Új hozzászólás Aktív témák
-
LeVy2Gamer
újonc
Sziasztok.
Van egy gtx 1660 super videókártyám ami az elmúlt napokban nem úgy teljesít, mint ahogy kéne neki.
Pc specifikációk:
Ryzen 5 2600 3.4GHz
Asus dual mini gtx 1660 super (nincs OC)
Kingston HyperX Fury CL18 3200MHz 16GB (2x8)
Gigabyte B450 Aorus M
SSD: Kingston A2000 500GB + 1TB HDD
FSP Hyper M 600WElőször GTA 5-ben figyeltem meg, hogy a GPU usage (MSI afterburner + RivaTuner) szinte sose megy 70% fölé és ezáltal az fps-em is 60 körül van. Megnéztem rengeteg fórumon és mindent kipróbáltam, nincs VSYNC sehol se beállitva és nincs fps limiter sem, nem CPU bottleneck mert a CPU futtatás közben 20-30%on van, a hőfok sose megy 70 fok fölé (gpu), még akkor sem amikor néha ráppillant a videókártya a 99-100%-ra pár másodpercig, Windowsban és az Nvidia Control Panelben is fel van véve maximum teljesítményre minden. Most raktam újra a Windowst és frissitettem minden drivert, BIOS-t is.
Más játékokban is észrevettem az alacsony GPU usage - alacsony fps-t. (GTA 5, EscapeFromTarkov, Rainbow Six Siege, Fifa 21)
DDU-val leszedtem az nvidia driver-t és felraktam a legújabbat, úgy tűnik csak rosszabb lett a helyzet most GTA-ban a 60%-ot is alig éri el a kártyám (high settings-el).Valamint mindent megcsináltam/megnéztem amit ezen a fórumon írtak:
https://forums.tomshardware.com/threads/why-am-i-getting-low-fps-with-low-gpu-and-cpu-usage-as-well.3524328/Ha bárkinek van bármi ötlete, hogy hogyan tudnánk akár csak azt megtudni, hogy mi okozza a problémát annak nagyon örülnék, válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest