- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeroM
senior tag
válasz
Bummafejbe #2421 üzenetére
első körben azt a CPU hűtést cserélném, miért akarod a VGA hütést cserélni?
-
MeroM
senior tag
nekem 1660 van gainward 1 ventis ITX konfigba, játék alatt hangos windows alatt semmi hangja. Nem melegszik tökéletes lassan 1,5 éve. 2K ig elvisz mindent persze nem ultrán.
-
MeroM
senior tag
elképzelhető E szerint az írás szerint a gainwardot is a palit gyártja.
-
MeroM
senior tag
Közben megválaszolom magamnak a választ, meg másoknak is hátha segít ha egyszer belefut.
Adott volt ugye, a GeForce® GTX 1650 SUPER™ OC 4G
(kis kutatás lényege: a 1650 TU117 es GPU t használ ami 75W a 1650Super meg már TU116 ot ami már 100W) A sima 1650 en ez a hűtés bőségesen elegendő. GTX1660 (szintén TU116) ból van ugynailyen dizájnú hűtés csak az alatt heatsinkek is futnak....
A megvásárolt kártya, hibajelensége: bekapcsolást követően a POST ig jó, majd amikor betölt a Windows felmegy 59% ra a venti forgása borzalmasan zavaró tartományba. Lejjebb nem lehehet állítani, holott a gyári programja 33% nak látja. Minden egyéb program ( MS AB, ASUS GPUTweak, AIDA, stb) 59% nak.
NEM zavar ha egy vga hangos ha terhelik, de hogy windows alatt ilyen elviselhetetlenül keljen terkernie egy szoftveres bug miatt.
Megoldás:
Vettem egy Arctic Cooling Accelero L2 Plus aminek a felszerelése úgy volt megoldható, (mivel nem volt jó a lyuktáv és ebben az országban mini ITX méretben semmilyen értelmes VGA hűtés nem létezik)hogy a távtartó müanyagokat kihagytam, de felment rá.Bekötés: Molex átalakítóval. (mivel a kártyán lévő 3pinnel nem volt hajlandó forogni)
Felvettem a kapcsolatot a Gigabyte supportal. Ők nagyon segítőkészen annyit írtak fogadjam el. Nem lehet lejebb állítani és h nem csinálnak újjabb biost. Gari erre kérdőjeles mivel a kártya jó. A hangja meg max engem zavar.... Képeket mellékelek, látszik hogy a Gigabyte nagyon alulmérezezte (cigánykodta) ezt a hűtést a TU116-ra.
Most a kártya 26fok win alatt játék alatt eddig max 54fokig ment, hangja nincs végre. -
MeroM
senior tag
Azt esetleg valaki meg tudná mondani hogy amikor kijött a kártya 1650super kb 2019 november hanyas verzióju driver futott?! Én nem követtem mert 2 évig radeonom volt.
-
MeroM
senior tag
újratettem a win10 et sajnos a hiba még mindíg fent áll. amint betölt a windows illetve amint drivert kap felnyomja a fordulatot idegesítő tartományba. MSI AB ben nem lehet állítani a ventit, ASUS Tweak ban 59% alá nem lehet állítani. (de itt leglább kijelzi valósan.) a Saját Giga AORUS engine ben meg 33% ra írja ami 59% és a 33 alá ugyebár nem lehet állítani.
-
MeroM
senior tag
Sziasztok!
Valakinek talapsztalat ezzel a típussal: [GV-N165SOC-4GD] (ITX méret miatt kellett ez a típus.)
Gyorsan leírva:
Lecseréltem a RX480 at erre, felraktam a drivert, amíg betölt a gép halk marad utánna felhagosodik 59% ra a ventije. Manuálisan ha beállítom lehalkul majd visszahangosodik. A GPU Fix 30fok.
Elképzelhető hogy win10 bug, radeonrol váltás miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest