- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #2588 üzenetére
Nem emlékszem.
Akkor esetleg windows színprofil újra állítása.
Volt, hogy rendszeresen cserélgettem az RX 580-t és a 1060-t, mert tesztelgettem a játékaimban. Volt, hogy elállítódott a szín picit, de csak újra be kellett állítani azokat, amiket eddig írtam és legfeljebb egy restart után ment minden hibátlanul.
A színprofil-t pl tipikusan újra be kell állítani VGA cserekor. Talán driver reinstallnál is, de erre most nem vennék mérget. Én legalább is használom a gyártó által letölthető színprofilt. Az tuti normális színeket produkál, szemben azzal, ha a windows magától állítja... -
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
Pedig gyárilag elég magas feszültséget oszt ki a VGA BIOS. Ha műszaki szemmel nézem, akkor azt feltételezem, hogy valószínű azért csinálják, hogy a nagyon-magas nyári középhőmérsékletű országokban is stabilan üzemelj a sok-sok milliárd tranzisztor...
Pl. az én 1060-am gyárilag 1043mV-ig kúszik fel 1987MHz mellett @ 128-130W TDP átlag, ha engedélyezek plusz 10% TDP-t.
Undervolttal 950mV-tal tartja a 1987MHz-et @ 108-112W TDP átlaggal.
Hűtés/zaj szempontból nagyon hasznos -20W.
Szerény véleményem szerint pedig ha szeretnénk csendet és/vagy optimális energiahatékonyságot, akkor még jobb, ha -5% vagy -10% max órajelet is beáldozunk.
Gyárilag is azért mennek ilyen magas órajeleken a kártyák, mert ár/érték arányt vesznek a fogyasztók, így a lehető legtöbbet facsarják ki a lapkákból.
De, további -5% órajelnél: 1885MHz-en, már csak 875mV kell undervolttal.
A GPU így @ 95-97W TDP átlag. Majdnem hangtalan.1-2 magasabb TDP-s kártyám is volt: MSI 1070 Armor (150W) és Nitro+ 580 (225W TDP? talán) és azoknál is nagyon hasonló eredményeket lehetett elérni.
Vannak akik nem értenek velem egyet, de ilyenkor nem tudok elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy pl. -5% órajel esetén 45fps helyett 43-ról, 60fps helyett 57-ről, 120fps helyett 114-ről beszélünk, miközben csend, béke, normális hőmérséklet honol a szobában, hála a -5%-os finomhangolásnak és az ezzel együtt járó, akár -33W-os fogyasztással.
-
Aprósólyom
addikt
Biztos vagy benne, hogy nem fér el? A kártya 247mm*127mm. A mATX szabvány is 244mm széles. 3mm a difi.
Szerintem a legjobb kiadás a Gaming (X). Jó hűtés, miközben csendes. Szűk 2 évet bányászott, ami szerintem nem még OK. A képek alapján pedig tényleg tiszta környezetben futhatott.
Kicsivel többért nem kapsz boltból. A legolcsóbb 120k körüli. -
Aprósólyom
addikt
Így van. Annyi, hogy ez a teszt 3 éves és csak pár játék van benne. Újabb vagy szimplán más játékoknál, azért lehet különbség.
RX 570 4GB - 45 Best Games Test - i5 4590 - 1080p - YouTube -
Aprósólyom
addikt
Szerintem az i5-4590+RX 570 nagyjából egy egészséges kombónak mondható, de inkább csak az ár/érték miatt, mert még így is sok játékban CPU limit jelentkezhet.
A követekező videó pont neked szól: Will the i5-4440 BOTTLENECK a GTX 1660 Super or RX 570 in late 2019...!? - YouTubeSzerintem egy RX 570 nem mondható gyenge kártyának 1080p-ben. Kivéve, ha next gen játékkal játszanál, de azokhoz már CPU/Alaplap fejlesztés is szükséges lehet, a VGA upgrade mellé. Egy példa egynek: A Plague Tale: Requiem - RX 570 - All Settings Tested
-
Aprósólyom
addikt
Én általában véve azt mondanám, hogy felesleges. Viszont azt nem írtad, hogy most mi van, mert még lehet előrelépés ahhoz képest.
Illetve azért játék függő is a kérdésed. Nagyon nem mindegy, hogy milyen játékkal játszol. A modern játékok többségének már biztosan kevés az i5-4590 proci egy 1660S társaságában. De azért még szerintem van 1-2 címet, ahol elég egy régi 4 magos.Azt javasolnám, hogy a youtube-on keress rá a következőképp azokra a játékokra, amik érdekelnek:
"játék neve" + "i5-4590 GTX 1660 benchmark" -
Aprósólyom
addikt
Ugyan az a TDP.
Az 1 ventis verziók jellemzően nem passzívak idle állapotban.
Minden más egyedi, típustól és állapottól függ, mert gondolom nem újonnan veszed, ezért érdemes az eladóval egyeztetni.
MSI ventus és gaming példányok a legjobbak szerintem. De más példányokkal sem lehet nagyon mellé lőni, mivel ezt a 120W TDP-t már 2 hőcsővel is le lehet normálisan hűteni. Ennyit meg legalább tesznek ezekre a kártyákra. -
Aprósólyom
addikt
ZOTAC GeForce GTX 1660 Super AMP Review - Temperatures & Fan Noise | TechPowerUp
Nincs fan-stop és a minimum venti fordulat 1050RPM körüli.
Nem nagyon szoktak olyan kártyák lenni, amikre a teljes típusra mondható, hogy úgy szar ahogy van.
Ha hiba vagy gyártási gyengeség van ami később jön ki, az mind egyedi, a sorozatgyártásból fakadóan előfordulhat. Vagy user error.
Viszont jó ha tudod, hogy a GTX 1660 sorozat típusai az egyik legenergiahatékonyabbak. A bányászok különösen jó. Kifejezetten a Super, hiszen azon van a leggyorsabb RAM, ami a bányászoknak fontos. Ezt vedd figyelembe.Én a bányász idők miatt vagy úgy veszek kártyát, ami bontatlan vagy szétszedve látni akarom a NYÁK-t, hogy nincs-e javítva.
Vásárlás előtt 15-20 perc teszt. Akár emelt órajelekkel, hogy mennyire stabil.
Nem azt mondom, hogy így csináld, de mivel ez egyedi üzlet és nem bolt, ahova visszamehetsz és védenek a fogyasztói törvények valamelyest, ezért érdemes körültekintően eljárni.
Vagy veszel olyan kártyát kicsivel drágábban, amire ígéretet vállal egy megbízható tag, hogy nem járt bányában.
Vagy veszel 4GB VRAM kártyát, mert azokat már jó régóta nem használhatóak tisztességesen bányában. (Ez így nem teljesen igaz, de kisebb az esélye, hogy bányászott titokban.) mint pl. egy GTX 1650 (Super) vagy 4GB RX470-RX580, RX 5500 XT 4GB, GTX 1060 6GB (ez a VRAM ellenére, nem volt volt tipikus célja a bányászoknak az alacsony hasrate-je miatt.)
Sok szerencsét! -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #2442 üzenetére
Visszajöttem megosztani a tapasztalatokat.
Gyanúm szerint a dwm.exe (desktop windows maganer), ami rosszul kezeli a GPU energy managementet. A képfrissítés mértéke is befolyással van rá, de a "windows teljesítménybeállítások" szintén. Finomhangoltam kicsit, így még fürgébbnek is látszik a windows, a lassító animációk helyett, Viszont nem igen van vizuális hátránya: [kép]Jelentős GPU tuning is javít a helyzeten, úgyhogy köze lehet a terhelésnek és beragadásnak, hogy mennyire erős/modern GPU van a gépben, de ettől még beszédes, hogy full screen 1080p60fps videó kevésbé terheli meg a GPU-t, mint ahogy a Win10 UI... kell valami bibinek lennie a folyamatban.
Írtam egy visszajelzést insiderben. Akinek van rá pár másodperce dobjon rá egy lájkot pls.
https://aka.ms/AAi2sse
Bár nem tudom, hogy számít-e. Számít, ha többen lájkolják?Remélem javítják.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #2440 üzenetére
Már volt, hogy betettem egy HDD-t és teljesen új rendszerrel próbálkoztam, semmit nem telepítettem pluszba, csak windows, driver. Akkor is csinálta.
Betettem egy radeon RX 580 kártyát, az pedig pik-pakk visszaveszi az órajeleket és a fogyasztást is, 240Hz esetén is.
Ez tuti valamilyen windows-nvidia bug a geforce kártyánál.
Így néz ki egyébként: fél perrc re beragad 1620MHz-en csak mert megnyitottam a windows settings-t és közben nem csinálok semmit. Ezt csinálja egy csomó aktivitásnál is. Elindítok egy youtube videót, ott is 20-30 másodpercig megy 1620MHz-en és csak utána esik vissza az órajel.
Csak azért idegesít, mert egyébként minden is Undervoltolva lenne, CPU, RAM, GPU, az össze venti alig forog... Megduplázódik a gépem fogyasztása csak ilyen fság miatt...#2439 Corsa02: Csak amolyan nesze semmi fogd meg jól megoldások vannak, vagy ami irreleváns. Short blanking mode, vagy vegyem 140Hz-re a monitort... De esetemben, ha leveszem 120Hz-re , akkor is beragad majdnem ugyan olyan hosszú időre.
60Hz-en egész hamar visszaveszi az órajeleket a 1060. De 60Hz-en nem fogom használni a 240Hz monitort. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Corsa02 #2437 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Legújabb driverem van fent.
Ez biztos, hogy valamilyen driver vagy windows biszbasz, mert 1440p60fps videónál sem kell neki 1620MHz, még akkor sem ha 240Hz-en üzemel a monitor.
Hmm... most újra megnéztem. Tényleg lehet a képfrissítéssel van összefüggésben. 60Hz-en is felugrik 1620MHz-re, viszont kb 2-4másodperc múlva visszaesik idle 139MHz-re.
Milyen keresőszavakkal keressek rá a Geforce fórumon? Az a fórum nekem nagy katyvasznak tűnik... -
Aprósólyom
addikt
Valaki megtenne nekem egy szívességet?
GPU-Z sensorral a full idle desktopból legyen oly kedves nyissa meg a windows settings-t nézze meg, hogy felugrik-e az órajel idle álapotból és ha igen meddig marad magasan, és mennyi idő múlva teszi vissza magát a GPU idle állapotba.
És ha megteszed, pls írd meg, hogy Hány Hz-es a monitorod. Lehet nálam közrejátszik a 240Hz, csak valójában ez megtörétnik akkor is ha 60Hz-re állítom a kijelzőt.
Nálam beragad vagy fél percre a boost órajelen. És miközben semmi nem történik 30wattot kajál konstans a kártya. Meglehetősen sok helyen előfordul a windows-ban, de még böngészés közben is. Miközben full hd videót a gpu kb 9-10 wattból lejátszik, sokszor a böngészéskor is sokáig 30W-on üzemelteti magát a kártya magas órajelen.
Már írtam az nVidia tech supportnak, de egy noob válaszolt, aki el se olvasta rendesen az összeszedett, jól előkészített és részletes levelem, úgyhogy leszartam őket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest