Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• György1212
    csendes tag

szia,

nagyon nem életszerű így a történet, bár némileg adóik hozzá néhány kiegészítés a következő hozzászólásban, de téves alapokból indultok ki, mert a my telekom felületen, telekom alkalmazásban...stb. kiírt (rész)összeg nem a kifizetendő számla végösszege, tehát eleve nem helyes kijelenteni, hogy annyit követel a szolgáltató, pláne mert nem tudjátok, hogy abból milyen okból és mennyi kerül majd jóváírásra - nem beszélve arról ha tényleg hiba is társul hozzá a rendszer szintjén.
    a szolgáltatói ügyintézővel folytatott beszélgetés rögzítésének a tényét közöltétek az érintettel és hozzájárult ahhoz? amennyiben nem, úgy probléma lehet belőle, ha ilyen módon fel is használod, szóval azzal csak óvatosan!
    békéltetőhöz lehet menni, tudnak tanácsokkal szolgálni, de csak ennyi, nem felügyeleti szerv, tehát bármit mondanak, azt nem köteles elfogadni a szolgáltató.
    amennyiben megállapítást nyer majd, hogy megalapozott a panasz és a szolgáltatóval nem sikerül rendezni, úgy érdemesebb a megfelelő szervhez fordulni, aki felügyeleti joggal is rendelkezik a szolgáltatóra nézve.
    azt nem értem, hogy ha már tavaly is voltak ilyen problémák a netstart kapcsán, akkor miért nem lett a szolgáltató illetékesének a segítségével kikapcsoltatva, mert az magától nem aktiválódik csak úgy újra, tehát közben is lehetett aktív, de a felhasználó időközben nem eszközölt olyan tevékenységet adott előfizetésen, ami (nagyobb) adatforgalmat eredményezett.
    más kérdés, hogy bizonyos esetekben a felhasználó aktiválhatja annak ellenére is, hogy korábban kikapcsolásra került, de arról tudnia kell, hiszen kap róla tájékoztatást.
    felhördülhet itt néhány ember - leginkább olyanok, akinek volt már valamilyen vélt vagy valós sérelme a szolgáltató irányába -, és küldhet azonnal a békéltetőhöz vagy máshová, de én azt mondom, hogy nyugalom és higgadtság, ellenőrizni a majd hivatalosan kiadott számlát, nem csak a végösszeg, hanem a részletek tekintetében is - résszámla is kérhető -, amellett tanulmányozni az ászf, díjszabás...stb. kapcsolódó részeit, hogy legyen megfelelő alapja a panasznak - ha az jogos -, illetve kivédhető legyen a jogtalan számla - ha az - és csak utána menni feljebb, ha a szolgáltatóval nem lehet dűlőre jutni.

cris78, szia, a lezárásra kerülő díjcsomagokat lehet használni tovább, csak újonnan nem lehet már kérni, de amikor kivezetésre kerül valamelyik, azt utána már senki sem használhatja adott időponttól.

Szervusz!
    Köszönöm, hogy időt szakítottál az ügyre és kifejtetted a véleményed. Sajnos, nekünk ez a dolog nagyon is életszerű.
    Ma megy be Párom a helyi üzletbe és utánaérdeklődik, hogy mi is ez pontosan. Igen, valóban nem a kiküldött számla alapján reklamálunk, de az azért nem vitatható, hogy 1 millió forintos mobilnet azért durva. Teszem hozzá, hogy ami reggelre 1,2 milla lett úgy, hogy tegnap délután felfüggesztették a szolgáltatást. És már előzőleg is tiltva volt.
    Én például éppen a nyáron jártam úgy, hogy a t-mobile rendszere összeomlott (vagy volt valami probléma) és a flottás díjcsomagomról lekerült a kedvezmény. Pár hónap után feltűnt, hogy szokatlanul magas a számlám. Telefonon rákérdeztem, minden rendben van. Csak nem hagyott nyugodni a dolog, bemenetem személyesen és láss csodát!!!! Kiderült, hogy hónapok óta inaktív!
    Szóval, ha ebből indulok ki például, a "kedves" t-mobilnál ugyan mindegy, hogy milyen szolgáltatást veszel igénybe, mert jön egy ilyen hiba és megpróbálják rád verni a keletkezett számlát. Nekem azt jóváírták. De azt ugye nem gondolja senki, hogy 1 millát jóváíratunk velük? Sajnos ilyen jól nem megy.

Remélem, hogy kiderül, hogy ez csak valami tévedés lesz és lesz bennük annyi gerinc, hogy fel is vállalják...

Új hozzászólás Aktív témák