Hirdetés

 • ldave

  PH! nagyúr

  LOGOUT blog

  Nem szokásom day1 konzolt venni és a Switch-csel se tervezek azonnal beleugrani a mókába. De azért még összeírom most, hogy mi az, amivel erre ösztönözhetne a Nintendo. Szóval ez amolyan wish list, de próbálok a realitások terén maradni. Most csak olyat írok, ami magán a Nintendón múlik, szóval nem követelek Half Life 3-at a gépre.

  - Nintendo mobiljátékok
  Óriási siker a Pokémon Go, hamarosan jön a Mario Run, tudjuk hogy készül egy Fire Emblem és egy Animal Crossing játék is. Nagyon nagy + lenne, ha ezek a játékok Switch-en is elérhetőek lennének valamilyen módon. Nem is fontos, hogy TV-n menjenek, elég ha csak tablet (érintőkijelző miatt) módban mennek. Mondjuk a Pokémon GO-hoz nem árt majd valami SIM kártyás internet megoldás. De ez talán lesz is gépben, ha a hordozható multit komolyabban gondolják.

  - Virtual Console
  Legyen az első nap ott már minden VC játék, ami most elérhető Wii U-n és 3DS-en. Amiket pedig megvettem már korábban, azokat érjem is el mindenféle extraköltség nélkül, vagy esetleg a Wii -> Wii U féle 1 dolláros megoldással még valamilyen szinten kiegyeznék, de ne kelljem már akár haramdszor megvennem a Super Metroid-ot, ha játszani szeretnék vele. Szerintem a VC egy nagyon jó dolog (sokkal kényelmesebb, mint emulátorozni) és ezzel a megoldással rengeteg tartalom ott lenne kapásból a megvásárolt gépen.
  Bár annyira nem értek hozzá, de nem hiszem, hogy a Switch hardverének a GameCube emulálása gondot okozna. Hatalmas kihagyott ziccer volt a GC címek hiánya Wii U-n, egy Super Mario Sunshine vagy Eternal Darkness biztos hogy sok-sok embert érdekelne. Megannyi klasszikus GC játék van, amik manapság nehezen érhetőek el.

  - Nintendo ID
  Az előzőből már adódik, hogy várom a rendes fiókrendszert. Ha a Sony és az MS megcsinálta, akkor itt se legyen már hiány. 100% hogy a sikeres digitális játékok kijönnek majd a 3DS és a Wii U után Switch-re is (Steamworld, Runbow, stb), ha ezeket költség nélkül megkapjuk Switch-re, az is hatalmas + lenne. Amennyiben tényleg olyan egyszerű a portolás a gépre, mint azt az Nvidia és a Nintendo állítja, akkor ennek mennie kell. Amikor kijött PS4-re egy korábbi PS3 játék, azért nem kellett fizetni másodszor, ahogy Xbox esetében se. Természetesen ez kicsit a külsős fejlesztőkön is múlik, de ha a Nintendo beépíti ennek a lehetőségét a rendszerbe, akkor biztos vagyok hogy élni is fog vele a többség.

  A Slime draws near. Command?