- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Najó, de 216 proci hány százaléka a 240-nek? 90% A 448bit meg ropok száma pedig 87,5%. A táprészről nézve viszont a 3/5 része van csak meg, ami 60%. Szóval a tápteljesítmény 60% hajt legalább 87,5%-os energiafelvételt. És nálam is tuningolva ment: [link] Bár így már nem 100% stabil (beleszemetelt 2-3 percenként), de jól szemléltet..... 65% ventivel.... És erre a GTX280 picit magasabb tápfesze se lehet magyarázat.... És TTomax képe is ezt támasztja alá....
-
HSM
félisten
Hűh, ez így para!
Nem bohóckodik a kártya?
Nálam húzás mellett se nagyon sikerült még 94 fok fölé erőszakolni, de ez is kb. 50%-os ventivel sikerült!
(Igaz, 260-am van, de ugyanaz, mínusz pár alkatrész) Nálad se nagyon lenne szabad, hogy 100 fölé menjen... Pláne gyanús, hogy egy normális, egy picit meleg, és ott a harmadik, ami meg sokkal melegebb, mint a többi... Olyan, mintha a hűtőd nem érne hozzá rendesen....
-
Svájcinéger
őstag
-
Petya2900XT
aktív tag
Azt szerettem vna kérdezni,hogy miért vettél ilyen kis felbontásra "ekkora" karit??Nem akadály a pénz vagy kissé hosszabb távra terveztél amikor megvetted?....mint látom a pénzzel nem állsz túlságosan hadilábon egy i7-el
Nem tudom év végéig nem akarok 640*480-ba játszani egy cserevgaval azért,hogy megvárjam a rv870-et vagy a gt300-at.....viszont egy jó karit akarok,mert a 2900Xt is jól szolgált 2évig maga hibáival együtt is...csak mostanában kellett elgondolkozzak,hogy a játékok többségén nem akarjak AA-val vagy AF-el játszani...így gondoltam nagyobb karira,hogy a 2éves jövőmet nagyjából "eltervezzem" -
Henk
veterán
Azért mondtam a 6600-ot mert gondoltam hasonló árkategóriát célzok meg a 8500-el.De ez lényegtelen,úgyis a mark-ról szól csak a dolog.
Petya2900XT: 1680x1050 már elég a 4,7ghz.Ha nem azonnal kell a vga szerintem várd meg a gtx275-öt.Azt beszélik igen jó áron lesz,aztán majd kiderül. -
Speed®
titán
inkompatibilitás..ez jó ;) Öröm látni, hogy milyen elfogulatlan, szakmai szempontból kifogásolhatatlan tanácsokkal látjátok el a kérdező laikusokat ;p
Mintha egy 4870 (akár 1GB memóval), nem lenne ugyanannyira (sőt) jó vétel.DigitXT: Alapvetően nem szoktam túlságosan mellreszívni az ilyesmi jellegű dolgokat, mindenkinek szíve joga, hogy hülyeségeket írkáljon..de ha valaki jelen helyzetben 50+kt költene vasra és nem 2 hónapra tervez, nem feltétlenül biztos, hogy adott topiklakók elfogult véleménye alapján kéne döntést hoznia. 1.5-2 éven belül könnyen előfordulhat, hogy már nagyon nem így aránylanak egymáshoz teljesítményben a mai kártyák..tudjuk miért ugye. Mindegy, mára over, a replikákat majd elolvasom holnap este, hogy vidáman aludhassak el újfent ;)
paprika: járj utána alaposan a témának, ne kapkodd el a döntést.
-
TTomax
félisten
Nekem is ki van vágva amúgy a gépem oldala a VGA magasságában,és 2DB 12-es Xigmatek veni tol a VGA alá egy kis levegőt.Erre még a 4850CF miatt volt szükség mert azok borzasztóan fűtöttek,akkoriban az egyik venti tolta a másik pedig szívta a levegőt a 2 S1-el hűtött 4850-röl.Igy is majd meggyulladt odabenn minden.Többek között ezért is kellett mennie a 4850CF-nek,mert az angol "kánikulában" ami kb 22Cfok 45 fokos meleget csinált a szobámból,mert ugye nem megy a powerplay a radeonoknak... a vcore-t nem veszik vissza... a radeonok mentek,a gtx jött...a szobám hűvös maradt az idegrendszerem meg nyugodt.
Amúgy kb nekem is ilyen hőfokok volt addig amíg a Folding nem ment....most viszont igy megy a gép 100% terhelés mellett....a folding home-ról...A jelenlegi orvostudományi ismeretek odáig jutottak az élőlények működését kutatva, hogy a fehérjék működését, illetve hibás működésük okát szeretnék megtudni, melyek számos komoly betegség forrása.
Bár réges rég ismerik a fehérjék összetétélét, azok működése egyáltalán nem csupán az alkotórészek darabszámából következik (mint pl. egy pici molekula H2O) hanem főleg térbeli geometriai kialakulástól.
Furmányos alakjai ugyanannak a fehérjének olyan hosszú lépéssorozat alatt alakul ki, ami alig lehet elhinni.
Megfigyeléssel, a valóság rögzítésével jelenleg (jó ideig biztosan nem) megoldható, tehát a klasszikus kísérletek módszere itt nem alkalmazható.
Modellezni, számítani elvileg persze lehetséges, de amióta a feladat ismert, nem volt olyan szuperszámítógép (illetve pénz hozzá) amivel véges időn belül eredmény várható lett volna.
A világban működő rengeteg PC számítási kapacitása viszont már esélyt ad arra, hogy a feladatot okosan párhuzamosítva, neten szétszórva majd összegyűjtve az orvosok számára szükséges eredményeket belátható időn belül szolgáltathassa (ráadásul karitatív alapon, azaz ingyen)
Nem nehéz gondolom kitalálnotok, mennyi eladott hardver működik nem teljes kapacitáson, s e maradék szabad erőforrást célozza meg e kezdeményezés.
Évek óta írnak verziókat CPU-kra, de amióta a 3D grafika hardver támogatása nagyságrendekkel megnőtt, a GPUk e feladat számára jóval nagyobb teljesítményt nyújt a párhuzamosíthatóság támogatása miatt.A kliens futtatásához egyébként az NV kártyák a CUDA-t használják,és a felépítés miatt az én GTX280-am lenyomja a 4870X2-t is számítási teljesítményben....Sajnos a magyar csapat nem áll túl fényesen, én a folding@hungary-t próbálom meg erősíteni...
-
TTomax
félisten
Az a bajom,hogy az én gépem 24/7 foldingol,100% CPU,és 100% GPU terhelés mellett.A gyári hűtő meg bizony néha felmegy 100%-ra is,de nekem már 70% felett hangos mert éjjel felébredek rá... kb 2méterre van a gép a fejemtöl,eddig nem érdekelt amíg "csak" játszottam,de most hogy párszor felébredtem már zavar....
-
Benhill
senior tag
tuningolni még nem probaltam a vga-t. arra is gondoltam hogy a biosban a clock-ot fix 100mhzre tettem a proci tuning miatt, most visszavettem auto-ra hátha ez a gond de nem
még amikor friss winnel feltettem az everestet visszavett rendesen mindent a mem orajelet 100mhz-re, de most net kozben is 999...nem tudom mi kavarhatott be
-
Cyberpunk
félisten
Nah akkor nincs gáz
Egyébként nagyon sokk minden el fut 64 bit alatt is még azok is amik nem támogatják a 64 bitet. Csak az (x86)Program files mappába kell telepíteni. Sőt játék mehet más hová is én például a D meghajtóra telepítem őket és simán megy mindegyik. Na persze van ami nem indul de én olyannal még nem találkoztam, min. 5-6 éves játékok között lehet egy kettő ami nem megy. De nekem még a FlatOut1 is simán elindult pedig az már elég régi
Meg vannak olyanok is amikkel bűvészkedni kell mint a Cod2 de azt is működésre lehet bírni.
Viszont a Crysis jobban megy 64 bit alatt a natív 64 bites támogatása miatt, csak a 64 bites mappából kel indítani. Ezt nézd meg feltétlenül nekem sajna nincs meg.
Ha meg minden part szakad akkor még mindig be lehet állítani hogy XP SP2-es kompatibilis módban induljon. A lényeg hogy a Vista óta már elég jól használhatóak a 64 bites OS-ek is -
Cyberpunk
félisten
Igen egy kicsit türelmesnek kell lenni az elején vele mert akkor indexeli az összes filet, de szerencsére egy két nap múlva magához tér
És persze finom hangolni sem árt. Ennyi memóriával nyugodtan le tilthatod a virtuális memóriát nincs arra szűkség csak fölöslegesen dolgoztatja a winyót, meg a játékok is be be akadnak egy pillanatra amikor lapozó fájlból tölt be. Ha a keresési funkciót nem használod akkor célszerű a file indexelést is letiltani. Ha zavar akkor ki lehet kapcsolni az UAC-ot (bár néha jól jön) és még egy két felesleges szolgáltatást amit nem használsz, és az energia gazdálkodási funkciót állítsd teljesítmény centrikusra.
Ha ezek megvannak akkor már egész jó rendszert kapsz persze bele lehet még jobban túrni de csak finoman -
Cyberpunk
félisten
Grat az új rendszerhez
Biztos nem volt túl olcsó
Szerintem játékokban gyorsulást nem nagyon fogsz tapasztalni mert ez a proci simán kihajtja a VGA-dat még alap óra jelen is még 1280x1024-ben is
De majd jól jön a következő generációs kártyákhoz pl. GT300
Látom 6 GB rammod van oda már azért érdemes 64-bites Vistát felrakni. Mert ugye a 32 bites OS-ek csak 4 GB ott tudnak megcímezni, és ebbe bizony a VRAM is beletartozik.
Tehát te most a 6 GB-ból tudsz használni kb 3 GB-ot.
A Vistától meg ne félj teljesen korrekt OP csak némi finom hangolás kell hozzá és mindjárt barátságosabb lesz. Játékban sem lassabb az XP-nél pláne egy ilyen rendszerrel
Szóval a lényeg egy ilyen rendszerrel már érdemes Vista x64-esre váltani -
h.adam.92
őstag
Na hát igen kértem is. Haveromnak is ugyan ilyen vga-ja van (8800GTS G80 320Mb) csak neki gainward nekem meg leadtek. én a gpu-t max 600-ra húztam és ezzel egyvonalban a többit. Ő 675-re húzza és neki még mindíg megy... Hát ez pont olyan, minthogy egyik procit jobban a másikat meg kevésbé lehet húzni és ez nekem 60k-ba került. Épp ezért nem akarom húzni az újat.
-
h.adam.92
őstag
-
Beowulf_78
addikt
Sztem nem hozza ezt a teljesítményt.
Csak hogy legyen egy kis flame is.Hogy hány % azt nem tudom. A 10% valószínű helytálló infó.
Crysis teszteket be is fejeztem mert az Xp-m anomáliázik a sok re-install-tól.Nincs sok kedvem Vista-t telepíteni.
Majd ha nálam lesz a 295.
Ha meng nem gyün, akkor jövő hét elején telepítek egy X64-es Vista-t.
Furmark hőfokot azért nézek majd neked, hogy ne sírj fel álmodban, hogy a "Beo pedig megígérte". -
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen elég szar, de lehet hogy náluk ez a normális és már meg ijednének hogy ha normális sebességgel menne a game
Hát igen nekem szerencsére mindig volt olyan gépem amin el mentnek normálisan a gamák még ha nem is fullon, De kétségtelen hogy a jelenlegi az a légütősebb köztük, főleg a GTX260
Az ez előtti kártyám se volt gyenge az idejében (egy 8800GTS 320MB) de azon felejtős volt a Crysis teljes grafikai részletességgel, bár a legtöbb mai játék is szépen ment rajta de végül is nem bántam meg a cserét.
-
strebacom
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest