktív tag
A Pcworldös cikkíró már 1500 dolláros árat viziónál (Bár, hogy honnét vette az információt az nem derül ki)
-
Baltazár123
őstag
kiváncsi lennék erre a nagy minta látásra, kérlek mesélj!
sok év alatt 1x volt olyan hogy a régebbi drivert kellett visszatenni, amikor kijött 1-el újabb a bugosnál, akkor már működött (az adott játékkal). És azóta sem volt problémám.
Egy gondom van: sleep-wake ciklus után a minden ablak a primary monitoromra kerül, de ez mind2 kártyán jelen volt, (az is lehet, hogy windows probléma)Jól mondod, túl van ez hiszterizálva teljesen. Én mondjuk nem játszom kompetitive-t, ha a WoT-ot nem számítom annak, de kb telibe nagy ívben teszek arra, ha esetleg crashel játék alatt. Egyébként sem gyakori, de valóban driver váltáskor előfordulgat, amit egyébként gyorsan javítanak.
Főleg rx6600-al tolom a játékot. Pár napja crashelt Age of mitology alatt. Fogtam és újra indítottam. Az automata mentés miatt kb 10 perc játékmenetet buktam. Nem kezdtem a ruháimat szaggatni miatta, de még csak egy nyugtató teára se volt szükségem
. Egyébként korábban 1660superrel játszottam főleg és az is lehalt néha, de az 5060 is fagyott már le és ilyenkor is még mindig az a kérdés, hogy gpu miatt volt-e vajon vagy úgy a komplett rendszer térdelt le.Emberek meg a hatalmas problémáik, hogy crashel neki 3 havonta a JÁTÉK és akkor minden rossz

Jó, ha egy COD verseny van és a csákónak ott fagy le a rendszere, akkor megértem ha idegállapotba jön, de ennek kb mennyi az esélye?
Azért amikor a céges laptop halt le és 2 órás melóm ment úgy a lecsóba, hogy fél óra volt újraírnom az sql-t utána, mert szerencsére emlékeztem a megoldásra, de ott azért már nem volt őszinte a mosolyom utána, meg sürgősen bekapcsoltam az automata mentést is. Szerencsére ez is nagyon ritka és most már pár éve be van kapcsolva az auto mentés is.
-
sad_Vamp
őstag
Ahhoz képest rakásra hordják vissza őket a szervizbe, mert minden játékhoz másik driver a jó, van ami konkrétan órákig se tud működni, villogó ablakok, CTD, BSOD.. Elég nagy mintából látok rá.
Nehezen hiszem el hogy ezt javulásnak lehet nevezni. Gondolom ez mellett nem fog minden játék elindulni, főleg a régebbiek nem. Aki jót akar magának és nem kettő játékkal fog játszani életében, az felejtse el Windows alatt az AMD kártyákat.
Kicsit olvasgattam, azt írják hogy Linux alatt jó, ehhez képest a google meg fossa a találatokat mindenféle hibára. Gondolom a Valve majd megpróbál nyomást gyakorolni a programozó csapatokat hogy jobban figyeljenek a vasukon való futtatás érdekében, amihez innen is kívánok sok sikert(kb lesz@rják majd ha nem lesz impozáns mennyiségű eladott gép, és még mindig nem mernek árat se mondani).kiváncsi lennék erre a nagy minta látásra, kérlek mesélj!
Egy gondom van: sleep-wake ciklus után a minden ablak a primary monitoromra kerül, de ez mind2 kártyán jelen volt, (az is lehet, hogy windows probléma) -
soundsonic
aktív tag
Szerintem nincs itt semmi nagyobb baj. Sokkal többen szeretnénk a steam machinet mint ahányan meg tudjuk majd vásárolni és nem csak a készlethiány miatt, hanem sajnos az árazása miatt. Én is szeretnék egyet, de persze nem mindenáron... és hátha meglepnek minket egy jobb árazással. Hátha..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
realisan mire alkalmas meg egy ilyen nappali tevejere kotott konzolpece, a jatekon tul?

vagy van itt, aki a fo pecejet cserelne le erre, bezarva magat egy kis, bovithetetlen dobozba, peceskent?
nyilvan korlatoz, h csak a sajat elethelyzetembol tudok kiindulni, en nem latom hova lesz ez jo. itt valaki szamonkerte az innovaciot, ami szeirintem itt... NINCS. a steamdecknel megvolt, a hordozhato, olcso, kompakt pece... ez az ara miatt nem all ossze, ha pedig a forradalom es a gigaeladas elmarad, a valve is kevesebb eroforrast aldoz majd ra, ergo te megkevesebbet kapsz vegul a penzedert.
Asha ... nezd, az elejen Phil is ugyesnek tunt, aztan valszeg elegge hamar kenyszerpalyara kerult, mert az MS vezetes eredmenyeket is var. Iszonyat nehez helyzetben van az xbox, kisebb csoda lenne innen talpraallni... de ilyen ddr es ssd arak mellett kimondottan nagy csodara lesz szukseg

Ha már úgy is a TV-re van kötve, egyből mehet rajta helyben a torrentezés, nem kell webui-s torrent vagy éppen nas meg hálózati megosztás. Letöltöd, már nézed is.
-
peet05
senior tag
realisan mire alkalmas meg egy ilyen nappali tevejere kotott konzolpece, a jatekon tul?

vagy van itt, aki a fo pecejet cserelne le erre, bezarva magat egy kis, bovithetetlen dobozba, peceskent?
nyilvan korlatoz, h csak a sajat elethelyzetembol tudok kiindulni, en nem latom hova lesz ez jo. itt valaki szamonkerte az innovaciot, ami szeirintem itt... NINCS. a steamdecknel megvolt, a hordozhato, olcso, kompakt pece... ez az ara miatt nem all ossze, ha pedig a forradalom es a gigaeladas elmarad, a valve is kevesebb eroforrast aldoz majd ra, ergo te megkevesebbet kapsz vegul a penzedert.
Asha ... nezd, az elejen Phil is ugyesnek tunt, aztan valszeg elegge hamar kenyszerpalyara kerult, mert az MS vezetes eredmenyeket is var. Iszonyat nehez helyzetben van az xbox, kisebb csoda lenne innen talpraallni... de ilyen ddr es ssd arak mellett kimondottan nagy csodara lesz szukseg

Mindenre, amire a Deck is képes volt, mint PC.
Bővíthetőségre csak annyit tudok mondani, hogy a support miatt nem is nagyon kell hozzányúlni jó pár évig, akinek ez a teljesítmény elég.
Persze, nincs benne akkora hűhafaktor, mint anno a Deck-ben.
Árakkal 22-re visszalépni nem jó mérce, mert 25-től minden megváltozott.
A többit meglátjuk. -
Baltazár123
őstag

Bővíthető egyébként, sőt az xboxot is elméletben bővíthetőre tervezik. Ez utóbbiban nem vagyok biztos, de a steam box standard alkatrészeket (is) használ, pl so-dimm.
Én csak a kattogást nem értem ezen, nincs a termékkel baj. Egy ajánlat, egy jól kinéző, kb középerős számítógép, amit lehet akár teljes értékű PC-nek is használni. Ez az ajánlat, de nyilván a teszteket meg kell várni launch után, illetve az ára lesz a kérdés és majd mindenki szépen eldönti, hogy ér-e annyit neki. Ennyi a történet és jó, hogy lesz ilyen termék is.
Az árazása sajnos most úgy néz ki, hogy a fájdalom küszöbömön túl lesz, de még ez se teljesen biztos.
-
Corleone33
senior tag

Technikailag ez is egy teljesértékű pc, konzolos dízájnnal, magyarán ha nagyon akarod akkor köthetsz rá billentyűzetet/egeret, programozhatsz rajta meg minden egyebet, egyedül
Hogy ez árilag mennyire éri meg vs egy asztali géppel szemben az már egy másik kérdés, jelenleg ez ilyen 22 es csapda, mert az igény szerintem valós egy Steam Console utódra...de ezen az áron nagyon hard sell lesz a többségnek
Ami az erőforrásokat illeti: kétlem hogy ennek sikerétől függene hogy a Valve mennyi erőforrást szán a SteamOS további fejlesztésére (már ha erre gondolsz erőforrások alatt), mivel ez az ő érdeküket is szolgálja hogy tudjanak egy, a Windows korlàtaitól mentes ökoszisztémát biztosítani ami mellesleg tökjó PR is nekik egyben, maga a hardver spec szerintem nem fog érdemben változni a megjelenésig
-
arty
veterán

-
peet05
senior tag
szerintem az itt tobb konzol egyuttes arara vonatkozhat.... persze 2-3 konzolert is a tobb ezer dollar, az ilyen fenntarthatatlan uzleti modell. nem lehet nyereseggel jatekot kiadni par(tiz)millios bazisnak.... ezt majd az XSX exkluzivok bizonyitani is fogjak
(janem, mert jon majd a gamepassal egyutt 7 millioan megneztek az gear e-dayt BULLSHIT... meglatjuk bekoszon-e valamikor a valosag)
a steam machine akkor lehet sikeres, mittomen, ezer euros aron, ha az emberek azt erzik, h ez meg mindig olcsobb, mint egy osszerakott szep kis pece
eshat, szerintem kozel jarunk....... de hogy JATEKRA ez hogy tud versenyezni egy 600 euros ps5el, az szamomra kerdeses (uramisten, 600 eur egy hat eves, generacio vegi konzol.......
)"de hogy JATEKRA ez hogy tud versenyezni egy 600 euros ps5el, az szamomra kerdeses (uramisten, 600 eur egy hat eves, generacio vegi konzol.......
)" - Pont az a lényeg, hogy nem csak játékra alkalmas, és ezért versenyképes, mert univerzálisabb, mint egy PS5. -
peet05
senior tag
mATX-ben sem tudod beszorítani 350-400k alá, mert 32GB RAM ~170-200k, 9060XT ~170-180k, és akkor add hozzá a többit - természetesen új árakról van szó.
Az ITX mindig is feláras volt. Hűtésével nincs semmi probléma, mert az optimalizálást ott is megcsinálod, mindegy, hogy milyen méret, hardver.
Ezekkel, mind árban, mind méretben, felette vagy/leszel a Machine-nak.#52 Baltazár123 - ahová én megyek, nincs szükség "kuckóra"
- nem saját kép:
Maga az alap: [link] Asha szerintem jó irányba viszi a történetet, perpill így látom.
-
tibaimp
nagyúr
Egyedül bizonyos anticheat-ek támogatása problémás még mindig Linux alatt, szóval GTA Online-t pl nem fogsz tudni futtatni vagy Lol-t/Robloxot (vagy max különféle workaround megoldásokkal amihez meg neked kell eldöntened hogy van-e kellő türelmed hozzá)
Igen, közben már válaszoltak, de azért thx
-
wasd.hu
senior tag
Szerintetek van ebben a steam machineban annyi innováció, hogy indokolja a majdani keresletet? Úgy értem, ezen is Linux fut. Ha jól tudom, már szinte minden lniuxon futtatható steam konténerben, sőt már osx én is láttam ilyesmit YouTube-on. A kis mérete hordozhatóvá teszi ami miatt érdekelne engem is, ha árbarát árat szabnának, de nem fognak. Van benne valami plusz biztonsági chip, feature? Vagy csak össze raktak egy a steam átlag felhasználók gépénél valamivel jobb nem moduláris konfigurációt. Meddig lesz ez támogatott? Úgy értem, a hardverére meddig jönnek majd ki új játékok? Értem, hogy elvileg ezen nincs Windowos telemetria. De azért valahogy a steam is gyűjti az adatokat..
A Valve szakértelmén múlik, értsd teljes ökoszisztémát kell egyben nézni, nem csupán 1-2game vagy 1-2hw kellemes funkciót.
#53 Baltazár123
Ezekben nincs köztünk vita. Alapvetően a játékélmény hiánya következtében ma már nincs lehetőségünk válogatni a hw kínálatban. C64 és Amiga kezdőként minden létező platformot és kategóriát bejárhattam. Mostanra belátom, hogy ezek mind elférnek egymás mellett a kis webáruházunkban.Komolyra fordítva van amikor inkább handheld, van hogy pc, ps5, vr vagy épp retro hw áll jobban kézre. Akad titkos tipp a polcon, de megértem, h más idők járnak, nem hyper ultra realistic a kedvencem. Imádtam pl a diablo-t, quake-et, godofwart, máig szívesen nyomok kompetitívet, de pl nem sokra nézem a darkpattern és addiktív bullshitet, ami mobilon és máshol is hódít.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintetek van ebben a steam machineban annyi innováció, hogy indokolja a majdani keresletet? Úgy értem, ezen is Linux fut. Ha jól tudom, már szinte minden lniuxon futtatható steam konténerben, sőt már osx én is láttam ilyesmit YouTube-on. A kis mérete hordozhatóvá teszi ami miatt érdekelne engem is, ha árbarát árat szabnának, de nem fognak. Van benne valami plusz biztonsági chip, feature? Vagy csak össze raktak egy a steam átlag felhasználók gépénél valamivel jobb nem moduláris konfigurációt. Meddig lesz ez támogatott? Úgy értem, a hardverére meddig jönnek majd ki új játékok? Értem, hogy elvileg ezen nincs Windowos telemetria. De azért valahogy a steam is gyűjti az adatokat..
Nem Windows, nincs háttérben adatküldés. A Steam Hardware Survey gyűjt adatokat pár havonta, de minden esetben megkérdezi, hogy mehet-e és meg is mutatja, hogy mit küld fel a cégnek.
A játékok meg mindig is lesznek rá, maximum az AAA címek alá már kevés lesz. A konténer amire gondolsz az a proton futtató környezet a Steamen belül.
-
X2N
addikt
A ram árakon múlik.
-
soundsonic
aktív tag
-
arty
veterán
Sőt itt már Asha úgy nyilatkozott, hogy több ezer dollár lesz a helix:
"I think that we will continue to look at new business models. I think [that] is what is needed for console rather than just the most premium, high-performance console in the world. I think we've reached a point where it will be hard to imagine that mass audiences can afford thousands of dollars to spend on a console generation, and so I think we'll start to see radically different business models that we never expected start to come into orbit later this year."
De azt hiszem, lehet mi felhasználók szeretnénk nagyobb fejlődést a konzolok terén. És amit régebben olvastam a ps-től hogy már nem indokolt új konzolt kiadni hioszen lassan elértük a grafikai csúcsot. Lehet a steam machine is ebben látja a jövőt.
szerintem az itt tobb konzol egyuttes arara vonatkozhat.... persze 2-3 konzolert is a tobb ezer dollar, az ilyen fenntarthatatlan uzleti modell. nem lehet nyereseggel jatekot kiadni par(tiz)millios bazisnak.... ezt majd az XSX exkluzivok bizonyitani is fogjak
(janem, mert jon majd a gamepassal egyutt 7 millioan megneztek az gear e-dayt BULLSHIT... meglatjuk bekoszon-e valamikor a valosag)
a steam machine akkor lehet sikeres, mittomen, ezer euros aron, ha az emberek azt erzik, h ez meg mindig olcsobb, mint egy osszerakott szep kis pece
eshat, szerintem kozel jarunk....... de hogy JATEKRA ez hogy tud versenyezni egy 600 euros ps5el, az szamomra kerdeses (uramisten, 600 eur egy hat eves, generacio vegi konzol.......
) -
soundsonic
aktív tag
Engem soha nem érdekelt a konzol szájkarate, mert megoldottam azzal, hogy vettem mindegyikből. Most utoljára egy switch2-t, mert 136e-ért már nem hagyhattam ott
Még az alza kuponozáskor, 2019-ben vettem egy ps4 pro-t, ha jól emlékszem 80e volt, a one x mellé. Néztem mindig értetlenül a sok szájkaratét, hogy basszus emberek, vegyél mindegyikből és nem kell erőlködni tovább.
a series x már 200e volt és mellé a ps5 is, na ez azért már tényleg húzósabb összeg volt, de ezt még megléptem úgy, hogy mégsem tartottam meg a korábbi konzolokat, hanem eladtam, pedig azt terveztem, hogy megtartom. Viszont ha tényleg a várható 5-600e forint lesz az új konzol gen, akkor már nem fogok venni és na akkor kell gondolkodnom, hogy veszek egy xbox-ot, ami elméletben pc-nek is jó lesz, vagy a sony exklúzívok. Elég esélyes, hogy marad a ps5 és inkább akkor már az univerzálisabb xbox, mert PC fejlesztést is megoldom egy lépésben. Persze ebbe még Asha belerondíthat, mondjuk ha a steam nem fut normálisan rajta
Egyébként az benne az értelem, hogy ott veszem meg a játékot, ahol éppen olcsóbb, könnyebben elérhető, van rá cdkeys ajánlat stb. Csak ezekből a megtakarításokból már szerintem visszajött a plusz konzol ára.
Sőt itt már Asha úgy nyilatkozott, hogy több ezer dollár lesz a helix:
"I think that we will continue to look at new business models. I think [that] is what is needed for console rather than just the most premium, high-performance console in the world. I think we've reached a point where it will be hard to imagine that mass audiences can afford thousands of dollars to spend on a console generation, and so I think we'll start to see radically different business models that we never expected start to come into orbit later this year."
De azt hiszem, lehet mi felhasználók szeretnénk nagyobb fejlődést a konzolok terén. És amit régebben olvastam a ps-től hogy már nem indokolt új konzolt kiadni hioszen lassan elértük a grafikai csúcsot. Lehet a steam machine is ebben látja a jövőt.
-
KISDUCK
addikt
Zach kb fél éve összedobott egy pofás gépet, mint steambox alternatíva, [link] 9600x+5060, de a kommentekben írják, hogy van 200mm-es 9060xt 16gb is, ami szóba jöhet. Persze hogy árban mennyi lenne ez a Zach féle konfig, az egy nagyon jó kérdés, meg nem egyszerű összerakni még úgy sem, hogy pedig ő profi szerelő.
300e környékén tetszett volna nagyon, akkor veszek, de sajnos az utóbbi hírek alapján inkább közelebb lesz a 400e-hez
Asha még azt se tudja eldönteni, hogy mit akar, exklúzivitást vagy teríteni a játékokat minden konzolon meg PC-n. Az xbox helyzetében ez utóbbi tűnik ésszerűnek, de ő tudja.
Azt nem értem hogy az hogy lehetne nvidia kártyával Gabe Cube alternatíva amikor driverben elmarad linux alatt.
-
arty
veterán
Már ott elvérzett hogy AMD a VGA.. sose lesz rendes drivere(eddig se volt). Szerintem az ár se lesz rendben, de valahogy bukottnak tűnik az egész koncepció, elöregedett régi alkatrészekből. Fogalmam sincs mire gondolt a költő.
Az árra azért kíváncsi vagyok, de borítékolom hogy hasonló áron jóval jobbat lehet majd kapni pl a foramaxnál, vagy az imperiumban.fogalmatlan....
-
Baltazár123
őstag
Engem soha nem érdekelt a konzol szájkarate, mert megoldottam azzal, hogy vettem mindegyikből. Most utoljára egy switch2-t, mert 136e-ért már nem hagyhattam ott
Még az alza kuponozáskor, 2019-ben vettem egy ps4 pro-t, ha jól emlékszem 80e volt, a one x mellé. Néztem mindig értetlenül a sok szájkaratét, hogy basszus emberek, vegyél mindegyikből és nem kell erőlködni tovább.
a series x már 200e volt és mellé a ps5 is, na ez azért már tényleg húzósabb összeg volt, de ezt még megléptem úgy, hogy mégsem tartottam meg a korábbi konzolokat, hanem eladtam, pedig azt terveztem, hogy megtartom. Viszont ha tényleg a várható 5-600e forint lesz az új konzol gen, akkor már nem fogok venni és na akkor kell gondolkodnom, hogy veszek egy xbox-ot, ami elméletben pc-nek is jó lesz, vagy a sony exklúzívok. Elég esélyes, hogy marad a ps5 és inkább akkor már az univerzálisabb xbox, mert PC fejlesztést is megoldom egy lépésben. Persze ebbe még Asha belerondíthat, mondjuk ha a steam nem fut normálisan rajta
Egyébként az benne az értelem, hogy ott veszem meg a játékot, ahol éppen olcsóbb, könnyebben elérhető, van rá cdkeys ajánlat stb. Csak ezekből a megtakarításokból már szerintem visszajött a plusz konzol ára.
-
wasd.hu
senior tag
Zach kb fél éve összedobott egy pofás gépet, mint steambox alternatíva, [link] 9600x+5060, de a kommentekben írják, hogy van 200mm-es 9060xt 16gb is, ami szóba jöhet. Persze hogy árban mennyi lenne ez a Zach féle konfig, az egy nagyon jó kérdés, meg nem egyszerű összerakni még úgy sem, hogy pedig ő profi szerelő.
300e környékén tetszett volna nagyon, akkor veszek, de sajnos az utóbbi hírek alapján inkább közelebb lesz a 400e-hez
Asha még azt se tudja eldönteni, hogy mit akar, exklúzivitást vagy teríteni a játékokat minden konzolon meg PC-n. Az xbox helyzetében ez utóbbi tűnik ésszerűnek, de ő tudja.
Szerintem ms nincs igazán a csúcson. Továbbra is Sony és Nintendo a releváns, tisztelet pár kivételnek.
-
Baltazár123
őstag
Ebben igazad van, de maga a support/optimalizálás, amit a Deck is élvez, biztosan ott lesz a Machine-nál is. És ez manapság (is) egy nagy húzóerő sokak számára. Utána maga az ökoszisztéma a gépekkel+kontroller.
És igen, a Steam oldalán ott van, hogy kik vagyunk mi, hogy megmondjuk.. Így akár mehet a dual boot, nem kell lemondani az anti-cheat játékokról sem.Én elméletben próbáltam erősebbet összehozni, de nem működött, méretben sem (ITX), árban meg aztán pláne.
Sajnálom, pedig egy másik topikban pont beszélgettünk erről, és ott még nagyon vártad, akartad.
Az új Xbox-ra én is kíváncsi leszek, de egyelőre Asha nem volt valami meggyőző, amikor a Steam futtatásáról kérdezték.Zach kb fél éve összedobott egy pofás gépet, mint steambox alternatíva, [link] 9600x+5060, de a kommentekben írják, hogy van 200mm-es 9060xt 16gb is, ami szóba jöhet. Persze hogy árban mennyi lenne ez a Zach féle konfig, az egy nagyon jó kérdés, meg nem egyszerű összerakni még úgy sem, hogy pedig ő profi szerelő.
-
wasd.hu
senior tag
-
X2N
addikt
Ebben igazad van, de maga a support/optimalizálás, amit a Deck is élvez, biztosan ott lesz a Machine-nál is. És ez manapság (is) egy nagy húzóerő sokak számára. Utána maga az ökoszisztéma a gépekkel+kontroller.
És igen, a Steam oldalán ott van, hogy kik vagyunk mi, hogy megmondjuk.. Így akár mehet a dual boot, nem kell lemondani az anti-cheat játékokról sem.Én elméletben próbáltam erősebbet összehozni, de nem működött, méretben sem (ITX), árban meg aztán pláne.
Sajnálom, pedig egy másik topikban pont beszélgettünk erről, és ott még nagyon vártad, akartad.
Az új Xbox-ra én is kíváncsi leszek, de egyelőre Asha nem volt valami meggyőző, amikor a Steam futtatásáról kérdezték.Az tényleg sokat számít, mAtx-ben még összetudnád hozni ezt megfizethetőbben, de ITX-vagy kisebb méretben már nem. Probléma lenne már a hűtés is mert külön kellene cpu-t gput is hűteni, ekkora méretben meg az nem szokott menni, jobb a konzol/steam machine féle apu.
-
peet05
senior tag
Annyit lehet erősen sejteni erről, hogy drága lesz a teljesítményhez képest, Ft-ban én 350-400e ft között várom, de dizájnos és mondjuk könnyen használató a steam OS-el, de rá lehet majd hegeszteni win11-t is, tehát multifunkciós.
A kézikonzolok esetében a hordozhatóság miatt megbocsátható a nem túl jó ár/érték tényező. Itt már más a történet, maximum annak fogadható ez el, aki tényleg a dizájn miatt akar egy ilyent venni és nem akar hasonlót maga megépíteni. Láttam erről YT videót, valami hasonlót (kinézetre, tartalomra jóval erősebbet) épített meg a srác és azért volt vele szenvedés, amikor a kábeleket rendezte. Az ellenségének se kívánta a végén

Részemről én elengedtem, pedig gondolkodtam rajta, de inkább megvárom az xbox 6-t, az jobb vételnek tűnik most, amit lehet tudni róla meg a steamboxról.Ebben igazad van, de maga a support/optimalizálás, amit a Deck is élvez, biztosan ott lesz a Machine-nál is. És ez manapság (is) egy nagy húzóerő sokak számára. Utána maga az ökoszisztéma a gépekkel+kontroller.
Az új Xbox-ra én is kíváncsi leszek, de egyelőre Asha nem volt valami meggyőző, amikor a Steam futtatásáról kérdezték. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ahhoz képest rakásra hordják vissza őket a szervizbe, mert minden játékhoz másik driver a jó, van ami konkrétan órákig se tud működni, villogó ablakok, CTD, BSOD.. Elég nagy mintából látok rá.
Nehezen hiszem el hogy ezt javulásnak lehet nevezni. Gondolom ez mellett nem fog minden játék elindulni, főleg a régebbiek nem. Aki jót akar magának és nem kettő játékkal fog játszani életében, az felejtse el Windows alatt az AMD kártyákat.
Kicsit olvasgattam, azt írják hogy Linux alatt jó, ehhez képest a google meg fossa a találatokat mindenféle hibára. Gondolom a Valve majd megpróbál nyomást gyakorolni a programozó csapatokat hogy jobban figyeljenek a vasukon való futtatás érdekében, amihez innen is kívánok sok sikert(kb lesz@rják majd ha nem lesz impozáns mennyiségű eladott gép, és még mindig nem mernek árat se mondani).Hogy a Google mit "fos" ki, az nem túl releváns, ahogy ebben az esetben a Windowsos tapasztalatok sem. Nézd meg, hogy panaszkodnak-e a SteamDeck felhasználók grafikus driver gondokra. Nem nagyon fogsz ilyet találni.
-
Baltazár123
őstag
Annyit lehet erősen sejteni erről, hogy drága lesz a teljesítményhez képest, Ft-ban én 350-400e ft között várom, de dizájnos és mondjuk könnyen használató a steam OS-el, de rá lehet majd hegeszteni win11-t is, tehát multifunkciós.
A kézikonzolok esetében a hordozhatóság miatt megbocsátható a nem túl jó ár/érték tényező. Itt már más a történet, maximum annak fogadható ez el, aki tényleg a dizájn miatt akar egy ilyent venni és nem akar hasonlót maga megépíteni. Láttam erről YT videót, valami hasonlót (kinézetre, tartalomra jóval erősebbet) épített meg a srác és azért volt vele szenvedés, amikor a kábeleket rendezte. Az ellenségének se kívánta a végén

Részemről én elengedtem, pedig gondolkodtam rajta, de inkább megvárom az xbox 6-t, az jobb vételnek tűnik most, amit lehet tudni róla meg a steamboxról. -
X2N
addikt
Kicsit olvasgattam, azt írják hogy Linux alatt jó, ehhez képest a google meg fossa a találatokat mindenféle hibára. Gondolom a Valve majd megpróbál nyomást gyakorolni a programozó csapatokat hogy jobban figyeljenek a vasukon való futtatás érdekében, amihez innen is kívánok sok sikert(kb lesz@rják majd ha nem lesz impozáns mennyiségű eladott gép, és még mindig nem mernek árat se mondani).Másnak meg nincs vele problémája évek óta, lehet user error.
-
himpike
aktív tag
Kicsit olvasgattam, azt írják hogy Linux alatt jó, ehhez képest a google meg fossa a találatokat mindenféle hibára. Gondolom a Valve majd megpróbál nyomást gyakorolni a programozó csapatokat hogy jobban figyeljenek a vasukon való futtatás érdekében, amihez innen is kívánok sok sikert(kb lesz@rják majd ha nem lesz impozáns mennyiségű eladott gép, és még mindig nem mernek árat se mondani). -
X2N
addikt
-
X2N
addikt
Mivel már a tatárjárás óta, csak asztali PC-im voltak, ezekben a konzolos dologokban nem vagyok ideológiailag elég képzett, így a kályhától kell elindulnom.

Tetszik a koncepció, lehet le is cserélném az asztali cuccaimat majd egy ilyenre, csak mondjuk rögtön az elején lennének kérdéseim.
1./ A Steam fiókomban fellelhető játékok, amikkel napi szinten játszok a Win 11 rendszeren, mint pl. a PUBG, Arc Raiders, azok telepíthetők, és el is fognak ezen a kockán indulni minden gond nélkül?
2./ A Battlefield 6, az viszont nem Steam-es játék, azt az EA appra vettem, ebben az esetben mi a helyzet, mindenképp meg majd kell vennem újra a Steam-re, vagy valahogy felvarázsolható lesz?
3./ Általánosságban is, a más játékplatformokon lévő játékokat (Epic Games, GOG, Ubisoft) is újra meg kell majd venni, hogy tudjak azokkal is játszani?1. Igen. Ha nem multis címek kötelező Csalásvédelemmel.
2. Nem fog működni a multi a csalásvédelem miatt EA nem akarja supportálni a linuxot.
3. Nem.
Ez nem egy konzol, ez is egy pc. -
Corleone33
senior tag
Egyedül bizonyos anticheat-ek támogatása problémás még mindig Linux alatt, szóval GTA Online-t pl nem fogsz tudni futtatni vagy Lol-t/Robloxot (vagy max különféle workaround megoldásokkal amihez meg neked kell eldöntened hogy van-e kellő türelmed hozzá)
-
pendre54
addikt
Mivel már a tatárjárás óta, csak asztali PC-im voltak, ezekben a konzolos dologokban nem vagyok ideológiailag elég képzett, így a kályhától kell elindulnom.

Tetszik a koncepció, lehet le is cserélném az asztali cuccaimat majd egy ilyenre, csak mondjuk rögtön az elején lennének kérdéseim.
1./ A Steam fiókomban fellelhető játékok, amikkel napi szinten játszok a Win 11 rendszeren, mint pl. a PUBG, Arc Raiders, azok telepíthetők, és el is fognak ezen a kockán indulni minden gond nélkül?
2./ A Battlefield 6, az viszont nem Steam-es játék, azt az EA appra vettem, ebben az esetben mi a helyzet, mindenképp meg majd kell vennem újra a Steam-re, vagy valahogy felvarázsolható lesz?
3./ Általánosságban is, a más játékplatformokon lévő játékokat (Epic Games, GOG, Ubisoft) is újra meg kell majd venni, hogy tudjak azokkal is játszani? -
X2N
addikt
Kialakítás, kinézet: Engem megvett kilóra a kis cube. Pont.
Hardver: 2026-ban, igen, ez nem túl acélos, de..a SteamOS mellett nem is kell annak lennie. A Deck lerakta az alapokat, mint handheld, a Machine ue. csak asztaliban, és erősebben.
A PS5 és SeriesX RDNA2, az ~RX7600 RDNA3. Mindezt kb. 170-200W-ból, vagy még annyi sem lesz (pláne, mint Deck esetében, ha szabályozható is lenne, OS alatt).
Mindezt beleteszed 16x16x16cm-es méretbe, és ha nem lesz egy felszálló vadászgép terhelésnél, akkor részemről jöhet.., igen, (sajnos) egy ezresért is.Nem lesz az, elég jónak tűnik k a hűtése. Sajnos drága lesz, pedig lenne rá igény családtagnak.
-
peet05
senior tag
Kialakítás, kinézet: Engem megvett kilóra a kis cube. Pont.
Hardver: 2026-ban, igen, ez nem túl acélos, de..a SteamOS mellett nem is kell annak lennie. A Deck lerakta az alapokat, mint handheld, a Machine ue. csak asztaliban, és erősebben.
A PS5 és SeriesX RDNA2, az ~RX7600 RDNA3. Mindezt kb. 170-200W-ból, vagy még annyi sem lesz (pláne, mint Deck esetében, ha szabályozható is lenne, OS alatt).
Mindezt beleteszed 16x16x16cm-es méretbe, és ha nem lesz egy felszálló vadászgép terhelésnél, akkor részemről jöhet.., igen, (sajnos) egy ezresért is. -
sad_Vamp
őstag
Már ott elvérzett hogy AMD a VGA.. sose lesz rendes drivere(eddig se volt). Szerintem az ár se lesz rendben, de valahogy bukottnak tűnik az egész koncepció, elöregedett régi alkatrészekből. Fogalmam sincs mire gondolt a költő.
Az árra azért kíváncsi vagyok, de borítékolom hogy hasonló áron jóval jobbat lehet majd kapni pl a foramaxnál, vagy az imperiumban.te miről beszélsz?
Évek óta AMD-m van driverek mindig csak javulnak. (10 év alatt 1x volt bugos driverem, NV-nél u.e. 3 év alatt 2x és ezeken az nv-s gépeken nem játszom) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az árra azért kíváncsi vagyok, de borítékolom hogy hasonló áron jóval jobbat lehet majd kapni pl a foramaxnál, vagy az imperiumban.Az megvan, hogy ezen nem Windows fut?
-
himpike
aktív tag
Az árra azért kíváncsi vagyok, de borítékolom hogy hasonló áron jóval jobbat lehet majd kapni pl a foramaxnál, vagy az imperiumban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
"Nem tart még ott az új nyílt nVidia driver (nvk), hogy teljesítményben egy szinten legyen az nVidia zárt Linuxos driverével."
ezt honnan veszed?
Phoronixon tesztelték már többször is. Legutóbbi: https://www.phoronix.com/review/linux-70-nouveau
-
YellowFlash
aktív tag
Nem tart még ott az új nyílt nVidia driver (nvk), hogy teljesítményben egy szinten legyen az nVidia zárt Linuxos driverével. Zárt driver viszont nem kerülhet a SteamOS-be, szóval nVidia az egy jó ideig biztosan nem lesz támogatva SteamOS alatt, ha egyáltalán valaha lesz, szerintem nem.
Ahol most tartunk, az is annak köszönhető, hogy az nVidia megirigyelte az AMD belsős kézi gépek keresletét, rájött, hogy ilyen nekik is jó lenne és elkezdtek kicsit nyitni driveres téren.
Amúgy pár napja volt hír, hogy a HW drágulása miatt emelt árú SteamDeck készleteket is elvitték mint cukrot, szóval szerintem menni fog ez is.
"Nem tart még ott az új nyílt nVidia driver (nvk), hogy teljesítményben egy szinten legyen az nVidia zárt Linuxos driverével."
ezt honnan veszed?
-
Solten
őstag
-
robogár
tag
-
wasd.hu
senior tag
Az mennyire lehet igaz, hogy a Steam Frame standalone képes lesz futtatni a SteamOS kompatibilis játékokat?
Az ARM64, 16G LPDDR5X és kijelző még rendben is lenne, de a Wi-Fi 7, 440 g emlegetett tömeg, valamint 2160 × 2160 és 144Hz már beszédes, mert 2 szemre kellene számolni.
Szóval az tuti, hogy fog működni, de az elég véleményes, hogy megfelelő élményt képes kipréselni ekkora hw-ből két szemre, legalább 100+ Hz-en a proton.
Talán részben. Ettől az akkutól sem érdemes sokat várni, lásd tömeg. -
Komplikato
veterán
Az mennyire lehet igaz, hogy a Steam Frame standalone képes lesz futtatni a SteamOS kompatibilis játékokat?
-
wasd.hu
senior tag
Azért is vettem rog Xbox Allyt. Főleg mivel nagyrészt kínai gatcha játékokkal játszok honkai, NTE amik nagyrészt csak epicen vannak (persze vannak mobilra is de a mobil verziónak grafikában alig van köze a pc verzióhoz) és RetroArch, rpcs3. Igaz az is szívás volt amíg be nem lőttem mindent jól.
Nem is csoda hogy switch 2 ennyivel jobban megy. Az egy konzol nincs szívás.
Ez a komfort sokat jelent a valve-nak
-
tibaimp
nagyúr
" szóval szerintem menni fog ez is."
Micsoda???
Szerintem ez a készlet is szublimálni fog pár órán belül.
bár steamen nincs olyan játékom (asszem) ami másik store launcherét használja, de decken kipróbáltam ubisoft connect alól a far cry 5-öt és működött csak ahhoz fel kell tenni egy "launchert" amiből lehet telepíteni a windowsot programokat. Ami szerintem ordenáré nagy szívás az az epic kliens linux alatt, annyira tré volt, hogy amivel onnét akartam játszani inkább megvettem steam-re.
GOG játékok is mennek rajt, a heroes of might and magic 5 játékot onnét raktam fel. ProtonDB-n meg tudod nézni, hogy egyes játékokkal mik a tapasztalatok. Vannak olyan játékok is amik deckre "unsupported" statusban vannak, de lehet velejátszani így vagy úgy. Pl.: rage 2-re azt olvastam, hogy desktop módból megy deck-en csak game mód alatt vannak gondok. Warhammer 40k chaos gate - demon hunters is unsupported, de valaki azt írta, hogy decken játszotta ki.
V rising-ot nyomom deck-en is néha dokkolva, szóval külső monitoron és sokkal stabilabb a játék mint laptopon, igaz hogy régi gép i5-7300hq + 1060maxq és laptopon gyakran lagol, de decken nem. Annyit kell tudni a v risingról, hogy a single player játék helyi szervert hoz létre és azon fut a játék ami elég rossz megoldás.A deck cpu-része lehet hogy kicsit erősebb, de nincs windows okozta bloat se ami növeli a stabilitást.KISDUCK, kriszpontaz: Köszi
-
kriszpontaz
veterán
-
KISDUCK
addikt
Azért is vettem rog Xbox Allyt. Főleg mivel nagyrészt kínai gatcha játékokkal játszok honkai, NTE amik nagyrészt csak epicen vannak (persze vannak mobilra is de a mobil verziónak grafikában alig van köze a pc verzióhoz) és RetroArch, rpcs3. Igaz az is szívás volt amíg be nem lőttem mindent jól.
Konzol élményben biztos jobb a switch, de ezek a handheld pc-k meg hiába a konzol élmény visszaadására készültek, lehet őket univerzálisan használni, de azt inkább dokkolva. Tök jó, hogy ha hazaugrok szülökhőz akkor csak a dekket viszem és van egy komplett pc-m. Meg hát jóval olcsóbbak a játékok, hála az akcióknak és a bundle oldalaknak.
-
kilua
őstag
Micsoda???
bár steamen nincs olyan játékom (asszem) ami másik store launcherét használja, de decken kipróbáltam ubisoft connect alól a far cry 5-öt és működött csak ahhoz fel kell tenni egy "launchert" amiből lehet telepíteni a windowsot programokat. Ami szerintem ordenáré nagy szívás az az epic kliens linux alatt, annyira tré volt, hogy amivel onnét akartam játszani inkább megvettem steam-re.
GOG játékok is mennek rajt, a heroes of might and magic 5 játékot onnét raktam fel. ProtonDB-n meg tudod nézni, hogy egyes játékokkal mik a tapasztalatok. Vannak olyan játékok is amik deckre "unsupported" statusban vannak, de lehet velejátszani így vagy úgy. Pl.: rage 2-re azt olvastam, hogy desktop módból megy deck-en csak game mód alatt vannak gondok. Warhammer 40k chaos gate - demon hunters is unsupported, de valaki azt írta, hogy decken játszotta ki.
V rising-ot nyomom deck-en is néha dokkolva, szóval külső monitoron és sokkal stabilabb a játék mint laptopon, igaz hogy régi gép i5-7300hq + 1060maxq és laptopon gyakran lagol, de decken nem. Annyit kell tudni a v risingról, hogy a single player játék helyi szervert hoz létre és azon fut a játék ami elég rossz megoldás.A deck cpu-része lehet hogy kicsit erősebb, de nincs windows okozta bloat se ami növeli a stabilitást.Azért is vettem rog Xbox Allyt. Főleg mivel nagyrészt kínai gatcha játékokkal játszok honkai, NTE amik nagyrészt csak epicen vannak (persze vannak mobilra is de a mobil verziónak grafikában alig van köze a pc verzióhoz) és RetroArch, rpcs3. Igaz az is szívás volt amíg be nem lőttem mindent jól.
-
KISDUCK
addikt
Nem tart még ott az új nyílt nVidia driver (nvk), hogy teljesítményben egy szinten legyen az nVidia zárt Linuxos driverével. Zárt driver viszont nem kerülhet a SteamOS-be, szóval nVidia az egy jó ideig biztosan nem lesz támogatva SteamOS alatt, ha egyáltalán valaha lesz, szerintem nem.
Ahol most tartunk, az is annak köszönhető, hogy az nVidia megirigyelte az AMD belsős kézi gépek keresletét, rájött, hogy ilyen nekik is jó lenne és elkezdtek kicsit nyitni driveres téren.
Amúgy pár napja volt hír, hogy a HW drágulása miatt emelt árú SteamDeck készleteket is elvitték mint cukrot, szóval szerintem menni fog ez is.
Micsoda???
V rising-ot nyomom deck-en is néha dokkolva, szóval külső monitoron és sokkal stabilabb a játék mint laptopon, igaz hogy régi gép i5-7300hq + 1060maxq és laptopon gyakran lagol, de decken nem. Annyit kell tudni a v risingról, hogy a single player játék helyi szervert hoz létre és azon fut a játék ami elég rossz megoldás.A deck cpu-része lehet hogy kicsit erősebb, de nincs windows okozta bloat se ami növeli a stabilitást. -
paatrick
őstag
Nintendo Switch nem csak egy handheld hanem maga a konzol. Szóval Playstationhöz meg Xboxhoz kell hasonlítani számokban.
PS5-ből is ~15 milliót adtak el tavaly és az már egy 5 éve megjelent cucc.
-
tibaimp
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez tény, ahogy az is, hogy cserébe a Switch-en csak azt tudsz csinálni, amit a cég megenged. SteamOS mindeközben egy teljes értékű asztali OS.
wasd.hu: jah.
-
wasd.hu
senior tag
-
hokuszla
senior tag
The Nintendo Switch 2 completely eclipses the Steam Deck in sales volume. While the Steam Deck has sold roughly 3.7 to 4 million lifetime units, the Switch 2 shifted over 3.5 million units within its first 24 hours and surpassed 17.37 million units globally in less than a year.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"PC-s felhasználók is eleve csak másodrendűek"
Konzol kezdettől brutál számokat hozott a rockstarnak, majd 1 év után kiengedte más hw-re is. Optimalizálás hosszan eltart, majd a multival itt is kaszálni kezdtek. De konzolon nem olyan elterjedt a homebrew, ráadásul már az excluzúviokra is jobban fognak ügyelni szvsz.
Értem miért csinálják, de attól még nem tetszik.
-
wasd.hu
senior tag
Nem közvetlen Steamből, de igen. Lutris jellemzően a megoldás. Régebben egyszer próbáltam, akkor némi hekkelés után a GTA V online is ment, Lutrison keresztül.
Rockstar egyébként egy érdekes cég, tőlük nem is nulla, hanem -1 szintű StemOS támogatásra számíts. Mi PC-s felhasználók is eleve csak másodrendűek vagyunk a konzolosok mögött...
Viszont az EA több játékához volt szerencsém (Mass Effect játékok), minden flottul megy, az EA launchert nem is látod, intézi a háttérben a proton a SteamOS-ben.
soundsonic: na igen, a hardverek árának realitását nem tudjuk elkerülni. A lehető legrosszabbkor indul a Steam Machine, de ilyesmit nem lehet érdemben előre kitalálni...
"PC-s felhasználók is eleve csak másodrendűek"
Konzol kezdettől brutál számokat hozott a rockstarnak, majd 1 év után kiengedte más hw-re is. Optimalizálás hosszan eltart, majd a multival itt is kaszálni kezdtek. De konzolon nem olyan elterjedt a homebrew, ráadásul már az excluzúviokra is jobban fognak ügyelni szvsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem közvetlen Steamből, de igen. Lutris jellemzően a megoldás. Régebben egyszer próbáltam, akkor némi hekkelés után a GTA V online is ment, Lutrison keresztül.
Rockstar egyébként egy érdekes cég, tőlük nem is nulla, hanem -1 szintű StemOS támogatásra számíts. Mi PC-s felhasználók is eleve csak másodrendűek vagyunk a konzolosok mögött...
Viszont az EA több játékához volt szerencsém (Mass Effect játékok), minden flottul megy, az EA launchert nem is látod, intézi a háttérben a proton a SteamOS-ben.
soundsonic: na igen, a hardverek árának realitását nem tudjuk elkerülni. A lehető legrosszabbkor indul a Steam Machine, de ilyesmit nem lehet érdemben előre kitalálni...
-
wasd.hu
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Igen
Értem! Akkor viszont például GOG játékok is futtattathatók rajta?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
soundsonic
aktív tag
Épp az imént találtam egy jó kis youtube videót erről, ha valakit érdekel: (A cím nem fedi a lényeget)
#11 nekem azzal sem lenne bajom, de már mire megjelenik elavult lesz a hardver
-
tlac
nagyúr
-
noPublicFG
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Csak egy kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban! Ha a Steam-en megveszek egy Uplay/Rockstar/EA stb játékot, van bőven, akkor az ilyen gépeken elindul megfelelően a másik gyártó DRM-je is?
-
soundsonic
aktív tag
Á értem köszönöm! Sajnos ez nem jó hír számomra. Azt olvastam, hogy rögtön elfogyott a steam deck, de vajon mennyire emelkedhetnek még amig lesz rá kereslet? Úgy néz ki megint emelni fognak az árán (gondolom), de ha így is viszik mint a cukrot..
https://pcforum.hu/hirek/31109/memoria-dragulas-ketszer-dragabb-2026-vegeig
Illetve lesz egy érdekes opció az aluminium os amiben lesz linux konténer és akár futtathat steam-et is
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nyilván azért szurkolok, hogy nagyot menjen, sőt annak örülnék neki, ha nativan telepíthető lenne a steamos bármilyen akár nvidiás gépre is. (tudom van bazzites os meg ilyenek, de azért mégiscsak ...)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Valve lökd már ki a nép elé azt az 1000 eurós/dollár árat, vess véget a találgatásoknak!

-
soundsonic
aktív tag
Nyilván azért szurkolok, hogy nagyot menjen, sőt annak örülnék neki, ha nativan telepíthető lenne a steamos bármilyen akár nvidiás gépre is. (tudom van bazzites os meg ilyenek, de azért mégiscsak ...)
-
wasd.hu
senior tag
Már mindent is tudunk róla, de árat nem mernek írni továbbra sem. Én szeretnék egyet, de nagyjából sejthető, hogy olyan drága lesz hogy én biztos lemondok róla és valamikor 2027-28 környékéig várok inkább egy új xboxra amihez képest nagyon gyenge lesz, pedig kis gépnek szemezgettem vele. Hogy egy további rossz hírt közöljek, pont ma olvastam, hogy a memória árak megint tovább duplázodnak, szóval hajrá.. indolkolt mégtovább húzni a megjelenését..
Az is egy lehetőség, hogy nem mi leszünk a célcsoport és ettől még nagyot mehet a "kis" steam ökoszisztéma!
-
soundsonic
aktív tag
Már mindent is tudunk róla, de árat nem mernek írni továbbra sem. Én szeretnék egyet, de nagyjából sejthető, hogy olyan drága lesz hogy én biztos lemondok róla és valamikor 2027-28 környékéig várok inkább egy új xboxra amihez képest nagyon gyenge lesz, pedig kis gépnek szemezgettem vele. Hogy egy további rossz hírt közöljek, pont ma olvastam, hogy a memória árak megint tovább duplázodnak, szóval hajrá.. indolkolt mégtovább húzni a megjelenését..
-
wasd.hu
senior tag
-
paatrick
őstag
Jöhet karácsonyra a fa alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Home server / házi szerver építése
- Linux felhasználók OFF topikja
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Carbon X1 - i7-1165G7/16GB RAM/500 GB SSD - számlával, garanciával
- SK hynix DDR4 32GB SODIMM laptop RAM 2666MHz - 1Év Garancia Számla
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GIGABYTE B760M GAMING X DDR4 Alaplap
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Az pedig még Xbox-on is van...
)" - Pont az a lényeg, hogy nem csak játékra alkalmas, és ezért versenyképes, mert univerzálisabb, mint egy PS5.
. Egyébként korábban 1660superrel játszottam főleg és az is lehalt néha, de az 5060 is fagyott már le és ilyenkor is még mindig az a kérdés, hogy gpu miatt volt-e vajon vagy úgy a komplett rendszer térdelt le.

- nem saját kép:
Maga az alap: