- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Szomorú,tudom nem ide tartozik,de pl a barátnőmék családját is átpaklizták egy notebook-kal múltkor.Olyan mérges voltam,hogy bementem a barátnőmmel a boltba(vittük a gépet is) és megmondtam a gyereknek,hogy egy "k*kifej"
,mert a gép nem az adott alkatrészeket tartalmazta mi a papiron szerepel ,és ezért adja vissza a lóvét,különben jön a fogyasztóvédelem.
-
ImI87
őstag
Én is pont ezen vagyok.
Én is cserélném a 260-at v.mi jófajta 280-ra, de még pont nem fér bele a keretbe. Emiatt áldoztam be a Quad-ot is, de még mindig várnom kell.......Ráadásul ezek az olcsó kártyák (Gainward meg Palit) olyan puritánok, még a védőkupakokat is lespórolták róluk. Nem kell nekem játék, de az alapvető tartozékok legyenek benne.
Egy Zotac GTX280 AMP! lehet a befutó, mert emelt feszes (1,19V), ez van a legjobban megcibálva gyárilag is, és az ára nem olyan vészes, mint a prémium márkáké.
(pár helyen már lehet találni 100K+apróért.)Az álomkari az XFX GTX280 XXX lenne, de 130K-t már nagyon nem ér meg.
Még talán összejöhet a dolog, de ha nem, akkor be kell érnem v.mi "egyszerűbb" darabbal. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát igen ez egy ilyen kemény világ, de valahol azért meg lehet érteni a gyártókat is. Az XFX, a BFG és az EVGA kiemelt partner, ők anyagi kompenzációt kapnak az NVIDIA-tól a chip árából fakadó veszteségek elkerülésére. Az NV-nél a nem kiemelt partnerek csúnyán megszívták a GeForce GTX 200 szériát, mert a magas áron bevásároltak belőle és baromi alacsony áron kellett megválni tőlük. Ezért az NV-nél eléggé ki van számolva a haszon a gyártóknak is, így tulajdonképpen elég komoly veszteség lett elkönyvelve. Az AMD karit nem gyártó cégek most ezt a veszteséget próbálják visszahozni, a tesztelés eltusolásával. Az NV-nek ugye ez sem jó, mert a fórumokon gyűlnek a hibás nV hozzászólások is, ezért van most ez a leépítési balhé.
A Zotac az nem túl lényeges, ők nem túl nagy mennyiségben szállítanak GF karit, csak azért lettek létrehozva, hogy a Sapphire ne veszítse el kiemelt szerepét az AMD-nél, és a GF karik eladásai is ki legyenek használva. Persze nyilván ettől a Zotac fasza GF karikat szállít.
A Gainward is speckó helyzetben van. Ők igazából csak az Orosz piac miatt kellettek az AMD-nek. A Gainward Radeon forgalmazás Kelet-Európára és Ázsiára van korlátozva. Nyugatra nem osztottak nekik lapot. Nyilván így nekik is el kell kezdeni a költségek lefaragni. Konkrét infók nincsenek a gyártói haszonról, de annyit lehet hallani, hogy egy Radeon HD 4870 ajánlott áron való értékesítésén a 4-szer annyi haszon van, mint egy GF GTX 260 értékesítésén. Az RV770 meg G200 viszonylatban nem érdemes beszélni, mert az NV veszteséggel értékesíti a chipet. -
Laraxior
titán
-
VinoRosso
veterán
azt nem tudom konkrétan, hogy melyik mennyi dx10et használ, de dx10 teszteken ezeket(CoD4-5) is szokták futtatni ha jól emlékszem, de lehet rosszul. CoH,CoJ, UT3, Bioshock meg nem pár sor dx10-es shadert tartalmaz az tuti, ezeket nagyon nem említed. Warhead-et sem ismerem ilyen szinten, hogy tudjam melyik shader melyik api-t használja, de ha jól emlékszem van némi különbség dx9 és dx10 módban való futási teljesítmény közt, főleg arra optimalizáltak. Am a dx10 fél-egy év múlva lesz olyan szinten, hogy azt lehessen mondani, hogy elterjedt, és szvsz nem egy játék fogja kihasználni az előnyeit. Kb azért, mert azok a fejlesztések, amik igazán használják addigra jutnak el a debütálásig, és ezzel érik be maga a technológia is. A Cryengine 2-t kb 2004-2005-ös koncepció(bár eléggé előremutató), akkor meg még csak hallani lehetett arról, hogy mi az a dx10. Utólag persze sokmindent beletettek, de nem úgy készült, hogy na most ez egy böszme dx10-es játék alá lesz.
-
Beowulf_78
addikt
-
VinoRosso
veterán
igen tavasszal már ment a projekt ezért is írtam, hogy már nyár végén jött volna...ha az ati nem szólt volna közbe, emiatt kényszerpályára kerültek, és valószínű nem volt tartható az eredeti elképzelés, és (gondolom) igyekszenek a maximumot kihozni a GT200ból, mivel a lekgözelebbi lehetőség a piaci helyzetük javítására 1 év múlva lesz. Tehát valszeg a most kijövő 55nm-es VGA-kba bele lesz kalkulálva, hogy az ati lépéselőnyben van és ezeknek az új nv-knek a jövő nyáron kijövő új atikkal is fel kell tudniuk vennia versenyt. Mondom a nyakamart rá merném tenni, hogy ez a GX2 lesz, és izomból gyúrnak a multi gpu hátrányainak a csökkentésére, driver szinten is(rebesgették még a ddr5-öt is, de szvsz ezeknek a kariknak nem a kis memória sávszélesség a szűk keresztmetszet, ráadásul a kevesebb shader de duplázott órajel miatt a mostani chippekkel jobb az alacsony késleltetésű ddr3 ) . Más lehetőség nem nagyon van, jelenleg nem tudnak olyan GPU-t kihozni, ami megverhetné a 4870X2-t. Így vagy marad az SLI fejlesztése, az meg alapból szívás, vagy marad a GX2(= a fogyasztás drasztikus mérséklése+a GPU-k terheléselosztás optimalizálását, hatékonység növelését célzó megoldások). És ebből még jól is kijöhetünk, mert ha jobbak lesznek az nv-k akkor az ati végre kénytelen lesz árat csökkenteni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Leghamarabb a G300-tól lehet azt remélni, hogy visszaszerzi az AMD előnyét. A G200 és a rá épülő termékeknek annyira gyenge a tranzisztor/teljesítmény aránya, hogy az ég világon semmi esélye nem lesz az RV870 ellen. Csak abba kell belegondolni, hogy alig kell a jelenlegi RV770 be plusz tranyó a sebesség megduplázásához és a DX11 támogatáshoz, és 40nm-en a chip mérete is 200mm2 alatt tartható. Ezzel semmi nem veszi fel a versenyt. Valszeg az árakban is elszáll majd az AMD, mert majd egy generációnyi lesz az előnye.
A G300 az nagy kérdés. Ha új architektúra lesz akkor lehet számítani a versenyre, ha G80 lesz DX11-re felkészítve akkor kampec. Az a baj (az NVIDIA szemszögéből) az R600-zal, hogy statikus rendszer számos optimalizációval, a G80-nál és a G200-nál komoly tranyómennyiséget emészt fel a globális ütemezés. Ha maradnak a G80 alapjai a DX11-es chipnél is, akkor az R600 alapjaival az AMD feleakkora tranzisztorszámból is ki tudja hozni ugyanazt a sebességet. Innentől pedig az NV is fel tudja fogni, hogy végleg vége. Szóval reménykedjünk, hogy ezalatt a pár év alatt fejlesztettek valami új mikróarchitektúrát a háttérben, vagy ennyi volt a szereplés és jön az Intel a helyükbe, mint legfőbb rivális. -
Dark KillerX
addikt
Az Nv kártyák mnidig massziv tuning-gal rendelkeztek.Pl az én mostani 8800Gs-em a gyári referencia órajeleihez(550/1375/1600) képest 725/1800/2000 órajeleken full.És ezekel az órajelekkel beéri a 8800Gt-t és lehagyja a 3870-et.Előtte pedig volt egy 1950Xt-amit 50Mhz-cel nem bírtam túlhúzni,szóval elég nagy a kontraszt.
-
Laraxior
titán
ez a 65nm vs. 55nm téma,én csak annyit látok mint a 9800GTX és 9800GTX+ mindkettő egyforma hiába a chip... +20-50MHz-ért nem fogok kidobni 20ezret az ablakon. Ha levizezem úgyis megy majd annyit mint egy 55nm-es GTX290 vagy mi lesz a neve. Több feszt ad neki mint egy sima GTX280nak hálistennek
-
TTomax
félisten
Nem látom a "drasztikust" meg hát ezen kivül van ám egy csomo noname gyarto is,ami országonként változik...OcUK,SCAN,stb amik nem tudom kit matricáznak át...nomeg igazábol ugyanazt árulták eddig is csak 10 gyártoval most meg 6-al... na bumm...a BFG ami itt igazán érdekes lehet....az azért csak a top3-as partner....a Zotacnak kinek is a leányvállalata?
-
pigatt
őstag
Ez durva! Gainward is, mondjuk nem is nagy baj érte. De, hogy a BFG is az kemény. Akkor szépen lassan csődbe megy, mert 680i chippset óta alaplapot nem adtak ki szerintem, a physx kártyák meg a beépített technológiák miatt nem igazán kellenek, nem mintha előtte fogyóeszköz lettek volna az áruk miatt. A tápegységeik, meg itthon szerintem nem is kaphatóak.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Tudom, hogy a most kialakult vitában szerves részem volt, ezért elnézést, de:
Nem arra van az OFF gomb, hogy az OFF legyen? Persze nem mértéktelenül, mint ahogy most itt volt, kicsit elszállt a téma igaz, de amikor hazajössz, átolvasod a topic-ot, a szürke írásokat továbbtekered, és kész...vagy rosszul gondolom?
-
-
VinoRosso
veterán
vannak ilyenek meg olyanok is, de többminyer a nagyvárosokban vannak ilyenek, egyik haveromat pl megkergették a nácik egy falusi bulin, mikor megtudták, hogy félig román félig magyar, a másikat meg sorra pattintották le a nők, mikor megtudták, hogy magyar, szóval általánosságban nagy az előítélet bennük. Hát ha Nápolyban voltál mostanában, akkor biztos hallottál a "szemét maffiáról", ahhoz meg nem kell hozzáfűzni semmit.
-
VinoRosso
veterán
A germánok nem igazán szeretik a magyarokat( lenéznek minket teljesen, mondjuk van némi lapjuk, de egy kicsit nagyképűek is). Igaz közel van, nekem annyi Bécs, mint Bp, tehát ha távolabbra kell mennem dolgozni, hogy még haza is tudjak járni, akkor nem kérdés hova megyek. Ahova érdemes menni az Írország, hatalmas a munkaerőhiány, nem kell munkavállalási, ha kimész szinte egyből találsz munkát, igaz lehet, hogy culágerkedned kell, de 1500 euró a minimálbér, amiből kb 500-600-at visz el a megélhetés, ha nagyon drága albérletet kell fizetned akkor lehet a felét. De akkor is marad 750 euró félretenni, ami itthon kb egy átlag mérnöki kezdőfizu, amiből még nem fizettél ki semmit. Ha esetleg értesz is valamihez, akkor olyan 2000-3000 euró körül lehet kaszálni. Cserébe viszont mocskos sz@r az időjárás. Ha meg olyan helyre akarsz menni, ahol mindig jó az idő és szeretik a magyarokat, akkor irány Szicília, itt elég nagy a munkanélküliság, főleg idénymunkák vannak a túrizmus miatt, meg mezőgazdasági melók, a fizetések se túl magasak, és alacsony a közbiztonság viszont kék a tenger, süt a nap szinte mindig, és nagyon finom vörösborok és gyönyörű nők vannak, és a helyiek csípik a magyarokat...
-
Bluegene
addikt
jah meg újra is szavazták
ha ez még1X megtörténik akkor örökre elmegyek
r1E3S3E7T: könyörgöm! ez nagyon nem stimmel, miért nincs 1db 4800-as sem, egyetlenegy sem! az AMD proci is elég felülreprezentáltak, 3850 0,03%? sőt GTX 260-ast se látok, valszeg ez egy régi táblázat
-
ImI87
őstag
Hát teljesen egyetértek!
Csak az a baj, hogy a helyére jönne más ugyanilyen.
Szal inkább kéne igazi politikusokat és valódi szakértőket "importálni", hogy végre valahára normális állapotok legyenek itt. én nem vagyok szakértő, de egy normál ember szemével nézve, már teljesen kilátástalan a helyzet.........Én is úgy szeretnék élni, hogy a heti zsebpénzemből vehessek egy új procit, lapot, vga-t, stb......... Vagyis inkább a 2-3napi keresetemből, amit könnyed 8órás munkával meg tudok keresni......
-
ImI87
őstag
hm, el lehet menni Magyarországról kéremszépen!
qrva ország !!!Az a baj, hogy már nincs hely a Földön, amit el lehetne foglalni. Déli-sarkon meg hideg van, bár az jól jönne a tuning-hoz.
Kéne alapítani egy új országot, amit úgy hívnának, hogy Republic of Gamers.
Gyakorlott C'n'C játékosok foglalnák el taktikailag a területet, a katonákat egyenként MoH-sok, CoD-osok, és CS-sek vezérelnék. -
ImI87
őstag
Elég jó kis cikk, sok okosság és érdekesség van benne..........
Nem tudom mennyire hiteles ez a fejtegetés, de ha igaz lesz, akkor NV nem fog sokat kaszálni ezen az egész GT2xx-xyz termékcsaládon......
A tervezőmérnököket meg ki lehet küldeni a székház elé épületet bontani, hogy a bontott téglát eladva legyen némi fizetésük a haláltusa utolsó hónapjaira.
)
És ez az egész - mint mindig - még külön meg lesz fejelve az itthoni viszonylat hatásaival, úgyhogy user legyen a talpán, aki ki tudja majd választani a megfelelő VGA-t. Ez persze a "normál" user-re vonatkozik, aki vásárlás előtt körbenéz a piacon, hogy adott pénzért mit kap zöld, vagy piros dobozban, illetve hogy a számára szükséges teljesítményt kitől (zöld vagy piros), mennyiért, és milyen járulékos tulajdonságokkal (hőtermelés, méret, hangszint) vagy szükségszerű alkatrészfejlesztéssel (táp, ház, hűtés, stb....) tudja megvenni.
De ha "korlátlan" mennyiségű anyagi erőforrás áll rendelkezésre, akkor a fenti kérdések mind lényegtelenek, elég belépni a PH-ra, megnézni 1-2 tesztet, és irány a bolt az aktuálisan kapható leggyorsabb és legerősebb kártyáért!)
Úgy néz ki, hogy a (szerintem túlmisztifikált, és túlzottan anyagias szemléletű) háborúban ez az aktuális csata eldőlt. De majd csak lesz valami, (mert olyan még nem volt, hogy valahogy ne lett volna), jön majd RV870 vs GT300, (vagy mittudomén
és kérdés, hogy a két oldal mit tud felmutatni majd a következő generációval (meghogy az Intel mennyire fog bekavarni VGA fronton).
De egy kicsit elszégyelltem magam a cikkben többször használt "fanbois" (ami miért nem fanboys-nak van írva?) szó hallatán, ami szerint a hűséges és sokszor tudatlan user-ek akkor is veszik majd a dolgokat, ha nevét adó számon változtatnak felfelé, vagy csak minimális előrelépést is tesznek bármelyik tulajdonság területén is - és kifizetnek jóval több pénzt egy termékért, mint amennyi annak a reális értéke.
Szerintem ez a széria nem olyan elveszett ügy, mint ahogy az a cikkben szerepel, de persze nem 1-1 kártyában kell gondolkodni, hanem a milliós mennyiségekre, ami a cégek bevételét adja. Így már könnyebben felfogható úgy, hogy egy széria nagy siker vagy súlyos kudarc, mivel neincs itt szó semmi másról, mint (qrva sok) pénzről és haszonról/veszteségről........ -
MPowerPH
félisten
Nálam az elfogadható érték onnan jön, hogy eddig mik voltak a tapasztalataim. 1950XTX és a 2900XT hűtője elviselhetetlenül hangos volt, a 8800GTX is hangosabb volt, és a GTX200 -as hűtők is hangosabbak. Ezt mind tapasztalat. A 4870 se csöndes, de el lehet viselni a többihez képest.
Én ilyen megközelítésből néztem.
Igen, az R600 részben elcseszett, volt hibája bőven, és nagyon magas volt a fogyija is.
DE!!! A tudását tekintve nagyon is jó volt, és fejlettségi szintet tekintve is messze a rivális gyártó kártyái fölött állt. De az ATI kicsit elszámolta magát, mert rossz korban adta ki.Nem lehetett ott se kiaknázni a kártyában rejlő lehetőségeket, mivel a játékipar az NV útját választotta, ami sokkal primitívebb, de használhatóbb, egyszerűbb, és olcsóbb volt. De nem véletlen, hogy a R600 architektúráját vitték tovább a RV770 -be, javítva annak hibáit, és kicsit a mostani igényekhez is igazították. Én inkább az RV670 -t nevezném borzalmasnak. Nem volt jó irány az ATI -tól, csak arra volt jó, hogy egy kicsit kompenzálja a veszteségeket. De nem véletlenül nem ezt az architektúrát vitték tovább.
De ez elmondható az NV -nál is, csak ott a G80 vs. G92 esetében. G80 nagyon jól sikerült, ellenben a G92 -vel, amit nagyon elszámítottak. Már már nevetséges volt a 8800GTS 512 és a 9800GTX....Valaki megtudja nekem mondani, hogy ha GTX280 SLI -t akar az ember összeállítani, milyen táppal érdemes belevágnia? Gondolom mezei 620W -s nem elég, és itt már a 12V -s ágak is számítanak, nem?
-
Bluegene
addikt
Az én karim se látott még életében 90 fokot se, egyből egy BIOS moddal kezdtem és voila...
Crysis alatt átlag 65 fokos a kártyám, akkor miről is beszélünk? Szar a gyári ventiszabályozás, ennyi... vagy mondok jobbat! Emlékszel egy bizonyos 8800GT-re? Ott is ugyanez volt... trehány munka mind a kettő...
Fölösleges a gyártók mellé állnod, mind a kettőnek vannak hibái bőven... trehány munka? sokkal valószínűbb hogy a halkságra mentek, igazuk van valljuk be, az emberek 99%-a jobban örül hogy kussban van, attól hogy 90 fokos nem fog tönkremenni, 130 fok a biztonságos -
ImI87
őstag
OK, igazad van, csak nem értem azt, amikor a gyártó direkt fasz. Erre más indok nincs, vagy ennyire faszok, vagy direkt szopatnak. Annó NV is tudta, hogy milyen hőfokok lesznek a 88GT gyári csöves szar hűtőjével, gondolom azért csak kipróbálták.
És most meg az ATI is láthatta, hogy milyen szarok lesznek a bios beállítások. Még van pofájuk rátenni egy matricát, hogy "vigyázz, forró!"
Szal nem állok én senki mellé, azt veszem mindig ami x-y okokból nekem jobban megfelel. De miért kell rögtön azzal kezdeni a hsználatot, hogy nekem kell kijavítani a gyáró balfaszságát??? Az OK, hogy 5 perces munka, meg stb...., de ha megvezsek v.mit akkor ez legyen eleve jó.
De ugyanez igaz pl az alaplapok csoda-hítpájpos hűtésére. Ráírnak minden kamu adatot, meg csilivili kinézet, de gyökér munkás vagy a robot nem tudna rátenni megfelelő mennyiségű (és minőségű) pasztát........ Legyen több 300Ft-tal a lap, de legyen is megcsinálva rendesen, és ne nekem kelljen otthon szarakodni vele, és parázni, hogy mit mikor sarkazok le, meg mi mikor fog eltörni.
Ugyanez a VGA bios frissítés, véletlenül kapsz egy áramszünetet vagy akármit, és kuka. Mikor ezt a gyártó is látja, hogy szar lesz úgy, akkor a "Sanyi" max 3 gombnyomással beállíthatná a gyártósoron, hogy mit flash-eljenek abba a qrva biosba.Sorry az OFF-ért, csak ilyenektől ideges leszek.
Így is kifizetünk egy rakás pénzt mindenre, és ha normálisan akarjuk használni, akkor még nekünk kell szarakodni vele........
És azért pártolom most az NV-t, mert jelen esetben és a jelen kártyák közül ebben sokkal jobb a GTX, én csak ezt mondtam, (persze némi iróniával.)
-
boogie84
veterán
ha nálad a teljesítmény a lényeg, miért nem vársz a tuti X2re? végül is csak 1 hónapot kellene rá várnod.
őszintén szólva nem akarok kiadni egy vgaért 100K-t
viszont jó lenne egy Zotac 280 AMP!, na azon már elgondolkodnék!
nem tudod Gianni tud vidékre postával küldetni VGA-t?(bár igazából ettől a gar miatt félek... felmenni pestre ha bekakál :S . IPON-nál rendelem a vasat, de ott nincs Zotac
)
megírod Gianni bazárjának címet? köszi -
boogie84
veterán
nem tudom mi lesz október 15én ,de én akkortól remélem az 55nmeseket! én egy olyanra pályázom! ha nem jönnek akkor október végén megveszem a masinát...
eddig úgy voltam h ha már lúd legyen kövér, XFX, de a Zotac 280 AMP! verizója a leggyorsabb ,legalábbis órajel alapján... és közel sem olyan drága mint az XFX 280 XT vagy XXX...
70kból hogy veszel 280ast?? -
TTomax
félisten
Ezeknek a teszteknek elég régóta nem hiszek,napi szinten cserélgetek hardvereket.A GTX280-am picit húzva hozza a 4850CF teljesítményét...nem sokkal gyengébb...igaz én 1680X1050-röl tudok csak nyilatkozni...nem akarom egyik oldalt sem pártolni mert GTX280.at is azért tudtam olcsón venni mert itt a HD4850/70...
Nekem egyszerűbb az élet amióta a GTX van,habár a tesztekből nem így kellene hogy legyen -
Laraxior
titán
Hát...nekem jelenleg a cryengine alá kell videokari,ezért maradok a GTX280nál
nem volt rossz vásár ..de az X2 sem,csak én nem játszok mással..Pistinek jó lesz a Gridhez
Mit csináljunk azzal? Jövő héten érkezik a QX9770
amúgyis,csak én 3dmarkozok...Pisti játszik. Még a lapját se hajtotta meg rendesen
az X2-t sem fogja...
Nálam lenne a legjobb helye
-
Laraxior
titán
így van...ez világos is mint a nap. Volt 4G ramom tudom mi a helyzet
-
Beowulf_78
addikt
Okés fater! Megfogadom a tanácsodat!
Hűtő ügyben nem beszéltünk össze, szóval egyezik az izlésünk.
Nem a nikkelezés miatt vettem 1,5k-val drágábban, hanem mert feketében nagyon egyedi. Ha pedig jönne a TR-nak jobb hűtési megoldása, akkor könnyebb eladni, egy (már nem kapható) Limited Edition hűtőt.
Lara: Értem én.
Nem akarom és nem is fogom tudni a kártyádat teljesítményben megelőzni
, de közel leszek hozzá sztem.
10-15%-nál nem várok nagyobb különbséget. Persze 1680-ba, azonos proci sebességen...
ImI87: Gyárilag köztudott hogy minden TRUE felülete pocsék, és alap hogy polírozni kell. Az enyémnek se volt annyira rossz, de a nikkel réteggel+a szürke alu réteggel kizártnak tartom a jó hőátadást. Egyszerű fizika. Réz a rézzel. Ennél jobb nincs.
Meg az sem elhanyagolható, ha 1x már a procidat megpolíroztad, utána mindenképp bármilyen hűtőt teszel rá, políroznod kell, mert ha nem, lehet jóval rosszabbul fog érintkezni az egyenletlen hűtő a polírozott IHS-el.
-
ImI87
őstag
Na hát ezt nem is tudtam.
Nekem Dell 2408WFP monitorom van, és csak a 60Hz-et engedi. És ha kiveszem a pipát a "monitor által nem megjeleníthető módok elrejtése" szöveg elől, akkor sem enged mást (illetve csak 59-et). Hol lehet ezt máshol állítani, NV control panelben sem találtam. Vagy csak bizonyos monitorok esetén működne?Én eddig abban a hitben éltem, hogy LCD-nél 60Hz van, és viszlát.
-
Beowulf_78
addikt
Áááá. Az kacsa sztem. 1 kártyáért állnának át az 55nm-re? A legnagyobb blama lenne.
Aki ilyet elhisz, a szakmai hozzáértése is megkérdőjelezhető.
Azt meg megint csak kizártnak tartom hogy a 40/45nm az 55nm-rel készülne párhuzamosan. Ennyi pénze (még ha ez kétségtelenül sok is), még az nV nek se lehet.Annyi történt hogy ezekkel a hírekkel egy kicsit megmozgatták az állóvizet, az nV körül. Sztem semmi több. Jön majd a javított 260 (GT 206), bár nem hinném hogy 55nm-en.
De ha mégis, akkor 2009 Q3 előbb biztos nem fognak csíkszélességet váltani.
-
Beowulf_78
addikt
Jah...nem bántam meg hogy a 260-at választottam, végülis te is ajánlottad 4870 tulajként.
De ez így a normális!
Nem csak azt ajánlottad, ami neked van...
Hát...ezt a referencia dolgot én másképp látom.
Sztem a nyák u.a. de a BFG rakja össze, gondolom válogatott memókból, esetleg GPU-ból. Nem hinném hogy csak matricázzák. Meg kell nézni az eredményeket... érdekes hogy a jobb tuning eredmények BFG,EVGA,XFX hármasból keverednek ki, nem pedig Gigabyte, Palit, Asus....stb. gyártóktól. Ezzel nem degradálom a többi gyártót, azok is jók, csak valamiért mégse akkora tuningbajnokok.
A paszta is a BFG dolga sztem, max minden gyártó költség optimalizálás végett u.a. a pasztát használja (fehér szilikon alapú hálós).
Lehet rosszul látom, de én még bizonyságot nem láttam erre, hogy a különböző gyártók, csak matricáznának, és csomagolnának... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Deferred Rendering-et gyüjtőszóként használom, ez jelenthet Deferred Shadowing-ot, Shading-ot és lightning-ot. Ha Deferred Shadowing a program (UE3) akkor lehet hackolt AA. Ellenkező esetben nem igazán műxik a rendszer.
A "Dávid és Góliát" cikkben leírtam a Gamefest alapján, hogy mik a lehetőségek:Egyre több fejlesztő ír Deferred Rendering elven működő leképzési algoritmust. Márpedig az ehhez hasonló kódoknál a manapság használatos Multi-Sampling Anti-Aliassing nincs támogatva. Jelenleg három megoldás lehetséges:
A legjobb a D3D10.1 API-ba épített eljárás, a Multisample Access. Ennek segítségével az AA számításhoz szükséges szín- és mélységinformációk (Color Subsample, Z Subsample) bármikor elérhetőek, így lehetséges egyéni, shader alapú AA rutint írni a programba, ami akár a Deferred Rendering fázissal párhuzamosan is futhat (ez a sebesség szempontjából nagyon előnyös). A D3D10-ben csak a színinformációk érhetők el, ami megnehezíti a dolgokat, mert szükségesek a mélységinformációk is. Ehhez egy speciális kódot kell írni, ami kimenti a Z adatokat egy Render Target textúrába. Emellett persze külön fázist igényel a shader alapú AA számítása is. Az eredmény tulajdonképpen ugyanaz lesz mindkét megoldás esetén, csak a DX10 mellett a fejlesztőnek többet kell vele dolgozni, és lassabb is az eljárás sebessége az extra fázis végett. A harmadik opció egy kényszermegoldás. Ennek a neve Deferred SuperSampling. Lényege a dolognak, hogy éldetektáló shadert futtatnak a képkockán, és ahol él található ott blur shader lesznek elsimítva a „recék”. Az eljárás sajnos iszonyat teljesítményigényes, a rengeteg számítás közel 50-80%-os teljesítményvesztést is eredményezhet, azonban nem szükséges hozzá a D3D10 használata.
Mivel a G200 nem rendelkezik D3D10.1 támogatással, így a Multisample Access használata sem lehetséges a hagyományos úton. Ezt CUDA támogatással próbálják ellensúlyozni, ami lehetővé teszi a szín- és mélységinformációk elérhetőségét. A probléma azonban a PC-s játékipar helyzete. A fejlesztők egyszerűen nem látnak akkora pénzt benne, hogy a minimálisnál nagyobb erőfeszítés mellett írják át a konzolra kiadott programjaikat. Az egyes felmerülő problémákra mindenképp a lehető legegyszerűbb megoldást fogják választani, ami jelen esetben a D3D10.1 Multisample Access használata. -
katt777
félisten
De a hibásakat tiltják le, nem? Szóval nincsenek.
Bár tudtommal nincs benne minden (RAM), de lehet, én tudom rosszul.
Firestormhun: Hát, az nem az igazi VH, de ismételten kösz. Viszont ezzel megint csak nem lehet játszani (min 23FPS). Pár szörny+effekt, aztán szevasz hardver!
Továbbra sem célszerű C-re fejleszteni. Elég megnézni, hogy az igazán DX10-es CoJ milyen sebességet produkál a kvázi DX10-es Crysis-szel szemben.
-
-
Dashes
őstag
Már rég lemondott róla, szóltam/k neki, hogy ez nem a legjobb CF-hez. Ajánlottam neki a rampage-t , de nem válaszolt, hamarosan muszáj, mivel jön a 4870X2(CF), kiderül melyiket vette
.
Most szórt szét 3870X2/G15/G5/ram ingyen aki indult a versenyén, még lesz egy pár darab, mivel otthon csücsül pár régebbi nvidia, illetve 4870, aminek örülnék.
-
Dare2Live
félisten
Nyereség? Innen az NVnél minden kártya eladása veszteség. Gondolom nem akarnak túl nagy piacot veszíteni, vagy nem akarják hagyni, hogy az ellenfél összeszedje magát anyagilag vagy egyszerüen csak legyártottak már x darab chipet és jobb azokat eladni mint raktáron hagyni őket. ....ezek kombinációja.
Kiváncsi vagyok mi lesz az NV köv lépése én az 55nmes GT is csak akkor lesz árban esélyes ha nyákot is lehozzák gddr5el 384bit alá. Izgi lesz mindenesetre ami a tuti, hogy NVt nem kell félteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest