- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Nem tudhatjuk pontosan,hogy mi zajlik a háttérben,mindenesetre nem hiszem,hogy azért élnek,hogy a vásárlók,felhasználók minél jobban járjanak a profit ellenében.
A SOM egyébként nagyon szépen fut a pack nélkül és igazából vele is,de bizony durva fps zuhanások vannak.
Elfogyni elfogy 3GB nálam is,de csak annyi,hogy 70-80fps-ről leesik 25-30-ra.
Természetesen nem lehet egy játékból messzemenő konzekvenciát levonni,de valószínűleg ez lesz a tendencia a jövőben,mondom ezt laikusként persze. -
törölt tag
Nehezen esik le látom.
A gyártó ezt garantálja! (Feltéve, hogy az alaplapod képes rá!)Specification
Tested Speed 2400MHz
Tested Latency 9-11-11-31-2N
Tested Voltage 1.65v
Ha még mindíg nem érted akkor kérdezd meg a ramos topikot. Ne csinálj bolondot magadból.A 290 topikhoz meg annyit, hogy elfogut kijelentésekkel megtéveszted az embereket.
-
törölt tag
Dehogynem garantált csak 1.65v mellett.
Nem véletlenül árulják "gyárilag" ez nagyon tetszik
2400MHz c9 quad kit ként! Ha nem garantálnák akkor nem kerülne kétszer annyiba mint egy 1600-as kit. Ne beszélj már butaságokat mint odaát a 290x topikba. Tudjuk a 290x gyorsabb mint a 980
-
Qtya72
aktív tag
Az úgy működik, hogy ha 3 munkanapon belül viszed vissza, cserélnie kell. Nincs joga vizsgálni, hogy hibás-e a termék, ha nem tetszik neki hívod ott helyben a fogyasztóvédelmet. Tudom már jártam így.
Ezt olvasd át
Legalább megúszod azt, hogy várj a garis cserére 3-4 hetet, pár nap alatt elrendezik. -
warcat
veterán
Na jó de abból a 200-ból pár ezer forint az övék,szerintem egyszerűen nincs keret rá,hogy milliós értékben pörgessenek hitelezett cserehardvereket garanciális cserék ügyintézése közben.(Mert ha neked engedélyezik,akkor minden egyes vásárlónak kell különben megeszi őket a fogyvéd).Túl kicsi ez a piac meg túl csórók az emberek/boltok hozzá.
Igen,tőlünk nyugatabbra van ilyen,de ott a bolt a saját pénzéből állja a dolgot,hogy ezért is visszajárjon a vevő.
Itt pénz sincs rá,meg a kedves vásárló is 1000 forintért olcsóbban kapható termék esetén már képes máshova átmenni -
brumi1024
veterán
Az a gond, hogy tényleg nem így működik, és ez nem a bolt, hanem a gyártó hibája. A bolt saját kútfőre nem cserélgeti az SSD-t, mert ha megtörtént a csere, és a gyártó kitalál valami mondvacsinált indokot, akkor a bolt bukik rajta. És ebben az egyenletben a gyártó szívózik mindenkivel.
Példa (kicsit off, de számítástechnika): ott a jelenlegi legnagyobb notebookgyártó a Lenovo. Nem gyárt rossz gépeket (a mai piachoz képest, fogalmazzunk inkább így), de a szervizszolgáltatásuk kritikán aluli. A pár éves 300-350k-s Y500/Y510-ek hullanak, és több hónapos procedúra, míg eljutnak odáig, hogy bocs nincs alkatrész, majd valamikor (30 napon belül) visszakapjátok az árát. És ezen a legnagyobbat általában a bolt szív, mert náluk veri a felhasználó az asztalt, pedig ők nem szervizelhetnek, mert a Lenovo sz.rrágó. Ráadásul a csere eleinte a boltot terheli, majd fél-1 éven belül rendezi ezt a gyártó, nagy nehezen. Pár ilyenbe egy kisebb bolt simán belebukik.
(#2551) szasanyi: Ez oké, de én a -(-10)-re gondoltam (negatív számmal kevesebb az több), ami plusz 10. Értettem, csak előbújt a nyelvtannáci
-
#Morcosmedve
veterán
nem öröm, hanem az a valosag, ahol az ember ep gondolata csak naivitast szulhet.
-leforditva a torveny nem ismerete nem mentesit alola- ez a hivatalos forma de nem offolnek...
az erem masik oldala, hogy mondjuk valaki 13 napig hasznal valamit es visszaviszi...
nem vedek semmit, de minimum egy cseret kellene adniuk, elvbol... -
omfgk
veterán
Kicsit túl sokat gondolsz bele a dologba.
A 280as ára is összevissza ugrált és ugrál még most is nagykertől függően.
A 970-es meg ebben a pillanatban is megkapható 110k-ért, de ha itthon nem is lenne, ránézve 2-3 német webshopra, 330-350 euró környékén van nekik raktáron jópár fajta pl itt. -
ÁdiBá
veterán
Mátrix kártyákhoz se kapsz semmit, csak mindene mérhető egy megfelelő alaplappal a BIOS-ból módolható. Nem kell még szoftverekkel sem foglalkoznod mert mindent látsz a BIOS-ban.
Igazából azt ír rá bármelyik gyáró a kártyájára amit akar, kifogja azt ellenőrizni, mint pl alaplapoknál hogy tényleg az található a nyákon amit ő ír...
Engem csak az zavar hogy olyan összegeket kérnek el a semmiért ami vicc, és az sem garancia hogy tuningban brutál lesz. -
Erdei88
veterán
Ez biztos megérné annak aki hosszabb távra tervez, vagy maximalista.
Átlag 6-10 hót tölt nálam egy vga, így nekem nem érne meg 20-30k pluszt.Ha nem jöttél volna ilyen jól ki az elmúlt hetekben az adok-veszekből, szerintem Neked se lenne, mert Te is sokallottad ezt a pluszt
-
ÁdiBá
veterán
Én szerintem meg csak marketing...
Nem látni bele a gyártó sorra. Véleményem szerint inkább többet akarnak a gyártók kaszirozni ezekkel a kártyákkal, ilyen a ROG MATRIX, Lighting, Vapor még annyira nem is, de semmi extrát nem látok rajta személyesen csak hogy drágább.
Túl sok értelme nincs mert a gpu egyik kártyán se válogatott, hűtést meg lehet rá vásárolni. -
TTomax
félisten
Kell a játék hozzá,benne van a bench tool is,de a játékot használja.Most megnéztem a linkelt videót is,mit ne mondjak amikor az elején bejön a metró akkor ott a videóban 50fpst mutat a titanra,nekem meg ott 80 van,aztán amikor lenn a katonák a híd felé szaladnak 25fps a videóban nálam meg 45-50...
Jahm még mielőtt jönne a duma,alap órajelen alap feszen készült a teszt ami mondjuk 1200+ (sajnos nem tudom pontosan) az én kártyámnál.De azt kb minden 780Ti tudja...csak a kpe tud e fölött is...
(#2365) zack
Ott a képen,nem lesz mérvadó,csak akkor ha mi is kikapcsoljuk az advanced fizikszet,mert az még nV-n is nagyot húz... -
warcat
veterán
Mondjuk az nagyon durva,hogy nemhogy 970, de 980 sem kapható neweggen.Érkezget persze belőle naponta a potenciális vevők elmondása szerint,de nincs stabil készlet.Nem nagyon láttam még ilyet,ha más nem akkor az ismeretlenebb márkák azért elérhetőek szoktak lenni.Le van rabolva minden.
-
-
h1mpi
félisten
-
zack
nagyúr
Egy kis összehasonlító teszt R290X vs GTX 970 1920x1080
Asus R290X DirectCU II OC (1050/5400)
Heaven Extreme
FPS: 56,4
Score: 1420
Min FPS: 25,5
Max FPS: 116,6Valley Extreme
FPS: 64
Score 2678
Min FPS 32,1
Max FPS 120,5Gigabyte GTX 970 G1 Gaming (1542/7920)
Heaven Extreme
FPS: 63,3
Score: 1595
Min FPS: 33,5
Max FPS: 133,4Valley Extreme
FPS: 66,2
Score: 2770
Min FPS: 33,8
Max FPS: 122,3 -
haxiboy
veterán
Hali, a milyen videókártyát topicba írtam régebben, de a radeonokról már időközben letettem, két okból is.
Mantle : Jelenleg nem támogatja túl tok játék, DX12-t még nem mostanában fognak használni, Tier 1-et az NV is támogatja, CPU limitem pedig nem sok helyen lenne.
Shadowplay: Ha tényleg olyan jól működik mint ahogy mondják spórolna kb 10-20k-t mert nem kéne capture cardot vennem.Durván két hét múlva veszek új konfigot ami nagy vonalakban így fog kinézni :
i5-4690k
Maximus VII Hero
2x4GB Corsair Vengeance (ehhez hozzácsapok még1 ilyen kitet ha sikerül találni)1080P-ben szeretnék 60FPS mellett futtatni lehetőség szerint minden játékot maximális beállításokon (Leginkább BF4, Shadow of mordor, Isolation stb stb.)
Ahogy néztem a GTX 970 100-120k körül van. Leginkább a Strix és a G1 Gaming ami szóba jöhetne.
Szerintetek elég nekem a 970 vagy fizessek rá a 980-ra plusz 40k-t vagy a 970-ből OC mellett ki lehet hozni a 980 teljesítményét minimális fesz emelés mellett? (ebből csak refit tudok olcsón) -
-
Sondi1986
addikt
Itt van amiről beszélsz a giga már kisebb boost kiadást adott ki: Itt a Gigabyte második tuningolt GTX 970-es videokártyája igaz a cikk el van írva mert az első példány boost értéke 1327Mhz
Különben nem R9 290 kártyád van? -
ÁdiBá
veterán
Nem hiszem hogy a tuning potencián módosít, inkább felemeli a kártya árát. Mellesleg a GTX980 kártyák is nagyon jól mennek tuningban. Tehát azért ne írjuk le őket.
Én szerintem az nvidia tudatában van ezeknek és csalja ide a vörös oldalról az embereket is, főleg hogy a kártya előállítási költsége alacsony így csak is nyerhetnek vele.
Mire megérkezik a nagy Maxwell és az AMD kártyája akkor fog érkezni a TITAN II tehetősebbnek.
De az megint olyan jellegű dolog lesz hogy minket árban nem hiszem hogy érint.
Nvidiának pedig esze ágába sincs addig csökkenteni az árain amíg nincs vetélytárs. -
schwartz
addikt
-
TTomax
félisten
Az alaplapi könyved csak annyit mond,hogy x16 teljes értékü,de azt nem hogy ha kártyát teszel bele az ott is fog menni,mert bizony az azt mondja,hogy X8as... [link].Hidd el neked nincs bedrotozva csak X8-ra,de a slot persze teljes hossz,tehát x16.Ott abban a slotban csak X8 van,vagy megbékész ezzel vagy cpu hütöt cserélsz.
-
Motherboard Manual
PEX16_1/ PEX16_2: PCI-Express Gen3 x16 (x16 / x8) (Nvidia SLI
and AMD CrossFireX) Slots
- The speed of PEX16_1 is x16, or x8 when SLI / CFX is enabled;
the speed of PEX16_2 is x8.
- PCI-E 3.0 is supported by Core i7-3xxx / i5-3xxx CPU.Vuiszont a 2. slot is 3.0
szóval az is hozza azt a sebességet hiába 8x.A családnak a gépében otthon ugyanilyen lap van.,előtte én használtam.
Én sosem néztem melyik melyik,mert mindig a legfelsőbe raktam,és abban a lapban nem használtam SLI-t sem. Nagyon jó lap az,jó választás volt. 3570K procim 1.09V ment 4.5GHz benne stabilan. -
TTomax
félisten
Nem indul el a render teszt?Amikor ráviszed a cursort akkkor a kis tipp ablakban mit mutat?Ha minkét kártya csak 3.0 X8-ig megy fel akkor az szinte biztos hogy a lap vagy a proci,merthogy a prociban van a PCI-e vezérlö,és akár egy tulfeszitett hütö miatt is lehet,hogy valamelyik láb nem érintkezik...
-
TTomax
félisten
Hogy lásd reagáltam...
Abban a pillanatban,hogy becsukod a 3D-s kis ablakot azonnal visszaugrik a PCI-E link speed,mert ez egy energia gazdákodási funkció,és ez igy van rendben...ayért is nem látszik a HWinfós képeden a GPU-Zben a teljes sebesség,de az látszik hogy 3D-s terhelést is kapott a kártya és ott bizony rendben megvolt a sávszél...
UI
e szerelj annyit árt az idegeknek.
-
TTomax
félisten
Erröl hol a kép?
(#1714) zack
Csinál már egy olyan képet mint én, [link]GPU-Z-t inditsd el,katt a kis kék kérdöjelre a PCI-E adatok mellett.A felugró ablakban ne pipáld ki hogy teljes képe legyen,mert nincs sli-d,és erröl kérek egy print screent...és ne hagyd magad szivatni,mert én ugy látom rendben ment a vga.. -
Landon
addikt
Nekem nagyon reg 4890-el volt ilyen gondom Giga lapban. Ott csak a gari segitett de az erdekes az volt hogy teljesitmeny beli gond ott se volt. Ez valami bug lehet. Persze engem is baromira idegelne... Esetleg VGA BIOS-t nem lehet frissiteni? Talan az ujraflasheles segitene de persze az sem veszelytelen. Ki kene probalni egy masik gepbe mennyin megy.
Nem akarom az ordogot a falra festeni de sajnos hallottam mar olyanrol, hogy kulon-kulon a VGA es a deszka is jo volt csak egyutt volt osszeferhetetlensegi problema. De reven, hogy nagyon uj kartyakrol van szo, lehet erdemes lenne varni egy uj Biostar BIOS-ra vagy chipset frissitesre?
Szerk: meg egy valamit probalj ki: total baromsagnak fog hangzani de CPU OC nelkul optimised default-on tegy egy probat!
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
Muszaj neki mert nem csak x8-at irt, hanem 1.1-et is. Magyarul powersaving-ba volt a busz. Ha azt irna, hogy x8 3.0, na akkor van gond.
(#1680) players111: Nem illene, en ide-oda valtogattam gond nelkul. 6970->gtx770->7950->r9 290->750ti->r9 290 Mindezt 1 ev alatt ugyan azzal a windowsal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest