- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csibuka85 #8410 üzenetére
Ha elér egy bizonyos hőmérsékletet akkor elkezdi csökkenteni az órajelet - ezáltal elkerüli a túlmelegedést, de a teljesítmény is csökken.
Amúgy lekopogva jó ez a STRIX, ma is ~7 óráig folyamatosan 60-100% között volt terhelve a GPU és 72/93 °C fölé (GPU/VRM) még nem ment.
Egy 290/X már megolvasztotta volna az oldallapot -
Victor91
tag
válasz
csibuka85 #8381 üzenetére
Szépen mennek SLI-ben, neked magasabb órajelen is járnak mint az enyémek. Nekem max 1291mhz amit elér.
Gondolom neked magasabb az ASIC Quality. Meg tudod nézni hány %?
Viszont az első karid elég meleg (alapon 79-ig engedi és elvesz a teljesítményből), közvetlen mellette van a másik? Ha tudsz kihagyni helyet tedd arrébb egyel, legalább 10 fokot fog csökkenni a hőmérséklet. -
Garsza
veterán
válasz
csibuka85 #7818 üzenetére
Itt található
Az ACU videóm. A történethez hozzá tartozik hogy a felvétel miatt csökkent az FPS szám kb. 6-7 FPS -vel. -
regener
veterán
válasz
csibuka85 #7829 üzenetére
SMAA, ott írja...
Ja és Unity a 980-jával
-
Sz.Miki
őstag
-
SSJPeter
őstag
válasz
csibuka85 #7628 üzenetére
"A Palit jetstream is ciripel ?"'
Ööö, sajnos igen. és amúgy sem a legjobb minőség.
-
Zsmester89
őstag
válasz
csibuka85 #7623 üzenetére
Most a húzott 970 van lemaradva 10-20 fps-el a gyári 980-hoz képest. Ha viszont a 980-at is húzod, akkor bőven megvan a 20-30% + teljesítmény. Igaz durva felárért, de mégiscsak egy erős csúcs kártya, alacsony fogyasztással
Tegyük hozzá a két tücsök ciripelés még ajándék az sli 970 mellé
meggondolandó
-
rambustibi
őstag
válasz
csibuka85 #7593 üzenetére
Ezt a videót néztem: [7perc 34m-től] itt 464W-ot írnak az Inteles procival. A procim 220W TDP-s, ez az intel nem tudom mennyi lehet 80-100?
Én örülnék a legjobban, ha elbírná, és nem kellene pluszba kiadni még több 10e forintot. -
válasz
csibuka85 #7263 üzenetére
Gondolom egy 10%-ot rádobnak a piaci átlagra. Mennyire tápos ezeknek a NYÁK-ja?
Más, de hasonló téma: valahol olvastam vmi zavaros infót, hogy a feltüntetett fázisok se mindíg igazi fázisok (pl a Giga G1 egyesek szerint csak 3+1 független fázis, de még az alapértékben sincs megegyezés, vki 5 vki 6 fázist mond). Most komolyan, álljon neki az ember egyénileg nagyfelbontású NYÁK fotókat levadászni és utánajárni minden egyes chipecske sorozatszámának
?
#7264: hja, ezt a 120Hz dolgot elméletben mondtam, a moncsit csak kb 5 percre volt időm bekapcsolni a munkahelyi gépemre kötve.
-
válasz
csibuka85 #7254 üzenetére
60 és 120Hz között én sem látom a különbséget, a 3D miatt és a felbontása miatt vettem
Normális 3D-hez (=vision) alapkövetelmény a 120Hz (=szemenkénti 60Hz), a következő lépcső, amit kaphatsz az szemenkénti 24Hz 3DTV play-el - na 24 és 60Hz között már biztos látnád a különbséget
.
1ms IPS-t én is nagyon szeretnék, de ez most egy adójóváírásos céges buli volt, ha nem veszem meg, a pénz jórésze idén bukik, ergo nem lett volna időm fél-egész évet várni egy csodamonitorra, ami egyszerre tudja a 4k-t, 3D visiont és az IPS panelt (bár tartok tőle, erre többet kell várni, mint 1év)
-
válasz
csibuka85 #7251 üzenetére
Amúgy ha nem utazik az ember g-sync-ra meg 3D-re, akkor azért a QHD jóval olcsóbban megoldható még IPS panellel is - ami gyönyörű, bár játékra nem az igazi. Valahol majd megkukkolok egy 4k@28"-os moncsit, hogy tényleg van-e még feljebb a szememnek, vagy ez a vége és elég lesz QHD-re berendezkedni.
-
válasz
csibuka85 #7236 üzenetére
Elég brutál a memóriaigény. Valaki ránézhetne a 8gigás 290x-el, hogy valójában mennyi kell neki QHD-n.
Ja, tegnap megérkezett az új monitorom, számomra új definíciót kapott a megjelenítés, nem látom a pixeleit
Az öreg HN274h-m (Acer fullHD-s vision monitor) 0.3mm-es pixeleit mintha smirglire rajzolták volna ehhez képest
, őszintén nem tudom, h ebben a méretben a 4k hozna-e nekem bármit.
#7251: 250k mínusz ÁFA
.
-
daveoff
veterán
válasz
csibuka85 #7243 üzenetére
Black Flag-el sokat nem játszottam, és akkor még AMD kártyám volt, úgyhogy nem nagyon tudom összehasonlítani. Ezeken a beállításokon, ami lényegében a maximum, szerintem szépen fut a játék, majd kipróbálom AA nélkül is. Amúgy a látvány nem indokolja ezt a hatalmas gépigényt, annyira nem szép a játék, mint amennyire gyilkolja a vasat...
(#7245) ToXeN : TXAA van jobbra, én is azzal játszok, de akkor kipróbálom én is FXAA-val, teljesítményben van különbség?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
csibuka85 #7131 üzenetére
Mert a Hynix pár hónapja úgy döntött, hogy mindenkit kizár a fejlesztésből, és csak az AMD-vel fejezik be a HBM-et. Ezt azért tették, hogy még idén megkezdhessék a tömeggyártást, mert ha a többiekkel fejezték volna be, akkor legalább fél évet csúszott volna ez a projekt. Az NVIDIA-nak is lesz ilyenje, de csak 2016-ban, mert ők nem vehettek részt a fejlesztés utolsó szakaszában. Enélkül nem fogják megcsinálni az első implementációt, mert egy év hátrányuk van a kutatás szempontjából.
-
válasz
csibuka85 #7131 üzenetére
Az a 4096bit valójában csak kb annyit ad, mint amennyit a mai rendszerben egy 1024bites vezérlő adna -bár ez is tisztességes, SzVSz a 980 mellé egy 512-es is elég lenne.
Amúgy az AMD mindíg abszolút erőfölényben volt, ha a jóslatokról, jövőbeli szuperchipekről volt szó, aztán a valóság valahogy mindig másképp sült el. CPU-téren abszolút, ott labdába se rúgnak, VGA-téren meg sose sikerült igazán elhúzniuk az NV-tól, így lesz ez a jövőben is.
VRAM téren a zöldek is simán viríthatnak valamit, csak náluk nem divat előre szétkürtölni a technológiai részleteket. Tény, a ramsávszél probléma, egészséges balanszhoz ma kéne azért a 384-bites busz (~300GB/sec). Örültem volna, ha a 970/80 ilyennel +6GB VRAM-mal jött volna ki
.
-
@rglaaf
veterán
válasz
csibuka85 #7021 üzenetére
Egyéni arckép igénylése itt minden infót megtalálsz
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
csibuka85 #6723 üzenetére
Nem. A 980 a fo, mivel 3D vision is van, a 290 csak opencl-re kell. A proci 4770K. (A gepet meg nem nezegetem belulrol, eleg a lakast rendezgetni
)
(#6724) bandi0000: Kapaszkodj meg, sima gyari huto. Leginkabb mert tul ritkan jatszom ahhoz, hogy szarakodjak masik hutovel. Amit meg melora hasznalok progi, csak 1 magon fut, igy boven eleg. Gondoltam ra h lecsereljem, de k. lusta vagyok
-
-
-
qad
senior tag
-
-
-
válasz
csibuka85 #6356 üzenetére
Rendeltem egy ilyen készletet boltból. Valamint hozzá egy ilyen VGA-blokkot:
Bár valszleg első körben a polcot fogja nyomni, mert a gaming wf3-ját nagyon jól eltalálták. A CPU-n meg egy sima Corsair h105 lesz, emberi tuningot azis bőven kiszolgál. Januárban lesz 1 kis időm, lehet nekiállok majd vga-t vizezni
-
Montesantos
senior tag
válasz
csibuka85 #6366 üzenetére
Ne haragudj de nem értelek napok óta csak azt olvasom hogy nem bírta a karid az 1500-at mert a nagy átlag annyit visz, a tuning lutri a gyártó csak a beállított órajelet garantálja, az meg szerintem nem egy erkölcsös dolog hogy nem megy annyit mint az átlag és visszaküldöm olyan címszóval hogy elállok a vásárlástól.... ennyi erővel sokan visszaküldhetnék a megrendelt alkatrészeket... nem csodálom hogy a nagykerek, kiskerek stb. szívóznak a vársárlóval, ergo a tisztességes vásárlók isszák meg a levét akik valós indokkal gariztatnak vagy csak gariztatnának....gondolom az egészet úgy hogy nem vagyok kereskedő csak egy egyszerű PH fórum látogató...
-
-
-
válasz
csibuka85 #6350 üzenetére
"most már elég lesz egy mezei VGA is a továbbiakban. Főleg, hogy 80%-ban 2D-ben megy már úgyis."
Erre ajánlasz neki 8gigás 980-at? Nemár750D. Helyet akarok a későbbi vizezésnek. Nézegettem a 760-780T-t is, de 750d-re láttam a legtöbb - még számomra épp elfogadható méretű - vizes konfit. A 780T is jó darab kétségkívül.
-
keIdor
titán
válasz
csibuka85 #6343 üzenetére
Nem akarok nagy tuningot, keveset játszom már gépen, inkább konzol.
Csak azért lesz csere, mert annyira minimálisat kell ráfizetni a váltásra, hogy megéri, ha kell egyáltalán. Cserébe csendesebb VGA lesz a gépben és több vram. Ez a célom. De lebeszéltetek az EVGA-ról.
Jó lenne egy Classified, de Matrix után nem lesz még egy ilyen drága VGA már. Szép, jó, minőség az egész, ki akartam próbálni ezt a kategóriát, a célom teljesült már, most már elég lesz egy mezei VGA is a továbbiakban. Főleg, hogy 80%-ban 2D-ben megy már úgyis.
-
Anubris
őstag
válasz
csibuka85 #6234 üzenetére
Én az új Titan-ra gondoltam, ami még nem jelent meg és ha követik az elődöket akkor kb ugyanaz a teljesítmény lesz mint a 980 Ti csak több vrammal.
Szerintem senki sem tudja neked ezt most megmondani, hogy melyik 8 gb lesz a legjobb, vagy ajánlott kategória, amíg még meg sem jelentek.
Meg kell várni amíg páran vesznek akár itthon vagy külföldön és majd a kommenteket elolvasni.
Amúgy biztos baromi drága lesz, épp most néztem a 780-as 6 gb Strix 180.000 körül van iponnál, meg a poseidon ami amúgy csak 3 gb is 160.000 ft. -
Anubris
őstag
válasz
csibuka85 #6207 üzenetére
Szerintem a Ti még messze van, most jönnek még csak a komolyabb darabok 980-ból is, szerintem FHD-ra egy 970/980 bőven elég lesz még egy ideig, a Ti-ből meg nem hiszem hogy 8gb verzió lesz akkor meg magasabb felbontásra nagyon úgysem tudnád használni, hanem csak a Titan-t.
Jó ötlet volt a 8gb-s 290x-ek megjelenése előtt pár nappal ez a kupon akció az nv részéről. A 8 gb 980 engem is vonz, 8 gb-s poseidon SLI vízhűtés 4K-ra tetszene nekem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest