- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NFree
addikt
Nos mint teherautófosőr unión belül összevissza, sajna 40t szerelvénnyel s ebből kifolyólag nem tudok sokat tekeregni, pedig biztos találnék itt ott olcsón cuccokat.
biggamer
Hát igen elég régóta kínlódom már miatta, de talán végre meglessz, anno eladtam a q66-omat mielőt kimentem, közbe beütött a szar s 50-ről fölment az ára 70-re, akkor vettem egy kis e2200-at(18k) de az istenért nem akart 3ghz fölött menni visszavittem fizettem rá 6k-t, s becseréltem 1 e5200-ra mondom megvárom vele az áresést, de nem bírtam kivárni, s ilyen marhaságokat csinálok mióta a PH olvasgatom, nem bírok a seggemen ülni, azelőtt egy gép kibírt 1.5-2 évet. -
NFree
addikt
Nem érdekel a fogyasztás,
csak most nehezen tudnék még tápra is kiadni vagy 40k-t.
Meg moncsi is kéne és nem fér bele a keretbe a táp, meg 1szerüen a használt cuccaimat alig lehet elpasszolni, ezt csinálom már nyár óta 1 fojtában, hol ezt vaszek hol azt, s mindenen bukovári vans lassan a moncsi meg a vid kari hiányzik.
-
-
-
-
Cyberpunk
félisten
Igen ezen már én is elgondolkoztam
A videóban mutatják hogy belemártják a virágot a nitroba és szétfagy aztán meg ráütnek egy kalapáccsal és össze törik mintha üvegből lenne.
Na már most ha a virág így jár akkor mi lehet a kondikkal stb, bár azokat nem mártják bele
De azért kapnak azok is az elején lehet miután kiolvad annak a lapnak vége -
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos a GT200-ból sokkal több a selejt, mint a jó chip. Az 55-nm-esből meg pláne. Gyakorlatilag még annyira gáz a gyártás, hogy esetenként egyetlen hibátlan chip sem lesz.
Bluegene: Azóta már változtak az adatok ... hiszen az a cikk augusztusi. De szemléltetésnek jó.
TTomax: A referencia PCB-ket minden gyártó elég jó minőségűre tervezi. Nyilván ez alól az NV sem kivétel, de megengedte a gyártóknak a saját PCB gyártását is, így mindenki dönthet, hogy minőség, vagy pénz.
-
vers
tag
pedig igy van, csak egyféle chipet gyártanak , a szarokat eladják olcsobban
de ez ne frusztráljon, a wafer széle mindig rosszabb minöségü, igy ott nagyobb az esélye a hibás chipeknek
minél nagyobb a chip annál több a hibás, ha nagyobb az igény a "hibás" termékre az sem gond , letiltanak pár dolgot és jolvan
ezt azért tehetik meg, mert a chip elöállitási költsége picsaolcso, 5 ezer$ egy wafer amiböl kijön 200 chip , igy 25$ egy chip ami 5 ezerft körül van
és te ezt veszed meg 100 ezerér... -
Skizz
addikt
Ha te ezt szűrted le ebből a "pár" oldalas eszmecseréből, akkor fogadd gratulációmat. Majd írok oda is, ha kérdésem lesz. De ez egyébként a tipikus hozzáállás, amikor látjátok hogy valakinek igaza van, és nem tudtok érdemben hozzászólni a dolgokhoz, akkor "mennyé vissza a topikodba"...
-
bim
veterán
igy voltam vele én is aztán vettem egy 21"-os CRT-t és 1600x1200-on játszom azota.
és nem igénylem az AA-t.lehet nem is menne rendesen de szerintem ekkora felbontáson már felesleges 2xAA-nál több.az 1024x768 meg orditott az élsimitásért..bevallom az nv.-nél a 16xq élsimitást sima parasztvakitásnak tartom.ember legyen a talpán aki játék közben megkülönbözteti a 8x-tol..
persze ez csak az én véleményem.tudom hogy te is 1280-ban játszol igy picit te is elfogult vagy.én inkább bámulok egy pár centivel nagyobb monitort. -
Brenyo
tag
Kiváncsi vagyok mennyivel lesz erősebb kis felbontásban , mint a 9800GTX+
Igazábol GTA IV miatt veszem , mert a mostanival beszaggatok néha (adatlapomon a konfig) és úgyhallottam teljesen procifüggő az a játék ...
Ennél erősebb procit meg már nemtudok venni AMD ből , úgyhogy maradtam a vga cserénél -
SSJPeter
őstag
Az lehet de én csak stabil tuning-ot szoktam csinálni amin használom is 24/7-be. . .pl 3DMark toplista kedvéért sosem húznám fel. . .vagy megy vele minden hiba nélkül vagy ha nem akkor lejjebb veszem.
Pl. a procimat is tudnám még sokkal feljebb is húzni ha adnék neki 1 kis +feszt de nem teszem.
-
SSJPeter
őstag
Azért a túl magas órajellel is tönkre lehet ám tenni a karit.
Nem is úgy szoktam kezdeni,hogy na akkor most +150mhz kapásból.
Kicentizgetni meg most se időm se "házam" nincs.De mondom már így 666mhz-n is 76fok Crysis alatt ami nálam épp határeset.
80%-on meg már viszonylag hangos a ventije.
CPU limit is van már. . .De ne kísértsetek mert mindjárt én is jól meghúzom.
DeepDish: ventit azt rivatunerben.Szerintetek van abban valami,hogy több SP = nagyobb hőmérséklet?
-
SSJPeter
őstag
Lehet de én mindenesetre így szeretem beállítani.
Mellesleg így amikor kilépsz 3D-ből már egyből nem teker annyira mint az állat mert egyből csökken 5 fokot és lejjebb veszi a ventisebességet. . .máskülönben még akár fél percig is tekerne mint az állat amíg le nem hűlne mondjuk 60fok-ra. . .sztem jobb így. -
Sziszifeca
őstag
-
SSJPeter
őstag
55fok alatt 35%
55-59 40%
60-65 45%
66-70 55%
71-75 65%
76-80 70%
Ezekre még nem volt szükség.
81-84 80%
85felett 100%
100fok és felette--->system shutdownSzerintem így jó.
Nem is melegszik mint az atom de nem is hangos.
Szerintem felesleges ,hogy 60foknál már hangos legyen. . .nem olyan sok az. -
Laraxior
titán
-
TTomax
félisten
Neki GTX260 van... én rivával beállítottam a ventit,az üzemi hőfok 72 fok körül van,feljebb nem engedem neki... néha fel-fel bug,de még elmegy.. persze,meg van rángatva....
Engem még mindig érdekelne olyan BIOS ami 1.19 Vcore-t ad 3D-ben mert én eddig csak 1.18-at találtam...
-
Cyberpunk
félisten
Hát benchet azt nem tudok futtatni Crysis-al mert nem indul el a teszt ugyan ez van a Warhead-el is. Amúgy amikor megrántottam a procimat 3,2-re az alap 2,66-ról érezhetően gyorsult a Warhead alapon volt max 31-32 fps most meg simán megy átlag 35-el de 40 fölé is merészkedik
De szerintem se a Crysis-al tesztelj hanem mondjuk egy jó kis UT3-al tegyél be vagy 30 bot-ot és majd meglátod
hogy menyit számít az erősebb proci.
Meg azt is nézd hogy ebben a tesztben nagy felbontásban teszteltek főleg 1920x1200-ban amihez már elég a 3 GHz-is többnyire de neked meg nekem egy 1280x1024-es felbontású monitor van itt viszont egy értelmű hogy kell a kraft. Szóval olyan játékban kell tesztelni ami CPU éhesebb nem mint a Crysis mert annak legfőképp a VGA számít elég ha van egy két magos 2 GHz-en járó procod és már nem vagy VGA limites annyira -
TTomax
félisten
A lehető legrosszabb programot választottad tesztelésre... a Crysis motorja igen szélsőségesen használja a rendszert,az egyik pillanatban CPU limited van a másik VGA... holott az sem biztos hogy 100% használja őket,sajnos ez így nem mérvadó.Ráadásul XP alatt is másképpen viselkedik,és Vista alatt is... sőt továbbmutatok 64biten meg aztán végképpen kiszámíthatatlan...Mind Radeonon mind Nv-n...
Az pedig igy csuklóból mondom neked,hogy egy Q6600 alapon nem elég egy húzott GTX-hez,még HD felbontás esetén sem... -
Cyberpunk
félisten
Hát én is pont az ellenkezőjét vettem észre nekem a CPU tuning legalább 15 + fps-t hozott a konyhára és nagyon jól látszik hogy egy 2,6-on járó proci elég kevés ezen kártyák kihajtásához főleg 1280x1024-ben
kel a kakaó rendesen. 3,6 min de szerintem még 4 GHz-nél is gyorsulna de az nekem ezzel a hűtéssel már felejtős
És akkor nekem még csak egy GTX260 van.
-
TazLeacher
nagyúr
Nem érted a lényeget. Pont egy olyan játékkal teszteltém, ami VGA-limites szinte minden kártyán. Itt is számít a CPU, de jóval kevesebbet, mint átlagban. Révén mindegyik kártyának meggyűlik vele a baja. Próbálj jobban optimalizáltabb játékot választani tesztalanynak. Pont azért mondta, hogy vedd vissza a felbontást, hogy a VGA limitet kiküszöböld. 1 db Crysis bench után kijelenteni, hogy manapság minden játékhoz elég egy alapórajeles Q6600 kicsit feleőtlen kijelentés...
-
Laraxior
titán
miért ne lenne? Anno csináltam tesztet... Te is láthattad hogy 16%os OCvel mennyi gyorsulást értem el
Próbáld meg..csinálj egy teljesen default órajeles (CPU,mem,Videokari) majd csinálj egy olyat amit használsz 24/7.... és ott nem csak a videokari órajelnövelése dobja meg az FPS-t
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen időm az nekem sem van
Meg nekem is újra kellene dobnom a Vistát mert mostanában sokat szarakodik úgy vettem észre hogy nem nagyon tetszik neki a VGA csere.
Hát a procit meg majd még meglátom de szerintem 4 GHz-hez már kéne vízhűtés léggel nem tudom hogy bírná mert oda már drasztikusan kellene feszt is emelnem bár így most 3,6-on sem melegszik nagyon 56 fokot mértem max egy Asus Silent SquarEvo van rajta az sem a legjobb -
Henk
veterán
Én most vettem egy full hd monitort.Tartottam tőle,hogy kevés lesz a 260.Eddig a cod5-öt és a Nfs Undercover-t próbáltam és mindkettő ment kimaxolva,amit a játékból lehet.
Crysis-al nem játszok.
DeepDish: igen az 55nm-es gtx-en egyoldalon lesz az összes mem és a hátoldalon nem lesz a kártyán borítás.De nem lehet még őket kapni.
Sziszifeca:mind ref kártya,teljesen egyforma a hűtése.Az,hogy melyiket mennyire lehet húzni az lutri.Általában azt mondják a neves gyártók kártyái kicsivel többet mennek.Várni érdemes e?Ha kijön az új széria biztos olcsóbb lesz a régi,ez mindig így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest