- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
csibuka85 #10457 üzenetére
Na, Ő pont jó példa arra, hogy a hw környezet igen is befolyásolja a VGA coil whine jelenséget (a mértékét szvsz mindenképp). Az MSI 780 Lightning amit tőle vettem az nála cicergett, nálam semmi - a moderált ventizajon kívül. Eladta a Giga GTX970 G1-et mert brutélisan hangos volt az előbb említett jelenség, majd vett egy aztán még egy MSI 970 Gaming-ez és mind2 ugyanolyan mint a G1 volt. Valószínűleg a tápjától gerjednek annyira.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
csibuka85 #10334 üzenetére
Hmmm.
Nemrégen vittem vissza az alaplapomat patika állapotban,minden kis zacskójával,meg mindennel és kértem őket,hogy ráfizetéssel elhozhassam az újat,amit berendeltem.
Azt mondták,hogy ki kell várnom,hogy leteljen a 14 nap,mivel ez a szabály.
Nem értettem,mivel ott volt az új lap,a réginek meg semmi baja nem volt,így akár el is hozhattam volna,de csak mondta,hogy ki kell várni,mert ez a szabály.
Mondtam,hogy olvastam már itt a fórumon olyat,hogy ezt megoldották,meg olyat,hogy előbb utalták vissza a pénzt,de hiába,így meg kellett rendelnem újra a cuccot,hiába hagytam már ott egy rakás pénzt náluk.
Köszi ipon,megint bebizonyosodott,hogy hazudtatok,de nem baj,ezt már akkor is tudtam,amikor a drágább lap és hűtő cseréje megfordult a fejemben.
Igaz,csak 28k-t fizettem rá a cserére másnap,de azért megmutattátok,hogy a 14 nap egy elrettentés az elállástól.Bocs csibuka85,nem neked ment,csak a Te hsz-odról jutott eszembe!
-
SSJPeter
őstag
válasz
csibuka85 #10264 üzenetére
Ezt a cikket látta már valaki?
Csendesen minőségi a Galax új GeForce GTX 970-es VGA-ja
Itt beszélgetünk róla, hogy milyen jó vétel lenne 112-116K-ért, ha eljutna belőle egy-két darab M.O-ra, erre Abu cikket ír belőle, és odaírja, hogy 160.000Ft-ba fog kerülni, könyörgöm, miért kell ezt csinálni?
Ez így dezinformáció!
A kommenteket úgysem olvassa el senki, csak a cikket és mindenki beveszi a kamu árat...
(#10272) sidRc211v: Igen, vicc, mert, hogy jelenleg 112, az a 160, még áfásan, postával sem lehet 160K!
Jelenleg 290 font mindössze.
-
TTomax
félisten
válasz
csibuka85 #10202 üzenetére
A referencia 980on már elég fázis van.Nincs ennek jelentősége amig az összes 980 voltage lockos.Ha te ugyanazért mint a Giga G1,Strix, vagy Msi Gaming szeretnél többet fizetni akkor lelked rajta,de a 980 már igy is drága...lehet itt rárakni OC feliratokat körbe,meg akár 3 usbt-t is a lényegen nem változtat,semmivel nem megy jobban mint a többi aftermarket 980 feszelni ezt se lehet,ráadásul voltak gondok a venti vezérléssel az elsö szériában.... Alapon 80Cfok körül mentek... Ja még egy hátránya van,sokkal zártabb biossal rendelkezik,szóval még azoktól a pici trükköktöl is el van vágva mint tdp emelés....best buy...
-
-
Bandi79
aktív tag
válasz
csibuka85 #9743 üzenetére
egy tegnapi hír szerint még jobban lement az ára:
200e-ért megkapod az SLI 970 teljesítményét (magasabb felbontásokon többet is), plusz vízhűtés.
Ami neked fontos: 1 PCI slot kell neki + 1 helyen nyomja ki a meleget, ahová a radiját teszed.
Ha viszont ráérsz, és valóban kevés a 980 teljesítménye (mihez is ?
) , akkor várd meg a big maxwellt vagy a 390-es AMD-t.
SLI-t és CF-et én nagy ívben kerülném... (hely, hő, zaj, ár, kompatibilitás...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csibuka85 #9729 üzenetére
azert ezt meg lehet oldani.
a Z mar boven nem az a felsokategorias megoldas ami anno az XFI volt a maga idejen, ahogy tudom. mas kerdes, hogy multigpu + hangkartya problemam nekem is volt, bar nalam a gpuk maradtak. meleg volt, ez teny.
mas kerdes, hogy a SBnek a felso pciEx1es slotba is be kellett volna mennie, ott nem zavart volna semmit. b varians is van, avagy az en megoldasom az Asus Essence Oneval: egyszeruen kivittem a hangkartyat a gepbol. alaplapi tenyleg nem az igazi, de c megoldaskent optikan ki lehet vinni a cuccot, es akkor nem szed fel zajt. a lap tud dtst, ez se akadaly.
ha a far cry 4ben villogtak a dolgok az ismert hiba es ahogy tudom mar van ra fix. crossfirevel is csinalta. mondjuk az egy 970el meg nem neztem, de talan majd ha szabim lesz par het mulva
.
-
zaja8
aktív tag
-
Bandi79
aktív tag
válasz
csibuka85 #9694 üzenetére
Én eddig mindig úgy vettem hardvert, hogy elolvastam róla x tesztet + y vásárlói véleményt (ezért olvasom ezt a fórumot is, mert 970 vásárlásán gondolkodom).
Nekem nem lenne képem tesztelgetni majd visszavinni "mert van rá lehetőség", főleg hibátlan termékeket, amik a saját tudatlanságod miatt nem hozzák az eleve megalapozatlan elvárásaidat. Veszel egy Ferrarit és visszaviszed, hogy kicsi a csomagtere és nem megy át a somogybabodi dagonyán ez a fos....
Attól tartok, hogy pont az ilyenek miatt fog előbb-utóbb ez a lehetőség is megszűnni...
Élni =/= visszaélni, ahogy már elöttem is írták -
-
Faterkam
addikt
-
blu79
addikt
válasz
csibuka85 #9338 üzenetére
szia, csibuka85 megnéztem az FC4 videódat amit csináltál a tuningolt msi 970-nel, enyém jelenleg alapon van és kb ugyan azok az fps-ek játék közben mint neked, most próbáltam ki én is az FC4-et, szépen fut, szerintem az SMAA -val a legszebb,
szeretném kérdezni másnál is akad néha egy egy pillanatra a játék? és a gpu usage miért ugrál?(van amikor 63,77,98...stb)
-
-
-
-
-
regener
veterán
válasz
csibuka85 #9283 üzenetére
Rivals-ra:
-GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60
Gyakorlatilag 40 felett már érezhető a különbség a 30-hoz képest. Bármekkora számot írhatsz, viszont ha nem lesz annyi FPS akkor fizikai bugok lesznek vagy belassul a játék mintha lassított felvételt néznél. Illetve a 2 számnak egyeznie KELL különben megintcsak túl gyors lesz a játék vagy túl lassú.
-
Anfänger
őstag
-
Anubris
őstag
válasz
csibuka85 #8947 üzenetére
Teljesen természetes lenne, ha ennyivel többet tudna, amúgy ha megnézzük kb 22-25 fps növekedés volt a 780-980 között is, itt is annyit tesz a 290x-re az új. Persze ha ez mégse a 390X modell hanem valami más akkor lenne igazán szép.
De azt továbbra sem tudjuk, hogy oc-ban majd hogyan teljesít, mert pl a gtx 970 itt 1182 átlag mhz-n van, a Ti is nagyon alacsony 980 mhz, azért a jobb modelleket sokkal jobban meglehet húzni ennél.t72killer: Szerintem a 970 ára nem fog lényegesen esni a 390x megjelenésével, én csak akkor adnám el mikor már egyből veszed az újat, de ha február előtt nem jelenik meg, akkor a 980 ára marad ilyen magas pár hónapig.
-
válasz
csibuka85 #8943 üzenetére
Kíváncsi leszek, bár nekem a vision és a g-sync miatt nem opció az átállás a vörösökhöz (még a gainward-hoz se, amit linkeltél - sokmindent eltűrök a gépben, de azért ennyire ízlésficamos én se vagyok
).
Főleg a fogyasztási adatok gyanúsak, az AMD mostanában semmi kiugrót nem tett az asztalra fogyasztás téren, a legújabb 285-es tangájuk - izé, Tongájuk - is olyan-amilyen.
-
HSM
félisten
válasz
csibuka85 #8475 üzenetére
Egy gép külsejére sokat adó egyénnek ezek megfizethetetlen többletet adnak. Jól néznek ki.
(#8476) regener: Oké, aki akar, legyen kemény, és szarja le, ahogy az izzadtságos munkával megkeresett pénzét a cégek zsebreteszik. Nem mondtam, hogy ne vegyünk semmit, csak azt, hogy kicsit gondolkozva jelentősen kisebb buktával lehet játékgépet birtokolni, mint mindenből megvéve a "tuti". A másik mondatod meg ismét érvelési hiba, ugyanis nem az eredeti mondandómra reagáltál benne, a 970 ereje abszolút összemérhető a 980-éval, most rögtön, míg árban, várható értéktartásában lényegesen kedvezőbb.
(#8481) akoska07: Erről van szó.
Én fél év alatt mindössze 18K-t buktam a 290-esemem, és mindent remekül tudtam vele játszani jó FPS-el, jó grafikán.
Újonann, boltból vett kari volt ráadásul. Szval ésszel vásárolva igencsak meg lehet spórolni komoly összegeket. Cserébe egy felesleges i5 4670K-->4690K váltással jól bebuktam még 13K-t, az nem volt okos húzás...
-
HSM
félisten
válasz
csibuka85 #8471 üzenetére
Sajnos nem a legjobb a típusismeretem 970-ből, nem annyira ismerem ezeket.
A Giga G1-ről olvastam jókat, hogy erős a hűtés, és jó magas a gyári TDP limit is és bírja is a cibálást... Szóval valami ilyesmi kell, ami maga a kártya is jóféle és a BIOS-át se szúrták el.
A HOF még elég új, nem sokat tudok róla, meg a Zotac AMP! Omega-ról sem. -
regener
veterán
válasz
csibuka85 #8445 üzenetére
Bocsi, közben énis elhúztam aludni.
Szerintem az mindegy, csak a skálázódásra vagyok kíváncsi és az fps-ekre
Ha konzolba beírod hogy perfoverlay.drawfps 1 és perfoverlay.drawgraph 1 akkor kiteszi a használati grafikont és az fps-t.
Előre is köszi.Használt valaki anno 660Ti SLI-t vagy próbálta?
-
válasz
csibuka85 #8438 üzenetére
Elég jó konfig,ne szerénykedj.
Sztem elég jó teljesítményben. Nálam is SLI lesz.
Akiktől látok teszteket,csak megerősítenek abban,hogy jó lesz amit kiterveltem , 970 SLI.
Köszi!MSI nagyon halk,hihetetlenül halk még 100% GPU terhelésnél is.
#8440 csibuka85 : Próbál ki a x4 pci-e slotban is,de én úgy tudom pci-e 3.0 x8 slot kell ahhoz,hogy x16 pci-e sebességet kapj.
-
válasz
csibuka85 #8432 üzenetére
Simán felvághatsz az SLI-vel amit összedobtál.
Az értelmesebb gratulálni fog hozzá,legalábbis aki tudja mi az hogy SLI.
Az irigy meg tök mindegy mit szól.Jól választottál.
Grat!
Köszönöm az infó megosztását.Cicerésgre:
Ha nem hallod akkor nem is számít.
Sokadik MSI kártya (halkan megjegyzem) ami nem problémás.#8437 Zsmester89 : Igen,ez van,mit szépítsek rajta,megvehetném.
"De hülye azért nem vagyok"
1db 980-nak se sok értelme van,nemhogy 3-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest