- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Vagy csak öreg vagy hozzá.
"Vagy csak öreg vagy hozzá." – jogos. Elmúltam már 5 éves.
-
bigmasterg
addikt
1/1.4 85mm befér a telefonomba.
[kép] 1/1.4 azért nem ugyanaz.
Nyilván technikailag megoldható lenne, de méretben erős kompromisszum lenne. Kb mint a linkelt Galaxy k zoom.
Ezt úgy , hogy x300 ultrában kisebb, mint 1" a fő szenzor is. -
zsolt501
nagyúr
Mobil telós normálisabb optikával rendelkező telók közül még Samsung K zoom erre emlékszem, ismerősömnek volt, ő nagyon szerette, kicsit elavult már mai szemmel, de valami hasonlót el tudnék képzelni.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_k_zoom-6210.php
És a https://www.gsmarena.com/panasonic_lumix_smart_camera_cm1-6675.php
De több modell is volt ezeken kívül, csak hát nagyon eltüntek az ilyenek mára, pár koncepció készült mostanában is felpakolható objektívvel, illetve itt van a VIVO telés készüléke is az X300 Ultra. -
milkabrams
őstag
Dehogy férne bele.
Ez egy 1" fényképező, 24-100 obival [link]
Egy fix 100mm OBI sem tud rövidebb lenni, kell a fizikai távolság az érzékelőtől.
A 14mm megint a másik véglet, ami teljesen irreális telefon méretben.1/1.4 85mm befér a telefonomba.
-
bigmasterg
addikt
Kis rétegigényre nem éri meg fejleszteni és gyártani egyedi sok dollármilliós gépekkel. Az 1" szerintem egy járható út, pláne ha lenne egy 14-35 mm és 70-100 mm közt mozgó lencsékkel 1" szenzorokkal. Ezt gyanítom bele lehetne tenni egy vivo x300 ultra méretű telefonba és kész egy számomra jó kompromisszum.
Dehogy férne bele.
Ez egy 1" fényképező, 24-100 obival [link]
Egy fix 100mm OBI sem tud rövidebb lenni, kell a fizikai távolság az érzékelőtől.
A 14mm megint a másik véglet, ami teljesen irreális telefon méretben. -
zsolt501
nagyúr
De nem próbált senki 1 millás fényképezőt telefonba tenni, ez nagyon nem egy pl: fold kategóra.
Hát az biztos nem egy a kategória.
-
milkabrams
őstag
Kis példány számú egyedi mobilokat most is gyártanak, csak jó mélyen a zsebbe kell ez miatt nyúlni.
Piackutatási jelleggel kiállításokon rendszeresen szoktak egyedi telefonok megjelenni, tesztelőknek is szoktak kiküldeni, de ezek mostanában inkább már a keleti gyártókra jellemző már, régen (elég régen) ez a Nokiára is jellemző volt, mára a gyártó igazán eltűnt.1" szerintem is össze fog jönni egyszer, mondjuk ha nem a túlzott vékonyítás irányába mennek a gyártók szerintem már össze lehetett volna hozni, szerintem még a felhasználók is elfogadnák egy valamivel vastagabb készülékkel.
De nem próbált senki 1 millás fényképezőt telefonba tenni, ez nagyon nem egy pl: fold kategóra.
-
zsolt501
nagyúr
Kis rétegigényre nem éri meg fejleszteni és gyártani egyedi sok dollármilliós gépekkel. Az 1" szerintem egy járható út, pláne ha lenne egy 14-35 mm és 70-100 mm közt mozgó lencsékkel 1" szenzorokkal. Ezt gyanítom bele lehetne tenni egy vivo x300 ultra méretű telefonba és kész egy számomra jó kompromisszum.
Kis példány számú egyedi mobilokat most is gyártanak, csak jó mélyen a zsebbe kell ez miatt nyúlni.
Piackutatási jelleggel kiállításokon rendszeresen szoktak egyedi telefonok megjelenni, tesztelőknek is szoktak kiküldeni, de ezek mostanában inkább már a keleti gyártókra jellemző már, régen (elég régen) ez a Nokiára is jellemző volt, mára a gyártó igazán eltűnt.1" szerintem is össze fog jönni egyszer, mondjuk ha nem a túlzott vékonyítás irányába mennek a gyártók szerintem már össze lehetett volna hozni, szerintem még a felhasználók is elfogadnák egy valamivel vastagabb készülékkel.
-
milkabrams
őstag
Ezzel tisztában vagyok, túl sok kompromisszummal járna a dolog pláne méret szinten, koncepció terén nem tudom mit tudnának összehozni, ezt azért megnézném pár nagyobb gyártó és formatervező mit tudna összehozni, mint az autóknál a formatervezők mikor lehetőséget kapnak.
Amúgy nagy szériában nem hinném hogy nagy igény lenne rá, elégé kis rétegnek lehet erre igénye.Kis rétegigényre nem éri meg fejleszteni és gyártani egyedi sok dollármilliós gépekkel. Az 1" szerintem egy járható út, pláne ha lenne egy 14-35 mm és 70-100 mm közt mozgó lencsékkel 1" szenzorokkal. Ezt gyanítom bele lehetne tenni egy vivo x300 ultra méretű telefonba és kész egy számomra jó kompromisszum.
-
bigmasterg
addikt
Ezzel tisztában vagyok, túl sok kompromisszummal járna a dolog pláne méret szinten, koncepció terén nem tudom mit tudnának összehozni, ezt azért megnézném pár nagyobb gyártó és formatervező mit tudna összehozni, mint az autóknál a formatervezők mikor lehetőséget kapnak.
Amúgy nagy szériában nem hinném hogy nagy igény lenne rá, elégé kis rétegnek lehet erre igénye.Zeiss ZX1 egy androidot futtató fullframe gép volt, de nem lett óriási sikere.
Beépített LR mobile is volt benne. [link]
Pedig az elképzelés nekem szimpatikus. -
zsolt501
nagyúr
Szerintem nem szeretnél fullframe érzékelőt telefonba.
Az telefonként használhatatlan lenne a méretéből fakadóan, maximum androidos fényképezőgép lehetne.
Akkora szenzort lefedni nem elég a körömnyi optika.Ezzel tisztában vagyok, túl sok kompromisszummal járna a dolog pláne méret szinten, koncepció terén nem tudom mit tudnának összehozni, ezt azért megnézném pár nagyobb gyártó és formatervező mit tudna összehozni, mint az autóknál a formatervezők mikor lehetőséget kapnak.
Amúgy nagy szériában nem hinném hogy nagy igény lenne rá, elégé kis rétegnek lehet erre igénye. -
bigmasterg
addikt
Szerintem nem szeretnél fullframe érzékelőt telefonba.
Az telefonként használhatatlan lenne a méretéből fakadóan, maximum androidos fényképezőgép lehetne.
Akkora szenzort lefedni nem elég a körömnyi optika. -
LosBlancosRM
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek? Már ez a hátsó kijelző is karcolja a vicc kategóriáját, de ez a "gameboy tok" ... édes Istenem!
Az LG "ablakos" tokja jut róla eszembe, és az, hogy sose becsüld alá az emberi hülyeséget. -
zsolt501
nagyúr
Azért nagyok a kijelzők, mert használni egyszerűen jobb a nagyobbat. Nem a hordozhatóság az elsődleges szempont. Szerintem akik kisebb telefonra vágynak, azok általában nem használják annyit a készüléküket, mint az átlag.
Nekem napi 4-5 óra a használati időm. Fold 7-em van, és ennél kisebbre már nem mennék. Simán elfér bármelyik zsebemben, igazából még az S23 Ultrával is csak a strandnadrágokkal volt néha problémám.
A Z Flip szerintem nem túl hasznos, nagyjából semmi értelmét nem látom. A Fold 7 kamerája számomra már bőven elég, és szerintem a legtöbb embernek is megfelelne. Manapság szinte bármelyik telefon kamerája jó, ráadásul folyamatosan egyre jobbak.Nem osztom a véleményed, de ez már egyéni preferencia kérdése. Volt már a kezemben mindkettő (a Fold és a Flip is), és kezelhetőség, illetve tárolhatóság szempontjából hozzám a Flip áll közelebb. De még egyszer: ez abszolút egyéni dolog.
Azzal a kijelentéseddel viszont vitatkoznék, hogy aki kisebb vagy kompakt telefont szeretne, az kevesebbet használja a készülékét. Ez egy erős általánosítás. Attól, hogy valaki a jó hordozhatóságot és a kényelmes egykezes használatot preferálja, még simán pörgetheti a kijelzőt napi több órán át. A Flip lényege pont az, hogy használat közben kapsz egy normál, nagy kijelzőt, de amikor elrakod, feleakkora helyet foglal, és nem egy féltégla van nálad.
A zseb-kérdés is teljesen relatív. Lehet, hogy nálad simán elnyeli a ruha, de egyre több esetben látom és tapasztalom, hogy bizonyos méret felett a mindennapi használat és a hordozás már kényelmetlen. Az sem véletlen, hogy a szervizek tele vannak törött készülékekkel: a mai óriási mobilok fogása bizonytalan, könnyen kicsúsznak az ember kezéből – pláne, ha a használó még ügyetlenebb is.
Ahogy korábban is említettem, nem minden esetben tudod normálisan zsebre vágni ezeket. Nálam pl. a Xiaomi 15T Pro már nem fér el a farmerzsebben hosszában, kilóg belőle, de ugyanez igaz a kabát- vagy mellényzsebre is. Eljutottam oda, hogy ha ruhát veszek, már azt is nézni kell, hogy el fog-e férni a zsebben a készülék. Ráadásul egy ekkora dögnek olyan súlya van, hogy csúnyán lehúzza a zsebet, és kifejezetten furán néz ki.
-
Lajmund
őstag
A kijelző méret növekedés már nekem sok, sokszor már a kényelmetlen fogni (átfogni), tartani, de ha zsebre akarom a telefont tenni az se kényelmes, mert már egy normál farmer, öltöny, rövid nadrág, vagy egy szabadidő zsebbe nem tudod eltenni, nem ekkorák a zsebek, és bizony kényelmetlen már (egy jó ideje), értem én hogy bizonyos dolgokra jó ez a nagy méret, de hordani már rég nem kényelmes kategória.
Szó szerint hasitasi
vagy ővtáska kell hozzá, vagy vigyél magaddal valamit amibe belerakhatod, és ahogy látom mondják ugyanezzel küzdenek a női ismerőseim is.A másik, hogy az összehajtható telefonok jó irány lenne, de ott is úgy látom ha szétnyitod már a tablet méreteket súrolják sokszor, még a Z flip széria úgy ahogy nevezhető volt vállalható méretűnek összehajtva, de tán ezt a szériát is törölni akarják.
Bízok benne hogy egyszer ez a minél nagyobb (minél több) trend egyszer megfordul.Tudom írtam full frame érzékelőt akarok na jó annyira azért nem, itt meg a kijelző méreten picsogok
jelenleg a technológia és a gyártók más irányba mozognak, a minél nagyobb és minél több irányba.Azért nagyok a kijelzők, mert használni egyszerűen jobb a nagyobbat. Nem a hordozhatóság az elsődleges szempont. Szerintem akik kisebb telefonra vágynak, azok általában nem használják annyit a készüléküket, mint az átlag.
Nekem napi 4-5 óra a használati időm. Fold 7-em van, és ennél kisebbre már nem mennék. Simán elfér bármelyik zsebemben, igazából még az S23 Ultrával is csak a strandnadrágokkal volt néha problémám.
A Z Flip szerintem nem túl hasznos, nagyjából semmi értelmét nem látom. A Fold 7 kamerája számomra már bőven elég, és szerintem a legtöbb embernek is megfelelne. Manapság szinte bármelyik telefon kamerája jó, ráadásul folyamatosan egyre jobbak. -
Luck Dragon
támogató
A kijelző méret növekedés már nekem sok, sokszor már a kényelmetlen fogni (átfogni), tartani, de ha zsebre akarom a telefont tenni az se kényelmes, mert már egy normál farmer, öltöny, rövid nadrág, vagy egy szabadidő zsebbe nem tudod eltenni, nem ekkorák a zsebek, és bizony kényelmetlen már (egy jó ideje), értem én hogy bizonyos dolgokra jó ez a nagy méret, de hordani már rég nem kényelmes kategória.
Szó szerint hasitasi
vagy ővtáska kell hozzá, vagy vigyél magaddal valamit amibe belerakhatod, és ahogy látom mondják ugyanezzel küzdenek a női ismerőseim is.A másik, hogy az összehajtható telefonok jó irány lenne, de ott is úgy látom ha szétnyitod már a tablet méreteket súrolják sokszor, még a Z flip széria úgy ahogy nevezhető volt vállalható méretűnek összehajtva, de tán ezt a szériát is törölni akarják.
Bízok benne hogy egyszer ez a minél nagyobb (minél több) trend egyszer megfordul.Tudom írtam full frame érzékelőt akarok na jó annyira azért nem, itt meg a kijelző méreten picsogok
jelenleg a technológia és a gyártók más irányba mozognak, a minél nagyobb és minél több irányba.Nézd a jó oldalát: nagyon vékonyak a kávák, és maga a készülékház is kifejezetten kompakt a többihez viszonyítva.
-
zsolt501
nagyúr
Nyilván lehet. Ennek apropóján megírom neked, hogy a kijelzőnél is hatalmas fejlődés várható!
Kapaszkodsz? Ha igen, akkor figyelj: 6,3"-ról 6,4"-re nő. Forradalmi léptékű változás.

Szó szerint hasitasi
jelenleg a technológia és a gyártók más irányba mozognak, a minél nagyobb és minél több irányba. -
LurkerSheik
senior tag
Nem mintha az Apple vagy Samsung kéz a kézben az innováció mesterei lennének, unalmas profitmaximalizálás megy amíg épp megtehetik,
a kínaiak meg ezekkel a marhaságokkal a másik veglet amivel a magasabb árcímkét ráaggathatjàk.
A két idióta világnézet közül választhatsz.
Bárki csinálná se érteném minek kell a hátlapra is kijelző.
A promóképen játszik rajta user miközben a negyedét a kis kijelzőnek kitakarja a két optika.
Abszolút önsorsrontás saját magad így szop@tni mikor a másik oldalon ott a teli kijelző
-
Luck Dragon
támogató
-
milkabrams
őstag
Nyilván full frame alatt nincs élet, az 1" körüli szenzorok közismerten használhatatlanok egy elitista fotós számára, a fizikát meg megtossza a néger kentaur.
-
Lajmund
őstag
Szerintem poén nekem tetszik és hasznos ha a jobb kamerával akarsz szelfit csinálni.
-
zsolt501
nagyúr
Full frame érzékelős kamerák nem hiszem , hogy mostanában érkezni fognak.
Én sem gondolnám, hogy mostanában kapni fogunk ilyet, de álmodozni még szabad

-
xsjado93
senior tag
-
Luck Dragon
támogató
Full frame érzékelős kamerák nem hiszem , hogy mostanában érkezni fognak.
-
zsolt501
nagyúr
No én tuti nem, eddigi pájfutásom alatt Iphone 3GS telóm volt JB-z ve aztán jött a Samsung Galaxy Note 2 LTE, majd egy Lenovo P2 azt nagyon szerettem, majd Xiaomi MI9T és most Xiaomi 15TPRO itt eléggé vegyesek a tapasztalataim.
-
sfefe
addikt
De bezzeg ha Apple csinálná mekkora fasza ötletnek tartanátok... LOL
-
zsolt501
nagyúr
Az alap 18-as verziót várom a legjobban. A pletykák szerint az EU-s változatba is 7000 mAh-s akkumulátor kerülhet, (kínai verzióban 7800-mAh lesz elvileg) a főkamera pedig 50 MP-ről 200 MP-re nőhet. Ez már elég komoly frissítés lenne, főleg úgy, hogy a mostani 17-es széria is brutálisan jó szinte minden téren.
Na majd mikor full frame érzékelő kerül telóba, ezt a megapixel kergetést meg elengedném.
Akku kapacitás emelésnek amúgy több értelme van, illetve jó lenne ha a procik és egyéb összetevők fogyasztását is sikerülne drasztikusabban csökkenteni (energia hatékonyságukat növelni). -
Luck Dragon
támogató
Az alap 18-as verziót várom a legjobban. A pletykák szerint az EU-s változatba is 7000 mAh-s akkumulátor kerülhet, (kínai verzióban 7800-mAh lesz elvileg) a főkamera pedig 50 MP-ről 200 MP-re nőhet. Ez már elég komoly frissítés lenne, főleg úgy, hogy a mostani 17-es széria is brutálisan jó szinte minden téren.
-
klaya86
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Nem igazán értem miért kell kijelzővel körbevenni az optikát felesleges költség, de még bazári is.
-
janeszgol
félisten
Sajnáltam, hogy ide nem jutottak el a 17 Pro-k. Nem baj, cserébe a Xiaomi 2026-os csúcs és felsőkategóriás kínálata (17U, 17, 17T, 17T Pro) különösen ajánlottak egytől egyig.
A privát kijelzőfunkcióra kíváncsi leszek, hogy milyen megoldással oldják meg. Gondolom hasonlóan, mint a Samsung pixel eltakarással. Érdekel majd a részletes spec.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple Watch 9 Midnight GPS 45 mm
- AKCIÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GTA 6 ELŐRENDELÉS! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK, 100% GARANCIA
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! FELÚJÍTOTT PRÉMIUM ÜZLETI IS !!!

vagy ővtáska kell hozzá, vagy vigyél magaddal valamit amibe belerakhatod, és ahogy látom mondják ugyanezzel küzdenek a női ismerőseim is.
jelenleg a technológia és a gyártók más irányba mozognak, a minél nagyobb és minél több irányba.