-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
válasz
ingalls #6579 üzenetére
Nekem felbontatlan volt a zacskó, és a fóliák is rendesen a helyükön voltak. Nem zizeg, nem serceg, és számomra nem hangos. 214-ért vettem én is. Viszont 1475-nél az istenért nem akar többet menni, és ennyit is csak +50mV mellett hajlandó, amúgy 1450 a vége. Memóriában 2000+ megy gond nélkül. Nem tudom nálad mi számít melegnek, de nyitott házzal 68-69 fok a maximuma, zárt házzal 73-74 C° és mellette a venti meg sem izzad, a maximum amit mértem 65% volt.
-
rtitusz
őstag
Amúgy akik 1500+Mhz-t kihoztok a kártyából, alap feszültséggel csináljátok? Alap feszkóval nálam 1455 a vége, ha adok neki +50mV-ot akkor is csak 1480-ig tudom húzni, 1490-nél már kifagy. A memória megy 2000-et gond nélkül. (Giga G1)
-
rtitusz
őstag
válasz
hszilard666 #6267 üzenetére
Én egy i7-2600K-val hajtom, és bőven elég neki az is, szerintem még alap órajelen se lenne gond, bár az enyém 4.5GHz-re van húzva.
-
rtitusz
őstag
válasz
Tomdriver #6173 üzenetére
De ez egy ilyen végtelen kör. Most jött ki a 980Ti nem rég, de várod a Pascalt, kijön a pascal, de nem veszed majd meg, mert várod a második generációs pascalt, ami jobb, meg szuperebb lesz, úgyhogy megvárod. Kijön, de akkor már régi a pascal architectúra, inkább megvárod a következőt. És így tovább.
Ha így gondolkozol, akkor soha nem veszel kártyát. És igen, aki ilyen kategóriában vesz az számolhat vele, hogy évente bukja a kártya árának 30%-át minimum.
-
rtitusz
őstag
válasz
Tomdriver #6171 üzenetére
Visszatérve a 980ti-re, nem nagyon látom, hogy egy 260-280 ezres kártya annyival jobb lenne, mint egy 220-as. Tuningolhatóságban hasonlóan lutri hogy milyet kapsz ki, kivéve talán a Zotac ASIC szerint árult kártyáit, de végeredményeben, hogy az egyiket 1450-re, míg a másikat 1500-ra tudod húzni nem hiszem, hogy megéri az árkülönbözet. Alig pár százalék erőbeli különbségről beszélünk csak. Ami miatt lehet kártyák között vacillálni az csakis a hűtés meg a garancia ideje szerintem. De ha halk hűtést akarsz, akkor ott az MSI, ha erőset, akkor ott a G1 az olcsóbb szegmensben. Vagy az evga hybrid a vizes részlegen, bár az már a drágább kategória. Mindegyik három év garival asszem.
-
rtitusz
őstag
Ilyenem van, féltem hogy hangos, kár volt, nagyon elégedett vagyok vele. Hogy az iponnál éppen mennyibe kerül az az adott készlettől függ, gondolom most berendeltek párat. Mikor megvettem felugrott az ára 138 ezerre pár napig. Szuper
kisnagy kártya.Szerk: az hogy mi hangos, viszonyítás kérdése, előtte egy R9 290-em volt, az a G1-hez képest porszívó. Max terheléssel, 1450/1900-ra húzva 72 fokon tetőzik a kártya, 50-60%-os ventilátor használat mellett.
-
rtitusz
őstag
Úgy tűnik meg van a stabil OC, nálam +125Mhz-et kap a grafikus mag, és 400Mhz-et a memória, azaz 1440/1950. Viszont az érdekes, hogy a Valley csak windowed módban hajlandó indulni, teljes képernyő esetén kifagy. Natív felbontásom 2560x1440, de egy 1920x1080-as teszt miatt nem kéne ezt csinálnia... (Az ASIC 63,6%, de ezekben nem hiszek már.)
-
rtitusz
őstag
válasz
Modst3R #5861 üzenetére
Ha nincs húzva, akkor terhelve sincs hangja. Nem értem, miért írták hangosnak a tesztek. Lefuttattam egy Valley-t, így alapon, ahogy kijön a dobozból, és semmi hangja nem volt.
Most majd elkezdem húzni, meglátjuk mit tud.
A régi R9290 a végletekig feszítve tudott: http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_tm_r9_290_290x/hsz_30909-30909.html
-
rtitusz
őstag
válasz
Modst3R #5859 üzenetére
Felment a driver, azonnal megszűnt a coil whine! Ezt magyarázza meg nekem valaki!
Ha terhelés mellett visszajön az kevésbé zavar, mert akkor úgy is hangosabb a gép, meg a kártya is átmegy porszívóba én meg fejhallgatóval játszom, de mikor dolgozok a gépen, akkor nem szeretem hallani.
-
rtitusz
őstag
Megjött a G1, épp drivert telepítek. Viszont van egy halk, de folyamatos coil whine. És még csak meg se terheltem még.
-
rtitusz
őstag
Nem akarok én lenne az új megmondóember, tudom, hogy letettem már a voksomat a Gigabyte G1 mellett, de utánaolvasva a Zotac AMP! Extreme-nek nagyon-nagyon meggyőző amiket írnak róla, most kicsit inkább afelé kacsintgatok annak ellenére, hogy drágább, mint a G1.
-
rtitusz
őstag
válasz
Montesantos #5736 üzenetére
Úgy tűnik a Google nem a barátom ma.
Maradok azért a G1 mellett, a léghűtést jobban kedvelem, egyszer megdöglött egy pumpám az i80-ban, utána váltottam Noctuára.
-
rtitusz
őstag
válasz
#Morcosmedve #5725 üzenetére
Köszi, valószínűleg akkor G1 lesz. Az ipon árulta pár napja 211-ért, majd lesem, hátha leesik megint. Annyira nem sürgős.
-
rtitusz
őstag
válasz
XXArcAngelXX #5722 üzenetére
Ha alapjáraton nem hangos, a G1 akkor nem gond, az R9290-nél terhelés alatt csak halkabb lehet. EVGA-nak van olyanja egyik verzióban mint a Strix, hogy lekapcsolja teljesen a ventiket ha nincs terhelve. Azt szeretem, ha böngészés, munka közben kussban van a gép, ezért is vettem a Seasonic tápot, az is csak terhelés alatt használja a ventilátort, olyankor meg úgy is füles van rajtam. A "coil whine"-al mi a helyzet G1-en?
-
rtitusz
őstag
válasz
Modst3R #5716 üzenetére
Köszi a válaszokat, azért persze akinek van még mondanivalója ne habozzon közölni.
Asus-t csak azért néztem, mert kb. 10 éve asus kártyáim vannak (HD3870->HD6850->HD7870->R9290) és eddig mindegyik hibátlan volt, meg valahol olvastam, hogy a Strix a leghalkabb kártyák között van, miközben a legjobban teljesítők között szerepel. AMD-s vagyok egy ideje, de az új széria szerintem egy nagy ballépés az AMD-től. Sajnos a kis R9290-et megeszik a játékok reggelire 2560x1440-es felbontáson, és ha lúd legyen kövér alapon döntöttem a GTX 980TI mellett. Utoljára nVidiám 2004 környékén volt, egy Inno3D GeForce 6600GT, de az már nem ma volt.
-
rtitusz
őstag
Sziasztok, lassan lehet ráveszem magam egy GTX 980 Ti vásárlásra, és az ASUS STRIX GTX980TI kártyáját nézegettem, de igazából ötletem sincs melyikkel jár az ember a legjobban. Látom itt sokan Zotac pártiak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest