Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VGYke

addikt

válasz Ombi5 #6617 üzenetére

Ombi5: Mi az,hogy nembirsz valtani alaplapot ezt nemigazan ertem?!
    Szóval a Vista hivatalos és nem "dobozos" (nem bárhová felrakható), hanem OEM, tehát a géppel vásárolt, másik pécére nem aktíválható. XP-nél úgy volt hogy mindent lehetett cserélni, csak az alaplapot nem, remélem Vistánál is ez van.
    Persze alaplapot is lehet cserélni, de az már macerás, mert be kell kamuzni hogy tönkrement, stb. és telefonon aktíválni...

• VGYke

addikt

Sziasztok! Most itt nagy eretnekséget kérdezek, mint vudu 1-2 tulaj után, csak Nvidia kártya tulajdonos vagyok (radeonom soha nem volt), végigjártam az nvidia szinte összes lépcsőjét (na jó, 1-2 lépcsőt kihagytam, mert az előző tök jó volt). Most 8800GTS 640MB kártyám van, de ugye mókuskerék és kellene jobb.
    Szóval az eretnek kérdésem:
    Váltsak ismét nvidiára, GeForce GTX 260 216 darab shaderrel,
    vagy számomra ismeretlenül, vakon vágjak bele a radeon 4870-be??
    Radeon már csak azért is, mert az alaplapom (amihez a hivatalos wista "jár", tehát a cseréje gázos), inteles, tehát a dupla "atit" támogatja, teljesítmény hiányomból adódóan vehetnék mellé jövőre kb. 10ezerért mégegy kártyát, oszt jól ellennék egy darabig.

Számomra nagyon fontos:
    a 3Dmark teljesítménynél fontosabb a zajszintet és a melegedés! (ne legyen hangos és meleg)
    Szóval a jelenlegi intel 965P alaplapomba (amin a hivatalos MS Wista és Office licenc miatt nem tudok változtatni) milyen VGA fejlesztést javasoltok (GTX 260 216 shader, vagy Radeon 4870+ 1/2 év múlva még 1 Radeon 4870)?????
    Tehát: GTX260 (mert az nvidia összes nyűgjét baját ismerem), vagy 4870 ami állítólag fejlettebb technológia, illeszkedik az alaplapomhoz, de nem találkoztam vele soha életemben.

Új hozzászólás Aktív témák