- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Akkor még egyszer. Látom nem jött át. Közöld az órajeleket.
Nem volt világos a lényeg?
Te a 780Ti-t fikáztad technológiailag, és hogy a 256bit-tel pics@n rúgja a 980 a 384bit-es 780Ti-t. Ez csak úgy derül ki, ha clock2clock vannak összehasonlítva. Ott derül ki mit tud a két chip.
De ezt tényleg le kell írnom 2x, és még ezt próbálod megmagyarázni? Pfff..Írd azt, hogy az a célod, hogy minél jobb színben tüntesd fel a 980-at, és hogy mennyire über brutál a kártya, a többihez képest, és akkor be is fejeztem.
Vagy akkor toljunk összehasonlítót, de a Vapor-t is csak "290X OC"-ként jelöld a 980 mellett.
"De nekem csak egy DCU2 OC volt."
Oké, én tudom. De más aki olvassa tudja mennyire anti tuningos volt és 1080-at se ment stabilan amit te "290X OC"-nek jeölsz?
-
zack
nagyúr
Kicsit pontosabban közöld az eredményeket. Feltéve ha az Asus 290X-et nevezed OC-nak. Mert az minden volt, csak nem tuningolható.
980-at is OC-nak hívod, de annak ugye nincs baj a tuning képességeivel.
Közöld mind a kettőnek a pontos órajeleit, mert ez így nem fair. Valaki benéz és azt látja, júj mennyivel jobban megy a 980, holott a DC2-nek az 1070Mhz ment feszelve stabilan. Azért egy Lightning/Vapor-X eredményt biztos nem úgy közölnél, hogy "290X OC", hanem sorokon keresztül ecsetelnéd, hogy ez nem sima 290X, hanem az über brutál modellek a szériából, és nem ez az átlag.
Nincs baj az összehasonlításokkal, csak így kissé ferdítés, és maszatolás, órajelek nem közlése végett.A 780Ti-t pedig Clock to Clock hasonlítsd össze, és majd úgy kiderül mennyire erős a 980. Ne 1500Mhz környékén hasonlítgasd, és fikázd a 780Ti teljesítményét, és hogy mennyivel jobb a 980 a 256bit memóriabusszal. Ttomax-szal beszélj, és csináljatok clock to clock közeli eredményeket.
Félreértés ne essék, nincs bajom azzal hogy jó a 980, csak te közölsz legtöbbet összehasonlító eredményeket, te vagy az, aki fikázza a 780Ti-t, hogy köszönő viszonyban sincs a 980-al, és ez így nem más, mint erős ferdítés a szakmaiságot mellőzve.
-
ÁdiBá
veterán
Kicsit őszinte leszek, lehet hogy a kártya gyenge felépítés szempontjából a GTX780Ti - hez képest.
De eddig még nem találtam olyan játékot ahol alapórajelen ne lenne gyorsabb mint a volt Titanium.
Tehát lényegében a 384Bit/48Rop/2880Cuda sehol nem tudta még megmutatni azt az igazi erejét a 980 al szemben amire sokan számítanak.
Inkább végig kullog a GTX980 nyomában amit ezeket az értékeket gond nélkül hozza, valami vicc számláló egységekkel, és sávszélességgel, mintha csak oda szurkálna a GTX780Ti-nek, minek neked 350GB/s öcsi mikor 220 al megyek úgy...
Jól kivan találva az tuti. -
helkis
veterán
miden program más.. nyilván van amelyiknek kedvez egy adott felépítés és van amelyiknek nem.. illetve a kettő között bármi elképzelhető..
nem azt akarom mondani, hogy a korábbi széria a király, az új meg nem, hanem hogy mindenki ismerje el a videokártyájának a korlátait, nem kell túlpörögni, mint az első randin, amikor még ott a rózsaszín köd, ennyire egyszerű a dolog.. -
daveoff
veterán
Na ebből a tesztből már jól látszik a 980 valódi teljesítménye, az NV-nek egy év munkával és egy új generációval sikerült +2fps-t fejlődni, vicces....Ráadásul nagyobb felbontáson 0 az előny az előző generációhoz képest. A tuningot szerintem hagyjuk ki a képletből, mert az nem releváns. Neked ez megért 85ezer forintot? A legjobban akkor jártál volna, ha maradsz a 780ti-nél...
-
zack
nagyúr
-
HSM
félisten
A 290X-ed esetében egy sima Asus DC2-esed volt, ami sajnos messze nem tartozik a jobb típusok közé, ráadásul a házad szellőzése is igencsak kevés volt neki.
A 780Ti nagyon jó cucc, főleg a refi, de nem fogyaszt az sokkal kevesebbet a 290-nél, szval ugyanúgy kazán, csak ugye ott refhűtéses kártyád volt, ami max a lábad melegítette a gép hátuljánál, mivel a refhűtő nem a házba engedi a meleget.Szóval az összehasonlítás így nem egészen fair.
Ami a 980-at illeti, a 4GB Vram az jó, a tuning az bajos lehet, így is aránytalanul erős már a GPU a 256 bites buszhoz, ha meg az elfogy, hiába húzható a GPU, nem fog hozni sokat...Kíváncsi leszek amúgy a tapasztalataidra, de Nv-től jelenleg szerintem a 780Ti a legjobb.
Aztán majd úgyis látod a 980-on, hozza-e, amit elvársz tőle.
-
Sondi1986
addikt
Nem hinném hogy gyártja. Szerintem a GK104 és GK110 gyártó sorain GM204 chipek készülnek, a maradék GK104 chipeket GTX760 ként fogják árulni, a GK110-ből meg Quadro lesz.
Arra lennék kíváncsi hogy ha a GTX960-as a GM204 még jobban lebutított chipje lesz, mikor fog kijönni, mivel a GTX970-es nagyon viszik, és amíg abban ilyen hiány van nem belőle még lebutítani.
-
Forestgreen
aktív tag
(#2159) ÁdiBá: Ha a hétvégén belinket listában 0.00% akkor nem mérvadó, persze, 1000 másik VGA-ra jut egy Titan Z vétel, de azért ne feledjük, hogy a Titan Z inkább státusz szimbólum, mint a nép kártyája. Biztos sok Titan Z tulaj van, de ők nem jártak épp azon a szavazáson, inkább a VGA-jukat nyüstölték
Ahogy néztem a HD 7770 is 0%-volt, ami mutatja, hogy nem reális az a szavazás, hisz csak ismeretségben 4-5-6 HD 7770 van... (Titan Z természetesen nincs, az egy használt autó ára
)
Holnap itt a GTX 970-esem, én már annak is örülök
-
anytime
őstag
+1, egyebkent honnan tudna az ember, hogy a makos teszta neki a legjobb, ha kozben a turos, sajtos es meg a tokom tudja milyen feltettel biro pastat meg sem kostolta???
Ne gyerekeskedjunk mar, az en apam tuzolto, az enyem katona es igy tovabb ...., gondolom, ez ismeros mindenkinek az ovibol
-
Landon
addikt
Nagy Maxwell alatt mit kell erteni? DualGPU-s '990'-t vagy az allitolagos egy GPU-s szornyet 2816 CC-al es 384bit-es memory bus-al?
Szerk:
Mutass mar egy hsz-t ahol azt irtam, hogy MA 8GB KELL!
En a SoM-tol tartottam aztan irtam is, hogy ugy fest annak se kell (bar akinek volt annyi esze hogy a letoltott HD texturak utan teszteljenek azt irjak valoban meg eszi a 6GB-t, persze tudjui miert mind1.).
Nalam a WD azonnal megeszi a 3GB-t es jon a be-be akadas.
-
#Morcosmedve
veterán
Én viszont attól félek hogy az 1x6 ág?
Strix-en 1x8-van, az biztos TDP limites és nagyon nem lehet elszállni, annál tuningban az MSI-nek is jobbnak kellene lennie, meg aminek 6+6/6+8 van, ne adj isten 8+8, legalább is a TDP limit tekintetében, mert ugye, azért a GPU se mindegy...
Szerintem a tápnál akkor gond, ha dedikálva van adott ágra a felvehető áram, ha nem, mert közösben van, teljesen lényegtelen!
(#1919) ÁdiBá: igen, amúgy teljesen jogos! De szerintem egy értelmesebb tápon már egyben vannak az ágak.
-
#Morcosmedve
veterán
Nem arról van szó, hogy 780Ti-he képest nem, hanem 970-hez.
Nekem Ti és 780 is vagy 4-5 féle volt tipusonként, aztán megmaradt a 780 Classy sokáig, mert kb a DCII Ti szintén volt.
A másik, hogy nagy volt a szórás a beállítható órajelek közt, tuningpotenciál.
Itt most egyelőre erről még nincs komoly vélemény, de 150MHz + elég simán adható, de az is látszik, hogy TDP limit van keményen... abból nem tudom mi igaz, amiket irtak fentebb, hogy G1-nek a legmagasabb a TDP limitje, ezért jól húzható, ami nem is baj, mert általában nehéz rá BIOS-t moddolni, mig mondjuk az evga FTW űber limites, de az evgákra elég jól ráfexenek. De egyelőre nincs modbiosos tapasztalat se...
(#1915) h1mpi: annál jobban ismerlek, akkor kiemelve: ÉN odaadnám!
-
-
conqver
aktív tag
Szevasz!
Csak ajánlani tudom!
Tuning és alap órajeles eredmények! -
helkis
veterán
had válaszoljak a kérdésedre 2010-ből: [link]
bocs Crytek, de ezt nem lehetett kihagyni..
tulajdonképen azt is mondhatjuk hogy alapos vagy, meg nem szórod a pénzt, ami tök jó dolog, de szerintem téged a fórumozás és tesztek linkelése/keresése kielégít teljesítményügyileg..
akinek valóban kell valamihez egy vga, az nem vár hónapokig/évekig, max hetekig..
-
daveoff
veterán
Jó ez az új NV széria(970 nekem tetszik), csak az előző felső kategóriából nem érdemes váltani rá, mert minimális a teljesítmény növekedés. Annak éri meg a 970, akinek nincs 4gb ram, a fogyasztást hagyjuk, mert az kit érdekel. A következő AMD széria(390x) elvileg már 20nm-el fog jönni jövő év első felében, na ott már lehetnek érdekes dolgok.
-
regener
veterán
(#1086) Crytek
Akkor várj, de ez kit érdekel szerinted egy NV topicban?(#1087) ÁdiBá
Ő mindig csak vár és ezt szereti hangoztatni, pedig csak egyszer kell egy normális gépet összerakni és az elég egy jó ideig. -
Crytek
nagyúr
Semmi bajom nvidiával a 970 a kiszemeltem.De minek vegyem meg most ha az AMD villant jobbat ne adj isten azonos áron?
Az nv addigra ugyse fog egy másik szériát kihozni maximum a gazdagoknak a 980hiper titan black stb förtelmeket.
Szóval várok a 300-as amd megjelenéséig.Rossz dolog nem történhet max szar lesz amd de az nv meg már 100 k alá mászik. -
#Morcosmedve
veterán
Hol van az még, engem egy 980 SC ref érdekelne még, csak félek, mert a Ti igaz nagyobb TDP-ben, de gyári BIOS-al szépen el tudott melegedni-azaz- pörgetni kellett OC nélk is a ventit, miközben egy agyonhúzott 680 ref SC meg simán halk maradt.. 970 is lehet érdekel, de abból csak OC, várok még teszteket, meg árstabilizációt és piacot...
-
#Morcosmedve
veterán
De van 780-hoz is, csak nem mindegy, hogy az Asus fülese, ami 15k vagy a Sharkoon, ami 5k...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Renault, Dacia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest