- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
polonic #42680 üzenetére
Emlékeim szerint az üzletvezető engedélye nem elégséges - területi vez. eng. kell hozzá.
Valamilyen épkézláb indok és nem szokott azzal probléma lenni. Jóváhagyják.
Ez úgy szokott történni, hogy megkérik az engedélyt és néhány nappal később értesítenek, h. jóváhagyták, újra be kell menni és akkor tudják így 'cserélni' (migrálni).
Ilyenkor új szerződés generálódik - hűség és minden egyéb marad változatlanul, csak mivel a szerződés paraméterei változnak - újra alá kell írni a régi/új szerződést az előfizetőnek személyesen.
-
1430
senior tag
válasz
polonic #42650 üzenetére
Üzletvezetői engedéllyel válthatsz Fun-ra (még arany szint sem kell hozzá az otthoni szolgáltatásnál), és valóban SIM cserével fog járni (technikai okokból).
tomy86
A díjcsomagoknál azért megy "rendesen" a törthavi számlázás, mert azok másnaptól számlázódnak. Mikor 2009-ben bejöttek a RelaxNet adatcsomagok, akkor ezeknél átáltak az aznaptól való számlázásra, mert így legalább egy napi díjat ki lehetet számlázni, ha még aznap kikapcsolásra kerül az adatcsomag, miközben akár a teljes keret felhasználható volt (akkor még aktiválási díj sem volt).porse
A NetPluszokon kívül most elsejétől minden adatcsomag le lett zárva, így N&R opció már nem aktiválható.n@p@lm
Dominonál nincs VoIP korlátozás. -
válasz
polonic #42428 üzenetére
Ismétlés a tudás anyja? Csak a pont ezt megelőző 9 hsz szólt ugyanerről.
Amúgy hát, nem is tudom. Én pl konkrétan távszámlás vagyok, és így nem érint az emelés. A távszámla vagy a másik, szolgáltatói elektronikus számlafizetés szerintem amúgy is nagyon kényelmes, szerintem megéri arra váltani. Sőt így éves szinten az én csomagomnál 6000 ft-ot spórolok.
-
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
polonic #41106 üzenetére
erdoke arra célzott, hogy ha egy iPad tableted van, arról nem tudsz SMSt küldeni/fogadni ezért ha arról próbáltál lottozni, az se fog menni, mert nem tudod fogadni a megerősítő SMS-t és nem tudod elküldeni a jóváhagyó SMS-t.
Azonban a SIM alkalmazással el tudod indíttatni a megrendelést, ezért terheli a megrendelés elindításának díját(1 SMS) a rendszer.
-
Varszegig
veterán
válasz
polonic #41001 üzenetére
Azért ez nem teljesen így megy. Én üzleti célra (is) használom a mobilomat. Viszont nem fogok üzleti előfizetést venni, mert egyrészt értelmetlenül drágák, másrészt az eva-s cégem nem tudná elszámolni.
Viszont a céges használathoz a vpn nekem alap fontosságú. Ha nem tudom pl. elérni az amazon console-t (márpedig azt csak vpn-en át tudom), akkor kb. olyan, mintha nem is lenne erre a célra mobilnetem. Szóval, ha a szolgáltatóm egyoldalúan módosítani az ászf-et, és korlátozná a vpn elérésemet, akkor azt hiszem felügyeleti panasszal élnék. Nem sajnálnám rá a 3000 Ft illetéket. -
-
törölt tag
válasz
polonic #40903 üzenetére
Ha megnézed a hsz-eit csak a két T-s topicban, megérted egyből, csupa fanyalgás
Ellensúlyozandó egy kis Pozitív kisugárzás , a Kelly hőseiből
-
D@ve89
tag
válasz
polonic #40843 üzenetére
Fogalmam sincs pontos részletekről, de ha elgondolkodok rajta, ezek jutnak eszembe: a Skype az peer-to-peer alapokon nyugszik, tehát máris megvan, hogy p2p forgalmat nézni kell (amúgysem szeretik a p2p-t). Ezután kell egy algoritmus, amely elég jól betippeli, hogy az éppen folyó adatforgalomnak van-e voip forgalomra utaló jellemzője. Ha van, akkor lassítsuk be (mondjuk QoS érték hozzárendelésével).
-
313313
addikt
-
StLui
veterán
válasz
polonic #40062 üzenetére
Én még családdal sem szeretek kamerán keresztül beszélni, nem vártam pont erre az újításra
na most bele is olvastam, lehet a szemkontaktus hiánya miatt nem szeretem, itt pedig ez megvalósulhat? mondjuk ha nekem nem muszáj képben lennem a többinek már e nélkül is látom értelmét, kínálatot megmutatni meg ilyenek.
-
-
1430
senior tag
válasz
polonic #39414 üzenetére
Ha a 400-as kedvezmény viszont egész hónapra érvényesült, akkor maradt a 400-as és nincs 25-ös.
Legjobb lenne, ha betelefonálnál és ellenőriztetnéd, legfeljebb cseréld le a 400-ast 25-ösre, azzal többet spórolsz, főleg márciustól, mikor már a teljes mobilinternet havidíjat fizetni kell. Vagy keress valakit az ismerősi körödben, akinek van vezetékes nete, de nem tudja kihasználni a Duplanet 25 kedvezményt (és vállalja a vezetékes net hűség hosszabbítást, ha szükséges). -
1430
senior tag
válasz
polonic #39409 üzenetére
Amennyire emlékszem, a Duplanet 25 és a Hűség kedvezmény nem zárta ki egymást, tehát elsőre azt mondanám, nem lett beállítva a Duplanet 25 a mobilinternet számra. Bár én értettem, hogy a Duplanet 400 egy hang előfizetésen lesz, de bennem is felmerült a kérdés, hogy külön-külön vezetékes nethez kérted a kedvezményeket? Mert ha nem, lehet ez okozta a 25-ös elmaradását.
Amúgy ha 16-án beaktiválták (volna) a 25-ös kedvezményt, az eleve kitolta (volna) a pár nap után lejáró vezetékes hűséged, lévén ha nincs még minimum 1 év hátra belőle, akkor azt hosszabbítani kell. -
1430
senior tag
válasz
polonic #39401 üzenetére
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
És ebben hol van az, hogy azonnal a helyszínen cserélni kell? Ezért írtam már 2010-ben is, hogy a CSERE folyamatát viszont a 49/2003. GKM rendelet 4. §-a szabályozza:
"4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze." -
1430
senior tag
válasz
polonic #39397 üzenetére
Annak idején, mikor az első iPhone-oknál ez a "módi" kibukott, akkor írta meg az Országos szerviz hálózat, hogy mely jogszabályra hivatkozva nem cserélik az iPhone-okat készletről (legfeljebb refurbished-re, ha van készleten), illetve ez nem jogszabály ellenes, hanem a többi gyártónál térnek el kedvezően a jogszabálytól.
-
1430
senior tag
válasz
polonic #39388 üzenetére
Nézd, a cserét illetően sajnos van "apple különcködés". Erről már sokszor szó volt a topikban is, és ha 2008. augusztusa óta ez a gyakorlat, akkor szerintem minimum vélelmezhető, hogy ez törvényes. Majd gondolod pont a prémium márka használókat fogja törvénytelenül "szívatni" a Telekom? Sajnos az elmúlt 2 hétben a fű sem nőtt igazán, de majd reklamáld meg a csúszást.
-
ANDROID???
addikt
válasz
polonic #39388 üzenetére
Attól nem lesz hamarabb a készülék a kezedben sajnos, bár 3 napon belül meg kellett volna oldaniuk egy cserével, de nem te vagy az egyetlen akivel így bánnak sajnos, de ez ellen sem tudunk mit tenni, tőlük ezt várja el a felettesük minden bizonnyal. Gondolj bele, ha ők cserélik a 3 napon belül azt a készüléket, lehet hogy lesz olyan 60E - a cégnek, lehet kevesebb (bár gőzöm sincs mennyi egy olyan "csodamasina"), de biztos nem 1E ft a haszon azon a terméken sem, de így olcsóbb. Ha van hozzá türelmed menj el a fogy.véd.-hez, de a 15 nap miatt ők sem fognak semmit tenni az ügyben, legfeljebb azt mondják menj a békéltetőhöz, az egész herce hurca 3-4 hét lesz, és még akkor sem 100%, hogy te "nyertél"...
Magyarország, a "kiskapuk" hazája is. A helyzet, hogy ennél a cégnél kezdenek a dolgok egyre érdekesebben menni... -
1430
senior tag
válasz
polonic #39369 üzenetére
A 2 év hűségért cserébe a mobilinternet díjcsomagod havidíja a vásárlás hónapjában és az azt követő 2 hónapban 1990 Ft. Sajnos csak áprilisi oldalt találtam, akkor még 3 hónapra járt kedvezmény, júliustól csak 2 hónapra.
-
válasz
polonic #39228 üzenetére
igen, bizonyos esetekben harcolni kell rendesen, de a végtelenségig azért nem húzhatják az ügymenetet, 15 (munka)nap után sűrűn reklamálnék, a duplájánál pedig megindokoltatnám, illetve írásban is megpanaszolnám - a vásárlók könyvébe is - a dolgot, jelentős kellemetlenségre hivatkozva...stb.
nekem mondhatnak bármit, és nen tudom ellenőrizni az általuk felvázolt okot, de a felügyeleti szervet már nehezebb megvezetni...
mikor adtad le javításra? nem jellemző azért, hogy egy hónapon túl is ülnének rajta, bár ezt szervize is válogatja, mert bizonyos esetekben a szolgáltató a gyártói központi szervizbe küldi javításra a termékeket - de ez nem a te gondod, te a szolgáltatóval állsz szerződésben, nála panaszold meg a dolgot. -
válasz
polonic #39226 üzenetére
nincs (már) ilyen 30 napos határidő, legalábbis jogszabályilag, indokolt esetben elég sokáig húzhatják, sajnos...
amennyiben nem tudják javítani - vagy nem éri meg nekik - úgy cserélik, de ezt adott esetben ők döntik el, ha a kicserélés a javításhoz képest aránytalan többletköltséggel jár számukra, akkor nem lépik meg -, és te közben nem módosíthatod az igényt, az esetleges sokadik javítás után - pláne, ha mindig/többször azonos hibával javítják - kérheted a cserét, mert már nem bízol abban, hogy a következő javítás korrekt megoldást jelent, illetve a sok javíttatás, ügyintézés...stb rengeteg kellemetlenséget okozott.
elállás akkor lehetésges, ha nem tudják javítani, és cserélni sem képesek - a korábbival azonos adottságú/tulajdonságú - termékre, illetve ha az árleszállítás sem okés. -
válasz
polonic #38959 üzenetére
nem teljesen lehetetlen küldetés, de elég sok tényező függvénye...
volt rá példa, de biztos nem gyakori; szolgáltatónál került leadásra a készülék javításra, az előfizető kért cserébe készüléket de nem tudtak/akartak adni neki, és jelentősen el is húzódott az ügymenet, ráadásul közben többször is félretájékoztatták - kétszer telefonon, amely beszélgetések ugye rögzítve voltak. -
Daffni2
addikt
válasz
polonic #38957 üzenetére
Elég vicces kérdés
A T-vel eredetileg szolgáltatásra szerződtél.
Az, hogy mivel használod a szolgáltatást tök mindegy,mert az müködik.
Akkor lenne jogos, ha az eszközt bérelted volna a szolgáltatótól és nem adott volna csere készüléket.
pld: Műsorszolgáltató aki bérbe adja a set top boxot a szolgáltatás vételéhez, és ha az meghibásodik, de nem ad helyette másikat, akkor természetesen arra az időre amég nem tudtad használni a szolgáltatást, nem kérhet díjat.
-
perge666
veterán
-
Blackmirror
őstag
válasz
polonic #38819 üzenetére
Igen én is először a további segítségre kattintottam,de ezt dobja ki:
404-es hiba! Az oldal nem található! | Error 404! The page is not available!Úgyhogy annyira nem segített
zoli62:így van a kártyaszintű jelszóval be tudok lépni külön külön,de a folyószámla szintűt nem tudom.
Köszi a segítséget,készítek egy új jelszót ez lesz a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest