- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz Vermilion69 #4734 üzenetére
Azóta is, vagy megint?
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz King Unique #4739 üzenetére
Nem kell arra a gumi felületre támaszkodnia/illeszkednie a gumitalpaknak, nekem szerencsém van, mert eléri mindkét oldalon a szélét. Nálam a gumitalpak közötti távolság 333,4 mm ( a két talp középpontjától mérve ).
A hűtőpad hátsó részén levő gumik szélei közötti távolság 332.4 mm.
Mérnöki szemmel nézve, a 2.17 mm-es aluvastagság ekkora felületen elég rugalmassá tudja tenni az anyagot.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz King Unique #4745 üzenetére
A lemez vastagságára értettem. Megnéztem még pár noti talpát, ami most nálam van, és igen karcsúak a gumitalpak. Memozgattam a notit a padon, és elég stabilan áll rajta, jól tapad szerintem. Ez a súlyának köszönhető, és csúcsosabb talpaknak is.
-
Impressa
őstag
válasz King Unique #4747 üzenetére
Ilyen vékony alunál, ekkora felületen, és ilyen súly alatt van hajlása, de nem vészes. ( azért ez nem olyan tragikus, mint ahogy "kinéz" leírva ám ) A felém eső részétől felfelé számolva, már a 4. lyukba be lehet pattintani a ventiket, és még nem ér bele az asztalba.
-
Impressa
őstag
válasz pixelking #4756 üzenetére
Egy kicsit kesze-kusza lett a gondolatod, de összeraktam. i5-ös procinál integrált GPU-d van, annak a hőmérsékletét külön nem fogja mutani semmilen program, mert nincsen saját szenzora. A driverek telepítésének sorrendje néha okozhat galibát, ezért szoktuk először az iGPU drivertjét, utána a dedikáltat feltenni. A driver telepítése nem ebefolyásolja a hőmérésklet kijelzéseket, az az alaplapi chipet feladata.
Szóval mindent jól csináltál, szerintem.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz pixelking #4758 üzenetére
Ha nem használja a rendszered a dedikáltat ( kis energiafogyasztású állapotban van ) akkor nem szolgáltat információt róla. Tehát, aktívvá kellene tenned dGPU-t, valamilyen alkalmazással. Vagy az Nvidia vezérlőpultban beállítod, hogy azt használja a rendszered.
-
Impressa
őstag
válasz pixelking #4760 üzenetére
Passzolom a kérdésedet, mert mindig is Inteles voltam, a Catalystet meg annyira ismerem. De szerintem kell, hogy legyen egy olyan beállítási lehetőséged, hogy dGU karit hozzá tudod rendelni külön egy-egy programhoz. is.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Vermilion69 #4786 üzenetére
Szia!
Mit mondtak neked a boltban?"A forgalmazó első körben köteles a terméket kijavítani (a 49/2003 (VII. 30.) GKM rendelet értelmében törekedve arra, hogy ez 15 napon belül megtörténjen), amennyiben ez nem lehetséges, vagy a forgalmazó bármely okból nem tudja megtenni, köteles a dolgot cserélni (ugyanolyan új termékre), ha erre sincs mód, végső soron a vételárat visszafizetni (teljes vételár).
A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a terméket 15 napon belül, aránytalan kényelmetlenség okozása nélkül kijavítsa. E 15 napos határidő nem értelmezendő szorosan, indokolt esetben több időt is igénybe vehet a javítás."
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Vermilion69 #4788 üzenetére
A legjobb lenne, ha már most levelezésbe kezdenél a bolttal, mert annak nyoma van ( nem tudják letagadni ).
Nekik tökmindegy, hogy mikor javítják, illetve cserélik ki a terméket, nem nekik okoz kellemetlenséget. Jogilag velük állasz szerződésben, hisz tőlük vetted a terméket, nyugodtam csesztesd őket.[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Vermilion69 #4795 üzenetére
Igen tudom, nem az a cél, hogy most velük "összevesszél", csak érdeklődsz, hogy mi a helyzet. Sok esetről tudok, mikor a "javítás" elhúzódott 2-3 hónapra is, ami nem hangzik túl jól, és bosszantó is egyben. pl. mikor nekem volt garis ügyem, én telefonáltam rájuk, mi a helyzet, és közölték már előző nap megérkezett a csere cucc. Kérdem én, miért nem szóltak. Még annyi, hogy a garanciaidőd annyival hosszabbodik, ameddig nem tudtad használni a padot.
-
Impressa
őstag
válasz Vermilion69 #4803 üzenetére
Bízzunk benne, hogy így is lesz.
-
Impressa
őstag
válasz Vermilion69 #4805 üzenetére
Akár még az is lehet. Bár nem ők ülnek rajta, hanem a forgalmazónál csücsül a szervizben, és használják. Nekem mikor a 3.0 pendriveot kellett cseréltetnem 2 hét alatt lerendezték..
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
A legtöbb CM pad elég jó áron kapható, ezért is szoktuk inkább ezeket ajánlani. Természetesen a Zalmannak, és a Thermaltaknek is vannak padjai, de azok más árszegmensben találhatóak. ( drágábbak )
Mivel 20 cm-es ventije van, nem kell hozzá a magas fordulatszám, hogy a légszállítása "elengedő" legyen egy gép hűtéséhez, emiatt is csendesebb, de hangtalan azért nem lesz. SzívesenKávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
Két USB csati van rajta, egy mini és egy micro. A minibe kell dugnod a tápot, de a micro-ból viszont ki tudod venni a telefon töltésére, ha szükséges. De lehet fordítva is, mivel le vannak párhuzamosítva a csatlakozók szerintem. A padra egyszerre két különböző (eltérő) áramforást ne csatlakoztass ( noti + külső adapter )
-
Impressa
őstag
válasz King Unique #4841 üzenetére
89.8 CFM és fordulatszám-szabályozós 600-1000 rpm, a kézszárító a képek alapján még mindig meg van.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
Szia!
Ventilátor csere a megoldás, mert a hűtőpad nem fogja helyettesíteni a gép belső hűtését. Ha lehal a hűtőd ventije, akkor lőttek a gépednek is. A ventilátorod márkája: adda cikkszáma: DC2800086A0 vagy
DC280004TA0/F0 És amikkel még kompatibilis a ventid: G450 G450A G450M G455 G550 G555, és a Toshiba Satelite L500 L555.
Érdemes lenne itt az aprón is szétnézned hátha találsz jó árasítva is.[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz kevepapa #4910 üzenetére
Üdv.!
Első körben egy újrapasztázás, és természetesen a tisztítás lenne az elsődleges, és fontos feladat.
Ilyen hőmérsékleten hamar lerobban a géped. Az sem jó, ha a hővédelem folyamatosan lekapcsolja a gépedet. Utána jöhetnek a kiegészítő alternatíva a hűtőpad. U2-U2 Plus/U3, E1 vagy X3 is jó lehet. Bár E1 már nem igazán kapható - utóda az X3 -[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz kevepapa #4914 üzenetére
Én azt soknak találom, szerintetek ha magam csinálom meg (sűrített levegővel befújok a kivezető rácsokon, hogy az ellenkező irányba távozzon a por), plusz szétnyitom és kicsit átfújom (nem a csővel), az elég lehet?
Válaszom röviden: nem Nem elég kifújkálni a lamellákat. Fontos lenne az újrapasztázás, mert a paszta idővel öregszik, kiszárad, kirepedezik, és csökken a hővezető képessége. Ha a GPU-n gap-pad is van, akkor annál is ez a kémimai folyamat megy végbe. Nincs kőbe vésve (íratlan szabály), de 1-2 évente érdemes az újrapasztázást elvégezni, a fent említett folyamatok miatt.Közben már kaptam ajánlatot a "kitakarításra", 5000, HUF.
Ha ebben az árban benne van a gép pasztázása is, akkor nem sok érte, hisz dolgoznia kell vele, és "szerencsésebb" esetben emiatt darabokra kell, hogy bontsa a gépedet.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
Mivel a szellőzőnyílások csak az egyik oldalon vannak, ezért CM Notepal U2/Plus-t esetleg U3-at ajánlanám, mivel a ventilátorok áthelyezhetőek. A teljesen burkolt oldalon, úgy is csak az ODD van, és hűteni sincs értelme.
-
Impressa
őstag
Nekem is úgy van, de ott már annyira nem fog melegdni a vinyó, és egyébként is csak ab urkolatra fújná a levegőt, aminek nem sok haszna lenne. Továbbra is ezt a kettőt javaslom neked, ha a Opeter87 kolléga nem javasol mást.
-
Impressa
őstag
Nekem is így néz ki a gépem alja, ezért is döntöttem az U3 mellett, meg egyébként is olyan helyre kellett a hűtés (HDD) ahol már nem tudott érvényesülni az E1 - ezt már asszony használja az Asus-ához , ott teszi a dolgát rendesen - De Opeter87 írta is az U3, ha azt választanád. Persze a burkolat hűtésének nem sok értelme van. Régebbi gépeknél még a profi notiszervizesek is szoktak kialakítani nagyobb szellőzőnyílásokat, és esetenként megemelik a notik alját is a jobb szellőzés miatt.
-
Impressa
őstag
válasz facsong #4988 üzenetére
Szia!
Én inkább az CM E1 javasolnám, már sokaknak bizonyított. Ha visszaolvasol a topikban, több tesztet (tapasztalatot) is olvashatsz a fórumtársaknak köszönhetően az E1-ről.(#4989) opeter87 +1
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz opeter87 #4991 üzenetére
Ahha, ezek szerint még sem "kapható". Tudod az a megtévesztő, hogy most iszonyat sok helyen újra "árusítják". Persze, csak annyit lehet olvasni az oldalukon, hogy 2-3 nap a beszerzési idő. Bár nincs ilyen hűtönk, de tudunk ajánlani helyette másikat bla bla bla szöveg. (tudod a szokásos marketinges duma )
-
Impressa
őstag
válasz username99 #5003 üzenetére
Hali!
1. Nem tudjuk milyen a géped aljának a kialakítása (mennyire nyitott, vagy zárt), amin agyban befolyásolja a hűtőpad hatékonyságát. Pl. ha teljesen zárt a géped alja, akkor bármilyen hűtőt is teszel alá, nem sok haszna lesz.
2. A 600-as rpm nem feltétlen kevés, ha ventilátor átmérője nagy, és a lapátok kialakítása is "ideális".
Ennél a padnál 33 CFM légszállítást írnak, ami elég karcsú, és ha ezt kombinálod egy alultervezett hűtésű géppel, aminek az alja is zárt, akkor olyan mintha ott sem lenne alatta a pad.Egy példa,
Cooler Master E1 specifikációja:Fan Speed 600 R.P.M.
Fan Airflow 89.8 CFM
Fan Diameter 230 mmÉs minden hűtőpad légszállítását ellenállásmentes környezetre adják meg - bár ez már nem annyira fontos -
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz username99 #5007 üzenetére
Mindkét helyről szív levegőt. A családi Asusnak pontsan ilyen alja van, és "nem" sokat javított a CM E1 (ami kapható is, meg nem is) a hőmérsékleteken (de mindig alatta passzívként) De sokat veszít a hűtés hatékonyságából a minimális szellőzőnyílás miatt. Egyébként ezeknek a típusoknak jó hűtésük van, nem szoktak túlmelegedni. (persze az ICE COOL feliratnak ne dőlj be, ha van rajta matrica formájában).
-
Impressa
őstag
válasz Szoszo94 #5026 üzenetére
Lehet növelni a ventilátor fordulatszámát a feszültség növelésével, de elég hamar be fogja adni a kulcsot.
Lehet a pasztázáson kellene elgondolkoznod (mert az többet segíthet a hőmérséklet csökkentésében, mint a pad), ha nem megfelelő minőségű.
Nem egy "erős" padot választottál a géped alá, valószínűleg, egy jobb paddal megoldódna a problémád.MEDIA-TECH specifikációja:
Légszállítás: 57 CFM
Áramfelvétel: 160 mA
Feszültség: 5 V
Lapát átmérő: 20 cmPl. egy alternatíva,
Cooler Master E1 specifikációja:
Légszállítás: 90 CFM
Áramfelvétel: 350 mA
Feszültség: 5 V
Lapát átmérő: 23 cmKávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
Egy kis segítség a zajszintek meghatározásához Ebben van egy kis marketing is...
Tesztet jöhet majd róla...
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
Olyan hangja van, mintha egy Gyrocopter felszálláshoz készülne. Az én hűtőmre 25,5 dB vn írva, +/- 10%-os eltérés lehet, és a tiedhez képet alig hallható. (Zalman NC-2000 dupla ventis 1,100 - 1500 rpm). Jó lenne, ha kicserélnék neked, mert mást nagyon nem tudnak vele csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz kellcucc #5120 üzenetére
Szia!
Gondolom dB-re gondoltál (decibel). 19-et nem hinném el (max. ha nincs bekapcsolva ), a 22 dB is sántíthat, de biztosan akkor tudod meg, ha kézbe veszed. Ha neten keresztül veszed meg, 8 napos elállási jogod van, ha esetleg túl hangosnak találnád. Olvashatod pár hsz-el feljebb, hogy nem azt kapták a fórumtársak, amit reméltek ( amit írt a gyártó az oldalán).Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz kellcucc #5122 üzenetére
A termékleírás nem mindig fedi a valóságot, ezt többen is tapasztaltuk már... a gyártónak az az érdeke, hogy minél jobb "szintben" tüntesse fel a termékét (ez persze mindenre igaz természetesen)
A nagyobb átmérőjű ventilátorok azért halkabbak, mert alacsonyabb fordulaton dolgoznak, ahogy írod is. Azt, hogy milyen hatásfokkal bír az egy nagy ventis, vagy három kis ventis, azt a gép aljának nyitottsága is meghatározza, bármekkora is a ventilátorok levegőszállítása. De ha statikus nyomás jön létre a gép alatt, akkor nagymértékben csökken a levegőszállítás mértéke (Bár ennek kicsi a valószínűsége) De minden ilyen ventilátor CFM értéke légellenállás mentes környezetre van megadva.
Akkor Cooler Master E1 lenne az egyik befutó, de már nem kapható.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
Szia,
akkor mennyire legyen feltekerve?
nekem is ilyen pad van a gépem alatt, és passzívként használom jelenleg, mert elég alacsonyan vannak az értékek. Szerintem állítsd be úgy, hogy ne legyen "zavaró" a hangja, ha nem szól zene vagy a háttérben.(#5127) ClioRS biztos, ők is olvassák a topikot.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz mzsolti21 #5172 üzenetére
5V-os rendszerrel halkabbak lesznek a ventilátorok. Bár van olyan vetni, amelyik 6V alatt nem tud elindulni, szóval ezt vedd figyelembe. Ha viszont 12V-osat választasz, akkor érdemes lenne fordulatszám-szabályozósat építeni. Milyen vastag plexit használnál padnak?
-
Impressa
őstag
válasz mzsolti21 #5174 üzenetére
Példának ez:[link] Ilyennel tudnád szabályozni a ventilátorokat. De itt a fórumon is vannak kollégák, akik ezzel foglalkoznak, ha nem vagy benne járatos. Esetleg ebben a topikban biztosan tudnak neked segíteni ebben, vagy őt vagy őt keresd meg privátban. Algol fórumtárs a ventilátorokban (is) nagyon otthon van, ő pontosan meg tudja neked mondani, milyet lenne érdemes használni a padhoz.
5 mm-es plexi az már elég erős lesz szerintem, hogy megtartsa notit ( nem hajlik meg).Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz summer91 #5192 üzenetére
Mennyi idős a géped? mikor volt portalanítva, és esetleg pasztázva? Ha ezek rendben vannak, akkor jöhet a pad alá, bár elég zárt az alja, így elég nehéz lesz kihasználni a pad adta lehetőségeket.
opeter87 lassú vótam...
[ Szerkesztve ]
-
-
Impressa
őstag
válasz astroblackk #5201 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen vasam van, és Cooler Master U3 használok alatta. Eddig ezzel a paddal (és egy Zalman NC-2000-rel) tudtam kordában tartani a hőmérsékletet. Mivel eléggé a szélén helyezkedik el a HDD is, ezért csak ilyen rendszerű hűtővel tudod a melegedést csökkenteni. A PCH diódára nagyon figyelj, mert ha magas lesz a hőmérséklete tartósan, az idővel megbosszulja magát. PCH diode konkrétan a chipset hőmérsékletét mutatja, ami 80°C felett már kritikusnak mondható.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Betonboy #5210 üzenetére
Teljesítményben semmi különbség nincs, a dizájn kicsit változott. Picit nagyobb lett a pad, ezáltal nőtt a súlya is (0.06 kg ) A pad hátsó ívén módosítottak, meg most látom, hogy az egér kábelét fel lehet tekerni a hátsó talprészhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest