Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ldave

    félisten

    LOGOUT blog

    Gondoltam megvárom a véleményemmel amíg kicsit lecsillapodnak az indulatok, de még mindig forr a tenger. A lenti gondolatok saját szempontomból születtek, ha te másként látod, ezt vedd figyelembe:

    Először nézzük a koncepciót:
    Nem vagyok tősgyökeres nintnedós, bár korábban volt Gameboy-om és N64-em is, de úgy igazán a DS, majd a Wii volt ami beszippantott a cég világába. Ezeket követte a 3DS és a Wii U. Szóval a hordozható gép mellé mindig is volt asztali konzolom, azonban ha nintendózni támadt kedvem, gyakrabban nyúltam a kézi konzolokhoz, mint a TV-hez. PS esetében meg pont fordítva van, van itthon PSP és Vita is. mégis előbb kapcsoltam be a PS3-at vagy most a PS4-et. Szóval a lényeg az, hogy számomra a Nintendo elsősorban handheld eszköz. A lakáson belül, nem nagyon viszem magammal sehova, pedig napi bő egy órát tömegközlekedem, de ott inkább olvasok. Ebből a nézőpontból számomra a Switch egy tökéletes eszköz lesz, játszhatok vele az ölemben, fekve a kanapén, vagy TV-re kötve a fotelból. Ha nem is idén, de nagyjából jövő évtől kezdve leváltja majd a 3DS-t is a Wii U után. Legalábbis én abban bízom, hogy egy Nintendo hardver lesz innentől kezdve és nem kell két gépet megvenni, ha a cég játékaival szeretne játszani az ember.

    Megvalósítás:
    A képek és a beszámolók alapján maga a gép eléggé minőségi hatást kelt, a kijelzőt dicsérik, nagyon jó a betekintési szög, ami a TV nélküli lokális multi miatt alapvető elvárás. A kontrollert biztos szokni kell, ahogy a Gamepad-et is kellett, de az első pár pillanatot leszámítva sose volt kényelmetlen vagy nehéz. Viszont a kijelző körül lehetne vékonyabb a keret (picivel nagyobb kijelző), mert a jelen állás szerint nem nagyon lesznek rá érintésvezérelt játékok, szóval sose kell úgy igazán kézbe fogni csak a tablet részét a Switch-nek. Azt viszont sajnálom, hogy rendes D-pad csak a külön kapható Pro Controlleren lesz, nem tudom a Joycon-os gombok mennyire lesznek kényelmesek menükezelésre.
    Maga a teljesítmény számomra mindegy. Mindig volt a nintendók mellett aktuális PS gépem, ha kell valami multi cím, arra úgyis lesz. Tudom ez másnak lehet semmit nem jelent, de most saját szempontból vizsgálom a gépet. Nem tudni, hogy az eredeti X1-hez képest mit tud a konzolban lévő Tegral, de beszámolók alapján a Mario Kart 8 dokkolva 1080p-n fut 60 fps-sel, kézi üzemmódban pedig 720p-ben fut, szintén 60 fps-sel. A Wii U ez utóbbit tudta a TV, szóval ebből nekem az jön le, hogy dokkolva erősebb a gép, mint a Wii U, kézben pedig ahhoz hasonló a tudása.

    Játékok:
    Annyira nem nyűgözött le a bemutató ilyen szempontból, legalábbis a Nintendo oldaláról. Bíztam benne, hogy valami új címmel adják ki a gépet Az ARMS nem lesz rossz a videók alapján, de nem az, ami miatt rohannék gépet venni. Lehet még bővül a lista majd ahogy közeledik március 3, de jelen állás szerint a Splatoon 2 az első cím ami csak erre a gépre lesz és szívesen játszanék vele. Tudom, hogy ez a pár hónap nem sokat számít, szóval hosszútávon tökmindegy, hogy első nap vagy negyed év múlva veszem meg a gépet, de akkor is.
    Ami a lényeg volt az az Atlus Shin Megami Tensei és a Square Project Octopath Traveller bemutatója. Ez nekem elég bizonyíték arra, hogy azok a játékok, amik most 3DS-re (és Vitára) készülnek (kis költségvetésű jrpg-k, srpg-k) a Switch-en találnak majd új otthonra.
    És mivel továbbra is elsősorban lemezen venném a játékokat, így a belső 32GB-ot se tartom kevésnek. Oké, lehetne duplája, valószínüleg alapanyag szinten ez dollárcentes tétel.

    Ár:
    Szerintem sok a 300$, ha veszteséggel is, de 250$-ért kellene ezt a gépet árulni. Főleg a kiegészítők árazását nézve. 60$ a Pro és 80$ a Joycon, ez elképesztően magas ár, akármilyen infra, HD Rumble, mittudomén. Ugyanabba a pofonba futnak bele, mint a 3DS esetében, hiányos kezdő játékkínálat, magasabb áron, mint kellene.

    A Slime draws near! Command?

Új hozzászólás Aktív témák