- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Hege1234 #27444 üzenetére
nem lesz lassú, w'n'w alatt is megy akár a h+ 21-es is.
a hozzáférési pontoknál létrehozol egy web'n'walk hozzáférési pontot, és a sor végén annak pöttyinted be a zöld kis pöttyöt.Web’n’walk beállítás (Mobil TV használathoz is ez a hozzáférési pont szükséges):
Név web’n’walk
Hozzáférési pont neve wnw
Proxy nincs megadva
Port nincs megadva
Felhasználónév nincs megadva
Jelszó nincs megadva
Kiszolgáló nincs megadva
MMSC nincs megadva
MMS-proxy nincs megadva
MMS-port nincs megadva
MCC 216
MNC 30
Hitelesítés típusa PAP
Hozzáf.pont-név típusa default,supl
APN protokoll IPv4
Hozzáférési pont nevének barangolási protokollja IPv4
Hozzáférési pont nevének…. < -
válasz
kenny123 #27431 üzenetére
sorsolják a fordulónapot, és egy lehetséges indok; amennyiben mindenkinek a hónap első napjától az utolsóig lenne az intervallum, és a legtöbb ember az utolsó nap(okban) ugrana rá, hogy na akkor most gyorsan leforgalmazza a maradékot, hogy ne vesszen el, az hirtelen megugró terhelést jelent(h)e(t)ne a szolgáltató hálózatára vonatkozóan, a sorsolt fordulónapokkal ez egyenletesebben eloszlik.
-
válasz
dedike #27395 üzenetére
nem is problémáznék, ha csak néhány elütés lenne, de ha 23 oldal van, és bőven a duplája elírás/hibás adat, közöttük olyanok is, amik a készülék specifikációjának főbb elemét képezik, akkor már bántó a dolog...
rendszertelen is a dolog, pedig összehasonlító táblázat címszóval szerepel a katalógusban, de így aztán mindenre jó, csak összehasonlításra nem, hiszen az egyik típusnál kiemelnek egy fontos tulajdonságot, de az újabb szériánál már nem - pedig tudja az is, sőt -, így aztán pont azokat vezetik meg, akik kevésbé értenek hozzá! -
válasz
dedike #27385 üzenetére
és peugeotmate; csak néhány elírás az összehasonlító táblázatban;
- az iphone 5 és 4s processzora (órajel) felcserélve
- az iphone 5 és 4s kijelzőjének a felbontása felcseréve
- az iphone 4s 32 gb verzió kihagyva, pedig nem csak 8, 16 és 64 gb verzió van
- a sony xperia z esetén a beszélgetési idő max. (perc) 11
- a sony xperia e esetén a beszélgetési idő max. (perc) 6.3
- a sony xperia tipo kijelzőjének a felbontása 320x48abba már nem is nagyon megyek bele, hogy a samsung galaxy young (gt-s6310) és a samsung galaxy
fame (gt-s6810) esetén milyen az a singe-core processzor, de ilyen elírások is vannak.
valahol kiemelik a full hd video rögzítést, máshol meg nem, pedig sok olyan telefon tudja, ahol nem írják, de igaz ez a mobil tv...stb szolgáltatásra is, így pedig nem sok értelme van az összehasonlításnak...nem írtam le minden hibát...
-
-
válasz
illes.bence #27368 üzenetére
szia,
ez kilóg az árazásos intervallumodból, de én így oldottam meg; mozaik xs + net&roll 1 gb lte (van sima, nem lte bővítés is), így 3200 ft + 1000 ft, és van 1.2 gigabyte adatforgalom.
az olcsó(bb) előfizetéshez 1 gigabyte mobilinternet 2490 ft, és az csak a mobilinternet, ahhoz minimum eco xs kellene, ami 1950 ft + 200 ft a hívószám kijelzése (mert ez az előfizetés nem tartalmazza). -
válasz
mester0077 #27296 üzenetére
tényleg komolyan kérdezed ezek, így nyilvánosan?
arról nem is beszéve, hogy több t-s illetékes is jelen van...
legközelebb vigyázol rá jobban, nem pedig jogsértés útján kellene helyrehozni azt, amit elcsesztél!
az ilyen dolgok miatt nem csoda, ha azt az esetet is hatszor vizsgálja a szolgáltató, ahol tényleg jogos lenne a csere, illetve emiatt szigorítottak már a szabályozáson, meg drágultak a díjak! -
-
válasz
8nemesis8 #27258 üzenetére
jól tudod, arannyal vettem korábban a 18 hónap leteltével előrehozottan készüléket többször is, a telefon típusa válogatja az árat, samsung galaxy s2 esetén 6 e ft-al volt drágább, mint a teljes hűség leteltével, viszont az iphone 4s semmivel sem került többe a 18 hónapos vásárlással, mint a hűség leteltével.
valóban változott 21 hónapra, most a webshop is csak a 21 hónap leteltével kínálta fel a lehetőséget, a korábbi 18 hónap ellenében. -
válasz
sarkanyolo2 #27253 üzenetére
nem a szakértőségen múlik, elég elolvasni a vonatkozó (törvényi...stb) szabályozást.
-
válasz
sarkanyolo2 #27249 üzenetére
vagy nem...
kell hozzá hiba, és nem elég csak mondani, reprodukálni kell, illetve ami még fontos; meghibásodás kell, hogy a rendeltetésszerű használatot akadályozza, tehát egy szépséghiba kevés!Slyer; próbáld meg, nincs veszíteni valód.
szervizes üzletbe vidd, és teszteljék le. -
létezik, hogy valaki listaáron rendel telefont a t-től? adott árazás mellett?
elméletben persze lehetséges...
igaz, számomra akkor is gáz lenne, ha például előre kifizettem egy telefont, és nem nekem adják át, hanem illetéktelennek, és nem is kapom meg, vagy csak kifogásolható módon/állapotban.
részlet nélkül is keletkezik szerződés, ha például a hűség kerül meghosszabbításra.
az a "baj", hogy a szolgáltatónál összemosták a kettőt, akkor is csak egy átvételit kell aláírni, ha részletre vásárol az ember telefont új előfizetéssel, vagy egy meglévő meghosszabbításával, csak olyankor szerepel egy ilyen szövegrész az átvételin;
kijelentem, hogy az átvett dokumentumok (szerződések, nyilatkozatok, számlák) tartalmát megismertem és elfogadom, tudomásul veszem, hogy ezen bizonylat aláírása az átvett és tételesen felsorolt dokumentumok példányonkénti és egyesével történő aláírását helyettesíti, azzal minden tekintetben egyenértékű. -
nem lehet visszaélni?
0 ft-os kezdőre rendel valaki egy drága telefont, és az iratok bemutatása nélkül átadja bárkinek a futár?
mi a helyzet, ha nem az érintett veszi át, hanem illetéktelen személy, akitől esetleg nem kapja meg az előfizető a telefont? (csak azért kérdezem, mert lenne erre egy szélsőséges, de megtörtént eset...)
a futár (is) erősen megütheti a bokáját! -
válasz
bwin.party #27210 üzenetére
a probléma - részint - adott lehet, csak stílusod hagy némi kívánnivalót maga után...
-
elvileg csak neked adja át, a személyi igazolvány felmutatását követően - a gyakorlat néha eltér, de az csak erősíti a szabályt.
Nescafé; a webshop útján történő rendeléskor adott a megrendelő neve és személyi igazolványának - vagy más megfelelő okmányának - a száma, elvileg annak adják át, de halkan leírom, hogy amikor lakásra rendeltem valamit, tőlem még sosem kértek semmit, csak a pénzt, pedig voltak drága mobiltelefonok is.
a csomag kísérőjén szerpel;
Fontos! A terméket kizárólag fent megjelölt átvevő, személyi igazolvány bemutatásával veheti át! -
válasz
Nescafé #27183 üzenetére
nem az számít, hogy mennyi a meglévő pontod, akár havonta levásárolhatod, az sem probléma, ha a vonatkozó napon megkapod, és azonnal le is vásárolod, a lényeg az, hogy a vizsgált időintervallumokban kapj annyi pontot, amennyi a feltétel;
Arany kedvezményjogosultság 340 Kapcsolat pont
Platina kedvezményjogosultság 1250 Kapcsolat pont
forrás; Telekom Kapcsolat Program programszabályzat -
amennyiben jó amit írt, hogy az elmúlt hónapban még sima bővítés volt neki, és a hónap (március) utolsó pillanatáig átnyomta lte verziósra a bővítést a simáról, ebben az új hónapban (április) meg visszaállítja a sima bővítésre, az mind a két esetben egy adott hónapban elkövetett egy - egy díjmentes első aktiválásnak számít, nem? a lényeg, hogy naptári havonta csak egyszer lehet díjmentesen beleugrani egy ilyenbe, ha egy hónapon belül átmegy másra, és még abban hónapban vissza is szeretne ugrani, akkor az - az adott hónapban már a második - aktiválás már fizetős.
az más kérdés, hogy április 01-től elérhető csak mozaik xs esetén az lte bővítés, így vélhetően áprilisban aktiválta, ahogy én is. -
válasz
Soulfly842 #27142 üzenetére
köszi, legyen igazad, mert mondom, nekem elég a 7.2 megabit/sec is mobilinternetes böngészésre a telefonon, csak logikátlan - és rossz következtetési rányba tol -, hogy az lte - ami ugye a gyors mobilinternetet hivatott adni - lomhább, mint azonos bővítéssel a h+ csomag.
szólhatnál/szólhatnátok az illetékeeknek, hogy legyen 2 gigabyte bővítés is, de csak kicsivel drágábban, mint az 1 gigabyte keretes.
ja, és sok infó nincs még - megfelelően - frissítve/aktualizálva a honlapon, pedig bőven elmúlt már április 01!
ígérem, több rosszat már nem írok ma! -
köszi, bár azt sejtettem, hogy nem elírás, viszont logikátlan, de én már semmin sem csodálkozom...
jobbára csak böngészésre használom a telefonon a mobilinternetet, arra meg mindegy, hogy 7.2 vagy több, bár a sima bővítős sebesség is csak 7.2 alatti a legtöbb helyen, hiába h+ névleges 21-es jelölés.
beáldoztam 1000 pontocskát, kipróbálom az lte hálót, de mint korábban is írtam, vannak még hiányosságok és problémák, bár ezeket gondolom orvosolni fogják idővel, de akkor is elgondolkodtató, hogy csak azért fizessen elő erre az ember, hogy elmondhassa, lte hálózaton lóg a telefon, de sebességben lomhább lesz, mint a h+ egy jobb helyen.
tudom, nem szereti a szolgáltató, ha közel a legolcsóbb csomagban van az előfizető, de ha egyszer még azt a havi 3200 ft-ot sem beszélem/üzizem le? így hiába terel a nagyobb csomag irányába, nem fog menni, ráadásul több előfizetésem is van, és egyik sincs teljesen kihasználva...
a mobilinternetes csomagokat is - szándékosan - elcseszték, vicc volt, hogy 500 megabyte volt a legnagyobb, a kombi csomagokban meg csak a nagyobbaknál van felette, de külső nyomásra - mert a média is felkapta...stb - bedobtak egy 1 gigabyte keretes csomagot, de még ez is semmi, a régebbi 3/4...stb gigabyte csomagokhoz képest.
nem biztos, hogy jó ez az irány... -
válasz
polonic #27124 üzenetére
papíron lehet, írtam is korábban a furcsaságot, csak logikátlan, hogy sima net&roll 1 gb bővítéssel nő (7.2 -> 21), azonos lte bővítéssel meg nem (7.2 -> 7.2), ráadásul kevesebb helyen van lte mint h+, meg sok funkció nem is működik lte alatt, így erősen elgondolkodtató a dolog...
igaz, nem szabad csodálkozni, érdekes irány terel néhány dolgot a szolgáltató... -
válasz
polonic #27120 üzenetére
a h+ 5 - 6 megabit/sec alá nem megy, viszont az lte nagyon változó, most az is megáll 7 megabit/sec környékén, múltkor többet mértem itt (is).
nem különösebben foglalkoztat a dolog, mobiltelefonos böngészésre bőven elég, inkább zavar az, hogy az lte hálón sok sim függvényű opció nem működik (még?), nem olvassa be a hívásátirányítást, hívásvárakoztatást...stb, ugorhatok át 3g hálóra, ha ellenőrizni vagy módosítani szeretnék valamit, remélem ezt faragják; -
válasz
lugosi #27118 üzenetére
nem hiszem, korai lenne még a húzós terelés, az lte fejlesztésekre, hangolásrra...stb gondolok inkább, vannak még vele problémák...
meg területe is válogat(hat)ja, én lte módban lógok, de kíváncsiságból visszanyomtam h+ hálóra, és nincs vele probléma, nem lassult jelentősen a korábbiakhoz képes. -
szia,
- 21 hónap
- az aláírás időpontjától
- a készülék típusa válogatja, valamelyik drágább - néhány ezressel -, ha előrehozottan vásárolja az ember, de vannak olyanok, amik nem
- azért nem ad ajánlatot, mert még nem járt le a hűség, a 21 hónap letelte után már felkínálja az előrehozottat -
válasz
peugeotmate #27074 üzenetére
ez már nem annyira egyértelmű, de ezzel úgysem a szolgáltatóval kell majd esetlegesen harcolni, mivel ők is küldik tovább a gyártói - központi - szervizbe, ott döntik el, hogy anyaghiba, természetes elhasználódás, külső - fizikai - behatás...stb.
Drótszamár; írd majd meg a fejleményt, kíváncsi leszek, bár egy eset alapján nem lehet majd általánosítani, mert területe...stb is válogathatja...
-
válasz
peugeotmate #27072 üzenetére
szia,
a szolgáltató a gyártó által biztosított garanciát adja, a nokia szerviz pedig elfogadja a szolgáltatós jótállási jegyet, tehát viheted közvetlenül a gyártó szervizbe is!
-
válasz
Drótszamár #27068 üzenetére
szia,
igen, van benne szó róla, legalábbis a kiskapu adott számukra, hogy korlátozzák a szolgáltatást, például ha az előfizető veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, és ez annyira gumiszabály, hogy tudnak is élni vele, ha akarnak - de az majd kiderül, hogy mennyire nézik jó szemmel, ha havonta 1 - 2 gigabyte adatforgalmat nyomsz át 32 kilobit/sec sebesség mellett, az amúgy is csak 100 megabyte keretes csomagban...
sssent; nem vicc az a 0 megabit/sec garantált sebesség, de ott ne panaszkodhasson már az ember a 0 sebesség miatt, ahol például térerő sincs - legalábbis jogi oldalról nézve...
-
válasz
HaZsolt #27047 üzenetére
januárban tették elérhetővé a szolgáltatós frissítést, amikor megjelent az ios 6.1, viszont aztán külön felkínálja, és engedélyezni kell a frissítést, de abból is láthatod ha frissült, hogy azóta lte kapcsoló van a 3g helyett a vonatkozó beállításokban, illetve 14.0 helyett 14.1 lett az azonosító.
-
válasz
HaZsolt #27045 üzenetére
az iphone 5 csak egy adott szolgáltatós frissítést követően lte képes, de ezt már felkínálja egy ideje, ha engedélyezted, akkor frissült is.
nem minden hozzáférési pont esetén működik az lte, a régebbi web'n'walk...stb nem jó, bár elvileg beolvass/frissíti a készülék a megfelelőre, ha adottak a feltételek. -
válasz
danez11 #27018 üzenetére
szerintem, most nagyon megéri azt a minimális felárat az lte verzió, egyrészt a 2 gigabyte ram miatt hosszabb távon is lehet vele tervezni, másrészt a mozaik xs mellé havi + 1000 ft-ért net&roll 1 gb lte bővítés, így 1.2 gigabyte mobilinterneted lesz, és lte hálózat is!
w333; szia, nem vagyok szolgáltatós illetékes, csak tippelek; nem valószínű, hogy lesz.
-
válasz
Sztbeni #26997 üzenetére
a balaton környéke a kezdetektől preferáltabb.
bezzeg borsod, bár csak ritkán utazunk haza a szülői házba, de ott 20 km-es körzetben nincs edge, csak gprs, illetve a térerőt is úgy kell keresni néha...sifarr; pont ezen gondolkodtam, hogy a nagyobb forgalmat bonyolító ismerősem, jellemzően valamilyen speciális - nem feltétlenül publikus - csomagban vannak, cég...stb által, tehát számukra sem igazán alternatíva a két új csomag.
-
válasz
zoli62 #26994 üzenetére
2 év hűséggel még elmegy, de hűség nélkül nagyon húzós a havidíj (+10 e ft), én pedig még olcsóbb díjcsomagra sem írok alá hűséget soha, mert nem lehet tudni, hogy mit/milyen módosításokat, új díjcsomagokat, lehetőségeket...stb hoz a jövő.
más kérdés, hogy az olcsóbb díjcsomagot sem mindig használom ki, de így legalább kevesebb megy veszendőbe. -
válasz
tomy86 #26971 üzenetére
részint rossz irányban vontál le következtetést abból, amit én írtam!
nézz bele a szervizes menübe, hogy milyen infókat ír ki a aszolgáltatós firmware verzióval, illetve az utólag felhúzott eltérővel, és tudni - de lagalábbis sejteni - fogod, hogy miért írtam, amit!pepe091; ezt így nem lehet kijelenteni, mert az egy dolog, hogy nem foglalkoznak vele, de papíron nem okés a dolog, és csak egyszer fogjon ki valaki olyan szervizest, aki ellenőrzi a dolgot, és foglalkozik is vele!
-
-
válasz
zoli62 #26863 üzenetére
stick esetén passzolom, de mobilon nem emlékszem 50 alatti értékre, pedig elég sok helyen néztem mobillal.
ahol a h+ ping legjobb esetben is 55 - 60, ott az lte most csak 25 - 26!
illetve azt vettem még észre, hogy sok - elvileg - 21-es h+ hálózaton is csak 5 - 6 - 7 megabit/sec a maximum letöltési sebesség. mobilon persze az is elég volt, mert többnyire csak böngészésre használom, de ahhoz képest az lte most szakít. -
a mai nap mivoltára való tekintettel - éljen április 1. -, egész nap volt budapesten (is) vodafone és telenor lte hálózat, nem csak t-mobile, de ugye utóbbi szolgáltató a nyerő, mindent elnyom!
(pedig ott figyel egy vigyor, az előző hozzászólásom jobb alsó sarkában!)
erdoke; ez a telefon mindent támogat, nincs az a tiltás, ami ellenfél lehet!
-
-
válasz
Varszegig #26848 üzenetére
a sima 1gb bővítéssem hiába voltam h+ hálón, sosem mértem ki a névleges 21 megabit/sec sebességet - tudom, nincs is meg sok helyen -, most lte hálón felette is mérek.
a mozaik s és m csomagban is csak 21-es sebességet írnak, hiába lett lte képes.
a ping lte alatt 26 lett, h+ esetén sosem volt ilyen jó.
lehet, hogy nincs még - teljes - lte korlátozás, ezért nem álltak be a kiírt sebességek, vagy a fene tudja, de reklamálni nem fogok, hogy a kiírt sokszorosát kapom, az biztos!
(a t-home sem szólt egy évig, hogy hékás, nálad elérhető a digi is, ezért jóval olcsóbban is adhatnánk a netet, tévét...stb, nekem kellett kiharcolni....)
-
válasz
Varszegig #26837 üzenetére
sebességtől függetlenül, már az is lte, ha azt jelzi ki a mobiltelefon, tehát azon a hálón lóg, nem?
már amennyiben szűken vesszük a leírtakat.
a szolgáltató által leírtak szerint;
lte hálón lóg a telefon már a legolcsóbb mozaik xs + net&roll 1gb - lte bővítéssel! ez igaz, most próbáltam ki!
a mozaik xs alapban csak 7.2 megabit/sec képes! ez igaz, kipróbáltam!
a mozaik xs + net&roll 1gb bővítés által 7.2 helyett már 21 megabit/sec háló adott! ez is igaz, kipróbáltam, a mai napig így használtam!
a mozaik xs + net&roll 1gb - lte esetén a meglévő díjcsomagban maghatározott sebesség érvényes, tehát a mozaik xs 7.2 megabit/sec sebessége lenne? legalábbis a szolgáltató leírása szerint! ez nem igaz, még úgy is mérek 21 megabit/sec felett, hogy a mobilról wifi útján osztom a netet a notira, illetve a feltöltés is jóval több, mint 5.7 megabit/sec! -
-
válasz
Nescafé #26828 üzenetére
közben olvasom a részletes leírást, hogy a net&roll 1gb - lte bővítés esetén az internet sebessége nem változik, a meglévő díjcsomagban maghatározott sebesség érvényes, ami esetemben a mozaik xs esetén 7.2 megabit/sec, szóval lesz lte hálózatom, de lomhább sebességen (7.2 megabit/sec), mint a jelenlegi, mivel most a sima net&roll 1gb miatt 7.2 helyett 21 megabit/sec adott!?!?
igaz, eddig sem izgatott a sebesség, mobilon böngészni a 7.2 megabit/sec is bőven elég, csak furcsa...
nagyobb díjcsomagra ugranom nincs értelme, a mozaik xs sem kerül leforgalmazásra, kevés kimenő hívásom és sms üzenetem...stb van, jellemzően engem hívnak, meg sebesség szempontjából a mozaik s és m is csak 21 megabit/sec, szóval ott lennék, mint most a sima - nem lte - bővítéssel, a mozaik l pedig már jelentősen felesleges kiadás lenne, csak a mobilinternetes sebesség miatt.
azért csak kipróbálom azt az lte bővítést, már csak kíváncsiságból is, aztán majd visszaállítom, ha nem jön be. -
a honlapon láthatod mind a két árat, a webshop és a t-pontos/partneres árat is.
néhány kivételtől eltekintve - például iphone -, olcsóbb a webshop.
amennyiben csak az előfizetésre írsz alá 2 év hűséget, de díjcsomagra nem, úgy webshop útján 106.614 ft, de ha aláírsz díjcsomagra is 2 év hűséget, akkor olcsóbb, például mozaik xs esetén 102.114, és minél drágább a díjcsomag, annál olcsóbb a telefon.
nem biztos, hogy érdemes aláírni 4 e ft-ért 2 évet díjcsomagra, nem tudni, hogy milyen változások lesznek később, akkor éri meg inkább, ha kihasználja valaki a drágább díjcsomagot, mert akkor nagyobb kedvezmény bezsebelhető. -
válasz
zoli62 #26584 üzenetére
150 e ft volt egy hónapja, de azóta drágult - most nem hagytam magam, mint korábban az iphone 4s esetén, hogy kivártam, és a drágítás után vettem meg - bár még utána is drágult...
az i4s után nem tűnik annnyira fakónak a kijelző, de a korábbi sgs2 mellett bántóbb lett volna a különbség.
a méret nagy, de már megszoktam, ahogy az sgs2 után a kis i4s kijelzőt is.
ezt legalább esőben/havazásban sem félek elővenni, ha hívásom...stb van, az i4s ilyen szempontból problémás volt, mert kell az az indikátor a telefon tetején lévő jack aljzatba... -
válasz
zoli62 #26539 üzenetére
t-mobile föggő, t-s firmware verzióval rendelkező - saját - sony xperia z, semmit sem módosítottam, csak a gyárilag adott alkalmazások vannak rajta, semmit sem telepítettem utólag, de nem is távolítottam el;
két origo ikont is látsz, a kék az origo alkalmazás, a fekete pedig a böngésző ikonja, aminek a címsorába bármilyen weblap elérési címe beírható, tehát lehet vele böngészni!
az alábbi képen láthatod a chrome böngészőt is, ami szintén alapban a rendszer része, nem külön és utólag lett letöltve;már korábban, az sgs2 telefonom esetén is teszteltem, hogy alapban földgömb a böngésző ikonja, de ahogy beolvass a a t-s sim kártyát, máris origo ikon lesz, független firmware verzió, és független készülék alatt is kipróbálva, tényleg így működik!
visszaolvastam az összes érintett n97 firmware verziót, volt egy t-s variáns, ahol nem került alapban bekonfigurálásra az ota hozzáférési pont, így ott csak a manuális beállítás után lehetett előcsalni adott funkciót, de ott sem volt szándékosan kivéve, csupán akkoriban még nem volt képes a rendszer minden automatikusan beolvasni a sim kártya alapján - ez android alatt is csak utóbbi időben megy rendesen.
-
válasz
zoli62 #26532 üzenetére
volt t-mobile n97 telefonom, és nem hiányzott az ota frissítés lehetősége, bár anno jobban belenyúlhattak symbian alatt, de akkoriban a voda ilyen szempontból problémásabb volt.
galaxy s advance telefonom nem volt, galaxy s és s2 volt, de adott rendszeren beállítás kérdése, hogy mi legyen használva, és a mentés alapban megtörténik.
az s3 - és a többi android készülék esetén - van egy origo ikon, nálám az xperia z alatt is, de az a függetleneknél is beállításra kerül, amint beolvassa a szolgáltatós konfigurációt a sim kártyáról, viszont attól van böngésző külön is, és működik is normálisan!
az apple cikk másról szól inkább, forgalmazási feltételek...stb. -
válasz
Soulfly842 #26526 üzenetére
nem akkora kuriózum már az apple termék, hogy annyira behódoljon például a t-mobile is, mint korábban, remélem idővel elfekszik itt is a gyártó, mint néhány határozottabb és bátrabb országban!
az 1 év garancia nevetséges, a vásárlók irányába az lenne az első lépés, hogy 2 év legyen, azt meg - például - te látod jobban, hogy a szolgáltatók irányába milyen feltételekt támaszt, de amilyen - régebbi - infóim vannak, nem túl rózsás a helyzet, szóval ott is lenne mit kompromisszumosabbá tenni, engeni kell majd a gyártónak néhány feltétel tekintetében! -
válasz
zoli62 #26507 üzenetére
mindig ezt a butítást írod, de nem nagyon találkozom ilyesmivel, inkább csak szolgáltatós csengőhang, üzihang, meg ilyesmi kerül bele!
írhatnál valami konkrétumot, amit ki is tudok próbálni!
ios esetén fillérre azt és akkor kapja meg a készülék, amit a gyártói, android esetén van némi csúszás, mert beteszik a fent említett többletet, meg néhány szolgáltatós beállítást, és ennyi! -
letiltják, de attól még nem térült meg a szolgáltató kára, ráadásul az is sérelmet szenvedett, aki megvásárolta a telefont, és utána nem sokáig tudja használni, mert bizonyos idő elteltével nem csatlakozik fel a hálózatra.
arról nem is beszélve, hogy a nem hivatalos szervizek bevétele is nő, hiszen sokan alternatív megoldást keresnek, hogy ismét használható legyen a telefon, ha nem is teljesen legális módon...
külföldön a jogi szabályozás is más, nem is akarok belemenni, mert csak felületes infóim vannak, azok is legalább 2 évesek, amikor még jogban dolgoztam, de az a lényeg, hogy sok országban nem annyira körülményes a tartozások gyors és teljesen legális behajtása, nálunk lomhább és körülményesebb, ráadásul külön - részint kérdéses - üzletág épül rá. -
válasz
Ateszzero #26490 üzenetére
az nem vitás, hogy olcsóbban is adhatná hűségre a szolgáltató készülékeket, nem csak ez, hanem a többi szolgáltató is, de pont úgy van ez kiszámolva, hogy még ne ugorjon át az előfizető a másik oldalra, vagy legalábbis csak nagyon kevesen.
arról nem is beszélve, hogy sok telefon elhozható részletre, akár 0 ft-ra, kamat és egyéb járulékos költség nélkül, ezt független készülékeknél nehéz lenne összehozni.
a szolgáltató szolgáltatást ad el, a készülékekkel nem érné meg foglalkoznia, ha csak kevésbé, vagy sehogyan sem profitálna belőle.
külfödön másként működik ez is, sok országban nincs annyi trükközés, mint magyarországon, ahol sok visszaélés volt, számtalan hajléktalannak húzós tartozások vannak a nevén, a fillérekért kihozott, majd drágán eladott, de a szolgáltató felé nem törlesztett készülékek miatt. -
válasz
Ateszzero #26490 üzenetére
miben más?
akkor is pont annyi ft 1 perc, és ez a mobilinternetre...stb szolgáltatásokra is igaz.
a feleségemnek független telefont vettem anno - ráadásul 2 év gyártói garival, és még úgy is korrekt áron volt -, mert az a típus és szín nem szerepelt a szolgáltató kínálatában, de attól még használja és kihasználja az előfizetés adta kereteket, és semmivel sem jött ki olcsóbban a dolog, inkább lett volna ilyen készülék a szolgáltatónál... -
válasz
Ateszzero #26487 üzenetére
a bolti garancia alig ér valamit, sokan befürödtek már vele, de akinek elég 1 év bolti gari azért a néhány ezresért - szemben a 2 év gyártóival -, lelke rajta...
inkább azon van a hangsúly, hogy bolti vagy gyártói gari, nem a +1 év, bár a biztos a 2 év gyártói, ha 1 év után is használom a telefont, illetve eladni is jobb garanciálisan, arról nem is beszélve, hogy bolti garival több a bukó, úgy nehezebben is veszik meg!
túlfizetem a hűséggel?
akkor is telefonálnék, mobilinterneteznék, illetve fizetném adott összegű számlákat, ha független telefont vennék, és úgy még drágábban jönnék ki, de cserébe csak pocsék bolti garis telefonom lenne, ami miatt még izgulhatnék is, hogy mikor döglik be! hol itt a nyereség?
arról nem is beszélve, hogy a készülék megvételekor levásároltam az aranykártya pontjaimat, és kaptam 120 perc díjmentes percet is, amit hálózaton belül beszélhetek le. ezeket is számoljam bele? ezzel az erővel... -
válasz
Ateszzero #26485 üzenetére
az általad linkelt üzletben, az 1 év bolti garis árat látod, eltérő garancia esetén más árat adnak - drágábbat - , kérdezz rá!
a gyártó 2 évet ad, azt adja a szolgáltató is, de sufnis üzletek esetében úgy drágább, ők alapban csak 1 év boltit adnak!
t-nél a webshop árat nézd, úgy olcsóbb 10%-al, illetve akkor jár a 8 munkanapos elállási lehetőség, valamint további bónusz is! ráadásul díjmentesen házhoz viszik, vagy átvételi pontra rendeled úgy, és átveszed amikor neked jó.
az egy hónapot arra írtam, hogy akkor 150 e ft volt, most pedig bő 13 e ft-al több! -
válasz
Ateszzero #26483 üzenetére
azért azt nézd meg, hogy milyen garanciával kapod a linkelt helyen!?!?
akinek jó bolti garival, az vegye csak meg 168 e ft-ért...
t-nél; 163.494 ft 2 év hűségre (150 e ft-ért vettem egy hónapja), akár legolcsóbb csomagra, és csak az előfizetésre van hűség, a díjcsomagra nincs!
domino csomagban 170.991 ft! -
anno ráfaragtam, hogy kivártam az iphone 4s vásárlással, 140 e ft helyett 160 e ft-ért vettem meg, bár utána is drágult még, 180 e ft lett, ez nyugtatott kicsit, de most nem hagytam magam, egy hónapja megvettem az xperia z telefont, és azóta az is drágult az én konstrukciómban (is), már bő 13 ft-al többet kellene kicsengetni érte.
előtte egy héttel gondolkodtam egy s3 lte vásárláson, mert akkor olcsóbb volt, erre mire megrendeltem volna, már fel is tolták az árát, az volt a szerencse, hogy közben elérhető lett az xperia x. -
válasz
#38464487 #26478 üzenetére
nem csak annak, sok más gyártó készülékének is!
volt már nagyobb ingadozás is, anno az iphone 4s; 140 e ft -> 160 e ft -> 180 e ft -> 160 e ft (utóbbi olcsósodás azért, mert bejött az újabb típus)zenwalk; a bevezetős ár után gyakran drágulnak a telefonok, pláne a felsőbb kategória, és sajnos nem megy le az ár olyan gyorsan.
vehetsz függetlenül, ha találsz elfogadható áron, csak 2 év gyártói garis legyen, mert a bolti garancia rizikós!
az viszont kérdés, hogy milyen árat nézel? webshop útján kell rendelni, úgy olcsóbb, 163.494 ft 2 év hűségre, a legolcsóbb csomagra, és csak az előfizetésre van hűség, a díjcsomagra nincs!
domino csomagban 170.991 ft! ennyiért tudsz venni 2 év gyártói garis függetlent? mert akkor utóbbi a nyerő, ellenkező esetben kérdéses!?!?Wa2x_; félek, több lesz az, mint 1 - 2 hónap!
-
-
-
válasz
csemberlen #26319 üzenetére
nem is azért, csak a tudat, hogy nem hagynak ki senkit.
annak több értelme van, hogy a szolgáltatók bizonyos díjmentességgel/jóváírással segítik azokat, akiknek - esetlegesen - szüksége van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest