- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #5052 üzenetére
Teljesen játékfüggő, még ez is.. Egyszerűen nem lehet leszűrni semmit a tesztekből, Én ezért kezdtem el próbálgatni.
Vannak olyan játékok, amelyek magasabb felbontás mellett is sokkal jobban tekerik a CPU-t, pl. Frostbite motorral futó játékok mind ilyenek, meg még jó pár. Ezeknél magasabb felbontás mellett is számít a cpu erő. Hiába írják több helyen, hogy nem, de..
Ezeknél jön elő esetlegesen a különbség régebbi-újabb generációk között is.
Ha esetleg van kedved, időd, próbáld ki, hogy DSR mellett vidd le a cpu órajelét, majd vissza. Azonos játékokban, azonos helyeken figyeld a különbséget.
Nekem Overwatch, BF1, Forzák alatt látható volt. Érezhető nem volt, mert pár fps-ről beszélünk.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #4845 üzenetére
A vram órajel elég kényes kérdés. Bizonyos szint felett hiába stabil, elkezd lassulni. Nekem, bech-ek alatt sokszor az van, hogy 11400-on gyorsabb, mint 12GHz körül. Legtöbbször a min. FPS szokott jobb lenne alacsonyabb órajelen, ebből adódóan az eredmény is jobb szokott lenni.
Plusz vram-nál van olyan, hogy stabilnak tűnik, aztán egyszercsak, valamelyik játékban elszáll.
KAMELOT: Ha nem fér el?
Van olyan, amikor bizony nem lehet nagyobb. El lehet lenni ilyen vassal ITX-ben is. Csak, kicsit macerás, ha hozzá kell nyúlni.
-
Laraxior
titán
válasz
Weareus #4827 üzenetére
Felso ket csuszka tokig kitol...
Az alatta levonek mondjuk 70, a legalsonak meg adj 400-at. Elso korben.
Superposition 8K teszt. Alatta fusson a GPUZ. Figyeld mik a max orajelek. Majd ha lefutott a teszt megnezheted a tobbi erteket is, mennyire esik vissza az orajel stb... -
blázió.stp
csendes tag
válasz
Weareus #4827 üzenetére
A GPU Boost 3.0 miatt out of the box magasabb órajelen megy, mint ami meg van adva (1582MHz).
Nekem csak 1070-em van, de 1987MHz-ig boost-ol fel out of the box.Szvsz. told ki a power limitet max-ra, GPU clock offset +50 és Memory clock offset +200 aztán teszteld.
Ha stabil, akkor lehet feljebb menni.Ahogy tom_tol is írja inkább az MSI Afterburner-t használd.
-
Laraxior
titán
válasz
Weareus #4774 üzenetére
TimeSpy. Superposition.
Addig húzod ameddig hiba nélkül megy. Baja nem lesz, akkor se ha 20.000MHz-et állítasz be.
Próbáljuk már elfelejteni ezt a tuning által megölöm a hardver dolgot.
Ha magas a GPU órajel, akkor majd a driver figyelmeztet, hogy gond van, restart, lejjebb veszed az órajelet, kész.
Ha magas a vram órajel, szemcsésedik, ugrál, anomáliák lesznek a képben. Visszább veszed az órajelet.
Ha a TDP limitet nyaldosod, akkor automatikusan visszaveszi az órajelet.Kezdd 2050/12000-nél. Aztán 10esével mehetsz feljebb... vagy lejjebb. Sok sikert.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Weareus #4578 üzenetére
Én 320k alatt nem találtam ilyen kártyát... Csak a sima blokkos változtatot, amihez kell a kiépített víz.
Majd akarok teljes vizet is, proci miatt, de a vga elkég macerás. Minden kártyához új blokk, és a legdrágább blokk a vga-ra van.
Másrészt meg most nem tudom, melyik gyártó engedi hogy leszedjük a léghűtését garanciavesztés nélkül. Eddigi szériákon csak az EVGA volt, meg pár Giga. 1080 Ti esetén melyeket lehet garivesztés nélkül buherálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest