- iPhone topik
- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Én spec nem tudom.... 45nm-t valahogy tényleg csak 2009H2-ben tudnák elképzelni, de ha akkor képes egy ilyen specifikációkkal rendelkező kártyacsaládot kidobni, akkor eláshatja magát.
Főként mivel valószinűleg 2009H2-ben az ATi már a DX11-es RV870-el fog hódítani.
(#3193) tzsolesz: A 8800GT-n sem volt nagyobb haszon... mégis árulták és mentek az RV670-esek ára után.
-
de a GTX260-asok ára sem piskóta...
-
leviske
veterán
A DX10.1 nem tudják csak úgy ráírni... akkor már a 98-asok is megkapták volna a DX10.1 "támogatást"
ADX10.1 már szorosabban meg van fogalmazva... a sima DX10 keretein belül bőven megvan a G80 architektura, csak a Microsoft másként képzelte el a jövőt....
(#3138) gbors: elnézést, ha hülyeséget írtam...
-
Csabahun
senior tag
-
Tommer
tag
Gondolom nem lesz olyan gyorsan 80K az ára igaz?
(Mindegy, azért még meggondolandó! Meglátjuk, majd ha kijön az 4870 X2)
Na megnézem mit csinálnak a 4870 -ükkel a másik fórumban, mivel itt nem nagy a tolongás, úgy tűnik tényleg csak egy-két tehetősebb engedheti meg magának a GTX 280 -at! jut eszembe, ha lenne egy GTX 280 még tápot is cserélhetnék, ahogy elnézem! A fenne! ) -
Tommer
tag
Szuper! Az ilyet már szeressssük!
Remélem mihamarabb igaz is lesz a dolog!
(Belinkeltem az ATI fórumba is, had örüjenek!) de úgy látom már mindenki odavan a 4870 -ért, mivel egy-két szerencsés már a gépében izzasztja!
Lehet, hogy mégis nVidia GTX 280 -at veszek? H
ümm
Meglátjuk!Menjenek az árak szépen lefelé!
(Vagyis majd olyan 100.000-Ft bruttó körül -vagy alatta- lenne egy GTX 280 ??)
-
janos666
nagyúr
Az se rosz. Amúgy én is úgy gondolkozom most kipróbálom majd a 4870-est, aztán ha nagyon nem jön be akkor cserélem GTX-260ra.
Az a 22"-os samsung ami nemsoká jön és 1920x1200? (csak mert ebben a Lenovoban ugyanaz a samsung panel van mint abban lesz, ezt már most megveheted
)
A felezett memória már nem nagyon jön nálam számításba 1920x1200hoz.
-
Csabahun
senior tag
Abban igazad van ,hogy ha a hobbid a PC olyan szintem,hogy 150eft-ot képes vagy kiadni egy VGA-ra akkor nincs ezzel semmi gond.(max rájössz ,hogy teljesen értelmetlenül adtad ki a pénzt hiszen a régi is jó lett volna)
De érdemes elgondolkodni rajta,hogy van egy játék ami min. 60fps-el megy(ugye ez az érték már bőven folyamatos játékot biztosít) Pl:8800GT-vel ,akkor mi értelme van az összekuporgatott pénzünket elkölteni egy 2-3x annyiba kerülő VGA-ra amivel 100fps-el megy??
Hiszen fél év múlva úgyis fele annyi lesz,és nem lessz olyan játék ami katasztrófálisan menne addig a 8800GT-vel.
Persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja,de nem árt ha egy kicsit gondolkodunk a vásárlás előtt.
A VGA nem olyan mint a processzor,ami jóval tovább kitart.
Szerintem meg itt egy összeesküvés folyik a vásárlók ellen,mert ha jól optimalizálnának a programozók akkor nem kellene olyan sűrűn váltani VGA-t.
És az a baj,hogy a programozók is inkább az új VGA-ban biznak.
És ha az Nvidia nem szólna bele mindenbe(Assasins Creed,ha jól emlékszem) talán akkor is előrébb lennénk.Szóval mindenkinek az ajánlom,hogy a nagy csábítás ellenére csak ÉSSZEL a vásárlással!!
Köszönöm
-
Bluegene
addikt
Azt hiszem inkább minden pénzemet az erősebb hobbimra költöm, mégpedig a kocsikra... az úgyis kevesebbet fogyaszt lassan... azt meg kell tanulni h az életben mindennek ára van, ha akarsz jókat játszani a géped előtt és jókat szórakozni bezony pénzbe kerül, nem kell megvenni a legújabbat hisz egy 8800GTS vagy hasonló mindent visz 1280/1440-es felbontásban maxon, az már elég szép nem? ha meg igényes vagy és X FPS-sel vagy 1920-as felbontáson szeretnéd tolni akkor annak ára van, ingyen nem adják oda a dollármilliárdos fejlesztésüket
a kocsi meg akár tetszik akár nem sokkal, de sokkal több pénzt visz el akkor is ha csak egy lada, úgyhogy olcsóbb a sz.gép, szal költsd a kocsikra a pénzed kábé rámegy havonta a fél fizud(attól függ persze)
sztem egy ati 4870-ért 60K nem sok 1,5-2 hét alatt dolgozol érte, egy autóért mennyit gürizel? most mit vársz? legyen 6000Ft?
ha nem tetszik vegyél egy xboxot 50-60K-ért és ne pampogj(sztem rá lehet kötni egy sz.g. monitorra), és akkor nincs gond
a fogyasztás pedig alapon ezeknek a kártyáknak nem sok és jobbat nem tudnak hisz konkurenciaharc van, szal kár kiakadni ez van csinálj jobbat ha tudsz -
proci985
MODERÁTOR
aaaa (szedegeti össze magát, kicsit sokkolódott).
e?!
300(?!) W? uramatyám borogass. nekem a komplett gépem eszik kb annyit terhelés alatt. 300Wre meg hiába a háromslotos hűtés, akkora helyen annyi levegőt egész egyszerűen nem lehet kipréselni (jelenleg a kétslotos hűtések akár 15m3/ht is képesek mozgatni -3870 gyári@100%@~50db+ 13.6 körül van-... ez szép meg jó, csak húzott quadok alapján olyan 100-150m3/h alatt ~150W felett is túlmelegedés lép fel). illetve ki lehet, de nem hinném, hogy csak süketeknek akarják majd eladni a kártyát. marad a víz (meg minimum egy két, de inkább háromradis hűtés csak a gpunak). második verzió a bővítőkártyák elfeledése, csúcskategóriás silverstone/lian-li fejjellefelévanazalaplap ház, felül pedig ipari (min2500fordulatos) ventik. vagy a duplamotoros 120x50es Delta, 300m3/h teljesítménnyel, 65dbn. esetleg gáz kikötése, konvektor radiátorára rádobni a gépet, örülni, mert télen megvan a fűtés.
a dolgot az alapján mondom, hogy a q6600asoknak 95Ws TDPje van (G0 széria), és alapvetően légen nem az FSB wall szokott végetvetni a tuningnak, mindinkább az, hogy a hőt nem lehet egyszerűen elvezetni. és azért azok 150-200W fölé nem mennek sűrűn (légen legalábbis). na most képzeljük el ugyanezt, kisebb áteresztésű helyen, másfél ekkora hőleadás mellett. viszont kisebb csík, kisebb melegedés (legyünk optimisták, csak ugyanannyi hőt kéne lehúzni, mint mondjuk egy 3.8on járó quadról), de akkor sem direktbe fogja egy 120as venti teljes felületen hűteni a bordákat, mert három slotnyi helyre akkora hőleadó felületet képtelenség beaplikálni. vagy víz, vagy peltier, vagy alaposan átdolgozott alaplapi elrendezés. a jelenlegi elrendezés mellett ez emberi körülméynek között kivitelezhetetlen. még ha drasztikusan javul a hatásfok akkor is.
és igen, én is egy-kétévente akarok tápot cserélni, mert annyi időnként jön egy új, az eddigivel nem kompatibilis szabvány/csati.
és a bónusz: kijön a crysis szellemi utódja (optimalizálni minek értelemben) és ugyanúgy fog szaggatni, csak nem 1024ben, hanem 1650ben
bár ez inkább siralmas (érdemes figyelni bench közben a terheléseket... egyik pillanatban gpu, következőben cpulimit, miközben a másik henyél... ehhez képest a Stalker pl nyílegyenes 100%os GPUkihasználást csinál).
azt hittem, tanult az NV is a 2900xtből. meg a d805ösből. mindkettő az a határ volt, amin egész egyszerűen nem szabadna továbblépni.
konzolon én is gondolkodtam. aztán rájöttem, hogy konzolon nincs pár program, amivel foglalkozni szeretnék (nem játék), fps és rts pedig felejtős... és olcsóbban megúszom a dolgot, ha veszek egy vidkarit is a quad mellé. médiacenterként a gép funkcionál -dupla monitor -augtól ha minden jólmegy lesz tévémis-, rendes hangcucc/füles/hangkártya-, az ATI meg egyre fejlődik videolejátszás terén az utóbbi három generációban... képminőségen mindenesetre egészen remekül javít. az NV ebben pl eléggé le van maradva, többek között emiatt vettem 3870est, amikor a 88gt is ugyanannyiba fájt. márcsak a BR olvasó kell (valszeg nyár végére normalizálódik az ára, ha nem, marad a karácsony), és kész is a komplett nextgen médiacenternek is használható munkapécé
teszteket meg várjuk meg, amíg kijönnek a kártyák. a jelenlegi benchek eléggé bűzlenek (a Vantage kapcsán nekem konkrétan eszembe jutott a szépemlékű FX5x00 széria... bár csalások a 8800as szériánál is voltak -crysis, supcom lemaradó textúrák-, érdekes módon az exeátnevezés az elsőt megoldotta).
-
Csabahun
senior tag
Jó lenne ha nem csak te és én jönnénk rá erre a dologra,hanem mindenki.
Szivatják itt a jónépet ezekkel a VGA-al,meg 5 féle GTX 280,sc,ssc,Hiper clocked(+10Mhz) meg ilyenek.
Ez egy nagy etetés,és sajnos mi meg bedőlünk nekik.
Én már kiszáltam ebből ,pedig gépet akartam tavaszra de szerencsére megjött az eszem és másra költöttem el.
Mellesleg a 8800-as szériával még igen jó darabig jó fog menni minden,és amikor már nem ,akkor már a GTX 280 is fele annyiba fog kerülni.
Persze a pontvadászoknak megint jót tett az Nvidia. -
Crytek
nagyúr
"Elég szánalmas kereskedés... érdekes, Ati jobb irányba halad"
Attól még hogy olcsobb valamivel ugyanugy akadnak rajta a techdemok mivel ezek arra jók hogy megmutssák mit lehet vele.De ilyen grafikájú játék nem igazán lesz sajnos
Mert eköré még felépíteni mindent megse moccanna!
-
VinoRosso
veterán
na jó ne kezdjük már el megint, a G9x egy kifutó széria, az r7xx meg most jön csak, mire kijön a 4870x2, addigra már a g9x-ek sehol nem lesznek árban és a radik meccselhetnek gt200-al amnek annyi lesz az ára, amennyi éppen ahhoz kell, hogy ne a 4xxx-et vegyék. Ősztől meg jön 55nm-en, ami olcsóbb és jobb lesz, és senki nem fog ati-t venni. Hacsak nagyon jóra nem sikerül a r700, akkor ha elég olcsó van esélye versenyezni a gt200-al.
-
BloodyEddie
őstag
Ha az nem lesz elég hozzá, akkor vidd Paksra, ott még áramot is kapsz alá
Komolyan, ez a vga szörnyeteg lesz, de ha az a proci nem hajtja ki, akkor semmi. Felesleges lenne olyan kiadnia az nV-nek ami limites még a legjobbakkal is.
55nm tényleg sokat dobna rajta, az ati az R600 (HD2900 XT) 200+ wattos fogyasztásából csinált 100 körülit az RV770-ben (HD3870) -10nm segítségével
-
DeSanto
őstag
Mikor megjelent a 8800GTX akkor sokan szaladtak ám venni.
Ugyan ez elmondható a GTS-ről is.
Sokan megveszik ezt is mint azt.
Én is ugyan úgy kiadtam a 175ezret a 8800GTX-ért.
Mostmár ez nem biztos hogy kicsengetném megint a 175ezret egy csúcs GTX-ért de hidd el azóta "termett" helyettem 5 fanatikus aki megveszi...u.i.: habár most viszik el a 8800GTX-em és vga vásárlás előtt állok
PPSH: + jobban húzható
-
VinoRosso
veterán
hát megvenni nem érdemes egyiket sem, talán a kissebbiket, attól függ hogyan alakul majd az ára, de azért én nem mondanám ki egyértelműen, hogy szar lesz. 240 shader, 512bit, elfogadható órajelek.. egyedül a dx10.1-et hiányolom, meg talán a hűtést. Ha csak a fele igaz annak, hogy +50% 9800GTXhez képest a shaderek teljesítménye, akkor már tuti, hogy ez lesz idáig a legjobb, amit ebben az évben az NV piacra dobott. Viszont az tény hogy le kell rakniuk 55nmre a cuccot, hogy ne zabáljon annyit, meg hogy jól meg tudjuk rántani
Talán karácsonyra meglepem magamat egyel, addig meg marad a GTX.
-
Beowulf_78
addikt
Főleg hogy az FX5800 Ultra szériához hasonlítják...nem túl jó ómen.
Annál nagyobb bukása eddig még nem volt az nV-nek mint az FX széria. Lehet ez most is meg fog ismétlődni?
biggamer: Sztem az nV-nél káosz lesz és kapkodás. De inkább ne legyen igazam.
Mert az nekünk se lenne jó. Ati-val "elszaladna a ló" és mire kidobnák a 4870 X2-öt addigra rivális hiányában megfizethetetlen lenne az összes új szériás Ati.Illetve nem csökkenne az áruk.
-
Kleroo
veterán
Vagy aki 2008 év elejen egy 8800gt-t 38 k-ért
De ettől függetlenül mint cég elég undorító amit most művel.ennyi erővel ha a 7800 gtx chipjét pofozgatná(és nem lenne 8800gtx)
akkor még mindig a 7800gtx szintjén lennénk,annak volt jó vétel, és a játékok grafikája is ott tartana. -
TazLeacher
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Filmvilág
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AliExpress tapasztalatok
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest