- Netfone
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5371 üzenetére
2088/6102, ffodinál: 2050/6300, különbség scoreban: 189 pont.
(2075-ig ledroppol néha azért).Szóval a score-különbség szerintem reális.
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5371 üzenetére
Köszi.
Hát nem tudom, jogos a kérdés. Lehet, hogy ffodi tarsolyában van még valami, amit mi nem tudunk...
Az is lehet, hogy az enyém még a ramok terén bírta volna még picit, éjjel 2-3 óra körül már nem volt türelmem teljesen kicentizni.
Illetve még a fesz-állításra tudok gondolni, azzal még nem babráltam. Btw azt hol lehet?
(#5374) bombibmw Állatul néz ki.
-
bombibmw
veterán
válasz
Motion_Blur #5373 üzenetére
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5328 üzenetére
Értem, köszi. Akkor várunk.
Innen vajon melyik bios-t érdemes leszedni a Founders Editionhoz?
Feljebb írták, hogy Strix-es jó lehet, 'asszem'. (De ugye van Strix OC bios is...).Btw: a GPU-Z hová menti el a vga biost? Meg akarom őrizni, hátha nem is az eredeti van rajta már, hanem valami más, ki tudja? (A C:/program files/GPU-Z mappában nincs).
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5311 üzenetére
Elkezdtem kimenteni gpu-z-vel a vga bios-t. 3 perce fekete képernyő. Meddig fogja csinálni?
Szerk.: Ok, megvan.
ffodi: akkor kérek szépen egy linket a toolhoz (próbáltam rákeresni, de nem találtam).
-
cyberkind
félisten
válasz
Motion_Blur #5320 üzenetére
Ennyire szar a FE, hogy már most ezen gondolkodsz?
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #5314 üzenetére
Ezt örülnék ha tudnám én is
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5307 üzenetére
Nem rossz ez így sem.
Szerintem ebből kikövetkeztethető az, hogy nálam kizárásos alapon a víz dob ennyit rajta, pontosabban az, hogy a vrm, gpu és ram ellenállása a hőmérséklet emelkedésével szintén nő, így egy ördögi körbe lehet kerülni a gyengébben teljesítő stock hűtés miatt.
(Bocs a dupláért.
)
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5271 üzenetére
Köszi.
És oc-kártyákon a +2 pin hány wattot hoz a "konyhára"?
Szerk.:
(#5272) ffodi Áh, ok, köszönöm. Így már világos. -
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5223 üzenetére
Durvásos.
A gpu speed 2140-2150 körül volt, ha jól látom.
Atya ég, így mennek az új 1151-es procik?
Kell egy ilyen. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5223 üzenetére
Kitolva 1.093V-re.. Bár az a vicc, hogy Nekem így sem megy többet.
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5161 üzenetére
Nekem víz figyel rajta, tehát csend van, ezért nyilván hallom a tekercsek zizegését. Az érdekes az, hogy különböző alkalmazások megnyitására változik a frekvenciája és a hangosság (son) mértéke, ami persze nem meglepő, gondolom a kártya áramfelvételének/gpu órajelének függvénye (is).
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #5133 üzenetére
Nem épp
60 fokig be sem kapcsol ugyebár. Megjegyzem 53-54 max terhelésen(4K), szóval... Ami zavar inkább az a procihűtőm, mert ugye nem delidelt a 7700k-m és hát elég hülye fokokat tud mutatni, leginkább ugrál össze-vissza és hol visít a V8, hol nem... Meg mit fűtene ebben a nagy házban, annyi venti van berakva, hogy inkább fázok a gép mellett. xD eskü! Néha inkább felrakom rá az előlapot, mert kajak elkezdek fázni úgy szívja a levegőt be és körülötte attól még a hűvös ott van ugyebár.
Ezért Januárba jön is a delid, szóval végre minden fasza lesz, nem csak a VGA-m. Hála istennek pl a RAM is tudja az XMP-t 3200-al, szóval király tényleg minden.
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #5085 üzenetére
TDP limit? Az min múlik pontosan?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5085 üzenetére
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #5080 üzenetére
Elküldöm a bench fájlt, megtudjátok nyitni Afterral.
Végig 12GHz. Aki fél, hogy vírust küldök ne töltse le. Ez van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5065 üzenetére
Őőő.. Azt nem tudjuk, hogy tartotta-e a 2100-at. Annyira van belőve. 4K-n közel sem droppol annyit, mint 8K-n.. 8K-n folyamatos power/voltage limit van. Annó még Laraxior nézte meg azt hiszem a HOF-al, vagy talán Akoska, már nem tudom, és az is droppolt mint a huzat.
Most az, hogy benchben hoz, az egy dolog, de nem a benchmark-okkal játszunk. Nem véletlen szoktam mondani a vram tuningot is, hogy bizonyos szint felett már inkább elvesz, mint hozna.. Hiába tűnik stabilnak.
2000 felett hoz még a GPU, nem mondom azt, hogy nem, de játékok alatt pár fps különbség van.
Több olyan bench-ről olvastam, ahol 1V alatt megy 2050-2100-at a GPU, ami teljesen jó. De, pluszban semmi értelme emelni a feszt. Ha alap feszen már nem stabil, akkor felesleges adni neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5063 üzenetére
Az a gond, h semmivel sem jobb kitolt fesszel, cserébe jobban melegszik. Én ezért sem tolom ki, mert felesleges.
Annyit ad, hogy kevésbé droppol vissza órajelet, mondjuk fesz nélkül 3-4 lépcső, fesszel 2.
Érdemes lesz figyelni a 8K-s bench-nél, hogy 120%-on kiakad a powerlimit, és le fog droppolni valszeg 1970-1960MHz körüli órajelig. Pl. ezért sem hajtom jobban.. Nekem most 1949-en áll fixen, max 1 lépcsőt lép vissza. Ha kitolom az órajelet, és a feszt, akkor 2012-ről 1949-ig dobálja vissza superposition 8K alatt.
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #5057 üzenetére
1.093V asszem
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #5057 üzenetére
Meglesem hamarosan
-
Chrys_
addikt
válasz
Motion_Blur #5051 üzenetére
Nem volt eddig ASUS-n kívül másik kártyám vagy alaplapom. De a garanciavesztés miatt (vizesblokk megy rá) most váltok VGA fronton. Felhívtam a Media Markt ügyfélszolgálatot, elvileg küldik a retour-t és cserélik, de még átpasszolják az ügyet egy másik részlegnek és jelentkeznek.
Mivel ez nagyértékű online rendelés és direkt házhoz szállítás volt, ezért nem adhatom le helyben az MM-ben. -
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #5032 üzenetére
Erőben azért adja!
Amúgy kipróbáltam a natív 4K-t, háááát szerintem a DSR még gépigényesebb mint a szimpla natív 4K.. Legalább is VGA használatból ez tűnt fel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5008 üzenetére
Az egész frankó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #4989 üzenetére
Én 2GHz fölé sehogy sem tudok menni, ha kitolom a feszt koppig, akkor sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #4987 üzenetére
Ez alulfeszelve ennyi. Gyárilag elküldi 1.04-1.062V-ig, és 5-10 fokkal melegebb, azonos órajel mellett.
Ez a gyári boost órajele a Strix-nek, a Poseidion órajelével elmegy 1987-2GHz-ig is. De oda már 1V fölé kell menni. 1.025, 1.031V-ig, és semmi különbséget nem veszek észre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #4985 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #4982 üzenetére
Az úgy már oké, úgy értve, hogy a gyári boost órajelek, és a 2100 körül.
Bench-ek alatt előjön a difi, de játékban, főként ha fps cap van, nem veszel észre semmit.
-
Areturus
tag
válasz
Motion_Blur #4978 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Én nem véletlen szoktam mondani, hogy közel sem számít annyit a gpu órajel.. Persze, számít, de nem annyit, mint azt többen gondolnák.. Én 1440p-ben nézelődöm, és elhanyagolható a különbség..
Én ezért is használtam már egyszer 1900 MHz körül, 1V-n a strixet, kb. 5% különbség volt.
-
Srob
tag
válasz
Gratula
-
cyberkind
félisten
válasz
Motion_Blur #4970 üzenetére
És még így is van pár játék ami ugyan az optimalizációja miatt de beveszi ezt a tartalékot.
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4952 üzenetére
HITMAN Benchmark, szal nem a játék alatt van igazából, de megnézhetem úgy is.
2017-12-16 20:16:54
Core: 2062Mhz
TDP: 78.8
Fesz: 1.0810 -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #4947 üzenetére
Készítettem egy custom venti profilt, ezzel most 1720-1750 MHz között tartja, GPU 77-78 fokos, a venti pedig 66-67%-on pörög.
Fesz. 0,95-0,96V
TDP limit végig 100% közelében.
abridabri: köszi, ezt a vidót már láttam és próbáltam is megcsinálni amit ír de már sokkal újabb az AB és nem ment... nekiállok majd újra..
-
válasz
Motion_Blur #4947 üzenetére
Can We Improve GTX 1080ti FE Temps By Dropping The Voltage?
1900ala se fog esni az FEd ha csokkentesz egy kis voltot ,es ugy nem fog melegedni (mhz-t droppolni ) -
KAMELOT
titán
válasz
Motion_Blur #4943 üzenetére
MSI AERO 1080TI. Ugyan az mint az FE csak a borítás más!
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4943 üzenetére
Nem szóltam!
-
KAMELOT
titán
válasz
Motion_Blur #4938 üzenetére
Mi esik be 1700Mhz alá?
70%-os ventivel 80-85 fokot tartotta 1980Mhz és akkor nem is volt még tuning a kártyán.Rakj be ide egy GPU-z képet ahol látni, hogy visszaesik. Írd be milyen game és milyen beállításoknál!
Valami el van neked ott cseszve! -
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4938 üzenetére
Oké
-
Areturus
tag
válasz
Motion_Blur #4919 üzenetére
Nincs rajta matrica, szóval gondolom nem lesz később baj belőle. A GPU felett réz sapka van, így még összeszorított farpofákkal is de bátor voltam a folyékony fémet illetően.
(#4920) Weareus: Nálam ennyit hozott a csere. Egyéb infó, hogy CM Cosmos 2 házban van és két venti fújja oldalt rá a levegőt. Játék közben pedig a kártya profilja elviszi 100%-ra a ventiket. Előtte normál pasztával 60 körül volt, +-1,2C a szoba hőmérsékletétől függően. CPU oldalon még többet nyertem a paszta cserével, ott jobban "megérte". Bár ezek csak játékok közbeni értékek amiket írok, bármelyik tesztprogram, pl 3DMark szinte biztos dobna még rajta vagy 4-6 fokot.
(#4922) RazoR: Én elengedem az fps-t a g-sync miatt. De pl GTAV 5k felbontásban még ezt a szériát is simán megfogja. BF1, SW BF2 120% res scale még megy, de a nagyobb értékek már túl sokat lassítanak
-
RazoR
veterán
válasz
Motion_Blur #4924 üzenetére
Elég a Kryo is, nekem anno a Classi 980Ti-n -8-10 fokot hozott.
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4907 üzenetére
Amúgy mák, hogy vettem hozzá tartót, legalább van 1.5 Kg ez a batang!
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4907 üzenetére
Átlag 65 (fullon)
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4905 üzenetére
Milyen játékra vagy kíváncsi?
Innen nézz játékokat: [link]
Ami eddig volt az:
Crysis 3 @ 4K : ~50 FPS Full Settings
Fallout 4 @ 4K: 60 FPS Ultra, minden extra bekapcsolva.
Witcher 3 @ 4K: ~60 FPS, Ultra, HairWorks OFFÚgy tűnik, hogy a 2050Mhz megvan GPU-n. RAM-nál most dobtunk rá +400Mhz. Tehát 12 GHz!
De mindjárt jön kép is!
3DMark:
- [link] (tuningolt RAM +400Mhz)
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]Képek:
-
sqpp
őstag
válasz
Motion_Blur #4888 üzenetére
Alap!
-
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #4878 üzenetére
Hát akkor rábeszélni nem akarlak, mert a tény tény: az áztatás lehetősége benne van a pakliban épített víznél (is).
Nyilván nem akarok senkit ijesztgetni (az adatlapodon szereplő cpu-kompakt víz azért jó minőség), de a kompakt sem életbiztosítás. Gondolom a "raijintek triton AIO leaking"- jelenségről hallottál. Borzalmas kompakt volt.
Én az előző 1155-ös konfigomat (hd 7970 cf + I7 2600k) áztatással küldtem a másvilágra épített full vízzel, de csak az alaplap halt meg, és az is sokadszori áztatásra, a többi túlélte és ph-n el tudtam adni a cpu-t, a vga-kat, ramokat, etc.
Hiába, ez egy ilyen játék, de hűtés felől nézve akkor is "A(z épített) Víz Az Úr." -
Weareus
addikt
válasz
Motion_Blur #4872 üzenetére
Látom, kompakt vized van a procin.
VGA-ra épített víz szóba jöhet?
Nekem is 1080Ti FE-m van, 2 ghz felett is képtelenség 50 fokig elvinni a karit: ráadásul mindezt nagy-nagy csendben tudja és a hőmérséklet-hőingadozás élettartam szempontjából sem mindegy. -
KAMELOT
titán
válasz
Motion_Blur #4869 üzenetére
Zárt házad van? Mert nekem is volt FE és nekem 80-ig ment és 1980Mhz-et szépen tartotta. Custom ventiprofil sem kellett.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #4867 üzenetére
Attól is függ hova boostol a kártya alapból. Nekem 2000-re, szóval +50-et tudok adni neki (kb itt a vége az összesnek).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #4801 üzenetére
Koppos terhelést kérdezett.
Jah,, amúgy koppra terhelve. de nem tudom már, majd egyszer megmérem megint.
-
törölt tag
válasz
Igen, Furmark + IBT. És full tuning.
1070-el sikerült kivennem 500W-ot a falból, 1080ti-vel gondolom +150-200W-al kéne számolni, ezért gondoltam, hogy kell a 750W.
Senkinél nincs egy mérő? -
sqpp
őstag
válasz
Nekem 7700k+1080ti lesz 650W EVGA G1-el, szerintem bőven elég rá.. a proci se zabál semmit, a vga is max 375w, nem jön ki itt sehogy sem a teljes.
-
KAMELOT
titán
válasz
Motion_Blur #4788 üzenetére
Nem lesz gond 4k-ban sem! Grat!
-
gyvi
csendes tag
válasz
Motion_Blur #4730 üzenetére
Pár hete vettem itt PH-n Asus FE-t. Akkor az eladó azt mondta, hogy várja a következő szállítmányt.
-
TTomax
félisten
válasz
Motion_Blur #4738 üzenetére
Akkor inkább AIOt vegyél.
-
RazoR
veterán
válasz
EVGA SC2 is ref nyákos.
-
Weareus
addikt
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest